Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu İlimizi Ziyaret Etti
Gündem, 11 Ağustos 2024 03:32
Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere İlimize teşrif eden, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde inceledi.
Bakan Memişoğlu’na ziyareti sırasında; Vali Seddar Yavuz, Malatya AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
İlk ziyaretini Malatya Valiliğine yapan Bakan Memişoğlu, deprem sonrası Malatya’nın genel durumu, sağlık hizmetleri, ihtiyaçlar ve gelecekte yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili Vali Seddar Yavuz ile değerlendirme ve istişarelerde bulundu.
Valilik ziyareti sonrası, sağlık hizmetlerinin durumunu yerinde görmek ve hastanenin ihtiyaçlarını değerlendirmek amacıyla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine ziyarette bulunan Bakan Memişoğlu, hastane personeli ve yöneticileriyle bir araya gelerek, hastanenin mevcut durumu, hasta hizmetleri, altyapı eksiklikleri ve geliştirilmesi gereken alanlar üzerinde incelemelerde bulundu.
Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin yerel düzeydeki durumunu değerlendirmek ve toplum sağlığına yönelik çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Yeşilyurt ilçesindeki Çarmuzu Aile Sağlık Merkezi ile Abdulkadir Eriş Verem Savaş Dispanserini ziyaret edip, sağlık personelleri ile görüş alışverişinde bulunarak, birimlerin halk sağlığına katkısını artırmak için yapılabilecek iyileştirmeler üzerine değerlendirme ve istişarelerde bulundu.
Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun ziyaretindeki önemli duraklardan biri de Battalgazi Devlet Hastanesi oldu. Sayın Bakan başkanlığında yapılan toplantıda; Vali Seddar Yavuz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Selçuk Sinanoğlu, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından, Battalgazi Devlet Hastanesinde kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenleyen Bakan Memişoğlu, sonrasında beraberindeki heyetle beraber Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'i ziyaret ederek, şehrin sağlık hizmetlerine yönelik yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sonrası, İl Sağlık Müdürlüğü'ne geçerek, UMKE personelleriyle sohbet edip, yerel sağlık yöneticileriyle sağlık hizmetlerinin durumu, geleceğe yönelik projeler hakkında istişare ve değerlendirmelerde bulundu.
Son olarak, Turgut Özal Tıp Merkezini ziyaret eden Bakan Memişoğlu, Prof. Dr. Sezai Yılmaz'dan, karaciğer nakli hakkında brifing alan Sağlık Bakanı Memişoğlu ildeki resmi temaslarını tamamlayarak ziyaretini sonlandırdı.
Gündem, 11 Ağustos 2024 03:32
Yorumlar (0)

MAGİNDER HEYETİ DOĞANŞEHİR’DE ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU*

Vali Yavuz Başkanlığında İl Hayvanları Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Hayvan Pazarı Geçici Süreyle Kapatılmıştır

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİNDEN HARPUT’A TARİH VE KÜLTÜR DOLU GEZİ!

İl Başkanı Bakan’dan Leman’a sert tepki

Sadıkoğlu: “Malatya Kayısısının marka değerini koruyoruz”

BATTALGAZİ’DE ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’E 755 BAŞVURU

BAŞKAN TAŞKIN: “PEYGAMBERİMİZE DİL UZATANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Zafer Partisi’nden Peygamber Efendimize Yapılan Saldırıya Sert Tepki

Anahtar Teslim Süreçleri ve AFAD İletişim Hattı Hakkında Kamuoyunun Bilgilendirilmesi

Türkler Tatil Hayallerinde Sınırları Aşıyor: Yurt Dışı Talebi %93 Arttı, Fethiye Yıldızlaştı!

Türk Çiftçiler Akıllı Su Uygulamalar için XAG Tarım Dronlarına Öncülük Ediyor

İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde “Bilim Kafe” Etkinlikleri Başladı

Sadıkoğlu: “Bu şehir 16 ay imar bekledi, yerinde dönüşüm süresi uzatılmalıdır”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAHÇELİEVLER MAHALLESİ’NİN YOL SORUNUNU ÇÖZDÜ

YEŞİLYURT BELEDİYESİNE ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’ İÇİN 683 HAK SAHİBİ BAŞVURDU

BAŞKAN GEÇİT, “EKİPLERİMİZ KIRSAL MAHALLELERDE 7/24 ÇALIŞIYOR”

BATTALGAZİ’DE HAFTA SONU DOLUDİZGİN GEÇTİ

Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri

Malatya Ülkü Ocakları, Gençliği Kutadgu Bilig ile Buluşturuyor

Vali Seddar Yavuz Koruyucu Aile Günü Programına Katıldı

Yeşilyurt İlçesi Tecde Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Battalgazi İlçemiz Bulgurlu Mahallesinde Silahlı Saldırı

TÜRK BÖBREK VAKFI'NDAN DİYALİZ HASTALARINA YAZ UYARISI:YANLIŞ BESLENME KALP DURMASINA YOL AÇABİLİR!

Meşher'den kitap kapağı tasarımı atölyesi

İlimizde Karayolları Çalışmaları Nedeniyle Trafikte Geçici Düzenlemeler Yapılacaktır

TSO ve SMMMO’dan birliktelik vurgusu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Malatya Bölge Adliye Mahkemesi Temel Atma Törenine Katıldı

BAŞKAN GEÇİT, “TEMİZ BİR ÇEVRE, SAĞLIKLI YAŞAMIN TEMELİDİR”

Bakan Tunç: “Malatya’mızda Bölge İdare Mahkemesi kuracağız”

BAŞKAN ERCAN: "MUHARREM AYI, BİRLİK VE DAYANIŞMA ZAMANIDIR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAĞKÖY MAHALLESİ’NİN YOLUNU GÜVENLİ HALE GETİRDİ

Battalgazi İlçemiz Orduzu Mahallesinde Kasten Adam Yaralama

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEĞİN SANATÇILARINI YETİŞTİRİYOR

BAŞKAN GEÇİT, “MUHARREM AYI; HÜZNÜN, İBADETİN, ŞÜKRÜN VE PAYLAŞMANIN AYIDIR”

MASKİ’DEN GÜNEŞLİ MAHALLESİ’NE İÇME SUYU MÜJDESİ

BAŞKAN ER MUHARREM AYI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI

BAŞKAN GEÇİT, PARK ALANLARINDAKİ YENİLEME HİZMETLERİNİ İNCELEDİ

MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK DAVET ETTİ, BAKAN BAYRAKTAR TEMMUZ AYINDA MALATYA’YA GELİYOR
