Başkan Geçit, “200 Konutun Anahtarlarını Teslim Ettik”
Gündem, 23 Ağustos 2024 14:38
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen ve içerisinde 541 konut ile 22 işyerinin olduğu Yakınca TOKİ Konutlarında ki 200 evin anahtarlarını depremzede ailelerimize teslim ettik.” diye konuştu.
Göreve geldiği günden beri depremzede ailelerin yeni konutlarına taşınması noktasındaki çalışmalara büyük bir ehemmiyet gösterip, bu alandaki çalışmaları yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kura çekimi neticesinde Yakınca TOKİ Konutlarında ev sahibi olan vatandaşlarla bir araya geldi. Heyecanlı ve duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Başkan Geçit, evlerin anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti. Depremzede ailelerin yeni yuvalarına taşınacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Başkan Geçit, Yakınca TOKİ Konutlarının hayata geçmesinde desteklerini eksik etmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ve TOKİ Genel Müdürlüğü Yetkililerine teşekkürlerini sundu.
“Güvenli Konutlarında Huzur İçinde Otursunlar”
Yeşilyurt İlçesinde deprem yaralarının hızla sarılmaya başlandığını hatırlatan Başkan Geçit, “ TOKİ ile Belediyemizin işbirliğiyle Yakınca Mahallemizde inşa edilen Yakınca TOKİ Konutları için yapılan kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazanan değerli hemşehrilerimizle bir araya geldik. Belediye olarak ilçemizin farklı noktalarındaki TOKİ Konutları ve Köy Evlerimizin bir an önce tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi için her türlü destek ve katkıyı sunuyoruz. İlçemizde Bakanlık tarafından rezerv yapı alanı olarak ilan edilen bazı mahallelerde konut sayısı yetmiyor, Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli caddesinde bunu gördük, konut sayısının yetmediği rezerv yapı alanlarında evi olup, hak sahibi olan hemşehrilerimize Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın talimatı neticesinde Yakınca TOKİ Konutlarından ev imkanı sunuldu. Hak sahibi olan hemşehrilerimiz buraya başvurularını yaptılar. 541 konut ve 22 işyerimizin olduğu Yakınca TOKİ Konutlarımız için yapılan kura çekiminde isimleri çıkan ailelerimize konutlarımızı teslim etmeye başladık. Bugüne kadar 541 konuttan 200’ünün anahtarlarını ailelerimize teslim ederek deprem yaralarının sarılması noktasında ki çalışmalarımıza hız vermiş olduk. Ailelerimiz heyecanlı ve mutlu, bizlerde bu duyguları aynı düzeyde yaşıyoruz. Sağlıklı ve güvenilir konutlarına taşınacak olan tüm ailelerimize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim sağlık ve afiyet dolu bir hayat nasip etsin.” diye konuştu.
Yeni evlerine taşınacak olmanın heyecanını yaşayan depremzede aileler, “Evlerimizi gezdik, çok beğendik, 1,5 yıldır konteynırda kalıyorduk, devletimiz her zaman bizim yanımızda oldu, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, Yeşilyurt Belediyemize ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürler, Allah razı olsun.” diye konuştular.
Gündem, 23 Ağustos 2024 14:38
Yorumlar (0)
VEFA MI, NANKÖRLÜK MÜ? TOPLUMUN AYNASINDA ACİ BİR GERÇEK
Eczaneye Hırsızlık Yapan Şahıslar Kıskıvrak Yakalandı.
Seddar Yavuz: “Hukukun Üstünlüğü Avukatlarımızla Güçleniyor.
Parkinson Hastalığı Tedavisinde Beyin Pili Yöntemi
Baharın Habercisi: Alerjik Konjonktivit.
Afetlere Karşı Güçlü Adım: Malatya’da Kritik Zirve
Hafızlık Yarışmasında Büyük Başarı: Malatya’dan Eslem Koç İkinci Oldu.
HİLAL ACI’YA ULUSAL DÜZEYDE TAKDİR: “ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE ÖRNEK LİDER.
DOĞANŞEHİR ERKENEK’TE FECİ KAZA: 3 ÖLÜ, 1 YARALI
MALATYA’DA NARKOALAN DENETİMİ: 183 KİŞİ VE 56 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Kalıcı Makyajda Yeni Dönem: Cansu Durkun Abalı Doğallık, Uzmanlık ve Kalitenin Altını Çiziyor.
Yakınca ve Yeşiltepe’ye Nefes Aldıracak Proje: Geçit’ten Yerinde İnceleme.
Başkan Geçit: ‘Şevket Keskin İlkeleriyle Yoluna Devam Etti.
MALATYA, TÜBİTAK 2204-B BÖLGE FİNALİNDE GÖZ DOLDURDU
BATTALGAZİ’DE TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS MASAYA YATIRILDI
Milli Heyecan 100. Yıl Parkı’nda: Türkiye Tek Yürek Oluyor!
Malatya’da Sanayi Krizi İddiası: Ağbaba’dan Çarpıcı Sözler
Asrın Felaketinden Asrın İmarına: Malatya’ya 417 Milyar TL’lik Hamle
Başkan Geçit Yönetim Kadrosunu Belirledi: Yeşilyurt’ta Yeni Yapılanma
Battalgazi’de Nisan Meclisi Toplandı: Taşkın’dan Hizmet ve Proje Vurgusu
ELAZIĞ’DA MADALYA YAĞMURU: GENÇ ESKRİMCİLER GURURLANDIRDI
Fırat Mahallesi’nde İş Kazası: Asansör Boşluğuna Düşen İşçi Yaralandı
Salköprü’de Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Çevreye Örnek Adım: ‘Sıfır Atık Günü’ Etkinliği
Geçit Sözünü Tutuyor: Topsöğüt’e Taziye Evi Kazandırılıyor
Valilikten Üreticiye Çağrı: Kayısıda Çil Hastalığıyla Mücadele Şart
Vali Yavuz: “Sağlık En Büyük Servetimizdir
Uyuşturucuya Geçit Yok: 4 Mahallede Eş Zamanlı Baskın
Battalgazi Belediyesi Harekete Geçti: Akpınar Çarşısı Teslime Hazırlanıyor
Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Yıldızlar Malatya’da Buluştu
Malatya Akçadağ’da CHP’de İstifa Depremi: Özkan Uçar Yönetim'de Ayrıldı
Vali Seddar Yavuz: “Kütüphaneler Medeniyetin Hafızasıdır.
MALATYA GENÇ GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI.
MALATYA’DA SATRANÇ HEYECANI: YILDIZLAR TAKIM ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI.
Esnafın Nabzını Tutan Başkan Er’den Önemli Ziyaret
BAŞKAN TAŞKIN YARDIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞINDA.
GECE YARISI ACI OLAY: BEYLER DERESİ GÖLETİ’NDE ŞÜPHELİ ÖLÜM
MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1
MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!
