Tüfenkci, Meclis’te kayısının sorunlarına değindi,
Gündem, 26 Temmuz 2024 10:17
-Tüfenkci, Meclis’te kayısının sorunlarına değindi, TFF’nin Yeni Malatyaspor kararını eleştirdi
-“TMO’nun destekleme alımları yapması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi önemlidir”
-“Yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak 6 Şubat depremleri, Malatya kayısısının durumu ve TFF’nin Yeni Malatyaspor hakkında verdiği ‘lige katılacak’ kararıyla ilgili konuşma yaptı.
“78 bin 842 adet bağımsız bölümün de inşa faaliyeti devam etmektedir”
Tüfenkci konuşmasında, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen ilin Malatya olduğunu belirterek, “Malatya Malatya bulunmaz eşin… Gerçekten Malatya depremden önce bölgenin yıldız şehirlerinden birisiydi. 6 Şubat depremlerinde Malatya’da 103 bin 15 konut ve köy evi, 27 bin 400’de ticarethane olmak üzere toplamda 130 bin 415 bağımsız bölüm hasar görmüştür. Malatya’da 7 bin 962 konutun kurası çekilmiş olup, bunların büyük bir kısmı da hak sahiplerine teslim edilmiştir. 78 bin 842 adet bağımsız bölümün de inşa faaliyeti devam etmektedir. Altyapı çalışmaları kapsamında 642 kilometre içmesuyu hattı, 1 adet düzenli katı atık depo tesisi, 100 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, 19 adette depo inşası için 6.1 milyar TL hibe verilmiştir.” dedi.
“TMO’nun destekleme alımları yapması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi önemlidir”
Tüfenkci, kayısı üreticisinin sorunlarına da değinerek, “Türkiye ve Malatya’mız için en önemli tarım ürünlerinden birisi kayısıdır. Malatya kuru kayısı üretimin yüzde 78’ini tek başına yapmaktadır. Kayısı üretiminin sürdürülebilir olması ve depremden zarar gören çiftçilerimizin yaralarının sarılması için TMO’nun destekleme alımları yapması önemlidir. Ayrıca lisanlı depolarımızı çiftçilerimizin kullanmaları için teşvikler önemlidir. kayısının değerinde alınıp satılması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi Malatya çiftçimizi, yeterli olmamakla birlikte, bir nebze olsun rahatlatacaktır. Kayısı üreticimizin yanında olduğumuzu buradan da bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“Yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“
Tüfenkci, TFF’nin Yeni Malatyaspor ile ilgili verdiği ‘lige devam edecek’ yönündeki kararını da eleştirerek, “Malatyalı hemşehrilerimin ortak paydası olan Yeni Malatyaspor, TFF tarafından büyük bir haksızlığa ve hukuksuzluğa uğratılmıştır. Bir önceki Federasyon yönetimi tarafından Yeni Malatyaspor’umuzun bu sezon da lige katılmamasına karar verilmişti, sözü de tebliğ edilmişti. Ancak yeni yönetim depremde tesisi zarar gören, kalacak yeri olmayan, stadyumunun daha yeni yeni tadilatı yapılan, transfer yasağı olan, tahtası kapalı olan ve lisanlı sporcusu neredeyse kalmamış Yeni Malatyaspor’un ani bir kararla bu sezon ligde oynamasına karar vermiştir. Gerçekten bu büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir. Şehre yapılan bir haksızlıktır, Malatyalılara yapılan bir haksızlıktır. Bu karar hiç bir vicdana sığmaz. Koskoca Federasyon’un şu veya bu nedeni bahane ederek, Yeni Malatyaspor’umuzu kurban etmesini kimsenin kabullenmesini beklemesin. Ben özellikle Yeni Malatyaspor’un 1 yıl daha ligde oynamamasınına imza veren kulüplerimize de buradan teşekkür ediyorum. Federasyon gelecek sezon ligde 21 takımla oynasa kıyamet mi kopar, ya da 4 takım küme düşse dünya mı durur? Depremle kıyameti yaşamış ve futbolla moral bulmaya çalışan bir şehri, Türkiye’ye dağılmış 2 milyon Malatyalıyı üzmek daha mı önemli? TFF’nin kulüplere sahip çıkması gerekirken kulübü ateşe atmasına, yok olmasına seyirci kalmasının bir anlamı var mı? Soruyorum; yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“ diye konuştu.
Gündem, 26 Temmuz 2024 10:17
Yorumlar (0)
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
Yeşilyurtspor’da Yeni Dönem: Güçlü Yapılanma, Büyük Hedefler
Karla Mücadele Seferberliği: 107 Mahallede 2 Bin 475 Kilometre Yol Ulaşıma Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
Narkotik Ekiplerinden Sokak Satıcılarına Darbe: Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Göçmen: Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz
İŞ İNSANI MUSTAFA KILIÇ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ali Aslan: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmezidir.
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
