Tüfenkci, Meclis’te kayısının sorunlarına değindi,
Gündem, 26 Temmuz 2024 02:50
-Tüfenkci, Meclis’te kayısının sorunlarına değindi, TFF’nin Yeni Malatyaspor kararını eleştirdi
-“TMO’nun destekleme alımları yapması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi önemlidir”
-“Yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak 6 Şubat depremleri, Malatya kayısısının durumu ve TFF’nin Yeni Malatyaspor hakkında verdiği ‘lige katılacak’ kararıyla ilgili konuşma yaptı.
“78 bin 842 adet bağımsız bölümün de inşa faaliyeti devam etmektedir”
Tüfenkci konuşmasında, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen ilin Malatya olduğunu belirterek, “Malatya Malatya bulunmaz eşin… Gerçekten Malatya depremden önce bölgenin yıldız şehirlerinden birisiydi. 6 Şubat depremlerinde Malatya’da 103 bin 15 konut ve köy evi, 27 bin 400’de ticarethane olmak üzere toplamda 130 bin 415 bağımsız bölüm hasar görmüştür. Malatya’da 7 bin 962 konutun kurası çekilmiş olup, bunların büyük bir kısmı da hak sahiplerine teslim edilmiştir. 78 bin 842 adet bağımsız bölümün de inşa faaliyeti devam etmektedir. Altyapı çalışmaları kapsamında 642 kilometre içmesuyu hattı, 1 adet düzenli katı atık depo tesisi, 100 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, 19 adette depo inşası için 6.1 milyar TL hibe verilmiştir.” dedi.
“TMO’nun destekleme alımları yapması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi önemlidir”
Tüfenkci, kayısı üreticisinin sorunlarına da değinerek, “Türkiye ve Malatya’mız için en önemli tarım ürünlerinden birisi kayısıdır. Malatya kuru kayısı üretimin yüzde 78’ini tek başına yapmaktadır. Kayısı üretiminin sürdürülebilir olması ve depremden zarar gören çiftçilerimizin yaralarının sarılması için TMO’nun destekleme alımları yapması önemlidir. Ayrıca lisanlı depolarımızı çiftçilerimizin kullanmaları için teşvikler önemlidir. kayısının değerinde alınıp satılması, lisanslı depoların devreye girmesi ve teşviklerin verilmesi Malatya çiftçimizi, yeterli olmamakla birlikte, bir nebze olsun rahatlatacaktır. Kayısı üreticimizin yanında olduğumuzu buradan da bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“Yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“
Tüfenkci, TFF’nin Yeni Malatyaspor ile ilgili verdiği ‘lige devam edecek’ yönündeki kararını da eleştirerek, “Malatyalı hemşehrilerimin ortak paydası olan Yeni Malatyaspor, TFF tarafından büyük bir haksızlığa ve hukuksuzluğa uğratılmıştır. Bir önceki Federasyon yönetimi tarafından Yeni Malatyaspor’umuzun bu sezon da lige katılmamasına karar verilmişti, sözü de tebliğ edilmişti. Ancak yeni yönetim depremde tesisi zarar gören, kalacak yeri olmayan, stadyumunun daha yeni yeni tadilatı yapılan, transfer yasağı olan, tahtası kapalı olan ve lisanlı sporcusu neredeyse kalmamış Yeni Malatyaspor’un ani bir kararla bu sezon ligde oynamasına karar vermiştir. Gerçekten bu büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir. Şehre yapılan bir haksızlıktır, Malatyalılara yapılan bir haksızlıktır. Bu karar hiç bir vicdana sığmaz. Koskoca Federasyon’un şu veya bu nedeni bahane ederek, Yeni Malatyaspor’umuzu kurban etmesini kimsenin kabullenmesini beklemesin. Ben özellikle Yeni Malatyaspor’un 1 yıl daha ligde oynamamasınına imza veren kulüplerimize de buradan teşekkür ediyorum. Federasyon gelecek sezon ligde 21 takımla oynasa kıyamet mi kopar, ya da 4 takım küme düşse dünya mı durur? Depremle kıyameti yaşamış ve futbolla moral bulmaya çalışan bir şehri, Türkiye’ye dağılmış 2 milyon Malatyalıyı üzmek daha mı önemli? TFF’nin kulüplere sahip çıkması gerekirken kulübü ateşe atmasına, yok olmasına seyirci kalmasının bir anlamı var mı? Soruyorum; yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“ diye konuştu.
Gündem, 26 Temmuz 2024 02:50
Yorumlar (0)
Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Binası Nerede? Vatandaş İsyanda.
Uzman Doktor Uyarıyor: 'Dizimde Sıvı Bitmiş' İfadesi Doğru Değil...
Battalgazi Tarihine Sahip Çıkıyor, Geleceğe Güçlü Adım Atıyor.
Battalgazi’de Silahlı Saldırı: Husumet Kanlı Bitti.
Doğalgaz Baca Sistemlerindeki Görünmeyen Riskler Yapı Güvenliğini Tehdit Ediyor.
Yeşilyurt’ta Yol Mesaisi Sürüyor: Topsöğüt’e Konforlu Ulaşım.
Koşuya Hazır mısınız Uluslararası Malatya Aslantepe Yarı Maratonu İçin Yarış Açık.
Büyükşehir Belediyesi Engelleri Kaldırmaya Devam Ediyor.
Gözene’de Kurulan Sofra, Kardeşliğin ve Vefanın Simgesi Oldu.
Doğaya Sahip Çıkmak, Geleceğe Sahip Çıkmaktır.
Kültür, Birlik ve Gelenek: Sarıçiçek Yayla Festivali Başlıyor.
Hayat Boyu Öğrenme, Güçlü Toplumun Temelidir.
Festival Paylaşımında Büyük Dikkatsizlik! Malatya’nın İki Büyük Kurumu Karıştırıldı.
44 Malatyalılar Birliği’nde Bayram Coşkusu.
Ayrılığın Değil, Kardeşliğin Zamanı: Birlik ve Beraberlik Vurgusu.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Yakalama: Firari Şahıs Kıskıvrak Yakalandı.
Ali Kazgan: “Bayramlar Kardeşliğin En Güzel Vesilesidir.
Erdal Üstün’den Bayram Mesajı: “Sevgi ve Hoşgörü Kazansın.
Yarım Kalan Hayatlar, Tükenen Umutlar: Başkavak 3,5 Yıldır Bekliyor.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Coşkusu
Halkla İç İçe Siyasetin Temsilcisi Murat Gümüş, Malatya’da Gönüllerde Yer Ediniyor.
Kurban Bayramı Bayramlaşmasında Yoğun Katılım.
Vali Seddar Yavuz’dan Bayramda Gönül Köprüsü.
USKD’den Su, Tarım ve Çevre İçin Ortak Gelecek Vurgusu.
Vali Seddar Yavuz, İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılını Kutladı.
Malatya’da Geleneksel Kent Bayramlaşmasına Yoğun İlgi.
Başkan Er, Cumhur İttifakı’nın Bayramlaşma Programına Katıldı.
Hakan Çetin: Bayramlar Birlik ve Beraberliğin En Güçlü Simgesidir.
Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.
Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.
MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.
Battalgazi’den Gönüllere Dokunan Sosyal Destek Hizmetleri.
Büyükşehir, Pütürge’nin Ulaşım Ağını Güçlendiriyor.
Büyükşehir Ekipleri Kurban Bayramı’nda 7/24 Sahada Olacak.
Canlı Hayvan Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirme Seferberliği.
Bayram Trafiğinde Hayat Kurtaran Hatırlatma: Kemerini Tak.
Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Bayram Öncesi Yeşilyurt’ta Yoğun Temizlik ve Denetim Çalışmaları.
Battalgazi Belediyesi Bayram Öncesi Vezne Hizmetlerini Yeniden Planladı.
