Başkan Er, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanını ziyaret etti
Gündem, 04 Ekim 2024 10:19
· Başkan Er, “Bu günlerin temel özelliği toplumdaki hayvan haklarına karşı bilinci artırmak ve bu bilinci toplumun bütün kademelerine ulaştırmaktır” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, artan nüfus ve ekolojik sistem değişikliği nedeniyle var oldukları Dünya da yaşam alanları daralan hayvanların daha iyi şartlarda yaşayabilmelerine dikkat çekmek için kutlanan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günün de Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanını ziyaret etti.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “ 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, bizlere sadece hayvan haklarını değil, aynı zamanda tüm yaratılanlara karşı olan sorumluluğumuzu hatırlatan anlamlı bir gündür.
Bizler, “Yeryüzünde yürüyen ve uçan her hayvan, sizin gibi bir topluluktur.” “Merhamet edene merhamet olunur, siz yeryüzündekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin” anlayışıyla yoğrulmuş bir medeniyetin mensuplarıyız. Kanadı kırık kuşlar için yapılan kuş evleri, göçmen leyleklerin dinlenmesi için inşa edilen leylek yuvaları ve sokak hayvanlarına yiyecek bırakmak üzere kurulan vakıflar bu anlayışın somut örnekleridir. Hatta hayvanların beslenebilmesi için meralar oluşturulmuş, bu hassasiyetin en güzel yansımalarıdır. Bu kadim medeniyetin mensupları olarak sadece geçmişin mirasıyla yetinmek yerine, bu bilinci günümüze ve geleceğe taşımakla mükellefiz” dedi.
Bu anlamlı günde hayvan hastanemizi hizmete alıyoruz
Başkan Er konuşmasının devamında, “Geçmişten gelen bu sorumluluk bilinciyle, Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanımızda oluşturduğumuz Hayvan Hastanemizi bu anlamlı günde hizmete almanın gururunu yaşıyoruz. Alanında uzman veterinerlerimiz ve personelimizle, hayvanlarımızı en sağlıklı koşullarda korumak ve tedavi etmek için modern bir hastane kurduk. Muayene odalarından ameliyathanelere, yoğun bakım ünitelerinden laboratuvarlara kadar son teknoloji cihazlarla donatılmış bu hastane, hayvanların en iyi şekilde tedavi edilmesini sağlayacak.
Hayvan Hastanemiz sadece sağlık hizmeti sunmakla kalmayacak, aynı zamanda sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için kapsamlı bir çalışma yürüteceğiz. “Aşıla, kısırlaştır, işaretle, kaydet, sahiplendir, izle ve denetle” ilkeleri doğrultusunda hareket ederek, sokak hayvanlarının hem sağlığını hem de refahını güvence altına alacağız. Bu süreçte emeği geçen tüm veterinerlerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve hayvanseverlerimize teşekkür ediyorum.
Bu vesile ile 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmasını ve daha yaşanabilir bir dünya için hepimize ilham kaynağı olmasını diliyorum. Unutmayalım ki, hayvanlara merhamet göstermek, onların yaşam hakkına saygı duymak, aynı zamanda insanlığımızın bir göstergesidir. Hayvanlara gösterdiğimiz merhamet ve sevgi, dünyayı daha yaşanabilir kılacak en önemli değerlerden biridir” dedi.
Gündem, 04 Ekim 2024 10:19
Yorumlar (0)
YEŞİLYURTSPOR’DA DALGALI PERFORMANS SÜRÜYOR: EVİNDE LİDERE DİRENÇ YETMEDİ
YAZIHAN BELEDİYESPOR VE AKÇADAĞSPOR’DAN DOSTLUK VE FAIR-PLAY ÖRNEĞİ
CHP Malatya’dan Uğur Mumcu Haftasında Demokrasi ve Adalet Vurgusu
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
Yeşilyurt’ta Husumet Kanlı Bitti: Kesici Aletli Kavga, 3 Yaralı
Battalgazi’de Düğün Salonunda Karbonmonoksit Paniği: 113 Kişi Hastanelik Oldu
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
