TURGUT ÖZAL KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARIMIZI TESLİM ETMEYE BAŞLAYACAĞIZ”
Gündem, 12 Eylul 2024 18:09
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “ Turgut Özal Mahallemizde inşaatı devam eden kentsel dönüşüm konutlarımızın iki bloğunu bu ayın sonunda, diğer kalan iki bloğu da 2025 yılı Haziran Ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz.” diye konuştu.
Depremzede ailelerin kalıcı konutlarına taşınmalarına yönelik başlatılan çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesinin kendi mali kaynaklarıyla yapılan Turgut Özal Mahallesindeki kentsel dönüşüm konutlarını hak sahiplerine bir an önce teslim etmek için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.
15 dönümlük alanda toplam 168 dairenin yanı sıra 10 dükkân ile sosyal yaşam alanlarının yer alacağı Kentsel Dönüşüm Konutlarıyla Yeşilyurt’un merkezi bir noktasına depreme dayanıklı konutlar ve konforlu bir yaşam alanı inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Geçit, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle riskli alan ilan edilen Turgut Özal Mahallesindeki 15 dönümlük alanda yaşayan hak sahiplerine en kısa sürede evlerini teslim edeceklerini ifade etti.
Başkan Geçit, 2020 yılındaki Elazığ-Sivrice depreminden sonra yapımına başlanan kentsel dönüşüm konutlarında hak sahibi olan vatandaşları asla mağdur etmeyeceklerine dikkat çekerken, “Belediyemizin kendi öz bütçesi ve mali kaynaklarıyla 2020 yılında temeli atılan kentsel dönüşüm konutlarımızın olduğu bölgede inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Göreve geldiğimiz ilk günden beri buradaki konutlarımızın bir an önce hak sahiplerine teslim edilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. 168 dairenin yanı sıra 10 dükkânın yer aldığı kentsel dönüşüm konutlarımıza taşınmayı bekleyen hak sahiplerimiz belediyeye gelerek mağdur olduklarını bizimle paylaştılar. Hak sahiplerini dinledik, çözüm yolları üzerine yoğunlaştık. 2020 yılından bugüne kadar ki sürece baktığımızda oradaki hemşehrilerimizin mağduriyetine açıkçası hak verdik. Vatandaşlarımıza A ve Bloklarımızı Eylül Ayının sonlarına doğru, diğer iki bloğu da 2025 Yılının Haziran Ayı içerisinde teslim edeceğimizin sözünü verdik. İnşaat alanımızda yoğun bir çalışma söz konusu, ekiplerimiz konutlarımızı yetiştirmek için yoğun bir çaba sarf ediyorlar, kaba inşaatlar tamamlandı, iç yapım işlerinde ciddi bir mesafe alındı. Biz göreve geldiğimizde %76 seviyesinde olan A ve B Bloklarımızın seviyesi şu anda %97 civarında, %20 seviyesinde olan C ve D Bloklarımızda ise %46 seviyesine ulaştık. Bununla birlikte buradaki hak sahiplerimize verilen kira desteğinde artışa gittik. Belediye Meclisimizde aldığımız kararla birlikte 3 bin 750 TL. olan kira desteğini 5 bin TL.’ye yükselttik. Kira yardımlarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.
Gündem, 12 Eylul 2024 18:09
Yorumlar (0)
Malatya Ziraat Odalarında Sessizlik Krizi: Denetim Nerede, Sorumlular Kim?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
Turkmall, Forum Göztepe'de Tüm Hak Sahiplerinin Yanında
Başkan Geçit’ten Mesai Vurgusu: İstişareyle Çalışıyoruz
Kırsalda Kapalı Yol Kalmadı: Battalgazi Belediyesi Sahada
Tüfenkci’den Birlik ve Güç Vurgusu: Gücümüz Milletimiz
İş Dünyasında Başarı, Toplumda Sorumluluk: Hakan Çetin Basınla Buluştu
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadıkoğlu’ndan Malatya Basınına Güçlü Destek Mesajı
Aladağ’a Gazeteciler Sitesi Kazandırılırsa Üç Başkan Malatya Tarihine Geçer
Battalgazili Çocuklara Ara Tatil Sürprizi: Rafadan Tayfa Sahnedeydi
İlimizde Tefecilere Darbe: 3 Şüpheli Tutuklandı
Gönüllere Dokunan Ziyaret: Minik İkra’ya Hayırlı Olsun Buluşması
YEŞİLYURTSPOR’DA DALGALI PERFORMANS SÜRÜYOR: EVİNDE LİDERE DİRENÇ YETMEDİ
YAZIHAN BELEDİYESPOR VE AKÇADAĞSPOR’DAN DOSTLUK VE FAIR-PLAY ÖRNEĞİ
CHP Malatya’dan Uğur Mumcu Haftasında Demokrasi ve Adalet Vurgusu
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
Yeşilyurt’ta Husumet Kanlı Bitti: Kesici Aletli Kavga, 3 Yaralı
Battalgazi’de Düğün Salonunda Karbonmonoksit Paniği: 113 Kişi Hastanelik Oldu
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
