Manas Konteyner Kentte ‘Yeşilyurt Yaz Akşamları’ Heyecanı Yaşandı
Gündem, 15 Ağustos 2024 23:23
Manas Konteyner Kentte ‘Yeşilyurt Yaz Akşamları’ Heyecanı Yaşandı
Yeşilyurt’un muhtelif bölgelerine kurulan konteyner kentlerde kalan vatandaşların moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan ‘Yeşilyurt Yaz Akşamları’ etkinlikleri, Yakınca mahallesinde kurulan Manas Konteyner Kentte kalan aileler ve çocuklarla buluştu. Sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere ilgi gösteren vatandaşlar keyif dolu bir akşam yaşadılar.
Çocuk tiyatrosundan animasyon ve sihirbazlık gösterilerine, sportif etkinliklerden yarışmalara, müzik dinletilerinden yüz boyama, çarkıfelek oyunu, balon ve köpük şovlarına kadar birbirinden farklı etkinlikleri içerisine alan Yeşilyurt Yaz Akşamlarının ikincisi Yakınca Mahallesinde ki Manas Konteyner Kentte düzenlendi.
“Belediye Başkanımıza Teşekkürler”
Ailelerin, gençlerin ve çocukların yoğun ilgisi altında gerçekleşen etkinlikler renkli ve keyif dolu anlara sahne oldu. Müzik dinletileri, sahne şovları, sportif yarışmalar, sihirbazlık ve animasyon etkinlikleriyle keyif dolu bir akşam yaşayan konteyner kent sakinleri, Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğine bağlı polis memurları ise, çocukların güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmeleri için alınması gereken önlemler hakkında aileleri bilgilendirip, el broşürleri dağıttılar.
Etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, ‘Yeşilyurt Yaz Akşamları’ etkinliklerinin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuna güç kattığını söyledi.
Konteyner kentlerde kalan vatandaşların her zaman yanında yer aldıklarını hatırlatan Başkan Geçit, “6 Şubat 2023 tarihinde büyük bir acı yaşadık, bu felaketin ardından çok sayıda vatandaşımız konteyner kentlerimizde ikamet etmek durumunda kaldı. Hangi koşulda olursa olsun insan hayatı çok değerli ve kutsaldır. Belediye olarak burada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve acılarını hafifletmek içinde gerek fiziksel yatırımlarımız gerekse de bu tür sosyal sorumluluk projelerimizle destek olmaya çalışıyoruz. El ele, gönül gönüle vererek şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, merkezi hükümetimizin ve bakanlarımızın desteği arkamızda, konteyner kent yaşamını uzun sürdürmeyeceğiz.” diye konuştu.
‘Yeşilyurt Yaz Akşamları’ ile konteyner kentlerde kalan vatandaşlara moral aşılamaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Geçit, “ Birbirinden farklı etkinlikleri içerisine alan yaz akşamları programlarımızla ailelerimize, gençlerimize ve çocuklarımıza güzel bir akşam yaşatmaya çalışıyoruz. Bizler birlikte olduğumuz müddetçe, birlikte hareket ettiğimiz müddetçe bu zor günleri atlatabiliriz. Bugün ikincisini düzenlediğimiz etkinliklerimizde gördüğümüz manzara bizleri mutlu etti. Gençlerimizin ve çocuklarımızın mutluluğunu görmek her şeyden değerlidir. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun, bu zor günleri bu dayanışma ruhuyla atlatacağız. Şunu da sizlerle paylaşmak isterim ki; bu etkinlikleri tamamen kendi öz maddi kaynaklarımızla yapıyoruz. Belediyemizin alt ve üst yapıya ayrılan bütçesinden israf etmeden, öz kaynaklarımızdan karşılıyoruz, kimsenin kaygısı ve endişesi olmasın. Göreve geldiğimiz gün söz verdiğimiz gibi belediyemizin hem mali kaynaklarını hem de insan kaynaklarını çok iyi değerlendiriyoruz, buna dikkat ediyoruz. Etkinliklerimize gösterdikleri teveccüh ve katılımdan dolayı konteyner kent sakinlerimize, sevgili gençlerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Başkan Geçit’in konuşmasından sonra sahne alan Yeşilyurt Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu, söyledikleri hareketli şarkılarla konteyner kent sakinlerine güzel bir akşam yaşattılar.
Gündem, 15 Ağustos 2024 23:23
Yorumlar (0)
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumunu Tamamladı
Veli Ağbaba’dan Kayısı Sektörüne İnceleme Ziyareti
Vali Yavuz, “Türkiye Siber Vatan Programı” Öğrencilerine Sertifika Takdim Etti
BBP Lideri Destici’den Battalgazi’ye Ziyaret
YKS’ye Hazırlanan Öğrencilere Büyükşehir’den Tam Destek
MESOB Başkanı Keskin’den Esnafa Nefes Aldıracak Çağrı: APP Plakada Süre Uzatılsın
Öğrencilere Deprem ve Yangın Eğitimi Büyükşehir’den
Vali Yavuz: “İstiklal Marşı Milletimizin Bağımsızlık Ruhudur
Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yükselen Değeri Olacak”
Unutulan Afiş Vatandaşın Dikkatini Çekti.
36 Farklı Ülkeden Öğrenciler Başkan Geçit’in İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er’den Gelecek Vurgusu: Malatya’yı Yeniden İnşa Ediyoruz
Başkan Er’den MAŞTİ’de Taksici Esnafına Ziyaret
Battalgazi’de Kırsal Mahallelere Ulaşım Hamlesi
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim
TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
