İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş İlimizi Ziyaret Etti
Gündem, 11 Ağustos 2024 04:54
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti.
Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun ilimizdeki inceleme ve programlarına; Vali Seddar Yavuz, Malatya AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın ve kurum müdürleri eşlik etti.
Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile AFAD Başkanı Okay Memiş, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederek, kentte yürütülen hizmetlerle ilgili bilgi aldı.
Valilik makam ziyaretinin ardından basın açıklaması yapan Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu “Değerli basın mensupları, dün AFAD Başkanımızla, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımızla Kahramanmaraş ilimizdeydik. Bugün ise Malatya ilimizdeyiz. Sayın Valimiz göreve başladıktan sonra ilk kez Malatya’ya geliyoruz. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Şimdi alana çıkacağız. TOKİ tarafından yapımı devam eden konut ve işyerlerinin bulunduğu alanları ziyaret edeceğiz. Ardından, özellikle İkizce bölgesine gidip, orada konutlara yerleşen vatandaşlarımızın bir sorunu olup olmadığını değerlendireceğiz. İkizce bölgesi, şu anda 11 ilde en yoğun konut üretimi yapılan alanlardan biri. Bölgede ciddi bir altyapı çalışması yürütüyoruz. İkizce Mahallesi'nde yollarıyla, kanalizasyon sistemiyle, yeni içme suyu kaynaklarıyla ve arıtma tesisiyle adeta bir uydu şehir kuruyoruz. İkizce bölgesinin altyapısıyla ilgili farklı kuruluşlar da çalışmalar yapıyor. DSİ, içme suyu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İller Bankası, kanalizasyon ve arıtma sistemi ile ilgili çalışmalarını yapıyor. Karayolları Genel Müdürlüğümüz, yollar ve altyapı ile ilgili çalışmaları yürütüyor. Yapılan çalışmaların hepsini yerinde inceleyeceğiz. Sayın Valimize tekrar başarılar diliyorum. İnşallah onun döneminde Malatya'daki işlerimizin hızlanacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ve Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'i ziyaret ederek, ilimizin son durumu ile ilgili istişare ve değerlendirmelerde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası, Bakırcılar Çarşısı inşaat alanında incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyet, yetkililerden brifing aldıktan sonra İkizce Kalıcı Deprem Konutları'nda ikamet eden bir aileye misafir olup taleplerini dinledi. Ardından, İkizce Deprem Konutları'nda incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.
Son olarak, Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Başkanlığında Vali Seddar Yavuz, Malatya AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla, sırasıyla STK Toplantısı ve İl Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıların ardından, resmi temaslarını tamamlayan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, İlimizden ayrıldı.
Gündem, 11 Ağustos 2024 04:54
Yorumlar (0)
Ramazan Bayramında Sağlıklı Beslenmenı̇n İpuçları...
Türk Dişhekimleri Birliği Haberi: Mutlu Bir Ağız, Mutlu Bir Hayat Demektir...
Battalgazi’de Hijyen ve Fiyat Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Halk Sağlığı İçin Sıkı Denetim: Yeşilyurt’ta İşletmeler Mercek Altında
Başkan Geçit’ten Temizlik Ekiplerine Teşekkür Ziyareti
Ağbaba: “Bayramlar Kardeşliğin ve Umudun Simgesidir.
Gençliğe Büyük Yatırım: Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin Temeli Atıldı
Başkan Er: “Ecdadın Emanetine Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz.
Babacan: “Sağlık Çalışanlarımız Büyük Bir Özveriyle Görev Yapıyor.
Uyuşturucu ve Silah Kaçakçılarına Darbe: 3 Tutuklama
Vali Seddar Yavuz: “Büyüklerimiz En Kıymetli Hazinemizdir
Vali Seddar Yavuz: “Nevruz, Umudun ve Yeniden Doğuşun Sembolüdür.
FETÖ Hükümlüsü Malatya’da Yakalandı.
Battalgazi’de Bayram Öncesi Anlamlı Etkinlik: Çocuklara Ücretsiz Tıraş.
Vatandaş Rahat Etsin Diye Büyükşehir Görev Başında
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Mart Gündemi Kapanışı
Malatya’da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 4 Gözaltı
Vatandaşlar İçin Temiz ve Düzenli Bayram Alanları: Cami ve Mezarlıklar Hazırlanıyor
Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Geçit’in İftarında Bir Araya Geldi
Başkan Geçit’ten Anlamlı 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Deniz Zaferi Geçilmez”
Başkan Er: “Çanakkale Deniz Zaferi Geleceğimizin Teminatıdır
Vali Seddar Yavuz: “Çanakkale Deniz Zaferi Milletimizin Gururudur”
Keskin: “Çanakkale, Birlik ve Beraberliğin En Büyük Sembolüdür
Tüfenkci’den Malatya Basınına Ziyaret: “Basın, Şehrin Vicdanıdır”
Konteynerde Şüpheli Ölüm: Genç Adam Silahla Hayatına Son Verdi.
Battalgazi Belediyesi’nden Hastane Çevresine Konforlu Dokunuş
MALATYA’DA TIP BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI
Malatya İçin Ortak Ses: “Her Şey Malatya İçin El Ele” Grubu Takdir Topluyor.
Beylerderesi Baraj Göleti Mevkiinde Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
Kale Uygulama Noktasında Uyuşturucu Operasyonu: 11 Kilo 400 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi
Malatya Yeşilyurtspor U14, Deplasmanda Farklı Galip
Malatya’daki Eğitim Kurumu Olayına İlişkin ESENLİK A.Ş.’den Açıklama
Başkan Kılıç’tan Birlik ve Kardeşlik Vurgulu Kadir Gecesi Mesajı
Battalgazi’de Ramazan’da Birlik ve Kardeşlik Programları
Başkan Er’den Kadir Gecesi’nde Birlik ve Dua Vurgusu
Şehir Trafiğine Nefes: İnönü Caddesi Açıldı, Fuzuli Caddesi Yenileniyor
Battalgazi’de Gece Saatlerinde Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Sahurda Gençlik Enerjisi: Başkan Kahveci Üniversitelilerle Bir Araya Geldi.
Kale Uygulama Noktasında Zehir Tacirlerine Darbe: 11 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi.
