Başkan Geçit, “200 Konutun Anahtarlarını Teslim Ettik”
Gündem, 23 Ağustos 2024 10:10
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen ve içerisinde 541 konut ile 22 işyerinin olduğu Yakınca TOKİ Konutlarında ki 200 evin anahtarlarını depremzede ailelerimize teslim ettik.” diye konuştu.
Göreve geldiği günden beri depremzede ailelerin yeni konutlarına taşınması noktasındaki çalışmalara büyük bir ehemmiyet gösterip, bu alandaki çalışmaları yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kura çekimi neticesinde Yakınca TOKİ Konutlarında ev sahibi olan vatandaşlarla bir araya geldi. Heyecanlı ve duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Başkan Geçit, evlerin anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti. Depremzede ailelerin yeni yuvalarına taşınacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Başkan Geçit, Yakınca TOKİ Konutlarının hayata geçmesinde desteklerini eksik etmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ve TOKİ Genel Müdürlüğü Yetkililerine teşekkürlerini sundu.
“Güvenli Konutlarında Huzur İçinde Otursunlar”
Yeşilyurt İlçesinde deprem yaralarının hızla sarılmaya başlandığını hatırlatan Başkan Geçit, “ TOKİ ile Belediyemizin işbirliğiyle Yakınca Mahallemizde inşa edilen Yakınca TOKİ Konutları için yapılan kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazanan değerli hemşehrilerimizle bir araya geldik. Belediye olarak ilçemizin farklı noktalarındaki TOKİ Konutları ve Köy Evlerimizin bir an önce tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi için her türlü destek ve katkıyı sunuyoruz. İlçemizde Bakanlık tarafından rezerv yapı alanı olarak ilan edilen bazı mahallelerde konut sayısı yetmiyor, Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli caddesinde bunu gördük, konut sayısının yetmediği rezerv yapı alanlarında evi olup, hak sahibi olan hemşehrilerimize Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın talimatı neticesinde Yakınca TOKİ Konutlarından ev imkanı sunuldu. Hak sahibi olan hemşehrilerimiz buraya başvurularını yaptılar. 541 konut ve 22 işyerimizin olduğu Yakınca TOKİ Konutlarımız için yapılan kura çekiminde isimleri çıkan ailelerimize konutlarımızı teslim etmeye başladık. Bugüne kadar 541 konuttan 200’ünün anahtarlarını ailelerimize teslim ederek deprem yaralarının sarılması noktasında ki çalışmalarımıza hız vermiş olduk. Ailelerimiz heyecanlı ve mutlu, bizlerde bu duyguları aynı düzeyde yaşıyoruz. Sağlıklı ve güvenilir konutlarına taşınacak olan tüm ailelerimize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim sağlık ve afiyet dolu bir hayat nasip etsin.” diye konuştu.
Yeni evlerine taşınacak olmanın heyecanını yaşayan depremzede aileler, “Evlerimizi gezdik, çok beğendik, 1,5 yıldır konteynırda kalıyorduk, devletimiz her zaman bizim yanımızda oldu, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, Yeşilyurt Belediyemize ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürler, Allah razı olsun.” diye konuştular.
Gündem, 23 Ağustos 2024 10:10
Yorumlar (0)
Arguvan’da Kurt Saldırısı: Yetiştiricinin Çadırına Giren Kurtlar 40’a Yakın Hayvanı Telef Etti.
Seçim Bitti, Hizmet Başladı: Basri Orhan Esnafla Buluştu.
Yeşilyurtspor Play-Off’ta! Malatya Temsilcisi Kilis Engelini Aştı.
Malatya Master Takımı Manavgat’ta Tarih Yazdı: Namağlup Şampiyonluk.
Play-Off’ta Kazanan Çıkmadı: Arapgirspor ile Hekimhan Girmana Berabere Kaldı.
Yavuz Selim Mahallesi’nde İki Araç Çarpıştı: 4 Kişi Yaralandı.
Fatih Erbakan’dan Akçadağ’a Takdir: Emre Gönültaş Öne Çıktı.
Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Yeşilyurt’ta NARKOALAN-2 Uygulaması: Park ve Mesire Alanlarında Sıkı Denetim.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Tarıma Dev Destek: 300 Bin Fide Üreticiyle Buluşacak.
Yeşilyurt’ta Şantiye Faciası: Genç İşçi Hayatını Kaybetti.
Okul Çevrelerinde Güvenlik Seferberliği: Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Cemil Çiçek “Özallı Yıllar” Konferansında Tarihe Işık Tutan Konuşma Yaptı
Hazır Beton Endeksi Mart Ayı Raporu Açıklandı!
Malatya Turizmi Masaya Yatırıldı: Başkan Er’den Önemli Mesajlar
Deprem Vurdu, İhmal Yordu: Doğanşehir Çözüm Bekliyor.
Unvan Çok, Üretim Yok: Toplantıdan Toplantıya Koşanlar Malatya’nın Gerçeğini Görüyor mu?
Tarihe Kazınan İsim: Hamit Fendoğlu Unutulmadı.
Devletin Zirvesinden Malatya’ya Mesaj: Cemil Çiçek, Başkan Sami Er ile Buluştu.
Seddar Yavuz: “Turgut Özal’ı Rahmet ve Minnetle Anıyoruz.
Taziye Kültürüne Destek: Battalgazi’de Çalışmalar Sürüyor.
Ağbaba: “Özal’ın Mirası, Hamido’nun Hatırası Yaşıyor”
Bir Sohbet Hayat Kurtarabilir: Ailelere Dijital Uyarı
Malatya Merkezli DEAŞ Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında.
MAŞTİ Otogarı’nda Zehir Operasyonu: 21 Bin Hap Ele Geçirildi.
AKÇADAĞ’DA TEPKİ ÇIĞ GİBİ: “SİYASET DEĞİL, AİLE SALTANATI!”
Büyükşehir’de Bir Hayal Gerçeğe Dönüştü: Kitapla Taçlandı.
Vefa ve Minnet: Karademir’den Özal’ın Kabrine Ziyaret.
Şiddetle Hayır! Okullar Güvenin ve Umudun Adresi Olmalı.
Yeşilyurt’ta Öğrenciler Arasında Bıçaklı Kavga: 5 Yaralı.
Seralar, Yağmur Hasadı ile Su Kaynakları Üzerindeki Baskıyı Azaltıyor.
Kişiselleştirilmiş tedavi artık bir temenni değil, standart.
Yaşlanan Nüfus ve Obezite Hastalığı Bel Ağrısını Tetikliyor...
KANSERDE ‘SIRA DIŞI’ YOLAKLAR KEŞFEDİLDİ.
Battalgazi’de Ekipler Sahada: Asfalt Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nde Nisan Meclis Maratonu Sona Erdi
Geleceğin Yıldızları Yeşilyurt’ta Sahne Alıyor.
Malatya’nın Kalbi Yeniden Atıyor: Ulu Camii Sonbaharda Açılıyor
Arif Hikmet Kılıç: “Daha Yapacak Çok İşimiz Var.
