Başbakan Er' den Adnan Menderes Ve Yol Arkadaşlarının İdam Edilişinin Yıl Dönümünde Mesaj Yayınlladı
Gündem, 17 Eylul 2024 21:27
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 1960 darbesi sonrasında Başbakan Sayın Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının idam edilmesinin demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğunu ifade etti. Başkan Er, “Aziz milletimiz, kendi evlatlarına bu zulmü reva gören cuntacı zihniyeti asla unutmayacaktır” dedi.
Er: 27 Mayıs 1960 tarihinde milletin iradesine darbe vurulmuştur
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:
"Yeter söz milletindir" diyerek çıktığı yolda ömrünü milletimize, memleketimize ve devletimize adayan, 27 Mayıs 1960 darbesinde vesayetçi cuntacılar tarafından düzmece bir mahkeme kararıyla idam ettirilen Başbakanımız Sayın Adnan Menderes'i, Dışişleri Bakanımız Sayın Fatin Rüştü Zorlu'yu ve Maliye Bakanımız Sayın Hasan Polatkan'ı şehadetlerinin 63. Sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.
Bugün, Türk demokrasi tarihinin en acı günlerinden birinin 63. yıl dönümünün sene-i devriyesindeyiz. 27 Mayıs 1960 tarihinde milletin iradesine ve demokrasimize yönelik hain bir darbe sonucu, dönemin Başbakanı Sayın Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Sayın Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Sayın Hasan Polatkan 17 Eylül 1961’de idam edilmiştir. Bu idamlar, sadece o dönemki hükümetin değil, milletimizin demokrasiye olan inancının ve özgür iradesinin yok sayıldığı karanlık bir dönemin sembolüdür. Aziz milletimizin gönlünde derin yaralar açan bu idamlar, demokrasi tarihimizde unutulmayacak izler bırakmıştır.
Başbakan Sayın Adnan Menderes, büyük hizmetler ve reformlarla Türkiye’nin kalkınma yolunda attığı adımların öncüsü olmuş, halkın güvenini kazanmış bir liderdi. Ancak 27 Mayıs 1960 darbesi ile milletin iradesine ve demokrasiye darbe vurulmuş, hukukun ve adaletin askıya alındığı bir süreç başlatılmıştır. Bu karanlık dönemde, hukuk adı altında gerçekleştirilen bu idamlar, aslında demokrasimizin, bağımsız yargının ve halkın seçme iradesinin katledilişidir. Türk milleti, her zaman demokrasisine sahip çıkmış, iradesini darbe ve baskılarla esir almaya çalışanlara karşı güçlü bir duruş sergilemiştir. 17 Eylül, bu duruşun bir sembolüdür. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatırası, bugün halen milletimizin gönlünde yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir.
Onların milletimize hizmet anlayışı ve demokrasiye bağlılıkları, hepimizin yolunu aydınlatmıştır. Bu vesileyle, merhum Başbakan Sayın Adnan Menderes, Sayın Fatin Rüştü Zorlu ve Sayın Hasan Polatkan’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet, dereceleri âli olsun. Aziz milletimiz, kendi evlatlarına bu zulmü reva gören cuntacı zihniyeti asla unutmayacak ve canı pahasına da olsa hiçbir vesayetçi anlayışa asla geçit vermeyecektir.”
Gündem, 17 Eylul 2024 21:27
Yorumlar (0)
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Vefanın Adresi Yeşilyurt: Büyükler Yine Baştâcı
Demir Eksikliği Tedavisinde Süreklilik Önemli
MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Törenine Vali Seddar Yavuz Damga Vurdu
Kalplerin Arındığı, Duaların Semaya Yükseldiği Gece: Berat Kandili
Katarakt Tedavisinde Femtosaniye Lazer Yöntemi
Gençleşme Uygulamalarında Tartışmalı Yöntem: Sünnet Derisi Kök Hücreleri
Vali Seddar Yavuz’un Berat Kandili Dolayısıyla Yayımladığı Mesaj
Başkan Er: “Berat Kandili, Arınma ve Affın Gecesidir
BAL Ligi’nde Malatyaspor Kahta Deplasmanından Puan Çıkaramadı
Malatya’nın Sessiz Gücü: Her Kapıyı Çalan, Her Yüreğe Dokunan Vekil
Battalgazi’de Otobüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Çok Güzel Hareketler İki”, Malatya’da Beklentileri Karşılayamadı
Güzellik Sektöründe Kadın İmzası: Angel Angel Güzellik Merkezi Yeni Yerinde Açıldı
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 800 Gram Esrar Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Geçit, Halı Dokuma Kursunda Üretim Sürecini Yakından İnceledi
Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda Eğitimler Yeniden Başladı
TFF Yerel Amatör Ligler Statüsü Güncellendi
YRP Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu’ndan Malatya Çıkarması
Malatya’da Pompalı Tüfekli Saldırı: 6 Yaralı
Yeşilyurt’ta Mesleki Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Milli Başarıya İmza Atan Sporculardan Başkan Taşkın’a Anlamlı Ziyaret
Ebeveyn Kaybı Yaşayan Çocuklara Yönelik Hizmetler Aralıksız Devam Ediyor
Malatya’da Firari Suçlulara Geçit Yok: 3 Hükümlü Yakalandı
Teoman Alpay’den Unutulmaz Gece: Şarkıları Mest Etti
Havacılıkta Merkez, Eğitimde Sıfır: Malatya’daki Büyük Çelişki.
15 GÜNDÜR BİR İMZA BULUNAMIYOR: SAĞLIK SİSTEMİNDE VATANDAŞ PINPON TOPU
Malatya Basını İçin Birlik ve Beraberlik Vurgusu: Pencere TV’de Önemli İstişare
Akçadağ’da Kar Alarmı: Çobanuşağı Kültür ve Taziye Evinde Çökme
Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde Başvurular Alınıyor
Battalgazi’de Pazarlarda Haksız Tartıya Geçit Yok
Narkotik’ten Zehir Tacirlerine Darbe: 13 Tutuklama
Malatya Ziraat Odalarında Sessizlik Krizi: Denetim Nerede, Sorumlular Kim?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
Turkmall, Forum Göztepe'de Tüm Hak Sahiplerinin Yanında
Başkan Geçit’ten Mesai Vurgusu: İstişareyle Çalışıyoruz
Kırsalda Kapalı Yol Kalmadı: Battalgazi Belediyesi Sahada
Tüfenkci’den Birlik ve Güç Vurgusu: Gücümüz Milletimiz
