KODLAMA VE YAZILIMDA ÖNE ÇIKAN BİR İLÇE OLACAĞIZ”
Gündem, 31 Temmuz 2024 21:13
Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri kapsamında hizmete sunduğu Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde faaliyetlerine devam eden Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi, açıldığı günden beri yoğun ilgi görürken, ücretsiz verilen eğitimlerde çocuklara geleceğin kodları ile teknolojileri öğretiliyor.
Yeşilyurt’u robotik kodlama ve yazılım alanında ülke çapında öne çıkan bir ilçe olma hedefiyle hizmete sunulan Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesinde, Malatya’nın dört bir tarafından gelen teknoloji meraklısı çocuklara, algoritma mantığı, analitik ve eleştirel düşünme becerilerini bir araya getirerek problem çözme yeteneğinin yanı sıra bilgisayarlarını programlama ve yaratıcılıklarını geliştirme alanında teorik ve pratik eğitimler veriliyor. Uzman yazılım ekipleri tarafından ücretsiz verilen eğitimlerde merak ettikleri kodlama ve yazılım çalışmalarına ilgi gösteren çocuklar, blok tabanlı kodlama, 3B tasarım ve 3B yazıcı ile baskı alma işlemleriyle keyifli anlar yaşarken, geleceklerindeki hayallerini de şekillendiriyor. Çocukların erken yaşlarda teknolojiye ilgi duymalarını ve kodlama becerilerini geliştirmelerini hedefleyen yazılım atölyesinde geleceğin bilim adamları ve yazılım mühendisleri yetişiyor.
“Minik Dâhilere Kapılarımız Sonuna Kadar Açık”
Çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyecek hizmetlere yeni dönemde ağırlık vereceklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt’u robotik kodlama ve yazılım alanında ülke çapında öne çıkan bir ilçe hüviyetine kavuşturmak istediklerini söyledi.
Kiltepe mahallesindeki Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde ki kurslar arasında yer alan Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesine gösterilen yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini söyleyen Başkan Geçit, teknolojiye meraklı minik dâhilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesinde geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirdiklerini söyleyen Başkan Geçit, bu alanda yetişecek çocukların ve gençlerin Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçeğe dönüşmesinde önemli bir rol oynayacağını söyledi. Başkan Geçit, Yeşilyurt’tan yeni Selçuk Bayraktar’ların çıkacağına yürekten inandıklarını ifade ederken, hayata geçirecekleri yeni projeler ve atılımlarla geleceğin teknolojisini bugünden yakalayan gençlere yeni fırsatlar sunacaklarını dile getirdi.
Ülkenin geleceğini emanet edecekleri gençlerin bilgili ve donanımlı olması için her türlü imkânı seferber ettiklerini hatırlatan Başkan Geçit, “Geleceğin dili olarak tanımlanan robotik kodlama alanında çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek asli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Kiltepe mahallemizdeki kursumuza şehrimizin dört bir tarafından teknolojisi meraklısı çok sayıda evladımız gelerek, alanında uzman yazılım ekiplerimiz tarafından verilen eğitimlere katılıyorlar. Yerel yönetimler olarak çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlamakla yükümlüyüz. İnanıyoruz ki, bu tarz eğitimler sayesinde Türkiye yeni yüzyılda yazılım noktasında çok daha iyi işlere imza atacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta ilçemizi robotik kodlama ve yazılım alanında öne çıkan bir ilçe konumuna ulaştırmak için her türlü desteği vereceğiz. Buradaki bütün hedefimiz, bütün çocukların kendilerini geliştirerek iyi bir mühendis olabilmelerin sağlamaktır. Biz sadece bugünü değil, geleceği de tasarlıyoruz.” diye konuştu.
Gündem, 31 Temmuz 2024 21:13
Yorumlar (0)

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

MALATYA’DA 100 ÇİFT İÇİN TOPLU NİKÂH TÖRENİ DÜZENLENİYOR

BAŞKAN GEÇİT, “TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Battalgazi Belediyesi Karla Kapanan Yolu Açtı, Hamile Kadın Hastaneye Ulaştı

Başkan Taşkın’dan Berat Kandili Mesajı

Akçadağ İlçemizde Yaralamalı Trafik Kazası Meydana Geldi

Vali Seddar Yavuz'un Berat Kandili Mesajı

Ameliyatsız Anti-Aging Yöntemleri: Cilt Gençleştirmede Güncel Tedaviler

Kaçakçılık ile Mücadelemiz Devam Ediyor

Trafik Kazası Sonucu Taksirle Yaralama

Ölümlü Trafik Kazası

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısından konuşan Başkan Er;

Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Er,

UKOME 2025 YILININ İLK OLAĞAN KURUL TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN GEÇİT, “BERAT KANDİLİ, RAHMET VE MAĞFİRETLE DOLUDUR”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN KIRSALDA Kİ OKULLARA EĞİTİM DESTEĞİ

Battalgazi’de Güvenli Alışveriş İçin Denetimler Sürüyor

BASKETBOL 'DA BAŞARI...

Yeşilyurt’un Eski Belediye Başkanı Soysal Kekevi Hayatını Kaybetti

Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü

Sanayide Güçlü ve Kalıcı Rekabet İçin Dijital Dönüşüm Şart

BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE’ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ KADIN KOROSU, 15 ŞUBAT’TA İLK KEZ SAHNEYE ÇIKACAK

Başkan Sadıkoğlu, Fidancılar Sitesi girişine kavşak talep etti*

Zelyurt: “Malatya’nın sesi olacağız”

Abdurrahman Babacan'da TOKİ Deprem Konutlarının ihalesi Tamlamlanmak Üzere Olduğunu Açıkladı.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ÖDÜLLÜ ‘AİLELER ARASI BADMİNTON TURNUVASI’ DÜZENLİYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA VE BERTARAF TESİSİ ALANINA

MABESEM Tiyatro Kursiyerleri Seyircilerden Tam Not Aldı

BATTALGAZİ’DE MARKET DENETİMLERİ SIKILAŞIYOR

Hanımınçiftliği Mahallesi'nde Kasten Adam Yaralamak

Malatya’yı Terk Etmedik, Birlikte Ayağa Kalkıyoruz

Gözene Mahallesi'nde Depremzedelere Yeni Bir Umut

İş İnsanı Hakan Güldaş: “Zor Günlerde Memleketimizde Kaldık”

Ankara'da Bulunan Malatya'lılar Arapgir Derneğinde Bir Araya Geldi

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliği İçin Kesintisiz Denetimler Sürdürülüyor

Okul ve Yurt Çevrelerinde Güvenlik Denetimleri Devam Ediyor

MALATYA’YA DEV YATIRIM VE PROJELER

GÖNÜLLÜLER BATTALGAZİ’DE BULUŞTU: “HAZIR OLMALIYIZ”
