Tüfenkci, Meclis’te kayısının sorunlarına değindi,
Gündem, 26 Temmuz 2024 15:07
-Tüfenkci, Meclis’te kayısının sorunlarına değindi, TFF’nin Yeni Malatyaspor kararını eleştirdi
-“TMO’nun destekleme alımları yapması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi önemlidir”
-“Yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak 6 Şubat depremleri, Malatya kayısısının durumu ve TFF’nin Yeni Malatyaspor hakkında verdiği ‘lige katılacak’ kararıyla ilgili konuşma yaptı.
“78 bin 842 adet bağımsız bölümün de inşa faaliyeti devam etmektedir”
Tüfenkci konuşmasında, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen ilin Malatya olduğunu belirterek, “Malatya Malatya bulunmaz eşin… Gerçekten Malatya depremden önce bölgenin yıldız şehirlerinden birisiydi. 6 Şubat depremlerinde Malatya’da 103 bin 15 konut ve köy evi, 27 bin 400’de ticarethane olmak üzere toplamda 130 bin 415 bağımsız bölüm hasar görmüştür. Malatya’da 7 bin 962 konutun kurası çekilmiş olup, bunların büyük bir kısmı da hak sahiplerine teslim edilmiştir. 78 bin 842 adet bağımsız bölümün de inşa faaliyeti devam etmektedir. Altyapı çalışmaları kapsamında 642 kilometre içmesuyu hattı, 1 adet düzenli katı atık depo tesisi, 100 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, 19 adette depo inşası için 6.1 milyar TL hibe verilmiştir.” dedi.
“TMO’nun destekleme alımları yapması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi önemlidir”
Tüfenkci, kayısı üreticisinin sorunlarına da değinerek, “Türkiye ve Malatya’mız için en önemli tarım ürünlerinden birisi kayısıdır. Malatya kuru kayısı üretimin yüzde 78’ini tek başına yapmaktadır. Kayısı üretiminin sürdürülebilir olması ve depremden zarar gören çiftçilerimizin yaralarının sarılması için TMO’nun destekleme alımları yapması önemlidir. Ayrıca lisanlı depolarımızı çiftçilerimizin kullanmaları için teşvikler önemlidir. kayısının değerinde alınıp satılması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi Malatya çiftçimizi, yeterli olmamakla birlikte, bir nebze olsun rahatlatacaktır. Kayısı üreticimizin yanında olduğumuzu buradan da bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“Yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“
Tüfenkci, TFF’nin Yeni Malatyaspor ile ilgili verdiği ‘lige devam edecek’ yönündeki kararını da eleştirerek, “Malatyalı hemşehrilerimin ortak paydası olan Yeni Malatyaspor, TFF tarafından büyük bir haksızlığa ve hukuksuzluğa uğratılmıştır. Bir önceki Federasyon yönetimi tarafından Yeni Malatyaspor’umuzun bu sezon da lige katılmamasına karar verilmişti, sözü de tebliğ edilmişti. Ancak yeni yönetim depremde tesisi zarar gören, kalacak yeri olmayan, stadyumunun daha yeni yeni tadilatı yapılan, transfer yasağı olan, tahtası kapalı olan ve lisanlı sporcusu neredeyse kalmamış Yeni Malatyaspor’un ani bir kararla bu sezon ligde oynamasına karar vermiştir. Gerçekten bu büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir. Şehre yapılan bir haksızlıktır, Malatyalılara yapılan bir haksızlıktır. Bu karar hiç bir vicdana sığmaz. Koskoca Federasyon’un şu veya bu nedeni bahane ederek, Yeni Malatyaspor’umuzu kurban etmesini kimsenin kabullenmesini beklemesin. Ben özellikle Yeni Malatyaspor’un 1 yıl daha ligde oynamamasınına imza veren kulüplerimize de buradan teşekkür ediyorum. Federasyon gelecek sezon ligde 21 takımla oynasa kıyamet mi kopar, ya da 4 takım küme düşse dünya mı durur? Depremle kıyameti yaşamış ve futbolla moral bulmaya çalışan bir şehri, Türkiye’ye dağılmış 2 milyon Malatyalıyı üzmek daha mı önemli? TFF’nin kulüplere sahip çıkması gerekirken kulübü ateşe atmasına, yok olmasına seyirci kalmasının bir anlamı var mı? Soruyorum; yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“ diye konuştu.
Gündem, 26 Temmuz 2024 15:07
Yorumlar (0)
Akçadağ’da Siyasetin Nabzı: Gönültaş’ın Belediye ile Yakınlığı Ne Anlama Geliyor?
Malatya’da Huzur 44 Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
Engel Tanımayan Zafer: Ampute Takımı Çeyrek Finalde
TEKNOKENT KONTEYNER KENTTE YANGIN PANİĞİ
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.
Yeşilyurtspor Alt Yapısı Meyve Vermeye Başladı: U14’ten Elazığ’da Kritik Zafer
BAL Ligi’nde Hedef Büyüyor, Yolculuk Sürüyor
Başhekim Gönültaş ile Malatya’da Sağlıkta Güven ve Kalite Yükseliyor
Şehit Behçet Oktay Dualarla Yâd Edildi
Başkan Sadıkoğlu, Ekonomik Beklentileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na Aktardı
Battalgazi’de 28 Şubat’a Tanıklık Eden Kareler Vatandaşlarla Buluştu
PROF. DR. AHMET KARACALAR UYARDI: GÖZDEN KAÇAN TEHLİKELİ YAĞ! - ENSE HÖRGÜCÜ
İftar Sofrasında Birlik ve Dayanışma Mesajı Başkan Geçit’ten
İl Başkanı Bakan: “28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız
Malatya Kayısının Geleceği Masada: Stratejik Rapor Risk ve Fırsatları
Sarıcıoğlu Mahallesi’nde TOKİ Şantiyesinde Yangın: İşçi Konteynerleri Alevlere Teslim Oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’tan Başkan Er’e Destek Mesajı
Başkan Kılıç’tan 28 Şubat Mesajı: “Millet İradesine Vurulmuş Bir Darbedir
Malatyalı Kadınlar Ankara’da Tek Yürek Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteğiyle İlçelere Spor Hamlesi: Pütürge’ye Ekipman Teslimi
Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu Açıklandı!
Başkan Geçit: “Vatandaşımız İçin Sahadayız
Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar
BAŞKAN TAŞKIN’DAN KAR MESAİSİNE GECE DENETİMİ
MALATYA’DA OKUL SPORLARI SATRANÇ İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
YEŞİLYURT’TA PARK HALİNDEKİ 3 ARACA ÇARPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kahramanmaraş’ta 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Nurhak Sallandı
Gururlu Anlar: Başkan Taşkın Şampiyon Folklor Ekibiyle Buluştu
Yoğun Kar Yağışıyla Mücadelede Büyükşehir 7/24 Görev Başında
EGELİ DİŞ HEKİMLERİ DENİZLİ'DE BULUŞACAK
Geçit: “Vatandaşlarımızın Sofrasına Güvenli Ürünler Ulaşmalı
Keskin: “Zor Şartlarda Mücadele Eden Esnafımıza Destek Şart”
Kar Sonrası Battalgazi’de Hummalı Çalışma
Zelyurt: “Hocalı Katliamı Unutulmayacak Bir İnsanlık Dramıdır”
Karademir’den Esnaf İçin Acil Çağrı: KOSGEB Borçlarına 2 Yıl Erteleme Şart
Malatya TSO’dan Vahap Munyar’a Vefa ve Onur Plaketi
KAR ENGELİNE GEÇİT YOK! BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ SAHADA
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
