KODLAMA VE YAZILIMDA ÖNE ÇIKAN BİR İLÇE OLACAĞIZ”
Gündem, 31 Temmuz 2024 18:42
Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri kapsamında hizmete sunduğu Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde faaliyetlerine devam eden Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi, açıldığı günden beri yoğun ilgi görürken, ücretsiz verilen eğitimlerde çocuklara geleceğin kodları ile teknolojileri öğretiliyor.
Yeşilyurt’u robotik kodlama ve yazılım alanında ülke çapında öne çıkan bir ilçe olma hedefiyle hizmete sunulan Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesinde, Malatya’nın dört bir tarafından gelen teknoloji meraklısı çocuklara, algoritma mantığı, analitik ve eleştirel düşünme becerilerini bir araya getirerek problem çözme yeteneğinin yanı sıra bilgisayarlarını programlama ve yaratıcılıklarını geliştirme alanında teorik ve pratik eğitimler veriliyor. Uzman yazılım ekipleri tarafından ücretsiz verilen eğitimlerde merak ettikleri kodlama ve yazılım çalışmalarına ilgi gösteren çocuklar, blok tabanlı kodlama, 3B tasarım ve 3B yazıcı ile baskı alma işlemleriyle keyifli anlar yaşarken, geleceklerindeki hayallerini de şekillendiriyor. Çocukların erken yaşlarda teknolojiye ilgi duymalarını ve kodlama becerilerini geliştirmelerini hedefleyen yazılım atölyesinde geleceğin bilim adamları ve yazılım mühendisleri yetişiyor.
“Minik Dâhilere Kapılarımız Sonuna Kadar Açık”
Çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyecek hizmetlere yeni dönemde ağırlık vereceklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt’u robotik kodlama ve yazılım alanında ülke çapında öne çıkan bir ilçe hüviyetine kavuşturmak istediklerini söyledi.
Kiltepe mahallesindeki Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde ki kurslar arasında yer alan Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesine gösterilen yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini söyleyen Başkan Geçit, teknolojiye meraklı minik dâhilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesinde geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirdiklerini söyleyen Başkan Geçit, bu alanda yetişecek çocukların ve gençlerin Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçeğe dönüşmesinde önemli bir rol oynayacağını söyledi. Başkan Geçit, Yeşilyurt’tan yeni Selçuk Bayraktar’ların çıkacağına yürekten inandıklarını ifade ederken, hayata geçirecekleri yeni projeler ve atılımlarla geleceğin teknolojisini bugünden yakalayan gençlere yeni fırsatlar sunacaklarını dile getirdi.
Ülkenin geleceğini emanet edecekleri gençlerin bilgili ve donanımlı olması için her türlü imkânı seferber ettiklerini hatırlatan Başkan Geçit, “Geleceğin dili olarak tanımlanan robotik kodlama alanında çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek asli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Kiltepe mahallemizdeki kursumuza şehrimizin dört bir tarafından teknolojisi meraklısı çok sayıda evladımız gelerek, alanında uzman yazılım ekiplerimiz tarafından verilen eğitimlere katılıyorlar. Yerel yönetimler olarak çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlamakla yükümlüyüz. İnanıyoruz ki, bu tarz eğitimler sayesinde Türkiye yeni yüzyılda yazılım noktasında çok daha iyi işlere imza atacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta ilçemizi robotik kodlama ve yazılım alanında öne çıkan bir ilçe konumuna ulaştırmak için her türlü desteği vereceğiz. Buradaki bütün hedefimiz, bütün çocukların kendilerini geliştirerek iyi bir mühendis olabilmelerin sağlamaktır. Biz sadece bugünü değil, geleceği de tasarlıyoruz.” diye konuştu.
Gündem, 31 Temmuz 2024 18:42
Yorumlar (0)
Akçadağ’da Zincirleme Trafik Kazası: 9 Kişi Yaralandı.
Boyraz: “Ticaretin Siyaseti Olmaz, Önceliğimiz Malatya’nın Çıkarları.
MALATYA İŞ DÜNYASININ FİNANSMAN SORUNU GÜNDEMDE.
Pencere TV Haber Müdürü Sevilay Karabulut’un Acı Günü.
Battalgazi’de Daha Temiz Bir İlçe İçin Çalışmalar Sürüyor.
Bakan Göktaş, Malatya Şehir Kütüphanesi’ni Beğendi: “Çok İyi Olmuş.
Yeşilyurt’ta İşçilerin Kaldığı Konteynerlerde Yangın Çıktı.
Malatya’da Sıcaklık Rekora Koşuyor! Bazı İlçelerde 37 Derece.
Battalgazi’nin Ulaşım Ağı Güçleniyor: Yollar Yenileniyor.
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YARIN YAPILACAK.
Malatya’nın Eşsiz Lezzetleri Gastronomi Festivali’nde Buluşuyor.
Kernek’te Otomobil Yayaya Çarptı: 2 Kişi Yaralandı.
Malatya’da Siyasetin Acı Gerçeği: İl ve Kadın Kolları Başkanları Ne Kadar Tanınıyor?
Pütürge Aktarla’da Yangın Alarmı! Çok Sayıda Ekip Bölgeye Sevk Edildi.
16 YILLIK GURUR… 16 YILLIK EMEK… 16 YILLIK GÜVEN!...
Sanayi Esnafını Heyecanlandıran Kura: 5 İşyerinin Hak Sahipleri Belirlendi.
Malatya’da Temmuz Ayında Güvenlik Alarmı: Veriler Açıklandı.
Sadıkoğlu: “Bodrum Katlarda Mücadele Eden Esnafımız Mağdur Edilmesin.
7 Kilometrelik Yeni Yol Yaka Mahallesi’nin Çehresini Değiştirecek.
Malatya Mutfağı İçin Büyük Hedef: “Hak Ettiği Yere Gelecek.
Malatya’da Uluslararası Bisiklet Heyecanı Ödül Töreniyle Sona Erdi.
Köprülü Mehmet Paşa’ya 10 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Döşeniyor.
Tecde Mahallesi’nde Kesici Aletli Yaralama: Şüpheli Yakalandı.
MAGİNDER Başkanı Karademir Tarih Verdi: “Önümüzdeki Hafta Açıklıyoruz!
Alpaslan’dan Malatya Şehir Kütüphanesi’ne Övgü Dolu Ziyaret.
Malatya’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu Başladı.
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Darbesi: 11 Şüpheli Tutuklandı.
Boyraz’dan Genç Girişimcilere Tam Destek: “İlk Günden Yol Arkadaşı Olacağız.
Malatya’da Bisiklet Heyecanı: Beydağı Yarışı Kortejle Başladı.
Hekimhan İçin Yeni Dönem: Geleceğe Güçlü Hazırlık.
Akçadağ’da Evde Bakım Hizmeti mi, “İstediğiniz Yere Şikâyet Edin” Hizmeti mi.?
TSO Başkanı Sadıkoğlu: “Kura Fazlası İşyerleri Mücadele Eden Esnafa Verilmeli.
UEFA Playmakers Kız Çocukları Malatya Programı'nda İlk Hafta Tamamlandı.
Battalgazi Meclisi Ağustos Oturumunda Önemli Kararlar Aldı.
Lezzetin Başkenti Malatya'da Gastronomi Şöleni İçin Geri Sayım.
Başkan Er: "Hekimhan İçin 1,5 Milyar Liralık Yatırımı Hayata Geçiriyoruz.
Büyükşehir Zabıtası Denetim Rekoru Kırdı: 16 Bin 500 Uygulama.
Başkan Er: "Malatya'yı Spor ve Kütüphaneler Şehri Yapacağız.
Pütürge'de Yoğun Mesai: Vali Seddar Yavuz Çalışmaları Yerinde Denetledi.
