AKÇADAĞDER Gazetecileri Unutmadı
Gündem, 25 Temmuz 2024 02:07
AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim Kurulu üyeleri düzenlenen özel programda basın mensuplarını onurlandırdı.
AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Nezih Çiğer’de düzenlenen özel programda basın mensuplarını onurlandırdı. Etkinlik kapsamında gazetecilere yönelik bir yemek verilirken, günün anlam ve önemine binaen özel hediyeler takdim edildi.
Programın açılış konuşmasını yapan AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar, 24 Temmuz 1908’in sansürün kaldırıldığı tarih olarak bilindiğini ve bu tarihten itibaren basının özgürlüğünün teminat altına alındığını vurguladı. Maskar, günümüzde basının demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, gazetecilerin önemli görevler üstlendiğini ifade etti.
Akçadağ Derneği Genel Sekreteri Tuğba Farımaz'ın yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse Malatya mızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.
Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.
Malatya Flaş Haber İmtiyaz Sahibi ve AKÇADAĞDER Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Hayta ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta genel başkan Murat Maskar’a teşekkür ederken özellikle vurgulayarak, internet medyasının önemine dikkat çekti
Hayta, “Bugün basın bayramı ancak bazı kurum ve kuruluşların çiçek gönderme gibi küçük jestlerde bile ayrım yaptıklarını görmekteyiz. Bu utanç verici bir durum. Bizler birlik içinde olmalıyız ve ayrımcılığa karşı dik durmalıyız.” ifadelerini kullandı.
İNCEOĞLU” AKÇADAĞDER AİLESİNİ KUTLUYORUM”
Malatya Derin Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Kayhan İnceoğlu ise” Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı. Bugün gönül isterdi ki, 365 gün haberlerini yaptığımız kurum ve kuruluşlar, STK’lar, Siyasiler güzel bir organizasyonla bizleri bu günde hatırlayabilselerdi.Maalesef her yıl olduğu gibi Basın yine unutuldu ayrımcılık had safhada yaşandı ve en önemlisi bazılarının basına olan bakış açılarını daha iyi gördük. Bugün Sadece AKÇADAĞDER’in kıymetli başkanı Sayın Murat Maskar ve Yönetim Kurulunun bir organizesiyle bir araya geldik. Sayın Genel Başkan Murat Maskar ve AKÇADAĞDER Ailesine teşekkür ediyor, Ayrımcılık yapanları da tüm arkadaşlarımız adına kınıyoruz.”
Etkinlikte bir araya gelen gazeteci ve STK temsilcileri, basının özgürlüğü ve sorunları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundular. Katılımcılar, basının toplumda oynadığı önemli rolü vurgulayarak, gazetecilik mesleğinin zorluklarına rağmen özveriyle yerine getirildiğini dile getirdiler.
.jpg)
AKÇADAĞDER‘in düzenlediği bu anlamlı etkinlik, basın mensupları arasında dayanışmayı ve birlik ruhunu pekiştirdiği gibi, kamuoyunda da olumlu yankı uyandırdı.
Gündem, 25 Temmuz 2024 02:07
Yorumlar (0)
Ayrılığın Değil, Kardeşliğin Zamanı: Birlik ve Beraberlik Vurgusu.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Yakalama: Firari Şahıs Kıskıvrak Yakalandı.
Ali Kazgan: “Bayramlar Kardeşliğin En Güzel Vesilesidir.
Erdal Üstün’den Bayram Mesajı: “Sevgi ve Hoşgörü Kazansın.
Yarım Kalan Hayatlar, Tükenen Umutlar: Başkavak 3,5 Yıldır Bekliyor.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Coşkusu
Halkla İç İçe Siyasetin Temsilcisi Murat Gümüş, Malatya’da Gönüllerde Yer Ediniyor.
Kurban Bayramı Bayramlaşmasında Yoğun Katılım.
Vali Seddar Yavuz’dan Bayramda Gönül Köprüsü.
USKD’den Su, Tarım ve Çevre İçin Ortak Gelecek Vurgusu.
Vali Seddar Yavuz, İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılını Kutladı.
Malatya’da Geleneksel Kent Bayramlaşmasına Yoğun İlgi.
Başkan Er, Cumhur İttifakı’nın Bayramlaşma Programına Katıldı.
Hakan Çetin: Bayramlar Birlik ve Beraberliğin En Güçlü Simgesidir.
Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.
Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.
MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.
Battalgazi’den Gönüllere Dokunan Sosyal Destek Hizmetleri.
Büyükşehir, Pütürge’nin Ulaşım Ağını Güçlendiriyor.
Büyükşehir Ekipleri Kurban Bayramı’nda 7/24 Sahada Olacak.
Canlı Hayvan Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirme Seferberliği.
Bayram Trafiğinde Hayat Kurtaran Hatırlatma: Kemerini Tak.
Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Bayram Öncesi Yeşilyurt’ta Yoğun Temizlik ve Denetim Çalışmaları.
Battalgazi Belediyesi Bayram Öncesi Vezne Hizmetlerini Yeniden Planladı.
Büyükşehir’den Bayram Hediyesi: Toplu Taşıma Ücretsiz.
Malatya’da Kritik Ulaşım Hamlesi: Fuzuli Caddesi Yeniden Araç Trafiğinde.
Kurultay Dosyasında Yeni Aşama: Malatya’da Gözaltına Alınan İsim Tutuklandı.
İskender Mahallesi’nde Acı Olay 43 Yaşında'ki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Develi Mevkiinde Korkutan Çarpışma: 9 Kişi Hastaneye Kaldırıldı.
Cumhur İttifakı’nda Nezaket Buluşması: Bakan’dan Şengönül’e Ziyaret.
Valilikten Yıkım Süreçleriyle İlgili Kamuoyuna Açıklama.
Büyükşehir Zabıtası Bayram Öncesi Sahada Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Bayram Sevinci Battalgazi’de Çocukların Yüzünü Güldürdü.
USKD Toplantısında Geleceğin Tarımı Konuşuldu.
Yeşilyurt Belediyesi Sahada: Bayram Öncesi Kapsamlı Kontroller.
Bayram Hazırlıkları Tamam: Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Netleşti.
Sabaha Karşı Operasyon: Ağbaba’nın Makam Şoförü Gaffar Çiçek Gözaltında.
Gazeteci Berkman Dulcan’ın Acı Günü.
