Sadıkoğlu, sorunları ve talepleri Bakan Işıkhan’a iletti
Ekonomi, 24 Eylul 2024 18:32
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Deprem bölgesinin sorun ve taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla Ankara’da TOBB binasında düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısına katılım sağladı.
Toplantıda söz alan Başkan Sadıkoğlu, Malatya özelinde deprem bölgesinde yaşanan sorunları ileterek, iş dünyasının taleplerini sundu.
Konuşmasında, deprem sonrası yaşanan nitelikli göçe değinen Başkan Sadıkoğlu, verilen göçün büyük kısmının iş gücü olduğuna değindi. Devam eden göçün önüne geçmek ve gidenlerin dönüşünü teşvik etmek adına çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ve bu kapsamda işçi ücretlerindeki devlet payının çalışanlara ödenmesi talebini iletti.
Mücbir Sebep kapsamında biriken SGK ve BAĞKUR borçlarına değinen Başkan Sadıkoğlu, “Yaklaşık 20 aydır iş yerlerinin teslim edilmesini bekleyen binlerce esnaf ve tüccarımızın biriken borçlarını ödeme gücü yoktur. İş yerleri tamamen teslim olup ticari hayat normale dönene kadar Mücbir Sebep Süresinin uzatılmasını, süre uzatımının ardından biriken borçlarının faizsiz olarak 48 ayda ödenebilmesi konusunda desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“POZİTİF AYRIMCILIK TALEP EDİYORUZ”
Ekonomik tedbirlerde deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapılmasını talep eden Başkan Sadıkoğlu, toplantıda şu ifadelere yer verdi; “Ülke olarak içinden geçtiğimiz zorlu ekonomik koşullar ekonomi yönetiminde bazı tedbirleri beraberinde getirdi. Böylesi dönemlerde alınan tedbirler elbette makul karşılanabilir. Ancak tarihin en acı felaketlerinden birini yaşamış deprem bölgemizin mevcut ekonomik zorluklar içerisinde bu uygulamaların yükünü kaldırabilmesi mümkün değildir. Uygulamaya konulan kararlarda deprem illerimizin içinde bulunduğu negatif koşulların, göz önünde bulundurulmasını bekliyoruz. Özellikle Bakanlığınız yetki alanındaki borçların tahsilatında depremin en fazla zarar verdiği Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman illeri ile Nurdağı ve Islahiye ilçeleri için muafiyet ve kolaylıklar getirilmesini talep ediyoruz.”
“GSS PRİM BORÇLARI AFFEDİLSİN”
Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarından dolayı e-haciz tehdidiyle karşı karşıya kalan depremzede vatandaşların borçlarının affedilmesi talebini de ileten Başkan Sadıkoğlu, “İş yerini kapatmak zorunda kalan esnafımızın, çiftçimizin, işsizlerin, iş bulamayan yeni mezunların Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borçları bulunmaktadır. SGK, yaklaşık 9,4 milyon kişiye işsizlik dönemlerine ait prim borçları için mesaj göndererek ödemeleri talep etmeye başladı. Borçlar ödenmediği takdirde ise e-haciz işlemlerinin başlatılacağını belirtti. Ülke olarak zorlu ekonomik koşullarla mücadele ederken özellikle de deprem bölgemizin durumu ortadayken yüzbinlerce vatandaşımızın bu borçları ödeyecek gücü yoktur. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini, deprem bölgesindeki 4 il ve 2 ilçemizde borçların affedilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Ekonomi, 24 Eylul 2024 18:32
Yorumlar (0)
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı, 1 Şüpheli Gözaltında.
Battalgazi’de Kritik Buluşma: Alper Gürsoy Muhtarları Aynı Masada Topladı.
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
Akçadağ’da Sular Neden Durulmuyor? Gözaltı İddiaları Gündemde.
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI KAVGA: 2 KİŞİ YARALANDI, ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Satrançta Büyük Başarı
Başkan Er: Eğitimde ve Şehircilikte Büyük Dönüşüm Başlattık.
Battalgazi’de Gıda Güvenliği İçin Denetimler Artırıldı
AKÇADAĞ’IN BİRLİK RUHU GAZİANTEP’TE TAÇLANDI
Yeşilyurt’ta Rekabet ve Eğlence Bir Arada: 3. Ayak Tenisi Turnuvası.
Seddar Yavuz: “Sağlık, En Büyük Zenginliğimizdir.
