TURGUT ÖZAL KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARIMIZI TESLİM ETMEYE BAŞLAYACAĞIZ”
Gündem, 12 Eylul 2024 07:03
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “ Turgut Özal Mahallemizde inşaatı devam eden kentsel dönüşüm konutlarımızın iki bloğunu bu ayın sonunda, diğer kalan iki bloğu da 2025 yılı Haziran Ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz.” diye konuştu.
Depremzede ailelerin kalıcı konutlarına taşınmalarına yönelik başlatılan çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesinin kendi mali kaynaklarıyla yapılan Turgut Özal Mahallesindeki kentsel dönüşüm konutlarını hak sahiplerine bir an önce teslim etmek için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.
15 dönümlük alanda toplam 168 dairenin yanı sıra 10 dükkân ile sosyal yaşam alanlarının yer alacağı Kentsel Dönüşüm Konutlarıyla Yeşilyurt’un merkezi bir noktasına depreme dayanıklı konutlar ve konforlu bir yaşam alanı inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Geçit, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle riskli alan ilan edilen Turgut Özal Mahallesindeki 15 dönümlük alanda yaşayan hak sahiplerine en kısa sürede evlerini teslim edeceklerini ifade etti.
Başkan Geçit, 2020 yılındaki Elazığ-Sivrice depreminden sonra yapımına başlanan kentsel dönüşüm konutlarında hak sahibi olan vatandaşları asla mağdur etmeyeceklerine dikkat çekerken, “Belediyemizin kendi öz bütçesi ve mali kaynaklarıyla 2020 yılında temeli atılan kentsel dönüşüm konutlarımızın olduğu bölgede inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Göreve geldiğimiz ilk günden beri buradaki konutlarımızın bir an önce hak sahiplerine teslim edilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. 168 dairenin yanı sıra 10 dükkânın yer aldığı kentsel dönüşüm konutlarımıza taşınmayı bekleyen hak sahiplerimiz belediyeye gelerek mağdur olduklarını bizimle paylaştılar. Hak sahiplerini dinledik, çözüm yolları üzerine yoğunlaştık. 2020 yılından bugüne kadar ki sürece baktığımızda oradaki hemşehrilerimizin mağduriyetine açıkçası hak verdik. Vatandaşlarımıza A ve Bloklarımızı Eylül Ayının sonlarına doğru, diğer iki bloğu da 2025 Yılının Haziran Ayı içerisinde teslim edeceğimizin sözünü verdik. İnşaat alanımızda yoğun bir çalışma söz konusu, ekiplerimiz konutlarımızı yetiştirmek için yoğun bir çaba sarf ediyorlar, kaba inşaatlar tamamlandı, iç yapım işlerinde ciddi bir mesafe alındı. Biz göreve geldiğimizde %76 seviyesinde olan A ve B Bloklarımızın seviyesi şu anda %97 civarında, %20 seviyesinde olan C ve D Bloklarımızda ise %46 seviyesine ulaştık. Bununla birlikte buradaki hak sahiplerimize verilen kira desteğinde artışa gittik. Belediye Meclisimizde aldığımız kararla birlikte 3 bin 750 TL. olan kira desteğini 5 bin TL.’ye yükselttik. Kira yardımlarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.
Gündem, 12 Eylul 2024 07:03
Yorumlar (0)
Kıskançlık: Sevginin Gölgesinde Büyüyen Duygu, Toplumsal Bir Gerçek
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAHLARA GEÇİT YOK
Devlet Su İşleri’nde Yeni Atama: Mihraç YUŞAN Malatya DSİ 92. Şube Müdürü Oldu
Bu Şehir Sahipsiz Değil: Kamuoyu Direndi, PTT Malatya’da Kaldı
Eleştiri Suç mu? Yazıhan Belediye Başkanı Disiplin Sürecine Karşı Net Konuştu
İş Dünyasından Hükümete Çağrı: Sadıkoğlu KOSGEB Borçları İçin Adım İstedi
CHP’li Ali Aslan’dan Sultansuyu Tepkisi: “Bu Sessizlik Hesap Vermekten Kaçış mı?”
Şehirlerarası Otobüslerde Emniyet Kemeri ve Kış Lastiği Denetimi
Soğuk Havaya Karşı Battalgazi’de Tuzlama Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Yaka Mahallesi Dilek Yolu Caddesi’nde Konteyner Yangını Korkuttu
Acıda da Birlikteyiz: Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Yanında
Ulaşımda Yeni Adım: Başkan Er Porga Bağlantı Yolunu Denetledi
Yeşilyurt’ta Geleceğe Yeşil Dokunuş: Yeşil Yaşam Evleri Yükseliyor
Yeni Yıla Görev Başındaki Kahramanlarla Girildi
Malatya’da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Bir Gün Ara Verildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN GECE BOYU KESİNTİSİZ MESAİ
ESNAFA NEFES ALDIRAN KARAR: E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 1 YIL ERTELENDİ
Yoğun Kar Yağışında Devlet Sahada: Güvenlik Güçleri Görev Başında
Çukur Dere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş’tan Vali Seddar Yavuz’a Övgü Dolu Teşekkür
Yıl Bitmeden Şiddet Patladı: Malatya’da Bıçaklı Kavga
Soğuk Hava ve Yoğun Kar Etkili Oldu: Kurumlar Koordinasyon İçinde Sahada
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’den Yeni Yıl Mesajı
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 75 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor
Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi
Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı
Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”
MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı
Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
