MAGİNDER Başkanı Karademir’den Deprem Uzmanlarına Tepki
Gündem, 05 Eylul 2024 22:39
- Deprem uzmanlarına tepki korku pompalıyorsunuz
MALATYA()- Ak Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaret ederek istişarelerde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’nın gündeme getiren Karademir, uzmanların ve profesörlerin depremle alakalı yapılan açıklamalara sert dille eleştirdi. Özellikle Kandilli Rasathanesi gibi yetkili kuruluşların dışında yapılan açıklamaların, halkın deprem psikolojisinden çıkmasına engel olduğu dile getirildiğini ifade eden Başkan Karademir Sosyal medya ve TV kanallarında. Deprem uzmanlarına tepki korku pompalıyorsunuz Malatya’da yaşayan vatandaşlarımız kiralık dairelere çıkmıyor deprem olacak diyerek bakıyor ve memleketimizden gidiyorlar diyerek Depremi üzerinden prim yapan ve gündem olmaya çalışan Profesörlere yakışmıyor dedi.
Malatya’mızda ne yapılması gerekiyor, İş dünyasının sıkıntıları ne vatandaşlarımızın sıkıntıları ne Eleştirilerden çok yapıcı çözümlerle sorunları ele almaya çalıştıklarını belirten Başkan Karademir. Belki ülke gündemini ilan edecek bir açıklama yapmak istiyoruz. Çünkü bu hem devletimizin bekası için hem ülkemiz için çok önemli bir konu. Özellikle depremle ilgili deprem uzmanları, deprem profesörleri 10 günde bir çıkıp ‘Şurada bir deprem olacak. Buranın deprem eli kulağında, deprem bekleniyor.’ Diye açıklamalarda bulunmaları özellikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızı çok ciddi şekilde sıkıntıya sokmaktadır. Çünkü biz zaten çok büyük bir depremi yaşadık. Bu deprem hepimizin hem maddi hem de manevi bir şekilde yıktı. Biz bunları unutmaya çalışırken kendilerinin popülist açıklamalarıyla ülke gündeminde olmak için depremle ilgili açıklama yapmaları gerçekten bizleri çok zor durumu sokmaktadır. Bizler buradan özellikle şu çağrıda bulunmak istiyoruz.
Devletimizin, Cumhurbaşkanımızın depremle ilgili açıklama yapılırken sadece devletimizin bünyesinde nasıl ki devletimizin ilgili Kandilli Rasathanesinin uzmanlarının açıklama yapmasını istiyoruz. Çünkü vatandaş burada bu depremin psikolojisini unutmak istiyor. Depremin olacağıyla alakalı bir atılan paylaşımları veyahut yapılan açıklamaları duyduğu an kendisini akıl almaz bir korkuya kaptırıp farklı farklı yöntemlere gidiyor. Bu hem bizim ticaretimizi etkiliyor hem de bizim hayatımızı etkiliyor. İnsana bu korkuyla bu kaygıyla yaşamaktan gerçekten korkuyorlar. Coğrafyamız kader. Milyonlarca yıldır bu coğrafyada çok ciddi şekilde depremler oluyor. Biz bunun farkındayız. Allah’ın dediği olur. İnsanın ölümden kaçışı yok ama buradan bir kez daha deprem profesörlerine, deprem uzmanlarına sesleniyorum. Depremle alakalı açıklama yapmasınlar. Ellerinde bilgi belge varsa bunu devletle paylaşsınlar. Devletin kurumları açıklama yapsın. Deprem sürecinde Malatya’nın maddi ve manevi açıdan büyük bir yıkıma uğradığını hatırlatan MAGİNDER Başkanı Karademir, bu süreçte hem iş dünyasının hem de vatandaşların karşılaştığı zorlukların çözüm odaklı bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.
“Deprem sürecinde Devletimiz tüm imkânlarıyla saha ’da olduğunu belirten Ak Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören 1264 tane Depremde canımız kaybettik hayattı kaybeden vatandaşlarımıza Allah ‘tan rahmet diliyorum yaralı olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum Malatya özelinde Deprem anında bir taraftan arama yapıldı bir taraftan ise barınma yapıldı ve insanlarımız konteynerde yaşamlarına devam ediyor 28 bin üzerinde yapılar devam ediyor. Devletin tüm imkânları ve Şehrimiz için seferberlik yapıyor diyebiliyorum. Depremde bu yaraların sarılması biraz zaman alacak, ciddi anlamda mesafeler kayıt ediliyor. Afetlerin yaşadığı Bölgelerde süreçte ortak akılla hareket etmemiz gerekiyor şeklinde konuştu.
Gündem, 05 Eylul 2024 22:39
Yorumlar (0)
Dolandırıcılıkla Mücadelemiz Hız Kesmeden Devam Ediyor
BAŞKAN GEÇİT, “ÇİLESİZ VE KARAKAVAK TAZİYE EVLERİMİZİ YAKIN BİR ZAMANDA HİZMETE SUNACAĞIZ”
YEŞİLYURT’TA SANATSEVERLER ŞİİR VE MÜZİKLE BULUŞACAK!
Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Er,
BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI
Malatya Demiryol İş Sendikası Seçimi Olaylı Bitti!
Malatya’da Sivil Toplum Sessizliğe Büründü!
MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KİTAPSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Tek Böbrek Üstü Beziyle Yapılan Ameliyat Literatüre Girdi
Kiltepe Mahallesinde Meydana Gelen ‘Ateşli Silahla Yaralama’
ÇİFTÇİ SAHİPSİZ, TARIM MÜDÜRLÜKLERİ UYKUDA!
Anahtar Parti, kuruluşunun 1. Yıldönümü için Ankara’da partililerle bir araya geldi.
Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye’de İlk Kez ‘Aile Mentörlüğü’ Projesini Hayata Geçirdi
Kadooğlu Holding'ten Kemalpaşa'ya Dev Yatırım: “PAŞA COUNTRY ED”
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Kuaför Fiyatları Uçmuş! Başkan Nerede?
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Hizmet ve Gayretin Sembolü Oldu
Yeşilyurt İlçesinde Bulunan Yapının Hasar Durumu Hakkında
BAŞKAN ER STANTLARI ZİYARET EDEREK YAZARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Pütürge ilçesinde Deprem
Ziraat Odaları Seçimleri Neden Yapılmıyor?
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KİTAPSEVERLERE KAPILARINI AÇTI
Yeşilyurt İlçemiz Tecde Mahallesinde Trafik Kazası
Battalgazi İlçemiz Kernek Mahallesi'nde 'Şüpheli Ölüm
YEŞİLYURT BELEDİYESİ “KISA FİLM YARIŞMASI” BAŞVURULARI 1 KASIM’DA BAŞLIYOR!
BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞTURUYOR
MTSO heyeti Bursa Model Fabrikada incelemelerde bulundu
Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı!
BAŞKAN GEÇİT’İN SÖZÜNÜ VERDİĞİ BİR YATIRIM DAHA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ!
Göz Rengini Değiştirmek İçin Dünyanın Dört Bir Yanından Geliyorlar
Anabilim Eğitim Kurumları Sahnesinde Cumhuriyet Destanı Bir Kez Daha Hayat Buldu!
Jennifer Lopez, Zen Pırlanta’nın Yeni Marka Elçisi Oldu
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
BATTALGAZİ’DE 29 EKİM CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
Malatya'da 4 Milletvekili Cumhuriyet Bayramını Teğet Geçti!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Poster Değişimi Hakkında
Kalıcı makyaj sanatçısı Durkun, Eyebrow Festival YOU 2025’te Türkiye’yi temsil etti!
YEŞİLYURT’TA ‘FİZİK TEDAVİ VE SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERLERİ’ 1 KASIM’DA BAŞLIYOR!
BAŞKAN GEÇİT’İN SÖZÜNÜ VERDİĞİ ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ 30 EKİM’DE KAPILARINI AÇIYOR
