Başkan Er, Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanını ziyaret etti
Gündem, 04 Ekim 2024 19:53
· Başkan Er, “Bu günlerin temel özelliği toplumdaki hayvan haklarına karşı bilinci artırmak ve bu bilinci toplumun bütün kademelerine ulaştırmaktır” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, artan nüfus ve ekolojik sistem değişikliği nedeniyle var oldukları Dünya da yaşam alanları daralan hayvanların daha iyi şartlarda yaşayabilmelerine dikkat çekmek için kutlanan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günün de Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanını ziyaret etti.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “ 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, bizlere sadece hayvan haklarını değil, aynı zamanda tüm yaratılanlara karşı olan sorumluluğumuzu hatırlatan anlamlı bir gündür.
Bizler, “Yeryüzünde yürüyen ve uçan her hayvan, sizin gibi bir topluluktur.” “Merhamet edene merhamet olunur, siz yeryüzündekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin” anlayışıyla yoğrulmuş bir medeniyetin mensuplarıyız. Kanadı kırık kuşlar için yapılan kuş evleri, göçmen leyleklerin dinlenmesi için inşa edilen leylek yuvaları ve sokak hayvanlarına yiyecek bırakmak üzere kurulan vakıflar bu anlayışın somut örnekleridir. Hatta hayvanların beslenebilmesi için meralar oluşturulmuş, bu hassasiyetin en güzel yansımalarıdır. Bu kadim medeniyetin mensupları olarak sadece geçmişin mirasıyla yetinmek yerine, bu bilinci günümüze ve geleceğe taşımakla mükellefiz” dedi.
Bu anlamlı günde hayvan hastanemizi hizmete alıyoruz
Başkan Er konuşmasının devamında, “Geçmişten gelen bu sorumluluk bilinciyle, Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanımızda oluşturduğumuz Hayvan Hastanemizi bu anlamlı günde hizmete almanın gururunu yaşıyoruz. Alanında uzman veterinerlerimiz ve personelimizle, hayvanlarımızı en sağlıklı koşullarda korumak ve tedavi etmek için modern bir hastane kurduk. Muayene odalarından ameliyathanelere, yoğun bakım ünitelerinden laboratuvarlara kadar son teknoloji cihazlarla donatılmış bu hastane, hayvanların en iyi şekilde tedavi edilmesini sağlayacak.
Hayvan Hastanemiz sadece sağlık hizmeti sunmakla kalmayacak, aynı zamanda sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için kapsamlı bir çalışma yürüteceğiz. “Aşıla, kısırlaştır, işaretle, kaydet, sahiplendir, izle ve denetle” ilkeleri doğrultusunda hareket ederek, sokak hayvanlarının hem sağlığını hem de refahını güvence altına alacağız. Bu süreçte emeği geçen tüm veterinerlerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve hayvanseverlerimize teşekkür ediyorum.
Bu vesile ile 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmasını ve daha yaşanabilir bir dünya için hepimize ilham kaynağı olmasını diliyorum. Unutmayalım ki, hayvanlara merhamet göstermek, onların yaşam hakkına saygı duymak, aynı zamanda insanlığımızın bir göstergesidir. Hayvanlara gösterdiğimiz merhamet ve sevgi, dünyayı daha yaşanabilir kılacak en önemli değerlerden biridir” dedi.
Gündem, 04 Ekim 2024 19:53
Yorumlar (0)
Erdoğan Zelyurt Sahada, Peki İlçe Başkanları Nerede? Anahtar Parti’de Gözler Teşkilatlara Çevrildi.
Malatya’da Gururlandıran Tablo: Başarı ve Birlik Mesajı.
Başkan Taşkın: “Şehitlerimizin Emaneti, Gazilerimizin Onuru Baş Tacımızdır.
Ağbaba Ateş Püskürdü: “Ortaya Atılan İddiaları Kanıtlasınlar.
Malatya’da Siyasi Bir Dönem Sona Erdi: Millet Partisi Teşkilatı Kapatıldı.
Binlerce Öğrenciye Çevre Eğitimi: Yeşilyurt Belediyesi’nden Örnek Proje.
Ne Yapsanız Geçmeyen O Yorgunluğun Sebebi Bulundu: Evdeki "Gizli" Pandemi!.
Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri, Sporseverleri Yeşilyurt’ta Buluşturacak.
Aileye Yönelik Karalama Kampanyasına Tepki.
Başkan Er Çarşı Merkezinde Devam Eden Çalışmaları Denetledi.
Başkan Er, Malatya’daki Değişimi Anlattı: “Yeni Bir Şehir İnşa Ettik.
Battalgazi’de Halkla Birebir İletişim: “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor.
Başkan Taşkın’dan Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a Vefa ve İstişare Ziyareti.
MASKİ’den Ören Mahallesi’nde İçme Suyu Hattına Güçlü Dokunuş.
Yaz Akşamları Yeşilyurt’ta Müzik, Eğlence ve Coşkuyla Başladı.
Üreticinin Alın Teri Yarışmayla Taçlanacak: Yeşilyurt’ta Kiraz Heyecanı.
Anabilim’de Kültür ve Sanatla Taçlanan Muhteşem Final.
Akpınar Çarşısı’nda Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları Sürüyor.
Turgut Özal Gençlik Merkezi Yıl Sonu Finaline Hazır.
Malatya 2. Amatör’de Büyük Sevinç: Üst Lige Çıkan Takımlar Netleşti
Zehir Tacirlerine Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Malatya Büyükşehir Belediye Ampute Futbol Takımı, Türkiye Kupası’nda Tarih Yazdı: 3’üncü Oldu.
Mahmut Edebali: “Birlikte Güçlüyüz, Dayanışmayla Başaracağız.
Milletvekili Ölmeztoprak: “Babalık, Sevgi ve Sorumluluğun En Güçlü Temsilidir.
Gençler Üretti, Projeler Tamamlandı.
Vali Yavuz, Babalar Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Çarmuzuluların Taleplerini Dinledi.
İbrahim Gök: “Muharrem Ayı, Kardeşlik Ruhunu Güçlendiren Mübarek Bir Dönemdir.
Bel Ağrısında Erken Tanı, Tedavi Başarısını Artırıyor...
Yeşilyurt Belediyesi’nden Babalar Günü’nde Gönüllere Dokunan Jest.
İzmir Diş Hekimleri Odası'ndan "DUS puanı" Tepkisi.
Kuralsız Çalışmaya Geçit Yok: İnşaat Firmasına Ceza Kesildi.
Battalgazi Belediyesi Yaz Okuluyla Gençleri Geleceğe Hazırlıyor.
Battalgazi Belediyesi Camii Projesini Tamamladı.
Malatya’da Huzur 44 Denetimi: 13 İlçede Eş Zamanlı Uygulama.
Başkan Er: “Gençlerimiz İçin Modern ve Konforlu Bir Kütüphane Oluşturduk.
Vatandaşların Hizmetine Sunulan Hacı Mehmet Turgut Camii İbadete Açıldı.
Malatya’dan Vicdanlara Seslenen Çağrı: Halil İbrahim'e Umut Olalım.
Esnaf Odası Kimin Yanında? Akçadağ’da Cevap Bekleyen Sorular...
