Gaziler Günü programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er;
Gündem, 20 Eylul 2024 08:42
19 Eylül ‘Gaziler Günü' tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında il protokolü ile birlikte Şehitliği ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, daha sonra “Kahramanlarla Yürüyoruz” yürüyüşüne, Çelenk Sunma Töreni’ne, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, 2. Ordu Komutanlığı tarafından Gazilerimiz ve kıymetli aileleri onuruna verilen yemeğe iştirak etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, akşam da Şehit ve Gazi Aileleri onuruna ilgili Dernek Başkanlarına makamında bir yemek verdi.
Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törende bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Emperyalistler bu ülkeden gittiler; fakat maalesef yerlerine gönül coğrafyamızda emanetçiler bıraktılar. Bu emanetçilerin vasıtasıyla şu anda vekalet savaşları devam ediyor. Elhamdulillah, ölürsek şehit, kalırsak gazi düsturuyla hareket eden aziz bir milletin evlatlarıyız.
“Dalgalanan Bayrağımızın Hangi Bedellerle Yükseldiğini Asla Unutmamalıyız”
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er konuşmasının devamında, gazilerin ve şehitlerin vatan için verdiği fedakârlık mücadelesinin daima hatırlanması gerektiğini de vurgulayarak; “Ne büyük bir onurdur ki; Allah yolunda, vatanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit olmayı, ya da gazi olmayı en yüce paye, en büyük şeref kabul eden bir milletin evlatlarıyız. Bilindiği üzere, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ve ‘Gazilik’ unvanını takdim etmiştir. Bu anlamlı günü, kadirşinas milletimiz “Gaziler Günü” olarak kutlamaktadır. Ancak, gazilerimizi ve şehitlerimizi yalnızca yılın belirli günlerinde hatırlamak yetmez. Bu cennet vatanın, iman dolu yüreklerle nasıl kazanıldığını; gök kubbemizde gururla dalgalanan bayrağımızın ne büyük fedakârlıklarla dalgalandırıldığını, minarelerimizde yankılanan ezanların hangi bedellerle yükseldiğini asla unutmamalıyız. Gazilerimizin ve şehitlerimizin fedakârlıklarını daima hatırlamak, onların destansı mücadelelerini nesilden nesile aktarmak, hepimizin kutsal bir vazifesidir. Geleceğimize sahip çıkmak, şanlı tarihimize sahip çıkmakla mümkündür. Yapılan fedakârlıkları unutmayarak mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz milletimiz ve mukaddesatımız için gözlerini kırpmadan canlarını, kanlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler diliyorum. Tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Gündem, 20 Eylul 2024 08:42
Yorumlar (0)
Mezarlıklar ve Çevresinde Sıkı Denetim: Dolandırıcılıktan Aranan Şahıs Yakalandı
Ramazan Paketleri Yetmiyor: Dar Gelirli Aileler İçin Kalıcı Çözüm Şart
ŞEHRİN YENİ BULUŞMA NOKTASI KAPILARINI AÇIYOR
KOSGEB Borçlarıyla İlgili Kritik Soru: Silme mi, Erteleme mi?
Battalgazi Belediyesi’nden Ramazan’a Özel Mukabele Programı
Yeşilyurt’ta Gelecek Gençlerle Yükseliyor: Girişimciliğe Belediye Desteği
Eğitimde Kalite Artıyor: Yeşilyurt Belediyesi’nden Hizmet İçi Eğitim Atağı
Okul Ziyaretleri Sürüyor: Başkan Er Bu Hafta İnönü Ortaokulu’ndaydı
AVCILIĞA BİLİNÇ, DOĞAYA SAYGI: YUSUF UÇAR’IN YEŞİLYURT’TAKİ BAŞARISI
Narkotik Operasyonunda Büyük Darbe: 9 Gözaltı, 8 Tutuklama
Malatya 16 Yaşında… Kelimelerle Kurulan Bir Hafıza
CHP Battalgazi Kadın Kolları’nda İstifa İddiası ve Cevapsız Sorular
Buhara Bulvarı’nda Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: 2 Yaralı
Buduyoruz” Dediler, Kökünden Kestiler: Battalgazi’de Çınar Katliamı
Hindistan’da Altın Zafer: İshak Kocaman Malatya’nın Gururu Oldu
6 Şubat Unutulmadı: Eskişehir’de Malatyalılar Anma Gecesinde Tek Yürek Oldu
YKS’ye Son Düzlükte Yeşilyurt Belediyesi’nden Öğrencilere Eğitim Desteği
Turizm Dünyası EMITT’te Buluştu: Fuar 5–7 Şubat’ta Büyük İlgi Gördü
Başkan Er’den 6 Şubat Mesajı: “Bu Acı, Milletimizin Vicdanında Yaşıyor.
Akçadağ’da İki Otomobil Çarpıştı: 4 Yaralı
Depremde Ayakta Kalması Gereken Yapılar Neden Yıkıldı?
Unutmadık” Demek Yetmez: Asıl Mesele Unutmamak Değil, Tekrar Etmemektir
Depremin Sessiz Kahramanları: Malatya Mezarlıklar Müdürlüğü
Deprem Şehitlerini Anan Başkan Geçit: “Acımız İlk Günkü Gibi Taze
Ağbaba: “6 Şubat, Milletimizin Yüreğinde Açılan Derin Bir Yaradır”
Başkan Er Deprem Şehitlerini Andı: “Bu Acı Unutulmaz, Bu Hesap Kapanmaz
Erzincan Kemah’ta Peş Peşe Depremler: Bölge Korku Dolu Anlar Yaşadı
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 9 Sokak Satıcısı Yakalandı
Aspuzu Caddesi’nde Sulama Kanalına Düşen Otomobilde Yaralanmalı Kaza
Yeşilyurt’ta Şüpheli Ölüm Olayı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Başkan Geçit, Asrın Felaketinin Toplumda Açtığı Derin Yaralara Dikkat Çekti
Malatya Bizim Evimiz”: Ekmeğine ve Şehrine Sahip Çıkan Duruş
Türkiye–Mısır İş Forumu’nda Malatya Rüzgârı: Sadıkoğlu Katılım Sağladı.
6 Şubat’ta Sahadaydılar: Malatya Ülkü Ocakları Milletin Yanında
Depremin Üzerinden Yıllar Geçti, Malatya Hâlâ Aynı Sorularla Baş Başa
6 Şubat’ın 3. Yılında Başkan Er’den Duygu Yüklü Mesaj
Ulaşımı Rahatlatacak Proje: Başkan Er Alternatif Yolu Açıkladı
Battalgazi’de Sevindiren Haber: Kayıp Çocuk Bulundu
Vali Seddar Yavuz’un 6 Şubat Depremleri Yıl Dönümü Mesajı
