AKÇADAĞDER Gazetecileri Unutmadı
Gündem, 25 Temmuz 2024 08:43
AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim Kurulu üyeleri düzenlenen özel programda basın mensuplarını onurlandırdı.
AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Nezih Çiğer’de düzenlenen özel programda basın mensuplarını onurlandırdı. Etkinlik kapsamında gazetecilere yönelik bir yemek verilirken, günün anlam ve önemine binaen özel hediyeler takdim edildi.
Programın açılış konuşmasını yapan AKÇADAĞDER Genel Başkanı Murat Maskar, 24 Temmuz 1908’in sansürün kaldırıldığı tarih olarak bilindiğini ve bu tarihten itibaren basının özgürlüğünün teminat altına alındığını vurguladı. Maskar, günümüzde basının demokratik hayatın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, gazetecilerin önemli görevler üstlendiğini ifade etti.
Akçadağ Derneği Genel Sekreteri Tuğba Farımaz'ın yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse Malatya mızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.
Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.
Malatya Flaş Haber İmtiyaz Sahibi ve AKÇADAĞDER Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Hayta ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta genel başkan Murat Maskar’a teşekkür ederken özellikle vurgulayarak, internet medyasının önemine dikkat çekti
Hayta, “Bugün basın bayramı ancak bazı kurum ve kuruluşların çiçek gönderme gibi küçük jestlerde bile ayrım yaptıklarını görmekteyiz. Bu utanç verici bir durum. Bizler birlik içinde olmalıyız ve ayrımcılığa karşı dik durmalıyız.” ifadelerini kullandı.
İNCEOĞLU” AKÇADAĞDER AİLESİNİ KUTLUYORUM”
Malatya Derin Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Kayhan İnceoğlu ise” Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı. Bugün gönül isterdi ki, 365 gün haberlerini yaptığımız kurum ve kuruluşlar, STK’lar, Siyasiler güzel bir organizasyonla bizleri bu günde hatırlayabilselerdi.Maalesef her yıl olduğu gibi Basın yine unutuldu ayrımcılık had safhada yaşandı ve en önemlisi bazılarının basına olan bakış açılarını daha iyi gördük. Bugün Sadece AKÇADAĞDER’in kıymetli başkanı Sayın Murat Maskar ve Yönetim Kurulunun bir organizesiyle bir araya geldik. Sayın Genel Başkan Murat Maskar ve AKÇADAĞDER Ailesine teşekkür ediyor, Ayrımcılık yapanları da tüm arkadaşlarımız adına kınıyoruz.”
Etkinlikte bir araya gelen gazeteci ve STK temsilcileri, basının özgürlüğü ve sorunları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundular. Katılımcılar, basının toplumda oynadığı önemli rolü vurgulayarak, gazetecilik mesleğinin zorluklarına rağmen özveriyle yerine getirildiğini dile getirdiler.
AKÇADAĞDER‘in düzenlediği bu anlamlı etkinlik, basın mensupları arasında dayanışmayı ve birlik ruhunu pekiştirdiği gibi, kamuoyunda da olumlu yankı uyandırdı.
Gündem, 25 Temmuz 2024 08:43
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
