Tarımda Yeni Dönem "Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
Gündem, 01 Ekim 2024 11:27
Bilindiği üzere “2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” 29 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Bu kapsamda Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli konularında her kesime bilgilendirme toplantıları düzenlenerek, ilgili kurum ve kuruluşlar ile üreticilerin bilgilendirilmeleri sağlanmaktadır.
Konuyla ilgili geniş katılımlı olarak DSİ Konferans Salonunda düzenlenen ve Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak'ın Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluş temsilcileri, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, tarımla ilgili STK başkanları, konu ile ilgili teknik personeller ve önder çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Osman Akar, “Bakanlığımızın hazırladığı Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli ile ülkemizin tarımsal gücünü yeniden şekillendiriyoruz. Bu model ile Tarımsal üretimin ve gıda arz güvencesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, üretim planlamasına katkı sağlaması, verim ve kalitenin artırılması, tarımsal üretimde çevreci yaklaşımların benimsenmesi ve uygulanan politikaların etkinliğinin arttırılması amaçlanmıştır.
Tarımsal destekler ilk defa üretim döneminden önce açıklandı. Destekler daha sade ve etkin hale getirildi. Üreticilerimize gelecek yılların öngörülebilir olması için ilk defa 2025- 2027 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yıllık yeni bir destekleme programı oluşturulmuş olup, birim destek katsayı değeri ve destekleme tutarı her yıl yeniden belirlenecek hale getirildi.
Dağda, bayırda, en ücra köşelerde ekinini, hayvanını büyüten çiftçimize ulaşmak, onlara tarımın yeniliklerini, sürdürülebilir üretim yöntemlerini anlatmak bizim en önemli görevimiz. Çünkü biliyoruz ki, çiftçimizin güçlü olduğu bir ülke, geleceğine güvenle bakan bir ülkedir. Kırsalın yeniden canlanması, tarımın sürdürülebilir olması için teşviklerimiz, hibelerimiz ve bilgilendirme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çiftçilerimiz ne kadar güçlü olursa, ülkemiz de o kadar güçlü olacaktır. Toprağa dokunan ellerin emeği, bir milletin geleceğini şekillendiren en kıymetli mirastır. Bu vesileyle toplantımızın başta Şehrimiz ve Ülke tarımımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli hakkında sunum eşliğinde katılımcılara bilgilendirme yaptı.
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr. Selami Aygen tarafından Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli hakkında, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Özhan tarafından Su Ürünleri Yeni Destekleme Modeli hakkında katılımcılara bilgilendirmeler yapıldı.
Gündem, 01 Ekim 2024 11:27
Yorumlar (0)

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN TEMİZLİK ATAĞI!

Kuluncak’ı Birleştiren Güç:

Malatya’da Düzenlenecek Kayısı Festivali İptal Edildi

BAŞKAN ER, HAYVANAT BAHÇESİNDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Malatya Elazığ yolu Stadyum Mevkiinde Ölümlü Trafik Kazası

CHP Uçuz Siyasi Oyunlar Peşinde

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Ulaşımı Kolaylaştırıyor

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı.

Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

GENÇ MAGİNDER’DE BAYRAK DEĞİŞİMİ YAŞANDI*

15 ÜLKEDEN MİSAFİRLER MALATYA’DA

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Sami Er;

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

Zafer Partisi Heyeti Pütürge'de Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği

Sadıkoğlu’nun talebi karşılık buldu

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR, ULAŞIM KONFORU ARTIYOR

Akrep Zehrinden Umut Doğdu!

Yeşilyurt İlçemiz Cemal Gürsel Mahallesinde Silahlı Kavga

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Zafer Partisi İl Başkanı Ercan'dan Şehitler İçin Taziye Mesajı

Vali Seddar Yavuz, Şehit Abdurrahman Akdoğan’ın Cenaze Törenine Katıldı

Şehidimiz Piyade Teğmen Furkan Sert Son Yolculuğuna Uğurlanacak

Her 8 Kadından Biri Meme Kanseri Riski Taşıyor!

Burhan Kılıç Taziye Mesajı Yayımladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ YARIN TOPLANIYOR

Jandarma Haber Gazetesi Dayanışma Derneği Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Malatya İl Temsilcisi Ali Yalçın Atandı

Malatyalı Hemşehrimiz Şehit Oldu

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Yazıhan İlçemiz Sivas yolu üzerinde Trafik Kazası

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesinde Silahlı Kavga

İl Başkanı Bakan’dan şehitlerimiz için taziye mesajı

Malatyalı Hayırsever Özdemir'e Afrika'dan Teşekkür

Sadıkoğlu: “Nefes kredisi, nefes aldırmalı”

Teknoline İle Dubai 2025’te Türk Mühendislik Gücü Parladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar İlimizi Ziyaret Etti

Yeşilyurt Kent Konseyi’nden ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Vali Yavuz Aşure Gününde Düzenlenen İftar Programına Katıldı
