Başkan Geçit, “200 Konutun Anahtarlarını Teslim Ettik”
Gündem, 23 Ağustos 2024 12:50
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen ve içerisinde 541 konut ile 22 işyerinin olduğu Yakınca TOKİ Konutlarında ki 200 evin anahtarlarını depremzede ailelerimize teslim ettik.” diye konuştu.
Göreve geldiği günden beri depremzede ailelerin yeni konutlarına taşınması noktasındaki çalışmalara büyük bir ehemmiyet gösterip, bu alandaki çalışmaları yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kura çekimi neticesinde Yakınca TOKİ Konutlarında ev sahibi olan vatandaşlarla bir araya geldi. Heyecanlı ve duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Başkan Geçit, evlerin anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti. Depremzede ailelerin yeni yuvalarına taşınacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Başkan Geçit, Yakınca TOKİ Konutlarının hayata geçmesinde desteklerini eksik etmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ve TOKİ Genel Müdürlüğü Yetkililerine teşekkürlerini sundu.
“Güvenli Konutlarında Huzur İçinde Otursunlar”
Yeşilyurt İlçesinde deprem yaralarının hızla sarılmaya başlandığını hatırlatan Başkan Geçit, “ TOKİ ile Belediyemizin işbirliğiyle Yakınca Mahallemizde inşa edilen Yakınca TOKİ Konutları için yapılan kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazanan değerli hemşehrilerimizle bir araya geldik. Belediye olarak ilçemizin farklı noktalarındaki TOKİ Konutları ve Köy Evlerimizin bir an önce tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi için her türlü destek ve katkıyı sunuyoruz. İlçemizde Bakanlık tarafından rezerv yapı alanı olarak ilan edilen bazı mahallelerde konut sayısı yetmiyor, Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli caddesinde bunu gördük, konut sayısının yetmediği rezerv yapı alanlarında evi olup, hak sahibi olan hemşehrilerimize Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın talimatı neticesinde Yakınca TOKİ Konutlarından ev imkanı sunuldu. Hak sahibi olan hemşehrilerimiz buraya başvurularını yaptılar. 541 konut ve 22 işyerimizin olduğu Yakınca TOKİ Konutlarımız için yapılan kura çekiminde isimleri çıkan ailelerimize konutlarımızı teslim etmeye başladık. Bugüne kadar 541 konuttan 200’ünün anahtarlarını ailelerimize teslim ederek deprem yaralarının sarılması noktasında ki çalışmalarımıza hız vermiş olduk. Ailelerimiz heyecanlı ve mutlu, bizlerde bu duyguları aynı düzeyde yaşıyoruz. Sağlıklı ve güvenilir konutlarına taşınacak olan tüm ailelerimize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim sağlık ve afiyet dolu bir hayat nasip etsin.” diye konuştu.
Yeni evlerine taşınacak olmanın heyecanını yaşayan depremzede aileler, “Evlerimizi gezdik, çok beğendik, 1,5 yıldır konteynırda kalıyorduk, devletimiz her zaman bizim yanımızda oldu, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, Yeşilyurt Belediyemize ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürler, Allah razı olsun.” diye konuştular.
Gündem, 23 Ağustos 2024 12:50
Yorumlar (0)
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı, 1 Şüpheli Gözaltında.
Battalgazi’de Kritik Buluşma: Alper Gürsoy Muhtarları Aynı Masada Topladı.
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
Akçadağ’da Sular Neden Durulmuyor? Gözaltı İddiaları Gündemde.
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI KAVGA: 2 KİŞİ YARALANDI, ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Satrançta Büyük Başarı
Başkan Er: Eğitimde ve Şehircilikte Büyük Dönüşüm Başlattık.
Battalgazi’de Gıda Güvenliği İçin Denetimler Artırıldı
