Sadıkoğlu, sorunları ve talepleri Bakan Işıkhan’a iletti
Ekonomi, 24 Eylul 2024 06:05
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Deprem bölgesinin sorun ve taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla Ankara’da TOBB binasında düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısına katılım sağladı.
Toplantıda söz alan Başkan Sadıkoğlu, Malatya özelinde deprem bölgesinde yaşanan sorunları ileterek, iş dünyasının taleplerini sundu.
Konuşmasında, deprem sonrası yaşanan nitelikli göçe değinen Başkan Sadıkoğlu, verilen göçün büyük kısmının iş gücü olduğuna değindi. Devam eden göçün önüne geçmek ve gidenlerin dönüşünü teşvik etmek adına çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ve bu kapsamda işçi ücretlerindeki devlet payının çalışanlara ödenmesi talebini iletti.
Mücbir Sebep kapsamında biriken SGK ve BAĞKUR borçlarına değinen Başkan Sadıkoğlu, “Yaklaşık 20 aydır iş yerlerinin teslim edilmesini bekleyen binlerce esnaf ve tüccarımızın biriken borçlarını ödeme gücü yoktur. İş yerleri tamamen teslim olup ticari hayat normale dönene kadar Mücbir Sebep Süresinin uzatılmasını, süre uzatımının ardından biriken borçlarının faizsiz olarak 48 ayda ödenebilmesi konusunda desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“POZİTİF AYRIMCILIK TALEP EDİYORUZ”
Ekonomik tedbirlerde deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapılmasını talep eden Başkan Sadıkoğlu, toplantıda şu ifadelere yer verdi; “Ülke olarak içinden geçtiğimiz zorlu ekonomik koşullar ekonomi yönetiminde bazı tedbirleri beraberinde getirdi. Böylesi dönemlerde alınan tedbirler elbette makul karşılanabilir. Ancak tarihin en acı felaketlerinden birini yaşamış deprem bölgemizin mevcut ekonomik zorluklar içerisinde bu uygulamaların yükünü kaldırabilmesi mümkün değildir. Uygulamaya konulan kararlarda deprem illerimizin içinde bulunduğu negatif koşulların, göz önünde bulundurulmasını bekliyoruz. Özellikle Bakanlığınız yetki alanındaki borçların tahsilatında depremin en fazla zarar verdiği Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman illeri ile Nurdağı ve Islahiye ilçeleri için muafiyet ve kolaylıklar getirilmesini talep ediyoruz.”
“GSS PRİM BORÇLARI AFFEDİLSİN”
Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarından dolayı e-haciz tehdidiyle karşı karşıya kalan depremzede vatandaşların borçlarının affedilmesi talebini de ileten Başkan Sadıkoğlu, “İş yerini kapatmak zorunda kalan esnafımızın, çiftçimizin, işsizlerin, iş bulamayan yeni mezunların Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borçları bulunmaktadır. SGK, yaklaşık 9,4 milyon kişiye işsizlik dönemlerine ait prim borçları için mesaj göndererek ödemeleri talep etmeye başladı. Borçlar ödenmediği takdirde ise e-haciz işlemlerinin başlatılacağını belirtti. Ülke olarak zorlu ekonomik koşullarla mücadele ederken özellikle de deprem bölgemizin durumu ortadayken yüzbinlerce vatandaşımızın bu borçları ödeyecek gücü yoktur. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini, deprem bölgesindeki 4 il ve 2 ilçemizde borçların affedilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Ekonomi, 24 Eylul 2024 06:05
Yorumlar (0)
Malatya Basını: Birlik Değil, Çekişme İçinde!
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Ağız ve Diş Sağlığı Anne Karnında Başlıyor
Kayısı Bahçelerinde Sonbahar Mücadelesi
Yeşil Bir Gelecek, Sürdürülebilir Konutlarla Mümkün Olacak...
Kuraklıkla Mücadele Kapsamında Sulama Altyapısı Güçlendiriliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den taziye mesajı
Başımız Sağ Olsun Türkiye: Gökyüzüne Uğurlanan Kahramanlarımız
Saç Ekimine Gitmeden Önce; Saç Köklerini Harekete Geçiren 7 Yöntem
Prof. Dr. Emmez: Her beyin tümörü kötü huylu değildir
Amerikan Sertağaçlarıyla Yaratılan Bir Uyum: KARANA Koleksiyonu
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE 2200 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Malatya İstihdam Fuarı Kapılarını Açtı
Tüfenkci’den Malatya Şeker Fabrikası’na Ziyaret: “Fabrika Malatya Ekonomisine Ciddi Katkı Sağlıyor”
CHP’li Gençlerden Ataya Saygı Nöbeti: “Atatürk’ü Unutturma Çabaları Beyhude”
YEŞİLYURT BELEDİYESİ, BANAZI’NIN YOLLARINI YENİLİYOR
MALATYA VALİSİ SEDDAR YAVUZ, BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NİN YENİ HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ İNCELEDİ
Yeşilyurt İlçesin'de Şüpheli Ölüm
Dar Gelirli Ailelerin Asgari Ücret ve Kira İsyanı
Fethi Gemuhluoğlu Memleketi Arapgir’de Özel Bir Programla Anıldı
İl Başkanı Zelyurt’tan 10 Kasım Mesajı;
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL BÖLGELERE DEV
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI YAKLAŞIK 250 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILACAK
BAŞKAN SAMİ ER’İN BAŞLATTIĞI GAZZE’YE YARDIM KAMPANYASI TAMAMLANDI
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ’DAN 10 KASIM’DA ANLAMLI ÇAĞRI:
Başkan Geçit’ten 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası Mesajı!
BAŞKAN TAŞKIN’DAN 10 KASIM MESAJI
Prof. Dr. Kemal Sayar “BİR ŞEHRE VARMAK BİR KALBE VARMAK DEMEKTİR”
Gazeteci-Yazar Zafer Şahin'e Malatya’yı Gezdiren Başkan Er,
BAŞKAN SAMİ ER’DEN 10 KASIM MESAJI
Çat’ta Geleneksel At Yarışları Büyük Heyecanla Gerçekleşti
10 Kasım Sonsuz Minnetle Atam
Geçmişe Saygı, Geleceğe Vefa: Malatya’da Anlamlı Buluşma
Alopesi Olan Çocuklarda Kaş Uygulaması
Akciğer Kanseri: Sinsi İlerliyor, Ama Önlemek Elimizde!
HSG Laser SMTECH 2025'te Akıllı Sac ve Boru Kesme Çözümlerini Tanıttı
