Gaziler Günü programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er;
Gündem, 20 Eylul 2024 06:19
19 Eylül ‘Gaziler Günü' tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında il protokolü ile birlikte Şehitliği ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, daha sonra “Kahramanlarla Yürüyoruz” yürüyüşüne, Çelenk Sunma Töreni’ne, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, 2. Ordu Komutanlığı tarafından Gazilerimiz ve kıymetli aileleri onuruna verilen yemeğe iştirak etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, akşam da Şehit ve Gazi Aileleri onuruna ilgili Dernek Başkanlarına makamında bir yemek verdi.
Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törende bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Emperyalistler bu ülkeden gittiler; fakat maalesef yerlerine gönül coğrafyamızda emanetçiler bıraktılar. Bu emanetçilerin vasıtasıyla şu anda vekalet savaşları devam ediyor. Elhamdulillah, ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla hareket eden aziz bir milletin evlatlarıyız.
“Dalgalanan Bayrağımızın Hangi Bedellerle Yükseldiğini Asla Unutmamalıyız”
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er konuşmasının devamında, gazilerin ve şehitlerin vatan için verdiği fedakârlık mücadelesinin daima hatırlanması gerektiğini de vurgulayarak; “Ne büyük bir onurdur ki; Allah yolunda, vatanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit olmayı, ya da gazi olmayı en yüce paye, en büyük şeref kabul eden bir milletin evlatlarıyız. Bilindiği üzere, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ve ‘Gazilik’ unvanını takdim etmiştir. Bu anlamlı günü, kadirşinas milletimiz “Gaziler Günü” olarak kutlamaktadır. Ancak, gazilerimizi ve şehitlerimizi yalnızca yılın belirli günlerinde hatırlamak yetmez. Bu cennet vatanın, iman dolu yüreklerle nasıl kazanıldığını; gök kubbemizde gururla dalgalanan bayrağımızın ne büyük fedakârlıklarla dalgalandırıldığını, minarelerimizde yankılanan ezanların hangi bedellerle yükseldiğini asla unutmamalıyız. Gazilerimizin ve şehitlerimizin fedakârlıklarını daima hatırlamak, onların destansı mücadelelerini nesilden nesile aktarmak, hepimizin kutsal bir vazifesidir. Geleceğimize sahip çıkmak, şanlı tarihimize sahip çıkmakla mümkündür. Yapılan fedakârlıkları unutmayarak mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz milletimiz ve mukaddesatımız için gözlerini kırpmadan canlarını, kanlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler diliyorum. Tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Gündem, 20 Eylul 2024 06:19
Yorumlar (0)
YEŞİLYURTSPOR’DA DALGALI PERFORMANS SÜRÜYOR: EVİNDE LİDERE DİRENÇ YETMEDİ
YAZIHAN BELEDİYESPOR VE AKÇADAĞSPOR’DAN DOSTLUK VE FAIR-PLAY ÖRNEĞİ
CHP Malatya’dan Uğur Mumcu Haftasında Demokrasi ve Adalet Vurgusu
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
Yeşilyurt’ta Husumet Kanlı Bitti: Kesici Aletli Kavga, 3 Yaralı
Battalgazi’de Düğün Salonunda Karbonmonoksit Paniği: 113 Kişi Hastanelik Oldu
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
