Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşvik Destekleri süresi uzatılmalı”
Ekonomi, 13 Eylul 2024 16:51
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin 31 Aralık 2024 tarihinde sona ereceğini belirterek, “Teşviklerin sona erecek olması hem mevcut yatırımcıyı hem de şehrimize yatırım düşüncesinde olan iş insanlarımızı tedirgin ediyor. Deprem sonrası yeniden ayağa kalkma mücadelesi veren şehrimizin üretimi, ihracatı ve istihdamı adına büyük önem arz eden 6. Bölge Teşvik Destekleri süresi uzatılmalıdır” dedi.
“SÜRENİN BİTMESİNE 3,5 AY KALDI”
Teşviklerin devam etmesinin Malatya için önemine değinen Başkan Sadıkoğlu, “2018 yılından bu yana uygulamada olan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 4. bölgede yer alan Malatya’mız Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılacak yatırımlarda 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor. Yatırımcılarımız Sanayi Bakanlığı uhdesinde teşvik belgesi alarak müracaat etmeleri halinde 6. bölge teşviklerinden yararlanabiliyor. Teşvik kapsamında sanayicilerimize, katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi (işçi hissesi) desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, katma değer vergisi iadesi gibi imkânlar sunuluyor. 2022 yılının sonunda sona ermesi beklenen teşvikler, yine o dönem yapmış olduğumuz etkili girişimlerle 16 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yer alan karar ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Sürenin bitmesine 3,5 ay kaldı. Büyük depremler yaşamış şehrimizin ayağa kalkma sürecine önemli katkılar sunan bu teşviklerin devam etmesi elzemdir. Yılsonu itibariyle 6. Bölge teşviklerinin sona erecek olması ve geri 4. Bölge teşviklerine düşecek olmamız hem mevcut yatırımcıyı hem de yatırım düşüncesinde olan iş insanlarımızı tedirgin ediyor. Bu konu hakkında hazırlayacağımız kapsamlı dosyamızı önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na göndereceğiz. İlimiz siyasetçilerinin de süre uzatımı konusunda desteğini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
“KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ”
Teşvik kapsamının genişletilmesini de talep eden Başkan Sadıkoğlu, “Ekonominin temel taşları olan OSB dışındaki çarşı esnafımız ve küçük sanayi sitelerinde faaliyette bulunan imalatçı firmalarımız da 6. Bölge Teşviklerinden faydalandırılmalıdır” şeklinde konuştu.
Bu arada 2023 yılı Mart ayında yapılan değişikliği de hatırlatan Başkan Sadıkoğlu, “10 Mart 2023 tarihli Resmî Gazetede yer alan 6923 Sayılı Karar ile Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yatırım teşvik süreleri hakkında değişiklik yapıldı. Karara eklenen geçici maddeye göre, depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas'ın Gürün ilçesindeki yatırımlar için düzenlenen yatırım teşvik belgeleri talep alınmaksızın 3 yıl uzatıldı” dedi.
Ekonomi, 13 Eylul 2024 16:51
Yorumlar (0)
Doğanşehir Polisi’nden Silah Kaçakçılığına Darbe
Battalgazi İlçesin'de Silahlı Kavga: Mahalle Savaş Alanına Döndü!
Malatya Basını: Birlik Değil, Çekişme İçinde!
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Ağız ve Diş Sağlığı Anne Karnında Başlıyor
Kayısı Bahçelerinde Sonbahar Mücadelesi
Yeşil Bir Gelecek, Sürdürülebilir Konutlarla Mümkün Olacak...
Kuraklıkla Mücadele Kapsamında Sulama Altyapısı Güçlendiriliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den taziye mesajı
Başımız Sağ Olsun Türkiye: Gökyüzüne Uğurlanan Kahramanlarımız
Saç Ekimine Gitmeden Önce; Saç Köklerini Harekete Geçiren 7 Yöntem
Prof. Dr. Emmez: Her beyin tümörü kötü huylu değildir
Amerikan Sertağaçlarıyla Yaratılan Bir Uyum: KARANA Koleksiyonu
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE 2200 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Malatya İstihdam Fuarı Kapılarını Açtı
Tüfenkci’den Malatya Şeker Fabrikası’na Ziyaret: “Fabrika Malatya Ekonomisine Ciddi Katkı Sağlıyor”
CHP’li Gençlerden Ataya Saygı Nöbeti: “Atatürk’ü Unutturma Çabaları Beyhude”
YEŞİLYURT BELEDİYESİ, BANAZI’NIN YOLLARINI YENİLİYOR
MALATYA VALİSİ SEDDAR YAVUZ, BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NİN YENİ HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ İNCELEDİ
Yeşilyurt İlçesin'de Şüpheli Ölüm
Dar Gelirli Ailelerin Asgari Ücret ve Kira İsyanı
Fethi Gemuhluoğlu Memleketi Arapgir’de Özel Bir Programla Anıldı
İl Başkanı Zelyurt’tan 10 Kasım Mesajı;
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL BÖLGELERE DEV
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI YAKLAŞIK 250 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILACAK
BAŞKAN SAMİ ER’İN BAŞLATTIĞI GAZZE’YE YARDIM KAMPANYASI TAMAMLANDI
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ’DAN 10 KASIM’DA ANLAMLI ÇAĞRI:
Başkan Geçit’ten 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası Mesajı!
BAŞKAN TAŞKIN’DAN 10 KASIM MESAJI
Prof. Dr. Kemal Sayar “BİR ŞEHRE VARMAK BİR KALBE VARMAK DEMEKTİR”
Gazeteci-Yazar Zafer Şahin'e Malatya’yı Gezdiren Başkan Er,
BAŞKAN SAMİ ER’DEN 10 KASIM MESAJI
Çat’ta Geleneksel At Yarışları Büyük Heyecanla Gerçekleşti
10 Kasım Sonsuz Minnetle Atam
Geçmişe Saygı, Geleceğe Vefa: Malatya’da Anlamlı Buluşma
Alopesi Olan Çocuklarda Kaş Uygulaması
