EKPSS SINAVINDA ATAMASI YAPILAN KURSİYERLERDEN BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET

Malatya, 02 Şubat 2021 23:38

EKPSS SINAVINDA ATAMASI YAPILAN KURSİYERLERDEN BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından EKPSS’ye hazırlık kursları sonrasında yapılan sınavda başarılı olan 4 kursiyerin atamaları yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, devlet memuru olarak atamaları yapılan kursiyerler makamında kabul etti. 

Engelli bireylerin Kamuda istihdam olmalarını sağlamak, kimseye bağımlı olmadan daha mutlu ve müreffeh bir yaşam sağlamaları amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılından itibaren engelli bireyler için Milli Eğitim ve Halk Eğitim ile yapılan protokol çerçevesinde iki yılda bir düzenlenen kurslarda engel durumu ve eğitim durumlarına göre kurslar veriliyor. Zihinsel engelli sınıflar, işitme engelli sınıflar eğitim durumlarına göre; lise, lisans ve ön lisans seviyelerine göre sınıflandırılarak kurslar düzenleniyor. Öğretmenlerin Halk Eğitim Merkezi’nden gelerek verdikleri kurslarda; Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, vatandaşlık, özel eğitim ve işaret dili eğitimleri kurs merkezinde yapılıyor. 2010 yılından itibaren bin 200 öğrencinin kayıt yaptırdığı kurs merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sınava hazırlık setleri, denem sınavları, okulun temizlik giderleri, kursun takibi ve koordinasyonu sağlanıyor. Kursiyerlere sınav hazırlık sürecinde ve sınavdan sonra danışmanlık hizmetinin verildiği merkezde yaklaşık 300 kişiye her sınav döneminde hizmet veriliyor. 2010 yılından itibaren EKPSS kurslarına kayıt yaptıran kursiyerlerden 450 öğrenci kamuya memur olarak atamaları yapıldı.

GÜRKAN, “400’ÜN ÜZERİNDE ENGELLİ KARDEŞİMİZİN KAMUYA ATAMALARI YAPILDI”

2020 dönemi içerisinde EKPSS hazırlık kurslarına katılan ve sınavlarda başarı göstererek ataması yapılan kursiyerlerden Emre Keskin, Hilal Avcı, Eyüp Serçe, Emre Keskin’in annesi Remziye Keskin, Hilal Avcı’nın babası Battal Avcı Başkan Gürkan’ı ziyaret etti. Yapılan ziyaretten dolayı ve kursiyerlerin devlet memuru olarak atanmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın özellikle engelli kardeşlerimiz için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin devlet memurluğuna geçişiyle ilgili öncelikle hazırlık sürecini Milli Eğitim ile ortaklaşa koordine ederek Halk Eğitim Merkezi ile birlikte eğitim ve öğretim hizmeti sunarak EKPSS’ye hazırlanması noktasında büyük gayretler gösteriliyor. Bu kursların akabinde şimdiye kadar 400’ün üzerinde engelli kardeşimizin kamu kuruluşlarına atamaları gerçekleştirildi. Ayrıca kurslarla ilgili hazırlık çalışmalarını her iki yılda bir periyodik olarak sınav öncesinde ön hazırlık çalışmalarının yapıldığı gibi sınavdan sonra psikolojik danışmanlık anlamında hizmet sunmaları da takdire şayan bir hadisedir. Aktif olarak 300 kişinin katılımıyla psikolojik danışmanlık hizmetleri de Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından ilgili kardeşlerimize sunulmaktadır. Bu anlamda kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Her bir kardeşimiz yurdumuzun çeşitli yerlerine gidip görevlerine başlayacaklar. Ben inanıyorum ki dereceye girerek sınavı kazanan ve atanan kardeşlerimiz görevlerini başarıyla yapacaklardır. Başarılı çalışmalarıyla bir üst kademeye geçmeleri kendi gayret ve özverileriyle birlikte gerçekleşecektir diye düşünüyorum. Tekrar bu çalışmaları yapan öğretmen ve eğitmen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum görevlerinde başarılar diliyorum. Ben anne ve babalarımızı da tebrik ediyorum. Çocuklarımızı geleceğe hazırlama noktasında büyük gayret gösteriyorlar. Çocuklarımız inşallah atandıkları yerlerde kendilerini idame ettireceklerdir” diye konuştu.

 

 

KATİPOĞLU, “ BU SENE İÇERİSİNDE 300 ENGELLİ BİREYE REHBERLİK HİZMETİ VERİLDİ”

2010 yılından itibaren engelli bireylere yönelik EKPSS kurslarının verildiğini söyleyen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, bu yılki sınavlarda 4 kursiyerin atamasının yapıldığını belirtti. Katipoğlu, “Engelliler Koordinasyon Merkezinde 2010 yılından itibaren engelli kardeşlerimizin EKPSS kursları için eğitim danışmanlığı ve kurslar düzenliyoruz. Engelli kardeşlerimizin bütün kitaplarını ve eğitimlerini kurum olarak bizler karşılıyoruz. EKPSSs sınavları iki yılda bir yapılıyor ve sınav sonunda da tercih dönemlerinde rehber danışmanlık yapıyoruz. Bu sene içerisinde yaklaşık 300 arkadaşımıza rehberlik hizmeti verdik. Engelli kardeşlerimizin atanmaları noktasında arkadaşlarımız öncülük yaptılar doğru tercih noktasında. Geçtiğimiz dönemde Mart 2020 yılına kadar bizler kurslarımızı vermiştik ancak pandemiden dolayı kurslarımıza ara vermiştik. Pandemi sürecinde arkadaşlarımız kursiyerlerimizi takibini yine sürdürdü. Kurslarımızın başlamasından itibaren 450 tane kardeşimiz devlet memuru oldular. Atanan kardeşlerimizin mutluluğu var ve bizlerde en az onlar kadar heyecanlı ve mutluyuz” dedi.

YILMAZ, “ 4 BİN 300 ENGELLİ BİREYE HİZMET VERİYORUZ”

Engelliler ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Seyid Soner Yılmaz ise, “Şuanda engelliler merkezinde 4 bin 300 engelli kardeşimiz var. 4 bin 300 engelli kardeşimize bizler hizmet veriyoruz. 2010 yılından itibaren biz bin 200 kardeşimize EKPSS kurslarımızı açtık. Şuanda 450 arkadaşımız Türkiye’nin çeşitli yerlerine memur olarak atandılar. Bizler sınavın başvurusundan sonuna kadar rehberlik hizmeti veriyoruz. Arkadaşlarımızın kazanmaları bizlere mutluluk veriyor. Özellikle Eyüp kardeşimizin görme engelli iki ablası bizim kurslarımıza katılarak devlet memuru olarak atamaları yapılmıştı” açıklamasında bulundu.

 

“EKPSS KURSLARI ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÇOK FAYDALI”

Ön Lisans mezunu olarak sınava giren ve 85 puan alarak Sivas Harita Kadastro Memuru olarak ataması yapılan Hilal Avcı, “ Kurslarda eğitim görmemin bana çok faydası oldu. Kurslarda verilen eğitimler detaylı ve engel durumuna göre anlatılıyor. Hocalarımız çok iyiydi kursun faydasını gördüm. Bizlerle ilgilendiler ve anlamadığımız şeyleri bizlere detaylı olarak anlattılar. Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun kurs sayesinde 85 puan aldım ve atamam oldu” dedi.

EKPSS kursiyerlerinden olan ve ataması gerçekleştirilen Hilal Avcı’nın Babası Battal Avcı, “ Daire Başkanımıza ve eğitmenlerimize bizlere verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum Bizlerin atanmasının nedeni verilen kurslardı. Kursların çok faydasını gördük. Kursa gitmediğimiz dönemde kazanamadık. Kursa gitti verim aldı. Müdürlerimiz eğitimcilerimiz bizlerle bir arkadaş gibi ilgileniyor. Kursların faydasını çok gördük” ifadelerini kullandı. 

Lise Mezunu olan ve 91 puan alarak Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Hizmetli kadrosuna ataması yapılan Emre Keskin, “ Devletimize böyle bir imkânı bizlere sunduğu için teşekkür ediyorum. Annem ve babama benim arkamda durdukları için sevgilerimi sunuyorum teşekkür ediyorum. Engelli merkezimizde Soner hocamın kursları sayesinde üç yıldır girdiğim bu sınavda destekleri ve benim çabam ile başarılarımı artırdığım için aldığım puanla kazandığım için gururluyum” şeklinde konuştu.

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ataması yapılan Emre Keskin’in annesi Remziye Keskin, “Engelli merkezinde verilen kursların hepsi gerçekten bizler için çok faydalı. Çocuklarımız için çok güzel eğitimler oluyor. Çocuklarımız kurslara gidiyorlar ve bizler de merkezde bulunanlarla ağabey kardeş olduk” dedi. 

Orta Okul Mezunu olan ve Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetli kadrosu kura ile ataması yapılan evli ve iki çocuk babası Eyüp Serçe ise, “ Bende teşekkür ediyorum böyle bir hizmeti merkezimizin bizlere sunduğu için. Hem eğitimcilerimiz hem de müdürümüz Allah razı olsun bizlerle çok ilgilendiler. Sevinçliyiz ve mutluyuz” diye konuştu. 

Yapılan ziyaret sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kursiyerlere çeşitli hediyeler verdi.

2020 yılı EKPSS Kursları sonrasında yapılan sınavda ataması yapılan kursiyerler; 

Emre KESKİN: Lise Mezunu 91 puan alarak Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Hizmetli kadrosuna,

 

Mustafa SÜRÜCÜ: Ön Lisans mezunu 85 puan alarak İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne VHKİ

 

Hilal AVCI: Ön Lisans mezunu 85 puan alarak Sivas Harita Kadastro Memur

 

Eyüp SERÇE: Orta Okul Mezunu Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetli kadrosu kura ile atanma.

Malatya, 02 Şubat 2021 23:38

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.

Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.

Uluslararası Öğrenciler Sanat Merkezi’nde Kültür ve Sanatla Buluştu.

Uluslararası Öğrenciler Sanat Merkezi’nde Kültür ve Sanatla Buluştu.

YILDIZ: “BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DARBEDİR.

YILDIZ: “BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DARBEDİR.

Başkan Er: “Gençlerimize Modern Spor Alanları Kazandırıyoruz.

Başkan Er: “Gençlerimize Modern Spor Alanları Kazandırıyoruz.

Geleceğe Umut Veren Kalemler Ödüllendirildi.

Geleceğe Umut Veren Kalemler Ödüllendirildi.

Yeşilyurt’ta Dijital Linç ve Sosyal Medyanın Etkileri Ele Alındı.

Yeşilyurt’ta Dijital Linç ve Sosyal Medyanın Etkileri Ele Alındı.

REVİZE: İnşaat İkinci Çeyreğe Pozitif Başladı.

REVİZE: İnşaat İkinci Çeyreğe Pozitif Başladı.

Battalgazi’de Bayram Seferberliği: Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları Hız Kazandı.

Battalgazi’de Bayram Seferberliği: Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları Hız Kazandı.

Vali Yavuz: “Kamu Hizmetinde Etik İlkeler Vazgeçilmezdir.

Vali Yavuz: “Kamu Hizmetinde Etik İlkeler Vazgeçilmezdir.

Selçuklu Mahallesi’nin Taziye Evi Hizmete Hazırlanıyor.

Selçuklu Mahallesi’nin Taziye Evi Hizmete Hazırlanıyor.

SON DAKİKA | Malatyaspor Tesislerinde Dikkat Çeken Gelişme.

SON DAKİKA | Malatyaspor Tesislerinde Dikkat Çeken Gelişme.

Tarihin Kalbinde Koşulaçak Arslantepe Yarı Maratonu'nun Protokolü İmzalandı.

Tarihin Kalbinde Koşulaçak Arslantepe Yarı Maratonu'nun Protokolü İmzalandı.

Başkan Sadıkoğlu’ndan Bayram Öncesi Ödeme Talebi.

Başkan Sadıkoğlu’ndan Bayram Öncesi Ödeme Talebi.

Doğanşehir’de Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi: 2 Yaralı.

Doğanşehir’de Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi: 2 Yaralı.

Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi.

Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi.

Pütürge’de Ruhsatsız Silah Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı.

Pütürge’de Ruhsatsız Silah Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı.

Malatya Depremiyle İlgili Son Durum Kamuoyuyla Paylaşıldı.

Malatya Depremiyle İlgili Son Durum Kamuoyuyla Paylaşıldı.

Başkan Er: ‘Tüm Ekiplerimizle Sahadayız.

Başkan Er: ‘Tüm Ekiplerimizle Sahadayız.

Battalgazi’de Deprem Sonrası Şebeke Suyunda Geçici Bulanıklık.

Battalgazi’de Deprem Sonrası Şebeke Suyunda Geçici Bulanıklık.

Malatya Gülümuşağı’nda 5.6 Büyüklüğünde Deprem Paniği.

Malatya Gülümuşağı’nda 5.6 Büyüklüğünde Deprem Paniği.

LÖSEV’İN ÖNDERLİĞİNDE ULUSLARARASI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI!.

LÖSEV’İN ÖNDERLİĞİNDE ULUSLARARASI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI!.

Güzellik Sektöründe Yeni Dönem Doğallık, Bilinçli Eğitim ve Uzmanlık Üzerine Kuruluyor.

Güzellik Sektöründe Yeni Dönem Doğallık, Bilinçli Eğitim ve Uzmanlık Üzerine Kuruluyor.

LİNÇ KÜLTÜRÜ VE PSİKOLOJİSİ” ÇALIŞTAYI YEŞİLYURT’TA DÜZENLENECEK.

LİNÇ KÜLTÜRÜ VE PSİKOLOJİSİ” ÇALIŞTAYI YEŞİLYURT’TA DÜZENLENECEK.

Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 312 Personelle Geniş Çaplı Denetim.

Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 312 Personelle Geniş Çaplı Denetim.

“Battalgazi Belediyespor Şampiyonluk Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor.

“Battalgazi Belediyespor Şampiyonluk Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor.

Yeşilyurt’ta Genç Kız Parkta Ölü Bulundu.

Yeşilyurt’ta Genç Kız Parkta Ölü Bulundu.

İş İnsanı Hakan Çetin’den 19 Mayıs Mesajı: “Gençler Türkiye’nin Geleceğidir.

İş İnsanı Hakan Çetin’den 19 Mayıs Mesajı: “Gençler Türkiye’nin Geleceğidir.

Büyükşehir Belediyesi’nden Orduzu Göleti’ne Çevre Dokunuşu.

Büyükşehir Belediyesi’nden Orduzu Göleti’ne Çevre Dokunuşu.

Noyanlar Group'tan Türkiye Kıbrıs Yatırım Köprüsü...

Noyanlar Group'tan Türkiye Kıbrıs Yatırım Köprüsü...

Başkan Geçit: 19 Mayıs, Gençliğe Emanet Edilen Bağımsızlık Destanıdır.

Başkan Geçit: 19 Mayıs, Gençliğe Emanet Edilen Bağımsızlık Destanıdır.

Buzağılarda Erken Dönem Besleme Yaşam Boyu Performansı Belirliyor.

Buzağılarda Erken Dönem Besleme Yaşam Boyu Performansı Belirliyor.

Gençliğe Emanet Edilen Bağımsızlık Ruhu: 19 Mayıs.

Gençliğe Emanet Edilen Bağımsızlık Ruhu: 19 Mayıs.

Özgürlüğe Açılan Yolun Adı: 19 Mayıs.

Özgürlüğe Açılan Yolun Adı: 19 Mayıs.

Malatya’dan Anadolu’ya Uzanan Türkü Yolculuğu.

Malatya’dan Anadolu’ya Uzanan Türkü Yolculuğu.

Malatya’da 19 Mayıs Coşkusu Satranç Turnuvasıyla Taçlandı.

Malatya’da 19 Mayıs Coşkusu Satranç Turnuvasıyla Taçlandı.

Vali Seddar Yavuz: “19 Mayıs, Bağımsızlık Ruhunun Doğduğu Gündür.

Vali Seddar Yavuz: “19 Mayıs, Bağımsızlık Ruhunun Doğduğu Gündür.

Tekirdağ’da Hain Saldırı: Silahlı Kavga İhbarına Giden 2 Polis Şehit Oldu.

Tekirdağ’da Hain Saldırı: Silahlı Kavga İhbarına Giden 2 Polis Şehit Oldu.

Malatya’da Hüseyin DOĞAN Dede İçin Gönülleri Buluşturan Anma.

Malatya’da Hüseyin DOĞAN Dede İçin Gönülleri Buluşturan Anma.

Malatya’da Feci Kaza: Çatyol Kavşağı’nda İki Araç Çarpıştı, 1’i Ağır 2 Yaralı.

Malatya’da Feci Kaza: Çatyol Kavşağı’nda İki Araç Çarpıştı, 1’i Ağır 2 Yaralı.

Bil Bakalım Yarışmasında Final Coşkusu Yaşandı

Bil Bakalım Yarışmasında Final Coşkusu Yaşandı