BAŞKAN GEÇİT, “DEPREMZEDE ÇİFTÇİLERİMİZE 35 TON ARPA DAĞITTIK”
Gündem, 05 Ağustos 2024 00:55
BAŞKAN GEÇİT, “DEPREMZEDE ÇİFTÇİLERİMİZE 35 TON ARPA DAĞITTIK”
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında hasadı yapılan 35 ton arpa, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatının ardından depremde zarar gören çiftçilere ‘%100 Hibe’ kapsamında ücretsiz bir şekilde dağıtımı yapıldı.
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen arpa dağıtım törenine; Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Yeşilyurt Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Berktaş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ve Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Tarıma ve çiftçilere verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “ Çiftçilerimiz depremde ciddi zararlar gördü, ahırlar çöktü, maddi kayıplar oluştu. Çiftçilerimiz ne kadar desteklenirse ekonomimizde o denli güçlenecektir. Bu destekler çiftçilerimiz için çok değerlidir.” diye konuştu.
İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar ise tarım sektörünün gelişmesine verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “ Tarım, gerek dünyanın gerekse de ülkemiz ve şehrimizin en önemli sektörleri arasındadır. Bu sektöre alın teri ve gayretleriyle destek veren çiftçilere ve üreticilere ne kadar destek verirsek az kalır. Büyük bir afet yaşamamıza rağmen çiftçilerimiz zor şartlara rağmen üretimlerine devam ederek büyük bir fedâkarlık gösterdiler. Bakanlık, Valilik ve İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimize her türlü şartta destek ve katkı sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt İlçesinin tarımsal potansiyelini güçlendirecek, çiftçilere her türlü şartta destek olacak hizmetlerine bir yenisini daha eklediklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, bereketli topraklarının yanı sıra çalışkan ve özverili çiftçilere sahip Yeşilyurt’un tarımdaki marka değerini korumaya ve ilerletmeye devam edeceklerini hatırlattı.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerde zarar gören çiftçilere 35 ton arpayı hibe kapsamında dağıtarak ilçenin tarımsal gücünün artmasına destek olduklarını dile getiren Başkan Geçit, “Yaşadığımız büyük felaketlerde yapılar ve binaların yanı sıra işletmelerimiz, esnaflarımız, üreticilerimiz ve çiftçilerimizde ciddi zararlar gördü. Tarımsal alanlar, ahırlar ve üretim yapılan bölgelerimiz hasarlar aldı, bizlerde oluşan yaraları sarmak adına tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şehrimizi ve ilçemizi ayağa kaldırma sürecinin sadece inşaat faaliyetlerinden ibaret olmadığını biliyoruz. İnşa, ihya ve imar sürecinin toplumun tüm kesimlerine hitap edecek hizmetlerle sürdürülmesi halinde başarı olacağı kanaattindeyiz. Büyükşehir Belediyemiz, Battalgazi Belediyemiz ve tüm kurumlarla ortaklaşa ve koordineli çalışarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için üzerimize düşen tüm hizmetleri layıkıyla yapıyoruz. Tarımsal anlamda güçlü bir potansiyele sahip ilçemizin bu marka değerini korumak, güçlendirmek ve her türlü şart altında üretimden vazgeçmeyen özverili çiftçilerimize destek olmak içinde başlattığımız hizmetlerimize bugün bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşıyoruz. Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda hasadı yapılan toplamda 35 ton arpayı depremde zarar gören değerli çiftçilerimize bugün dağıtacağız. Belediyemizin bu tür projeleri kâr elde edilecek, ticari amaç gütmeyen hizmetleridir. Bizler burada sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Yeni dönemdeki hizmetlerimiz ve projelerimizle tarımı yapılaşmaya kurban etmeyeceğiz, tarımı bilinçli bir politikayla, paydaş tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde birlikte hareket ederek gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde destekleyeceğiz. Bu etkinlikle birlikte çiftçilerimizin yeniden üretim yapabilmeleri ve ekonomik olarak güçlenmelerini hedefliyoruz. Depremden zarar gören çiftçilerimizin yaralarını sarmaya devam edeceğiz, hayırlı uğurlu olsun. “ diye konuştu.
Konuşmaların ardından hazırlanan arpa torbaları çiftçilere teslim edildi.
Gündem, 05 Ağustos 2024 00:55
Yorumlar (0)
Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.
Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.
LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.
Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.
Vali Seddar Yavuz’un Katılımıyla Hacı Hüseyin Kölük Camii İbadete Açıldı.
Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.
Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor
Başkan Geçit’ten Genç Sporculara Destek: Alt Yapı Seçmelerini Yerinde İnceledi.
Selçuklu Mahallesi’nde Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.
MALATYA'DA HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI: 3 BİN 974 KİŞİ SORGULANDI.
Uluslararası Başarıya İmza Atan İran Yapımı Film Türk İzleyicisiyle Buluşacak.
Yeniden Refah Heyetinden Yerel Basına Destek Ziyareti.
Kalça ve Diz Protezinde Robotik Cerrahi Yaygınlaşıyor.
Battalgazi’de Türküler Yarıştı, Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu.
Malatya’nın Geleceğine Yön Verecek Kararlar İçin Meclis Toplandı.
Büyükler Pazar Görsün Etkinliğinin Geliri Yetimler Kervanı’na Aktarıldı.
Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı.
Muhtarlarla Bir Araya Gelen Başkan Er: Çözüm Odaklı Yönetim.
Malatya’da Feci Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti.
Üniversite Açıldı Ama Öğrenci Barınacak Yer Bulamadı.
Başkan Geçit’ten Hizmet Mesajı: “Yeşilyurt İçin Durmadan Çalışıyoruz.
Türk Halk Müziğinin En Güçlü Sesleri Battalgazi’de Sahne Alıyor.
MALATYA’DA TEK YÜREK OLUNACAK: DEV EKRAN KURULUYOR.
Farklı Kültürler Aynı Sergide Buluştu.
MALATYA’DA KİLİTLENEN TRAFİĞE RADİKAL ÇÖZÜM.
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
KURŞUNLU’DA MODERN ALTYAPI HAMLESİ.
TARIM İŞÇİLERİNE KONFORLU YAŞAM: MALATYA’DA YENİ PROJE.
PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME.
Yeşilyurt’ta Geleceğe Nefes Olanlara Ödül Verildi.
Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Geçit Yok: Battalgazi’de Denetim Operasyonu.
MALATYA GÜCÜ FK’DAN PLAY-OFF’A FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ.
Malatya-Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza.
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
AKÇADAĞ’DA FABRİKA KRİZİ: YILLARCA NEDEN SESSİZ KALINDI?
Kuyuönü’nde Yağmur Çilesi: Vatandaşlar İsyanda.
