CHP’den Malatya’da Hastane Eylemi
Sağlık, 15 Ağustos 2024 01:17
CHP’den Malatya’da hastane eylemi
CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, “Bizim yürüyerek ulaşabildiğimiz hastanelerimiz maalesef şehir hastanelerine kurban edilmiştir. Sermayeye çok büyük kaynak ayrılarak yaptırılan bu şehir hastaneleri uygulamasına bir an önce son verilmelidir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü, CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz’ın da katılımıyla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı.
“KAMPUSUN ADI DAHA KAÇ DEFA DEĞİŞECEK?”
CHP İl Başkanı Barış Yıldız, “Bugün, daha önce devlet hastanesi olarak açılışı yapılan, sonrasında eğitim ve araştırma hastanesi adını alan, hatta bir ara Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi yapılacağı söylenen ve yapılmadığı hâlâ anlaşılamayan, şu an arkamızda görülen bina *kaçıncı kez açılışı yapılarak* şehir hastanesi yapılacak.
Yeni hastane müjdesi verip, mevcut binayı yeniden açarak Malatyalıları aptal yerine koyanları uyarıyoruz. Mevcut hastane konumu itibariyle daha da büyürse, bölgede; İstasyon Virajı, İtfaiye Kavşağı, Ergenekon Köprüsü ve Tren Garı önünde yaşanan trafik karmaşası çekilmez hale gelecektir.
Şehir plansız büyürken, Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nin yeri şimdiden planlanmalıdır. Hatta şehir hastanesi yapılacaksa, şehrin batısına yapılmalıdır. Halkın AKP iktidarından beklentisinin kalmadığını biliyoruz. AKP iktidarı, şehrimizle dalga geçmekte ve şehrimizi bir kaosa terk ederek plansızca büyütmektedir. Orta hasarlılar, Rezerv alanları, TOKİ, Yerinde dönüşüm belirsizliklerle dolu ve vatandaşın derdi AKP olmuştur.
TMO'ya kayısı aldıramadınız, çiftçinin derdi siz oldunuz. Mücbir sebep süresini uzatamadınız, esnafın derdi siz oldunuz. Hazır şehirde psikiyatri hastanesi düşünüyorsunuz; gelin bu kampüsü komple psikiyatri hastanesi yapın, tüm Malatyalıları buraya koyun, olsun bitsin. Malatya'nın derdi sizsiniz. Malatyalının psikolojisini bozan sizsiniz. Malatya'yı kaosa bırakan sizsiniz. Siz liyakatsiz ve beceriksizsiniz.
Gideceksiniz, biliyoruz. Ama Malatya deyimiyle söyleyeyim: Gidişiniz ola, dönüşünüz olmaya inşallah.” diye konuştu.
Malatya’nın yeni ve daha büyük bir hastaneye ihtiyacının olduğunu ve bunu desteklediklerini dile getiren Yıldız, bu hastanenin Yeşilyurt Devlet Hastanesi olarak şehrin batısına yapılması gerektiğini ifade etti.
Malatya'da son günlerde Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi yapılacağının konuşulduğunu kaydeden Yıldız, şunları söyledi:
“Rezerv alanlarla, TOKİ’lerle, yerinde dönüşümlerle, kiracıların yaşadıklarıyla birçok sebepten ötürü AKP iktidarı Malatya’da insanların psikolojisini bozmuştur. Umarız bu kampusun tamamını psikiyatri hastanesi yapıp, Malatyalıyı buraya koymazlar. Eğer böyle devam edeceklerse ne TOKİ ne konteyner kent derdi kalır. Burayı 600 bin kişilik yapalım ve tüm Malatyalıları psikiyatri hastanesine koyalım” dedi.
“AKP iktidarı artık Türkiye’de vatandaşın derdi olmuştur” diyen Yıldız, “Malatya’nın den büyük derdi ve sıkıntısı AKP iktidarıdır. Malatya’nın psikolojisini bozan AKP iktidarıdır. Malatya’yı kaosa bırakan AKP iktidarıdır” ifadelerini kullandı.
“ŞEHİR HASTANELERİ UYGULAMASINA BİR AN ÖNCE SON VERİLMELİDİR”
CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz ise 6 Şubat depremlerinden sonra yaraları sarılmayan Malatya’ya geldiklerini ifade etti.
Malatya’nın bölgenin en önemli sanayi, sosyal ve ticari merkeziyken depremle birlikte çok büyük yaralar aldığını dile getiren Şahbaz, “200 bin kişi burayı terk etti. Aile Sağlığı Merkezleri, eczaneler ve sağlık merkezleri yıkıldı. Bunun sonuncunda görüyoruz ki hala yaralar sarılmadı. 2003 yılında “Sağlıkta dönüşüm” adıyla başlatılan sağlıkta özelleştirme ve sağlığı bir ticarileştirme politikaları depremle birlikte enkaz altında kalmıştır. Bunun bedelini de halkımız ve bizler canımızla, sağlığımızla ödedik” dedi.
“Birinci sağlık hizmetleri maalesef büyük hasar alan binalarla birlikte hizmet veremez duruma gelmiştir” diyen Şahbaz, şunları söyledi:
“Depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen bugün hala eczaneler, Aile Sağlığı Merkezleri konteynerlerde hizmet vermek zorunda kalıyor. Sağlık Bakanlığı ise bu gelişmeleri sadece seyrediyor. Çok büyük kapasiteleri olan bin beş yüz, iki bin, üç bin yatak kapasitesiyle adeta alış veriş mağazası zihniyetiyle büyük kamu kaynaklarıyla gerçekleştirilen şehir hastaneleri maalesef bir sağlık hizmeti değil sağlık sorunu odağına dönüşmüştür. Şehirlerin 20, 25, 30 kilometre dışında yapılan ve zor bir ulaşımla gidilebilen şehir hastaneleri karşılığında bizim cumhuriyet döneminde yaptığımız ve halkımıza hizmet veren hastanelerimiz kapatılmıştır. Bizim yürüyerek ulaşabildiğimiz hastanelerimiz maalesef şehir hastanelerine kurban edilmiştir. Sermayeye çok büyük kaynak ayrılarak yaptırılan bu şehir hastaneleri uygulamasına bir an önce son verilmelidir.”
Şahbaz, Türkiye’de herkesin eşit şekilde yararlanabileceği, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz, katkı payı alınmayan, muayene katılım payı alınmayan, ilaç ücreti ödemek zorunda kalınmayan bir sağlık sistemini hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.
Sağlık, 15 Ağustos 2024 01:17
Yorumlar (0)
Malatya’da Sanayi Krizi İddiası: Ağbaba’dan Çarpıcı Sözler
Asrın Felaketinden Asrın İmarına: Malatya’ya 417 Milyar TL’lik Hamle
Başkan Geçit Yönetim Kadrosunu Belirledi: Yeşilyurt’ta Yeni Yapılanma
Battalgazi’de Nisan Meclisi Toplandı: Taşkın’dan Hizmet ve Proje Vurgusu
ELAZIĞ’DA MADALYA YAĞMURU: GENÇ ESKRİMCİLER GURURLANDIRDI
Fırat Mahallesi’nde İş Kazası: Asansör Boşluğuna Düşen İşçi Yaralandı
Salköprü’de Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Çevreye Örnek Adım: ‘Sıfır Atık Günü’ Etkinliği
Geçit Sözünü Tutuyor: Topsöğüt’e Taziye Evi Kazandırılıyor
Valilikten Üreticiye Çağrı: Kayısıda Çil Hastalığıyla Mücadele Şart
Vali Yavuz: “Sağlık En Büyük Servetimizdir
Uyuşturucuya Geçit Yok: 4 Mahallede Eş Zamanlı Baskın
Battalgazi Belediyesi Harekete Geçti: Akpınar Çarşısı Teslime Hazırlanıyor
Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Yıldızlar Malatya’da Buluştu
Malatya Akçadağ’da CHP’de İstifa Depremi: Özkan Uçar Yönetim'de Ayrıldı
Vali Seddar Yavuz: “Kütüphaneler Medeniyetin Hafızasıdır.
MALATYA GENÇ GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI.
MALATYA’DA SATRANÇ HEYECANI: YILDIZLAR TAKIM ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI.
Esnafın Nabzını Tutan Başkan Er’den Önemli Ziyaret
BAŞKAN TAŞKIN YARDIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞINDA.
GECE YARISI ACI OLAY: BEYLER DERESİ GÖLETİ’NDE ŞÜPHELİ ÖLÜM
MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1
MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1
MALATYA’DA FECİ KAZA: 3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Kırmızı Et Üreticileri Kararlı: ‘Söz Hakkı Sahada Olanın Olmalı.
Unutulmayan Lider Yazıcıoğlu İçin Gürbüz’den Güçlü Sözler.
KANSER YAŞ TANIMIYOR.
MALATYA’NIN YAŞAYAN DEĞERLERİNE VEFA ÇAĞRISI: “KIYMET BİLMEK İÇİN GEÇ KALMAYALIM
ERZURUM’DA UYUM VE HİZMET ATAĞI: SEKMEN YÖNETİMİ PROJELERLE ÖNE ÇIKIYOR
Afişin Sessiz İsyanı: Disiplin Nerede.
Sami Er’den Gelecek Mesajı: “Yeşil ve Güçlü Bir Malatya Kuruyoruz
Malatya’da Sanat Rüzgârı: “Kim Var?” Etkinliği Büyük İlgi Gördü
YEŞİLYURTSPOR PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK VİRAJDA.
Malatyalı Çiftçilere Büyük Destek: 86 Milyon TL’lik Ödeme Hesaplara Yatıyor
Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat ve Gençlik Bir Arada.
Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Açıklama: “Bu Çağrıya Kulak Verin.
Esnaf Odalarıyla Kritik Toplantı: Teslim Süreci Netleşiyor
BAŞKAN GEÇİT, AŞAĞIBAĞLAR’DA VATANDAŞLA BULUŞTU: “HER ZAMAN SAHADAYIZ”
