Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşvik Destekleri süresi uzatılmalı”
Ekonomi, 13 Eylul 2024 06:18
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin 31 Aralık 2024 tarihinde sona ereceğini belirterek, “Teşviklerin sona erecek olması hem mevcut yatırımcıyı hem de şehrimize yatırım düşüncesinde olan iş insanlarımızı tedirgin ediyor. Deprem sonrası yeniden ayağa kalkma mücadelesi veren şehrimizin üretimi, ihracatı ve istihdamı adına büyük önem arz eden 6. Bölge Teşvik Destekleri süresi uzatılmalıdır” dedi.
“SÜRENİN BİTMESİNE 3,5 AY KALDI”
Teşviklerin devam etmesinin Malatya için önemine değinen Başkan Sadıkoğlu, “2018 yılından bu yana uygulamada olan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 4. bölgede yer alan Malatya’mız Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılacak yatırımlarda 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor. Yatırımcılarımız Sanayi Bakanlığı uhdesinde teşvik belgesi alarak müracaat etmeleri halinde 6. bölge teşviklerinden yararlanabiliyor. Teşvik kapsamında sanayicilerimize, katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi (işçi hissesi) desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, katma değer vergisi iadesi gibi imkânlar sunuluyor. 2022 yılının sonunda sona ermesi beklenen teşvikler, yine o dönem yapmış olduğumuz etkili girişimlerle 16 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yer alan karar ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Sürenin bitmesine 3,5 ay kaldı. Büyük depremler yaşamış şehrimizin ayağa kalkma sürecine önemli katkılar sunan bu teşviklerin devam etmesi elzemdir. Yılsonu itibariyle 6. Bölge teşviklerinin sona erecek olması ve geri 4. Bölge teşviklerine düşecek olmamız hem mevcut yatırımcıyı hem de yatırım düşüncesinde olan iş insanlarımızı tedirgin ediyor. Bu konu hakkında hazırlayacağımız kapsamlı dosyamızı önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na göndereceğiz. İlimiz siyasetçilerinin de süre uzatımı konusunda desteğini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
“KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ”
Teşvik kapsamının genişletilmesini de talep eden Başkan Sadıkoğlu, “Ekonominin temel taşları olan OSB dışındaki çarşı esnafımız ve küçük sanayi sitelerinde faaliyette bulunan imalatçı firmalarımız da 6. Bölge Teşviklerinden faydalandırılmalıdır” şeklinde konuştu.
Bu arada 2023 yılı Mart ayında yapılan değişikliği de hatırlatan Başkan Sadıkoğlu, “10 Mart 2023 tarihli Resmî Gazetede yer alan 6923 Sayılı Karar ile Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile yatırım teşvik süreleri hakkında değişiklik yapıldı. Karara eklenen geçici maddeye göre, depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile Sivas'ın Gürün ilçesindeki yatırımlar için düzenlenen yatırım teşvik belgeleri talep alınmaksızın 3 yıl uzatıldı” dedi.
Ekonomi, 13 Eylul 2024 06:18
Yorumlar (0)
Uluslararası Başarıya İmza Atan İran Yapımı Film Türk İzleyicisiyle Buluşacak.
Yeniden Refah Heyetinden Yerel Basına Destek Ziyareti.
Kalça ve Diz Protezinde Robotik Cerrahi Yaygınlaşıyor.
Battalgazi’de Türküler Yarıştı, Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu.
Malatya’nın Geleceğine Yön Verecek Kararlar İçin Meclis Toplandı.
Büyükler Pazar Görsün Etkinliğinin Geliri Yetimler Kervanı’na Aktarıldı.
Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı.
Muhtarlarla Bir Araya Gelen Başkan Er: Çözüm Odaklı Yönetim.
Malatya’da Feci Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti.
Üniversite Açıldı Ama Öğrenci Barınacak Yer Bulamadı.
Başkan Geçit’ten Hizmet Mesajı: “Yeşilyurt İçin Durmadan Çalışıyoruz.
Türk Halk Müziğinin En Güçlü Sesleri Battalgazi’de Sahne Alıyor.
MALATYA’DA TEK YÜREK OLUNACAK: DEV EKRAN KURULUYOR.
Farklı Kültürler Aynı Sergide Buluştu.
MALATYA’DA KİLİTLENEN TRAFİĞE RADİKAL ÇÖZÜM.
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
KURŞUNLU’DA MODERN ALTYAPI HAMLESİ.
TARIM İŞÇİLERİNE KONFORLU YAŞAM: MALATYA’DA YENİ PROJE.
PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME.
Yeşilyurt’ta Geleceğe Nefes Olanlara Ödül Verildi.
Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Geçit Yok: Battalgazi’de Denetim Operasyonu.
MALATYA GÜCÜ FK’DAN PLAY-OFF’A FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ.
Malatya-Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza.
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
AKÇADAĞ’DA FABRİKA KRİZİ: YILLARCA NEDEN SESSİZ KALINDI?
Kuyuönü’nde Yağmur Çilesi: Vatandaşlar İsyanda.
Tarih, Spor ve Kültür Aynı Parkurda Buluşuyor.
SELÇUKLU MAHALLESİ’NDE EV YANGINI: MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ.
BAŞKAN HASAN ULUTAŞ: ‘ÜRETİCİNİN EMEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ.
BATTALGAZİ’DE OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 YARALI.
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftarını Sevindiren Yarı Final Zaferi.
Emre Gönültaş Talihsiz Kaza Sonrası Hastaneye Kaldırıldı.
İş Yaşamının Başarılı Kadınları Bu Kez Sanat İçin Sahnedeydi.
Vücut Yağı Düşman Değil: Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hayati Görevler Üstleniyor.
MAŞTİ’de Zehir Operasyonu: 28 Bin 630 Sentetik Hap Ele Geçirildi.
ARSLANTEPE YARI MARATONU İÇİN MALATYA’DA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ.
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Doğa İçin Ortak Çağrı.
