“Mahallelerimiz, Sokak Sağlıklaştırmalarıyla Daha Güzel Bir Görüntüye Ulaşıyor”
Yaşam, 04 Ocak 2021 08:03
KİLTEPE DEDE KORKUT VE GÜLNEBİ CADDELERİ ‘SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA’ PROJESİYLE FARKLI BİR GÜZELLİĞE KAVUŞTU
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kiltepe Mahallesi Dede Korkut ve Gülnebi sokaklarında hayata geçirdikleri ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projesiyle, bölgenin sosyal ve kültürel kimliğine özel değerler kazandırdıklarını söyledi.
Kiltepe Mahallesi Dede Korkut ve Gülnebi sokakları, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem vaatleri arasında yer alan ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projesiyle farklı bir güzelliğe kavuştu.
Her iki caddede bulunan toplam 17 binanın dış cephesi, restorasyon çalışmalarıyla daha temiz ve güzel bir görüntüye kavuşurken, caddenin yolları ve kaldırımları ise baştan aşağıya düzenlenip bölgenin yaşam seviyesi artırıldı.
Kiltepe mahallesinin her iki caddesinin estetik bir görüntüye kavuştuğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projesiyle Yeşilyurt’un sokak ve caddelerinin tarihsel kimliklerini muhafaza edip, vatandaşların temiz, ferah ve konforlu alanlarda güven içerisinde yaşamasını sağladıklarını ifade etti.
Yeşilyurt’un bütün yaşam alanlarının aynı düzeyde güzelleşip, aynı düzeyde de değiştiğine dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kiltepe’nin iki farklı mahallesinde uyguladıkları ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projesinin, bu tür yatırımlara örneklik teşkil edecek düzeyde olduğunu ifade etti.
2020 yılında başlattıkları ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projelerinin Yeşilyurt’un farklı bölgelerindeki kültürel ve tarihsel hüviyetin ön plana çıkmasını sağladığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Merkez-kırsal ayrımı yapmadan tüm yaşam alanlarımızın aynı seviyede değişmesi ve kalkınmasına büyük bir öncelik tanıyoruz. 2020 yılında ki en önemli projelerimizden olan ‘Sokak Sağlıklaştırma’ çalışmalarımızla mahalle ve sokaklarımızın yaşamsal hüviyetlerine farklı değerler katıyoruz. İlk olarak Kiltepe ve Gündüzbey bölgelerinde uyguladığımız çalışmalarımızdan beklentilerimizin üzerinde bir sonuç aldık. İşyerlerimizin, binalarımızın ve evlerimizin dış cephelerini bölgelerimizin sosyal dokusuna değer katacak düzeye ulaştırıp, hemşerilerimizin temiz, ferah ve huzurlu alanlarda yaşamalarına imkan tanıyoruz. Kiltepe mahallemizde ki Dede Korkut ve Gülnebi sokaklarımızda bulunan 17 adet ev ve işyerlerimizin dış cephelerini bu proje kapsamında baştan aşağıya restore ederek, çok güzel bir görüntüye ulaştırdık. Esnaflarımız ve mahalle sakinlerimiz de projemizden duydukları memnuniyeti bizimle paylaşıyorlar. Sokaklarımızın cazibesini ve yaşam seviyesini bu tür kent estetiğine değer katan projelerimizle artırmaya devam edeceğiz. Tüm sokaklarımız artık daha güzel ve daha konforlu hale gelecektir. Biz ne yapıyorsak Yeşilyurt’umuzun her bölgesinin daha değerli ve özel hale gelmesi adına yapıyoruz. ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projemizle de yatırımlarımızın tüm caddelere yaygınlaşmasını sağladık.” diye konuştu.
Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş başta olmak üzere esnaflar ve mahalle sakinleri de, bölgenin daha fazla gelişmesi adına yatırımlara devam eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundular.
Yaşam, 04 Ocak 2021 08:03
Yorumlar (0)
Yeşilyurt’ta Gece Yarısı Depremi: Kısa Süreli Panik Yaşandı.
Direkten Düşen Şahıs Hayatını Kaybetti.
Anne Sevgisi Dünyanın En Güçlü Bağıdır” Başkan Er’den Anlamlı Kutlama.
Malatya Tek Yürek Oldu! Yeşilyurtspor’dan Finale Dev Adım.
Basketbolun Kalbi Yeşilyurt’ta Attı.
Malatya Savunma Sanayisinde Güç Merkezi Olmaya Hazırlanıyor.
Başkan Er’den Sevgi ve Şefkatin Mimarı Annelere Tebrik.
Başkan Taşkın’dan Taştepe Rezerv Alanında Teknik İnceleme.
MALATYA İL HAKEM KURULU 2026-2027 SEZONU TERFİ ADAYLARI AÇIKLANDI.
Şefkatin, Fedakârlığın ve Gücün Simgesi Annelerimize Vefa.
Battalgazi Belediye Meclisi Gündem Maddelerini Karara Bağladı.
İklim Krizine Karşı Güçlü Adım: “Dirençli Şehirler” Paneli Düzenlendi.
Yeşilyurt Belediyesi Meclisi’nde Yoğun Gündem Tamamlandı.
Uluslararası Mini Dünya Kupası’nda Büyük Heyecan, Büyük Kardeşlik.
Başkan Geçit’ten Hizmet Vurgusu: “Projelerimizi Tek Tek Tamamlıyoruz.
Sahadan Ayrılmayan İsim: ÖLMEZTOPRAK.
Hekimhanlı Kadınlar Geleneksel Üretimi Yeniden Canlandırıyor.
Mezarlık Çevrelerinde Sıkı Denetim: 77 Şahıs Sorgulandı.
Toplumsal Duyarlılık Mesajı: Vali Yavuz’dan Engelliler Haftası Açıklaması.
Vali Yavuz’dan Tüm Annelere Sevgi ve Saygı Mesajı.
Büyükşehir’de Ortak Yönetim Vurgusu: Sami Er Muhtarlarla Bir Araya Geldi.
Malatya Merkezli 17 İlde FETÖ Operasyonu: 23 Şüpheli Gözaltında.
Uzmanlar Bir Arada: İnşaat Sektöründe Teknik Sorunlara Yakın Mercek.
Adaletin Sessizliği: Uluslararası Hukuk İflas mı Ediyor.
Abalı Duyurdu: Browista Türkiye Yıl Sonunda Gerçekleşecek.
Modern Yaşam Uykuyu En Kırılgan İhtiyaçlardan Biri Haline Getirdi.
2025-26 DaVinci Gourmet Barista Craft Şampiyonası MISA Bölge Finali'nde Türkiye'den Çetin Alpay Başkan Şampiyon Oldu
İkizce’de Gençlik Merkezi İçin İlk Kazma Vuruldu.
Kentsel Dönüşümde Büyük Adım: Rezerv Alan Projesi Onaylandı.
Türk Lirası Hepimizin Onuruydu, Kaybettik.
Belediye Filosuna Takviye: Doğanşehir’de Hizmet Kapasitesi Yükseliyor.
Arguvan Türküleri Dünya Sahnesinde: Başkan Er’den Büyük Haber.
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Güçlü Yatırım.
Büyükşehir Belediyesi Suça Geçit Vermedi: Yüzlerce Suç Aleti Yakalandı.
Geleceğin Enerjisi Çocuklar: Aksa Elektrik’ten 5 Bin Çocuğa Destek.
MAŞTİ Otogarı’nda Uyuşturucu Operasyonu: Binlerce Hap Ele Geçirildi.
Doğanşehir’de Feci Kaza: Otomobil Devrildi, 6 Kişi Yaralandı.
Gönüllere Dokunan Hizmet: Battalgazi’den Anlamlı Proje.
5 Şüpheli Tutuklandı: Narkotik Operasyonunda Önemli Başarı.
