Mevlid- i Nebi Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı
Gündem, 22 Eylul 2024 21:13
Malatya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Programı’na; Vali Seddar Yavuz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ,İl Emniyet Müdürü Arif Çankal Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu , İlçe Müftüleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve ilgili kurum amirleri katıldı.
Malatya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programda; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının akabinde, Kernek Karagözlüler Cami Din Görevlisi İbrahim Furkan Varol tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu. İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu, Koro Şefi Abdulhamit Han’ın eşliğinde sunumunu gerçekleştirmesinden sonra İl Müftüsü Ramazan Dolu tarafından programın açılış konuşması yapıldı.
Programda Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında ; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberimizin doğumu vesilesi ile Mevlidi Nebi ve Camiler, Din Görevlileri haftasını tebrik ediyorum. İnsanlığın büyük bir buhran içerisinde olduğu ve çok büyük sorunlarla yüzleştiği, neredeyse kan ve gözyaşının özellikle gönül coğrafyamızda ve İslam coğrafyasında her gün aktığı ve hiçbir çağda bu kadar zulümün görülmediği acı ve kötü günlerden geçiyoruz.
Malatyalı kardeşlerim , böylesi zor zamanlarda hepimiz birbirimize sıkıca sarılmalıyız, ellerimizi ve gönüllerimizi birleştirmeliyiz.
Alemlere rahmet olarak gönderilen ve güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim diyen Hz. Peygamberimizin yaşamı , davranışları yani kısacası sünneti hepimiz için bir örnektir. Dolayısıyla çocuklarımıza mutlaka din eğitimi vermeliyiz. Çocuklarımıza mutlaka İslam'ı öğretmeliyiz. İyilik , erdemli davranışları arttırmaya, kötülükten, yanlıştan, başkalarının hak ve hukukunu ihlal etmekten sakınan ve bunu bir yaşam biçimi haline getiren nesiller için hepimiz uğraşmalıyız, gayret etmeliyiz.
O yüzden biz Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı 4-6 yaş okul öncesi eğitimini her gittiğimiz ilde destekliyoruz. İl Müftüsü ve tüm kaymakamlara da bu alanda daha fazla gayret gösterilmesi konusunda gerekli hassasiyetimi belirttim. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; milli teknoloji hamlesi bilişim ve teknoloji alanında gerçekleştirdiği devrim ile birlikte şu anda bizim dijital alanda da evlatlarımızı kendi kültür ve medeniyetimize uygun şekilde yetiştirecek materyaller üretmeye başladık. Ama henüz yolun çok başındayız Peygamberimize Salat - ü selam olsun İnşallah Onun verdiği mesaj doğrultusunda İslam dünyasındaki akan kan ve gözyaşı son bulur Ümmet birbiriyle olan sevgi bağlarını daha da güçlendirir. Bizlere de inşallah ona layık bir ümmet olma yolunda daha ciddi adımlar atmak nasip olur.” diyerek sözlerine son verdi.
Program Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi’nin “ Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası “ konulu konferansını verdikten sonra plaket takdimi ile son buldu.
Gündem, 22 Eylul 2024 21:13
Yorumlar (0)
“Fırat EDAŞ: İzinsiz Kazılar 10 Ayda 2.219 Elektrik Kesintisine Neden Oldu”
Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;
Yeşilyurt Belediyesi’nden ÖNEM Projesine Moral ve Motivasyon Dolu Şenlik
Kadının Gücü Toplumu Güçlendirir: Başarı Hikâyeleri İlham Veriyor
Eğitim Merkezlerinde Satranç Rüzgârı Esti: Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı
Başkan Kılıç: Engelliler Bugün de Yarın da Emek Piyasasının Vazgeçilmez Değerleridir
Kernek Mahallesi’nde Silahlı Kavga: 7 Şüpheli Yakalandı
Gelen İddialara Göre Ziraat Odaları Seçimleri Erteleniyor:
Türkiye Gençlik ve Eğitim Federasyonu Başkanlığına Ahmet Bayduz seçildi.
Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde Mimsan’ın Yüksek Teknoloji Isıtma Çözümleri Tercih Edildi
Fırat EDAŞ’tan Akçadağ’a 21 Milyon TL’lik Altyapı Güçlendirme Yatırımı
Başkan Geçit’ten Dört Kuşağın Bir Arada Yaşadığı Aileye Ziyaret!
İZDO'dan Konak Engelsiz Yaşam Köyüne Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi
AĞBABA, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BÜTÇESİ’NDE KONUŞTU
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDE SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ %120 ARTIŞLA YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI, KURALLARA UYMAYAN İŞYERLERİNİ MÜHÜRLEDİ
MALATYA, 2025 HELAL ZİRVESİ’NE ‘TEK KONUK İL’ OLARAK ÇIKARMA YAPTI
Asayiş Şube’den Yağma, Tefecilik ve Kumar Operasyonu: 31 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
KOM’dan Peş Peşe Operasyonlar: Şahıslar, İkametler ve İşyerlerinde Aramalar Yapıldı
BATTALGAZİ BULGURLU’DA OTOMOBİL VE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: YARALI VAR
Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik
NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde
Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor
Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı
Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi
Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor
Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya 2,5 milyarlık spor tesisi
Şehir İçinde Seyreden Beton Mikserleri Vatandaşın Kâbusu Oldu
Büyükşehir Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşiminde Gündem Maddeleri Görüşüldü
MOTAŞ’a Yeni Şoför Alımı: Başvurular İstihdam Merkezi Üzerinden Başladı
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
