KUR’AN’IN MESAJINI EN İYİ ŞEKİLDE ÖĞRENEREK ONU YAŞAMAMIZ GEREKİYOR”
Gündem, 16 Ağustos 2024 13:05
“KUR’AN’IN MESAJINI EN İYİ ŞEKİLDE ÖĞRENEREK ONU YAŞAMAMIZ GEREKİYOR”
Yakınca Mahallesindeki Manas Camii’de düzenlenen Yaz Kuran Kursu kapanış programına katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, “Kur’an dünümüzü, bugünümüzü anlamlı kılan muhteşem bir kitaptır. Hayatımızın anahtarı olan Kur’an-ı Kerim; iyilikleri, doğrulukları ve güzellikleri içerisinde barındırdığı rahmet kitabıdır.” diye konuştu.
Manas Camii’de 1 Temmuz ile 16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Yaz Kuran Kursu tamamlanırken, kurs sonunda ‘Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması’ düzenlendi. Çocukların ve gençlerin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmelerine ve okumalarına vesile olmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri ise düzenlenen törenle dağıtıldı. Yarışma sonunda, Hasan Mirza Eroğlu birinci olurken, Muhammed Sağlam ikinci, Yusuf Talha üçüncü oldu.
Törene katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, dereceye giren çocuklara katılım sertifikaları ile hediyelerini verdi. Çocuklara Kuran ile olan bağlarını yaşam boyunca sıkı tutmaları tavsiyesinde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, “Bu yarışmanın kaybedeni yoktur, yarışmanın içerisinde yer alan herkes kazanmıştır. Çünkü Kur’an-ı Kerimi öğrenmeye çalışıp, okumak için gayret gösteren her bir çocuğumuz bizim için değerlidir. Hayatımızın anahtarı olan Kuran-ı erken yaşlarda öğrenmek için çaba sarf eden tüm evlatlarımızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Kuran okuyan insanların sosyal yönü zengin olur, hayatı anlar, Cenab-ı Allah’ın verdiği nimetlerin kıymetini daha iyi idrak eder. Kuran'ın bize anlatmak istediği, vermek istediği mesajları da en güzel şekilde almamız gerekiyor. Bunun için de sizlerin Kur'an'la bu birlikteliğinizi bundan sonra da devam ettirmenizi arzu ediyoruz. Çocuklarımızın ahlaklı, faziletli ve iyi bir insan olarak hayatını sürdürmesi için mutlaka Kuran okuması gerekiyor. Dinini, imanını, bayrağını, vatanı ve milletini seven, merhametli, hoşgörülü bir nesil inşa etme yolunda bu tür kursların ve eğitimlerin büyük önemi vardır. Kuran-ı Kerim’in verdiği mesajları en iyi şekilde öğrenerek onu en güzel şekilde idrak etmeliyiz. Kuran Kursumuzda öğrencilerimize rehberlik eden hocalarımıza ve çocuklarını kursa gönderen ailelerimize ise teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Yaz Kuran Kursunun kapanış programı, dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Gündem, 16 Ağustos 2024 13:05
Yorumlar (0)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Sahipsiz Malatya: 4 Bin Yıllık Sessizlik
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
Cumhuriyet: Sonsuza Kadar Yaşayacak Emanetimiz
Cilt Kuruluğunun Gizli Sebebi: Sıcak Duş Alışkanlığı
Yeni Yönetmelik ile 1,5 Yılda 6,2 Milyon Metreküp Su Tasarrufu Sağlanacak
Yeşilyurt Belediyesi, 90 Yaşındaki Gülistan Teyze’nin Yol Talebini Yerine Getirdi
BAŞKAN GEÇİT, “CUMHURİYET, ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR”
CUMHURİYET; UMUDU YENİDEN YEŞERTMEK, YARINLARA İNANÇLA YÜRÜMEKTİR
Başkan Sadıkoğlu: Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun
Malatyada 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kapsaminda yapılan spor etkinliklerinde
BATTALGAZİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU:
BAŞKAN TAŞKIN’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
CHP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU
Geleceğin Lojistik Profesyonelleri Yarıştı, Kazananlar Belli Oldu!
Diş Hekimlerinden Yeni Ruhsat Vergisine Tepki
Vali Seddar Yavuz’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
KULAÇLAR GAZZE İÇİN ATILDI! SPORCULARDAN DUYGUSAL DESTEK
BATTALGAZİ’DE KIŞ ÖNCESİ YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASI
MALATYA’NIN TARIM TALEPLERİ BAKANLIK MASASINDA!
Milletvekili Babacan: “Devletin Koordinasyonunda İlerleyen Bir Süreçtir”
BAŞKAN ER MEVLANA ORTAOKUL’U ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Doğanşehir İlçesi Dikilitaş Yol Ayrımında Ölümlü Trafik Kazası
Battalgazi İlçesin'de Selçuklu Mahallesinde Trafik Kazası
Katarakt Tedavisinde Femtosaniye Lazer Yöntemi
Makka Craft Kitchen Malatya’dan Sonra 2. Şubesini Ankara’da Açtı
Ayşe Betil’den Unutulmaz Bir Deneyim: İz ile Düş Arasında Bir Yer
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu İlimizde Bir Dizi Programlara Katıldı
Malatya Park AVM Kiraları Nasıl Bu Kadar Yükseldi?
Milletvekili Babacan'da KOSGEB Kredileri Başlıyor Açıklaması
Battalgazi Belediyesi’nden Taziye Evlerine Büyük Yatırım
ÖLMEZTOPRAK’TAN BAKAN YERLİKAYA’YA MALATYA RAPORU
Orduzu Mahallesi'nde İntihar
Yeşilyurt Belediyesi “Gazze İçin Umuda Kulaç At” Yüzme Yarışması Düzenliyor
Yeşilyurt Belediyesi ‘Gençlik Ve Ailem’ Temalı Ödüllü Kısa Film Yarışması Düzenliyor
Ruj değil, kalıcı canlılık: Dudak renginizi şeffaf katmanlarla, doğal haline geri getiriyorum.
Boğaziçi Üniversitesi Kariyer Merkezi’nde Geleceğin Ritmi Yankılandı
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NİN ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN ER, VEFA KONAĞINDA YAŞLILARLA BİR ARAYA GELDİ
