CHP İl Başkanı Barış Yıldız: "Merkezde İş Yapamayan Esnafa TOKİ'de Geçici İş Yeri Sağlanmalı"
Gündem, 30 Eylul 2024 17:51
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, beraberinde belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle birlikte İkizce TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Yıldız, bölgedeki eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı ve merkezde iş yapamayan esnafa TOKİ’de geçici iş yeri sağlanmasını talep etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, İkizce TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyip çözüm için yetkililere seslendi.
SADECE EKMEK BÜFESİ VAR
Yıldız, İkizce Muhtarı Mehmet Tanrıverdi ve parti yöneticileriyle birlikte yaptığı açıklamada, “İkizce TOKİ konutlarındaki eksiklikleri ve sorunları dile getirmek için buradayız. TOKİ girişinde trafik düzenlemesi bir an önce yapılmalı. Herhangi bir kaza yaşanmadan bu düzenleme hayata geçirilmelidir. TOKİ birinci bölgede birinci ve ikinci etap evler teslim edilmiş durumda. Ancak burada bir sosyal alan yok. Sadece Megsaş’ın bir ekmek büfesi var ve ekmek çok erken saatlerde tükeniyor. İkinci bir vardiya yapılması şart. Ayrıca geçici de olsa bir market ihtiyacı var. Esenlik burada geçici bir market açmalı, çünkü araçları olmayan vatandaşların şehir merkezine gitmeleri çok zor” dedi.
MERKEZDE İŞ YAPAMAYAN ESNAFA TOKİ’DE GEÇİCİ İŞ YERİ TALEBİ
Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine birçok TOKİ bölgesinde incelemelerde bulunduklarını belirten Yıldız, "TOKİ'lerdeki en büyük sorun esnafın bulunmaması. Vatandaş, esnafa ulaşmakta zorlanıyor; bir tarafta da gelişigüzel sokaklara konulan konteynerlerde esnaf müşteri bekliyor. Biz, TOKİ bölgelerine geçici konteyner çarşılar kurulmasını öneriyoruz. Böylece hem esnaf iş yapabilir hem de vatandaşlar hizmete kolayca ulaşabilir. Şehir merkezinde konteynerde iş yapamayan kuaför, çerezci, dürümcü, telefoncu, ayakkabıcı gibi birçok esnaf, TOKİ’de geçici iş yerlerinde faaliyet gösterebilir. Hatta mevcut konteynerler buraya taşınarak iş yapılabilir. Bu sayede hem esnafa iş olanağı sağlanır hem de TOKİ’deki vatandaşlara hizmet götürülmüş olur” ifadelerini kullandı.
İKİZCE’DE KÖYLÜLER TOZ TOPRAK İÇİNDE
İl Başkanı Yıldız, bölgenin en önemli sorunlarından biri olan yol problemini de dile getirerek, “TOKİ ikinci bölgede inşaatlar devam ediyor. İkizce muhtarımızla birlikteyiz. Köy yolu harap durumda. TOKİ şantiyesinde çalışan kamyonlar ve iş makineleri köy yoluna büyük zarar vermiş. Köylüler toz toprak içinde kalıyor. Yolun bir an önce onarılması ve asfaltlanması çok önemli bir ihtiyaç” dedi.
Gündem, 30 Eylul 2024 17:51
Yorumlar (0)
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı, 1 Şüpheli Gözaltında.
Battalgazi’de Kritik Buluşma: Alper Gürsoy Muhtarları Aynı Masada Topladı.
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
Akçadağ’da Sular Neden Durulmuyor? Gözaltı İddiaları Gündemde.
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI KAVGA: 2 KİŞİ YARALANDI, ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Satrançta Büyük Başarı
Başkan Er: Eğitimde ve Şehircilikte Büyük Dönüşüm Başlattık.
Battalgazi’de Gıda Güvenliği İçin Denetimler Artırıldı
AKÇADAĞ’IN BİRLİK RUHU GAZİANTEP’TE TAÇLANDI
Yeşilyurt’ta Rekabet ve Eğlence Bir Arada: 3. Ayak Tenisi Turnuvası.
Seddar Yavuz: “Sağlık, En Büyük Zenginliğimizdir.
