MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KANTİNLERE SIKI DENETİM
Gündem, 01 Ekim 2024 23:09
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Malatya genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumları bünyesindeki kantin, kafeterya ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapan işletmelerde denetimler gerçekleştiriyor.
Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlıklı gıdalara ulaşması ve hijyenik ortamlarda alışveriş yapabilmeleri amacıyla yapılan denetimlerde, kantinlerin hijyen kurallarına uyumu, gıda güvenliği, fiyat etiketi uygulamaları ve satışı yasaklanan ürünlerin kontrolü ön planda tutuldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri, denetim sırasında kantin işletmecilerine, hijyen standartları ve öğrencilere sağlıklı ürün sunmanın önemini vurgulayarak, işletme sahiplerini bilgilendirdi. Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde öğrencilerin sağlığına zarar verebilecek yiyecek ve içeceklerin satılmasının önüne geçilmesi konularında uyarılar yapan zabıta ekipleri, kuralları ihlal ettikleri tespit eidlen kantinlere gerekli uyarılarda bulundu. İşletmelere kurallara uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanacağı da belirtildi.
DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri, öğrenci sağlığını korumak adına ve daha güvenli eğitim ortamları sağlamak amacıyla bu tür denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı.
Okul kantinlerinin daha düzenli ve sağlıklı hizmet vermeleri amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde ruhsat, gıda üretim sertifikası, bakanlığın yasaklamış olduğu gıdalar, fiyat tarifesi, hijyen gibi başlıklar ön planda tutuldu. Malatya merkezinde bulunan kantin, kafeterya ve büfelerde uygulanan denetimlerin ilçelerde de aynı şekilde gerçekleştiğini belirten Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri, işletmeleri kurallara uymaları noktasında uyardı. Özellikle hijyen, gıda maddelerinin hazırlanma şekli, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri ve yangına karşı alınan önlemlerin yeterliliği de denetim esnasında tek tek kontrol edildi. Ekipler tarafından fiyat tarifesi ya da fiyat etiketi bulunmayan kantinlere eksikliklerinin giderilmesi uyarısında bulunularak, 15 gün süreli tebligat yapıldı.
Gündem, 01 Ekim 2024 23:09
Yorumlar (0)
Darende'de Acı Olay: Kayısı Bahçesinde Traktörle Çalışırken Hayatını Kaybetti.
Akçadağ'da Araç Yangını Korkuttu.
CHP'den Malatya Kamuoyuna Dikkat Çeken Açıklama.
Doğanşehir'de Odunluk Yangını Kısa Sürede Kontrol Altına Alındı.
Tekstil Fabrikasının Atık Deposunda Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü.
Havalimanı Yolunda Korkutan Kaza: Sürücü Ağır Yaralandı.
Büyükşehir'in Mobil Konkasör Hamlesi Maliyetleri Düşürüyor.
Battalgazi'nin Hikâyesi 60 Saniyelik Videolarla Anlatılacak.
Malatya'da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 202 Kiloluk Sentetik Madde Üretilebilecek Hammadde Ele Geçirildi.
Kuluncak İlk Kültür Festivali İçin Hazır: Hedef Tanıtım, Birlik ve Dayanışma.
İşletmelerin En Büyük Gündemi: Yüksek Kira ve Tahliye Endişesi.
CHP Malatya İl Yönetiminden Üç İlçeye Görevden Alma Kararı.
Büyükşehir, Kırsal Ulaşımda Standartları Yükseltiyor.
Şehit Yakınları ile Gaziler Sanat Eserlerini Sergiledi.
Malatya'da Huzur Operasyonu: 273 Ekip Sahadaydı.
FETÖ'den Aranan 3 Firari Hükümlü Güvenlik Güçlerince Yakalandı.
Parçikanlılar Sarıçiçek Yaylası'nda Birlik ve Kardeşlik İçin Buluştu.
Salih Karcıoğlu 2. Uluslararası Resim Sergisine Yoğun İlgi.
Havuz Kaynaklı Göz Enfeksiyonları Tatilinizi Kâbusa Çevirebilir.
Stres ve Obezite Kalp Rahatsızlıklarını Tetikliyor.
Başkan Geçit: "Üreticimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz.
Şampiyon Şirketler Grubu, Birlik ve Bereket Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı
Sevgi ve Mutluluğun Buluştuğu Gece: Gerçek ve Çekin Ailelerinin Düğünü
Battalgazi Belediyesi, Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Yanında.
Bakan Murat Kurum'un İsmi Malatya'nın En Prestijli Caddesinde Yaşatılacak.
Sarıçiçek Festivali ile Yamadağı Şenlikleri Kültürel Birliğe Sahne Oldu.
Başkan Er Darende’de Hizmet ve Yatırımları Değerlendirdi.
Malatya TSO, ABD Pazarındaki Yeni Ticaret Fırsatlarını Masaya Yatırıyor.
Yüzler Güldü, Gönüller Buluştu: Malatya'da Özel Çocuklara Yaz Şenliği.
Doğanyol'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangına Ekiplerden Hızlı Müdahale.
Malatya'nın Arguvan ilçesinde meydana gelen trafik kazası faciayla sonuçlandı.
Malatya'da Huzur İçin Kesintisiz Mesai: İlk 6 Ayın Verileri Paylaşıldı
Anız Yakımına Geçit Yok: Yetkililerden Önemli Açıklama.
Narkotik ve İstihbarattan Ortak Operasyon: 2 Şüpheli Gözaltında.
Narkotikten Başarılı Operasyon: Mideye Gizlenen Uyuşturucu Ele Geçirildi.
AKSA Fırat Elektrik'ten Örnek Çalışma: Kanal İçindeki Demir Direk Kısa Sürede Kaldırıldı.
Sosyal Medya Algısına Sert Tepki: CHP'de Konuşacak Makamlar Bellidir.
Malatya Merkezli Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 824 Milyon TL'lik İşlem Hacmi Tespit Edildi
MAHMUT BOYRAZ, MALATYA TSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI: "EKONOMİK GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ.
