EKPSS SINAVINDA ATAMASI YAPILAN KURSİYERLERDEN BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET

Malatya, 02 Şubat 2021 06:44

EKPSS SINAVINDA ATAMASI YAPILAN KURSİYERLERDEN BAŞKAN GÜRKAN’A ZİYARET

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından EKPSS’ye hazırlık kursları sonrasında yapılan sınavda başarılı olan 4 kursiyerin atamaları yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, devlet memuru olarak atamaları yapılan kursiyerler makamında kabul etti. 

Engelli bireylerin Kamuda istihdam olmalarını sağlamak, kimseye bağımlı olmadan daha mutlu ve müreffeh bir yaşam sağlamaları amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılından itibaren engelli bireyler için Milli Eğitim ve Halk Eğitim ile yapılan protokol çerçevesinde iki yılda bir düzenlenen kurslarda engel durumu ve eğitim durumlarına göre kurslar veriliyor. Zihinsel engelli sınıflar, işitme engelli sınıflar eğitim durumlarına göre; lise, lisans ve ön lisans seviyelerine göre sınıflandırılarak kurslar düzenleniyor. Öğretmenlerin Halk Eğitim Merkezi’nden gelerek verdikleri kurslarda; Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, vatandaşlık, özel eğitim ve işaret dili eğitimleri kurs merkezinde yapılıyor. 2010 yılından itibaren bin 200 öğrencinin kayıt yaptırdığı kurs merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sınava hazırlık setleri, denem sınavları, okulun temizlik giderleri, kursun takibi ve koordinasyonu sağlanıyor. Kursiyerlere sınav hazırlık sürecinde ve sınavdan sonra danışmanlık hizmetinin verildiği merkezde yaklaşık 300 kişiye her sınav döneminde hizmet veriliyor. 2010 yılından itibaren EKPSS kurslarına kayıt yaptıran kursiyerlerden 450 öğrenci kamuya memur olarak atamaları yapıldı.

GÜRKAN, “400’ÜN ÜZERİNDE ENGELLİ KARDEŞİMİZİN KAMUYA ATAMALARI YAPILDI”

2020 dönemi içerisinde EKPSS hazırlık kurslarına katılan ve sınavlarda başarı göstererek ataması yapılan kursiyerlerden Emre Keskin, Hilal Avcı, Eyüp Serçe, Emre Keskin’in annesi Remziye Keskin, Hilal Avcı’nın babası Battal Avcı Başkan Gürkan’ı ziyaret etti. Yapılan ziyaretten dolayı ve kursiyerlerin devlet memuru olarak atanmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın özellikle engelli kardeşlerimiz için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin devlet memurluğuna geçişiyle ilgili öncelikle hazırlık sürecini Milli Eğitim ile ortaklaşa koordine ederek Halk Eğitim Merkezi ile birlikte eğitim ve öğretim hizmeti sunarak EKPSS’ye hazırlanması noktasında büyük gayretler gösteriliyor. Bu kursların akabinde şimdiye kadar 400’ün üzerinde engelli kardeşimizin kamu kuruluşlarına atamaları gerçekleştirildi. Ayrıca kurslarla ilgili hazırlık çalışmalarını her iki yılda bir periyodik olarak sınav öncesinde ön hazırlık çalışmalarının yapıldığı gibi sınavdan sonra psikolojik danışmanlık anlamında hizmet sunmaları da takdire şayan bir hadisedir. Aktif olarak 300 kişinin katılımıyla psikolojik danışmanlık hizmetleri de Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından ilgili kardeşlerimize sunulmaktadır. Bu anlamda kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Her bir kardeşimiz yurdumuzun çeşitli yerlerine gidip görevlerine başlayacaklar. Ben inanıyorum ki dereceye girerek sınavı kazanan ve atanan kardeşlerimiz görevlerini başarıyla yapacaklardır. Başarılı çalışmalarıyla bir üst kademeye geçmeleri kendi gayret ve özverileriyle birlikte gerçekleşecektir diye düşünüyorum. Tekrar bu çalışmaları yapan öğretmen ve eğitmen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum görevlerinde başarılar diliyorum. Ben anne ve babalarımızı da tebrik ediyorum. Çocuklarımızı geleceğe hazırlama noktasında büyük gayret gösteriyorlar. Çocuklarımız inşallah atandıkları yerlerde kendilerini idame ettireceklerdir” diye konuştu.

 

 

KATİPOĞLU, “ BU SENE İÇERİSİNDE 300 ENGELLİ BİREYE REHBERLİK HİZMETİ VERİLDİ”

2010 yılından itibaren engelli bireylere yönelik EKPSS kurslarının verildiğini söyleyen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, bu yılki sınavlarda 4 kursiyerin atamasının yapıldığını belirtti. Katipoğlu, “Engelliler Koordinasyon Merkezinde 2010 yılından itibaren engelli kardeşlerimizin EKPSS kursları için eğitim danışmanlığı ve kurslar düzenliyoruz. Engelli kardeşlerimizin bütün kitaplarını ve eğitimlerini kurum olarak bizler karşılıyoruz. EKPSSs sınavları iki yılda bir yapılıyor ve sınav sonunda da tercih dönemlerinde rehber danışmanlık yapıyoruz. Bu sene içerisinde yaklaşık 300 arkadaşımıza rehberlik hizmeti verdik. Engelli kardeşlerimizin atanmaları noktasında arkadaşlarımız öncülük yaptılar doğru tercih noktasında. Geçtiğimiz dönemde Mart 2020 yılına kadar bizler kurslarımızı vermiştik ancak pandemiden dolayı kurslarımıza ara vermiştik. Pandemi sürecinde arkadaşlarımız kursiyerlerimizi takibini yine sürdürdü. Kurslarımızın başlamasından itibaren 450 tane kardeşimiz devlet memuru oldular. Atanan kardeşlerimizin mutluluğu var ve bizlerde en az onlar kadar heyecanlı ve mutluyuz” dedi.

YILMAZ, “ 4 BİN 300 ENGELLİ BİREYE HİZMET VERİYORUZ”

Engelliler ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Seyid Soner Yılmaz ise, “Şuanda engelliler merkezinde 4 bin 300 engelli kardeşimiz var. 4 bin 300 engelli kardeşimize bizler hizmet veriyoruz. 2010 yılından itibaren biz bin 200 kardeşimize EKPSS kurslarımızı açtık. Şuanda 450 arkadaşımız Türkiye’nin çeşitli yerlerine memur olarak atandılar. Bizler sınavın başvurusundan sonuna kadar rehberlik hizmeti veriyoruz. Arkadaşlarımızın kazanmaları bizlere mutluluk veriyor. Özellikle Eyüp kardeşimizin görme engelli iki ablası bizim kurslarımıza katılarak devlet memuru olarak atamaları yapılmıştı” açıklamasında bulundu.

 

“EKPSS KURSLARI ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÇOK FAYDALI”

Ön Lisans mezunu olarak sınava giren ve 85 puan alarak Sivas Harita Kadastro Memuru olarak ataması yapılan Hilal Avcı, “ Kurslarda eğitim görmemin bana çok faydası oldu. Kurslarda verilen eğitimler detaylı ve engel durumuna göre anlatılıyor. Hocalarımız çok iyiydi kursun faydasını gördüm. Bizlerle ilgilendiler ve anlamadığımız şeyleri bizlere detaylı olarak anlattılar. Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun kurs sayesinde 85 puan aldım ve atamam oldu” dedi.

EKPSS kursiyerlerinden olan ve ataması gerçekleştirilen Hilal Avcı’nın Babası Battal Avcı, “ Daire Başkanımıza ve eğitmenlerimize bizlere verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum Bizlerin atanmasının nedeni verilen kurslardı. Kursların çok faydasını gördük. Kursa gitmediğimiz dönemde kazanamadık. Kursa gitti verim aldı. Müdürlerimiz eğitimcilerimiz bizlerle bir arkadaş gibi ilgileniyor. Kursların faydasını çok gördük” ifadelerini kullandı. 

Lise Mezunu olan ve 91 puan alarak Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Hizmetli kadrosuna ataması yapılan Emre Keskin, “ Devletimize böyle bir imkânı bizlere sunduğu için teşekkür ediyorum. Annem ve babama benim arkamda durdukları için sevgilerimi sunuyorum teşekkür ediyorum. Engelli merkezimizde Soner hocamın kursları sayesinde üç yıldır girdiğim bu sınavda destekleri ve benim çabam ile başarılarımı artırdığım için aldığım puanla kazandığım için gururluyum” şeklinde konuştu.

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ataması yapılan Emre Keskin’in annesi Remziye Keskin, “Engelli merkezinde verilen kursların hepsi gerçekten bizler için çok faydalı. Çocuklarımız için çok güzel eğitimler oluyor. Çocuklarımız kurslara gidiyorlar ve bizler de merkezde bulunanlarla ağabey kardeş olduk” dedi. 

Orta Okul Mezunu olan ve Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetli kadrosu kura ile ataması yapılan evli ve iki çocuk babası Eyüp Serçe ise, “ Bende teşekkür ediyorum böyle bir hizmeti merkezimizin bizlere sunduğu için. Hem eğitimcilerimiz hem de müdürümüz Allah razı olsun bizlerle çok ilgilendiler. Sevinçliyiz ve mutluyuz” diye konuştu. 

Yapılan ziyaret sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kursiyerlere çeşitli hediyeler verdi.

2020 yılı EKPSS Kursları sonrasında yapılan sınavda ataması yapılan kursiyerler; 

Emre KESKİN: Lise Mezunu 91 puan alarak Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Hizmetli kadrosuna,

 

Mustafa SÜRÜCÜ: Ön Lisans mezunu 85 puan alarak İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne VHKİ

 

Hilal AVCI: Ön Lisans mezunu 85 puan alarak Sivas Harita Kadastro Memur

 

Eyüp SERÇE: Orta Okul Mezunu Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetli kadrosu kura ile atanma.

Malatya, 02 Şubat 2021 06:44

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Aksa Elektrik’ten Gençlere “Geleceğin Enerjisi” Yarışması

Aksa Elektrik’ten Gençlere “Geleceğin Enerjisi” Yarışması

BAŞKAN AKGÜN, KANAL 23’TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEK

BAŞKAN AKGÜN, KANAL 23’TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEK

Su Ürünleri İçin Kritik Dönem: Av Yasağı Başlıyor

Su Ürünleri İçin Kritik Dönem: Av Yasağı Başlıyor

Malatya’da Sitem Büyüyor: Vatandaş “Murat Gümüş’ü Arar Olduk” Diyor

Malatya’da Sitem Büyüyor: Vatandaş “Murat Gümüş’ü Arar Olduk” Diyor

Büyükşehir’den Teknoloji Atağı: Malatya Artık 7/24 Ekranda

Büyükşehir’den Teknoloji Atağı: Malatya Artık 7/24 Ekranda

Akçadağ’a Yakışır Proje: Yeni Mezarlık Alanında Çalışmalar Hızlandı.

Akçadağ’a Yakışır Proje: Yeni Mezarlık Alanında Çalışmalar Hızlandı.

Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"

Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"

Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor

Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor

Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde  İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”

Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”

BAŞKAN ER, MOTAŞ PERSONELİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU

BAŞKAN ER, MOTAŞ PERSONELİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU

MALATYA’DA KURUMLAR ARASI MASA TENİSİ LİGİ BAŞLIYOR

MALATYA’DA KURUMLAR ARASI MASA TENİSİ LİGİ BAŞLIYOR

MALATYA’DA ANLAMLI BULUŞMALAR: MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN TOPLUMA DOKUNAN ZİYARETLER

MALATYA’DA ANLAMLI BULUŞMALAR: MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN TOPLUMA DOKUNAN ZİYARETLER

AKPINAR ÇARŞI MERKEZİ TESLİME HAZIR: BAŞKAN TAŞKIN SAHADA İNCELEDİ

AKPINAR ÇARŞI MERKEZİ TESLİME HAZIR: BAŞKAN TAŞKIN SAHADA İNCELEDİ

BAŞKAN GEÇİT, HAYVAN BAKIMEVİ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ

BAŞKAN GEÇİT, HAYVAN BAKIMEVİ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ

MALATYA’DA AYNI GÜN İKİ AYRI TRAFİK KAZASI: YARALILAR VAR

MALATYA’DA AYNI GÜN İKİ AYRI TRAFİK KAZASI: YARALILAR VAR

Eleştiriye Atasözüyle Siper: Akçadağ’da Söz Çok, İz Yok.

Eleştiriye Atasözüyle Siper: Akçadağ’da Söz Çok, İz Yok.

Malatya Esnafının Acı Kaybı: Bir Önceki Dönem Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev Hayatını Kaybetti

Malatya Esnafının Acı Kaybı: Bir Önceki Dönem Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev Hayatını Kaybetti

ANAHTAR PARTİ MALATYA’DA KAPIYI BULAMADI: MERKEZDE SÖZ VAR, SAHADA YOK

ANAHTAR PARTİ MALATYA’DA KAPIYI BULAMADI: MERKEZDE SÖZ VAR, SAHADA YOK

Başkan Geçit: ‘Başarımızın Temeli Sizlerin Alın Teri.

Başkan Geçit: ‘Başarımızın Temeli Sizlerin Alın Teri.

YEŞİLYURT’TA KAVGAYA KOMŞULAR DA KARIŞTI: 5 KİŞİ GÖZALTINDA

YEŞİLYURT’TA KAVGAYA KOMŞULAR DA KARIŞTI: 5 KİŞİ GÖZALTINDA

Battalgazi Belediyesi’nden Cadde ve Sokaklarda Yoğun Temizlik Mesaisi.

Battalgazi Belediyesi’nden Cadde ve Sokaklarda Yoğun Temizlik Mesaisi.

Başkan Sami Er, Bayramda Personelini Yalnız Bırakmadı.

Başkan Sami Er, Bayramda Personelini Yalnız Bırakmadı.

Borçlandırma İşlemlerinde Son 3 Günlük Kritik Süre!

Borçlandırma İşlemlerinde Son 3 Günlük Kritik Süre!

Ahırda Tören, Yanında Ziyafet: ‘Bu Kadarına da Pes’ Dedirten Açılış!

Ahırda Tören, Yanında Ziyafet: ‘Bu Kadarına da Pes’ Dedirten Açılış!

Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 7 Personel Şehit Oldu

Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 7 Personel Şehit Oldu

MAGİNDER, MALATYA’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU: YÜZLERCE AİLEYE DESTEK

MAGİNDER, MALATYA’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU: YÜZLERCE AİLEYE DESTEK

Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: “Güçlü Türkiye, Güçlü Liderlikle Mümkün”

Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: “Güçlü Türkiye, Güçlü Liderlikle Mümkün”

Malatya’da Korkutan Kaza: Kayseri Yol Ayrımında Araç Yoldan Çıktı

Malatya’da Korkutan Kaza: Kayseri Yol Ayrımında Araç Yoldan Çıktı

Depremzede Ailelere Ramazan Desteği: Hagen Derneği Gönüllere Dokundu.

Depremzede Ailelere Ramazan Desteği: Hagen Derneği Gönüllere Dokundu.

BAYRAM ÖNCESİ SAHTECİLİK UYARISI: KOM EKİPLERİ SAHADA.

BAYRAM ÖNCESİ SAHTECİLİK UYARISI: KOM EKİPLERİ SAHADA.

Malatyalı İş İnsanı Gümüş: ‘Bayramlar Kardeşliğin Simgesidir.

Malatyalı İş İnsanı Gümüş: ‘Bayramlar Kardeşliğin Simgesidir.

Ortak Meselelerimiz Grubu’ndan Birlik ve Dayanışma Vurgulu Bayram Mesajı.

Ortak Meselelerimiz Grubu’ndan Birlik ve Dayanışma Vurgulu Bayram Mesajı.

Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: Ayşe Kaylı Hayatını Kaybetti.

Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: Ayşe Kaylı Hayatını Kaybetti.

BAŞKAN TAŞKIN: “BAYRAMLAR, BİRLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI GÜNLERDİR”

BAŞKAN TAŞKIN: “BAYRAMLAR, BİRLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI GÜNLERDİR”

Başkan Geçit: “Bayramlar Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirir”

Başkan Geçit: “Bayramlar Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirir”

Başkan Er, Muhtarlarla İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Başkan Er, Muhtarlarla İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Başkan Er: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Vesilesidir

Başkan Er: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Vesilesidir

Bayram Geldi Neyime: Malatya’da Şeker Tadında Değil, Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor!.

Bayram Geldi Neyime: Malatya’da Şeker Tadında Değil, Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor!.

Mustafa Kılınç: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Örneğidir.

Mustafa Kılınç: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Örneğidir.

Erdal Üstünde’den Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Dayanışma En Büyük Gücümüz.

Erdal Üstünde’den Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Dayanışma En Büyük Gücümüz.