Malatya İstihdam Merkezi’nin Açılışında Konuşan Başkan Er,
Gündem, 16 Ağustos 2024 07:17
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in projelerinden biri olan Malatya İstihdam Merkezi’nin açılışı 16 Ağustos 2024 Cuma günü Malatya Park AVM önünde geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.
Her alanda olduğu gibi Sosyal Belediyecilik kapsamında da önemli çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Malatya İstihdam Merkezi Projesini hayata geçiriyor.
İş arayanlar ile işverenleri doğru işe doğru insan ilkesiyle buluşturmayı amaçlayan Malatya İstihdam Merkezi Projesi ile hem bireylerin kariyer gelişimine katkıda bulunmak hem de şehrin ekonomik gücünü artırmak amaçlanıyor.
Göreve geldiği günden beri seçim sürecinde söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya İstihdam Merkezi’nin açılış konuşmasında, “Değerli hemşehrilerim gerek seçim döneminde gerekse de seçimden sonra ‘önceliğimiz vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına ve iş yerine erişmesidir’ dedik. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve bakanlığımıza bağlı olan TOKİ, Emlak Konut gibi kuruluşlarımız, Büyükşehir Belediyemizle yaptığı çalışmalar neticesinde kalıcı iş yerleri ve kalıcı konutların inşasında çok hızlı bir ivme aldık. Rezerv alanlarına baktığımız zaman çok sayıda rezerv alanının ihalesi yapılmış durumdadır. Ağustos ayı içerisinde ise hemen hepsinin ihalesi yapılmış olacak. Ayrıca yaklaşık 3 bin TOKİ konutumuz kuraya hazır vaziyette, ekim ayı sonu itibariyle de yaklaşık 8 bin konut teslim edilecek. Tabii çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek.
Elbette ki ilk işimiz kalıcı konutlarımız ve iş yerlerimizin teslimi ama bunun yanında da belediyemizin rutin işleri de tüm hızıyla devam ediyor. Seçim döneminde en çok karşılaştığımız durumlardan biri de vatandaşlarımızın bizden iş talepleri oluyordu. Bizlerde bu kapsamda Sosyal Belediyecilik anlamında neler yapabiliriz? Bunun muhasebesini yaptık ve ‘Malatya İstihdam Merkezi Projesini kuracağız’ dedik. Hatırlarsanız bir süre önce Tek Adımda Çözüm Merkezi( TAÇ), açtık. Halkımızın taleplerine anında çözüm bulmak için hazırladığımız bir projeydi. Malatya istihdam Merkezi Projesi ile ‘işverenlerin çalışan, iş arayanların iş taleplerini karşılamış olacağız’ dedik. Bugünde Malatya İstihdam Merkezimizi açıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana arkadaşlarımız yazılımı konusunda önemli çalışmalar yaptı.
Meslek kuruluşlarını, kurumsal firmaları ve profesyonel şirketleri ‘Malatya İstihdam Merkezi’ platformuyla iş arayan vatandaşlarla buluşturacak olan belediyemiz daha kapsamlı çalışmalara ve projelere imza atmaya devam ediyor. Şehirdeki yeteneklere yönelik yenilikçi iş fırsatları sunmayı amaçlayan ‘Malatya İstihdam Merkezi’ eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle bireylerin kariyerlerini geliştirmeye, iş dünyasında rekabet edebilmelerini sağlamaya odaklanacak. Malatya İstihdam Merkezi iş arayanlar ile işverenleri doğru işe, doğru insan ilkesiyle buluşturmayı amaçlıyor.
Vatandaşlar tarafından merak edilen Malatya İstihdam Merkezi, iş arayanları ve işverenleri çevrimiçi ortamda bir araya getirerek, ücretsiz hizmet sunacak. Aynı zamanda malatyaistihdam.com platformu yüzde yüz aday gizliliği ilkesiyle hareket edecek.
İş arayanlar, cv'lerindeki yetkinliklerini belirterek firmaların kendilerine ulaşmasını sağlayabilecek. Bu şekilde, hem iş arayanlar hem de işverenler için etkili ve güvenilir bir iş bulma, işe alma süreci sunulacaktır. Malatya İstihdam Merkezi’ne üye işyerlerinin katılımı hızla devam ediyor. Organize sanayindeki firmalar, eğitim öğretim kurumları ve diğer alanlarda faaliyet gösteren firmalar sisteme üye olmaya devam etmekteler. Bugüne kadar 75 işyeri İstihdam Merkezimize üye oldu. Malatya İstihdam Merkezi aracılığıyla bugüne kadar 258 iş müracaatı alınmış 15 iş yeri 436 personel talebinde bulunmuştur. Şu ana kadar aranan ve talep edilen personelin niteliklerine baktığımızda 286 İşçi, 1 Mühendis, 4 Elektrik Teknisyeni, 1 Satış Danışmanı, 100 Müşteri Temsilcisi, 15 Dokuma Operatörü, 8 Üretim Elemanı ile 20 Kaynakçı araması mevcut.
Henüz Malatya İstihdam Merkezimizin açılışını yapmadan önce 30 vatandaşımız mülakat için ilgili kurumlara yönlendirildi.
Değerli hemşehrilerim bizler kısa, orta ve uzun vadeli projeler açıklamıştık. Önceliklerimiz kısa vadeli projelerle vatandaşlarımızın hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz? Bunun çalışması içerisindeyiz. Bir süre önce TAÇ, şimdi ise Malatya İstihdam Merkezimizi açtık. Önümüzdeki günlerde yine bazı kısa vadeli projelerimizi açıklayacağız. Bizler her zaman için Malatya’mızın hizmetinde olacağız. Malatya’mız için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Bir taraftan Malatya’mızın ihya çalışmalarını ilgili kurumlarımız ile birlikte yaparken bir taraftan da sosyal projelerimizle vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Malatya İstihdam Merkezimizin de Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum ” dedi.
Gündem, 16 Ağustos 2024 07:17
Yorumlar (0)
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
