-İGF HABER AJANSI(İGFA) YAYIN HAYATINA BAŞLADI
Teknoloji, 04 Ocak 2021 14:52İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) bünyesinde kurulan İGF Haber Ajansı (İGFA), İGF Reklam Ajansı ve İgfhaber.com yayın hayatına başladı. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, bu projelerle İGF üyesi 2 bin 500 internet medyasının ekonomik sıkıntılarının biteceğini söyledi.
İGF GENEL BAŞKANI MESUT DEMİR;“İGF ÜYESİ 2 BİN 500 İNTERNET MEDYASININ EKONOMİK SIKINTISI BİTECEK”
İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) bünyesinde kurulan İGF Haber Ajansı (İGFA), İGF Reklam Ajansı ve İgfhaber.com yayın hayatına başladı. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, bu projelerle İGF üyesi 2 bin 500 internet medyasının ekonomik sıkıntılarının biteceğini söyledi.
Türkiye’nin merakla beklediği İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İgfhaber.com yayın hayatına başladı. İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) bünyesinde kurulan İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İgfhaber.com’un internet medyalarına nefes aldıracak projeler olduğunun altını çizen İGF Genel Başkanı Mesut Demir, “Hızla gelişen teknoloji ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de medya sektöründe ve haber okuma alışkanlıklarında önemli bir boyutta değişim yaşanıyor. Özellikle Covid-19 salgını sürecinde bu değişim hissedilir şekilde gözler önüne serildi. Salgın sürecinde vatandaşların haber okuma alışkanlıkları sosyal medya ve internet medyasına taşındı. Bu süreçte haberi internet medyalarından okunma oranı yüzde 91’lere kadar yükselirken, internet medyaları sosyal medya ile de mücadele ve yarış içinde kaldılar” dedi.
“PANDEMİ SÜRECİ MEDYALARI CİDDİ ETKİLEDİ”
Pandemi sürecinde medya sektörünün ciddi şekilde etkilendiğine dikkat çeken Demir, “Bu süreçte medyaların gelirlerinde ciddi düşüşler yaşanmış, işsiz gazeteci sayısı da hızla artmıştır. 81 il, Almanya, Azerbaycan ve KKTC’de dernek, cemiyet ve temsilcilerimizin bulunduğu toplamda 2 bin 500 internet medyasının üyesi olduğu İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak, internet medyalarının gelirlerini arttıracak, gider kalemlerini düşürecek projeler üzerinde çalıştık. Yaklaşık 8 aylık bir çalışma sonrası kısa adı İGFA olan İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İGF TV’yi kurduk. İGF Haber Ajansı’nda internet medyalarının yapmış olduğu özel haberler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel firmaların basın bültenleri, hazırladığımız yazılım sistemi ile aynı anda İgfhaber.com ve 2 bin 500 internet medyasında yayınlanacak. İGF Reklam Ajansı’nda da, internet medyalarından istediğimiz banner alanlarında dönüşümlü reklamlar yayınlanacak” şeklinde konuştu.
İGF TV ŞUBAT AYINDA YAYINDA
İGF TV projesinin şubat ayı içerisinde başlayacağını hatırlatan İGF Genel Başkanı Demir, “İGF TV projemiz ileher ilin gündemi, sorunları ülke gündemine taşınacak. Her ilde yapılacak canlı yayın programları, İGF TV aracılığıyla aynı anda tüm üye internet medyalarından canlı yayınlanacak. Bu projelerden elde edilecek gelir, 2 bin 500 internet medyasına gelir olarak dağıtılacak. Aslında bu projeler, bir nevi Basın İlan Kurumu’nun özel versiyonu diyebiliriz. Projemizde emeği geçen başta federasyon yönetim kurulu üyelerime, üye dernek, cemiyet başkanlarımıza ve il temsilcilerimize, bu projeye inanarak tam destek veren internet medyalarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“İnternet medyacılığı ile artık yerel medya kavramı tarih oluşmuştur” diyen Mesut Demir, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bugün Trabzon’da, Mardin’de, Kilis’te, Konya’da, Antalya’da, Bursa’da yayın yapan yerel gazeteler, televizyonlar, yaptıkları haberleri ya da programları internet haber sitelerinde yer vererek dünyanın bir ucundaki okuyucuya ulaşabilmektedir. Yeni medya düzenine geçişi hızlandıracak İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı, İgfhaber.com ve İGF TV projelerimizin ülkemize ve internet medyalarımıza hazırlı olmasını diliyorum.”
Teknoloji, 04 Ocak 2021 14:52
Yorumlar (0)
ERZURUM’DA UYUM VE HİZMET ATAĞI: SEKMEN YÖNETİMİ PROJELERLE ÖNE ÇIKIYOR
Afişin Sessiz İsyanı: Disiplin Nerede.
Sami Er’den Gelecek Mesajı: “Yeşil ve Güçlü Bir Malatya Kuruyoruz
Malatya’da Sanat Rüzgârı: “Kim Var?” Etkinliği Büyük İlgi Gördü
YEŞİLYURTSPOR PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK VİRAJDA.
Malatyalı Çiftçilere Büyük Destek: 86 Milyon TL’lik Ödeme Hesaplara Yatıyor
Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat ve Gençlik Bir Arada.
Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Açıklama: “Bu Çağrıya Kulak Verin.
Esnaf Odalarıyla Kritik Toplantı: Teslim Süreci Netleşiyor
BAŞKAN GEÇİT, AŞAĞIBAĞLAR’DA VATANDAŞLA BULUŞTU: “HER ZAMAN SAHADAYIZ”
Teknolojiye İlk Adım: Gençlik Merkezi’nde Eğitimler Başlıyor
Diploma Var, İş Yok: Ağbaba İşsizlik Tablosunu Açıkladı
Kayısı Varsa Hayat Var: Malatya Ekonomisi Kritik Eşikte!.
Başkan Geçit: “Hedefi Olan Gençlik, Güçlü Gelecek Demektir
“Nasıl Olsa Konuşur” Demeden Önce… Uzmandan Uyarı
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
MAVİ VATAN’DAN KATAR DENİZLERİNE TÜRK İMZASI
Ortak Akıl Masası Kuruluyor: Malatya’nın Geleceği Masaya Yatırılıyor
Aksa Elektrik’ten Gençlere “Geleceğin Enerjisi” Yarışması
BAŞKAN AKGÜN, KANAL 23’TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEK
Su Ürünleri İçin Kritik Dönem: Av Yasağı Başlıyor
Malatya’da Sitem Büyüyor: Vatandaş “Murat Gümüş’ü Arar Olduk” Diyor
Büyükşehir’den Teknoloji Atağı: Malatya Artık 7/24 Ekranda
Akçadağ’a Yakışır Proje: Yeni Mezarlık Alanında Çalışmalar Hızlandı.
Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor
Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”
BAŞKAN ER, MOTAŞ PERSONELİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU
MALATYA’DA KURUMLAR ARASI MASA TENİSİ LİGİ BAŞLIYOR
MALATYA’DA ANLAMLI BULUŞMALAR: MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN TOPLUMA DOKUNAN ZİYARETLER
AKPINAR ÇARŞI MERKEZİ TESLİME HAZIR: BAŞKAN TAŞKIN SAHADA İNCELEDİ
BAŞKAN GEÇİT, HAYVAN BAKIMEVİ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
MALATYA’DA AYNI GÜN İKİ AYRI TRAFİK KAZASI: YARALILAR VAR
Eleştiriye Atasözüyle Siper: Akçadağ’da Söz Çok, İz Yok.
Malatya Esnafının Acı Kaybı: Bir Önceki Dönem Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev Hayatını Kaybetti
ANAHTAR PARTİ MALATYA’DA KAPIYI BULAMADI: MERKEZDE SÖZ VAR, SAHADA YOK
Başkan Geçit: ‘Başarımızın Temeli Sizlerin Alın Teri.
YEŞİLYURT’TA KAVGAYA KOMŞULAR DA KARIŞTI: 5 KİŞİ GÖZALTINDA
Battalgazi Belediyesi’nden Cadde ve Sokaklarda Yoğun Temizlik Mesaisi.
