Vali Seddar Yavuz Mobil Göç Noktası ve Geri Gönderme Merkezi’ni Ziyaret Etti
Gündem, 04 Ekim 2024 13:49
Vali Seddar Yavuz, Kernek Parkı'nda faaliyete geçen Mobil Göç Noktası ve Yeşilyurt ilçesindeki Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret etti.
Vali Yavuz'a ziyaretleri esnasında Vali Yardımcısı Osman Kural, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer ve İl Göç İdaresi Md. V. Mahmut Kurtuluş eşlik etti.
İlk olarak düzensiz göçle mücadelede önemli bir adım olan Mobil Göç Noktası’nı inceleyen Vali Yavuz, yaptığı basın açıklamasında, " Bugün, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum. Hepinizin bildiği gibi, yakın coğrafyamızdaki iç savaşlar ve karışıklıklar nedeniyle ülkemize son yıllarda yoğun bir düzensiz göç akını yaşanmıştır. Devletimiz, düzensiz göç politikalarını en iyi şekilde yönetmek için yoğun çaba sarf etmektedir.
Bu kapsamda, Malatya Valiliği olarak düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili etkin bir mücadele yürüttüğümüzü ifade etmek istiyorum. Nitekim, son bir yıl içerisinde 52 operasyon düzenlenmiş ve bu operasyonlar sonucunda 89 organizatör yakalanmıştır. Yakalanan organizatörlerin 21'i tutuklanmış, 36'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve haklarındaki adli işlemler devam etmektedir. Ayrıca, bu operasyonlarda 705 düzensiz göçmen yakalanmış ve geri gönderme merkezlerine teslim edilmiştir.
Arkamızda gördüğünüz mobil göç noktaları uygulaması, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla 4 Aralık 2023 tarihinden itibaren göreve başlamıştır. Bu mobil göç noktalarının amacı, uygulamalarla birlikte düzensiz göçmenleri tespit etmek ve tespit edilen düzensiz göçmenleri Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Merkezleri (GÖKSEM) ve geri gönderme merkezlerine teslim etmektir.
Ülkemizin aynı zamanda çok sayıda turist ağırladığını ve her yabancının düzensiz göçmen olmadığını hatırlatmak isterim. Mobil göç noktası uygulamamız, turistlerle düzensiz göçmenleri ayırarak işlemlerin hızla tamamlanmasını sağlamaktadır. Ülkemize yasal yollarla gelmiş turistlere teşekkür ederken, düzensiz göçmenlerin işlemleri de hızlı bir şekilde yapılarak ilgili kurumlara sevk edilmektedir. Bu uygulama, modern ve etkin bir çözüm olarak hayata geçirilmiştir.
İlimizde mobil göç noktası araçlarıyla bugüne kadar 24.196 yabancı kontrol edilmiştir. Bunlardan 516’sının düzensiz göçmen olduğu tespit edilerek Geri Gönderme Merkezine teslimleri gerçekleştirilmiştir. Güvenlik birimlerimizin bu konuda yoğun bir çalışma yürüttüğünü de belirtmek isterim.
Ayrıca göreve başladıktan sonra GÖKSEM’leri de faaliyete geçirdik. Bu merkez; tespit edilen düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezine gönderilinceye kadarki ara sürede misafir edildikleri işlemlerinin ve kontrollerinin yapıldığı alanı ifade etmektedir. Düzensiz göçle mücadelede kararlıkla işlemlerin yapıldığı ve şehrimizde geçici koruma altında bulunanların dışında kayıtsız hiçbir düzensiz göçmenin kalmaması için güvenlik güçlerimizin yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını Malatyalı kardeşlerime ifade etmek istiyorum.
Devletimizin düzensiz göçü kaynağında yok etmek üzere politikalar izlediğini de sizlere hatırlatmak isterim. İlimizde hizmetine devam eden Mobil aracımız; teknik sistemlerle donatılmış sorgulama yapılabilen güzel bir araçtır. Aracın zaman zaman yerini değiştirerek sabit noktalarda tutmayıp denetimlerimizi ve kontrollerimizi artırarak devam ettireceğiz. " dedi.
Vali Yavuz, basın açıklamasının ardından Kernek Meydanı'ndaki vatandaşlarla bir araya gelerek ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Daha sonra, Yeşilyurt ilçesindeki Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezini ziyaret eden Vali Yavuz, merkezde incelemelerde bulunup göçmenlerin kabul süreci ve merkezde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Göçmenlerin temel ihtiyaçlarının karşılandığı merkezde, sağlık, barınma ve güvenlik konularında da gerekli önlemlerin alındığını belirten Vali Yavuz, merkezdeki çalışmalara katkı sunan tüm ekiplere teşekkür etti.
Gündem, 04 Ekim 2024 13:49
Yorumlar (0)
Attarlar Odası Başkanı Orhan: “Bayramlar Dayanışmayı Güçlendirir.
Mustafa Kılınç’tan Kurban Bayramı Mesajı: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirelim.
MAHMUT KARADENİZ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI.
Battalgazi’den Gönüllere Dokunan Sosyal Destek Hizmetleri.
Büyükşehir, Pütürge’nin Ulaşım Ağını Güçlendiriyor.
Büyükşehir Ekipleri Kurban Bayramı’nda 7/24 Sahada Olacak.
Canlı Hayvan Pazarında Dolandırıcılığa Karşı Bilgilendirme Seferberliği.
Bayram Trafiğinde Hayat Kurtaran Hatırlatma: Kemerini Tak.
Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Bayram Öncesi Yeşilyurt’ta Yoğun Temizlik ve Denetim Çalışmaları.
Battalgazi Belediyesi Bayram Öncesi Vezne Hizmetlerini Yeniden Planladı.
Büyükşehir’den Bayram Hediyesi: Toplu Taşıma Ücretsiz.
Malatya’da Kritik Ulaşım Hamlesi: Fuzuli Caddesi Yeniden Araç Trafiğinde.
Kurultay Dosyasında Yeni Aşama: Malatya’da Gözaltına Alınan İsim Tutuklandı.
İskender Mahallesi’nde Acı Olay 43 Yaşında'ki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Develi Mevkiinde Korkutan Çarpışma: 9 Kişi Hastaneye Kaldırıldı.
Cumhur İttifakı’nda Nezaket Buluşması: Bakan’dan Şengönül’e Ziyaret.
Valilikten Yıkım Süreçleriyle İlgili Kamuoyuna Açıklama.
Büyükşehir Zabıtası Bayram Öncesi Sahada Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Bayram Sevinci Battalgazi’de Çocukların Yüzünü Güldürdü.
USKD Toplantısında Geleceğin Tarımı Konuşuldu.
Yeşilyurt Belediyesi Sahada: Bayram Öncesi Kapsamlı Kontroller.
Bayram Hazırlıkları Tamam: Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Netleşti.
Sabaha Karşı Operasyon: Ağbaba’nın Makam Şoförü Gaffar Çiçek Gözaltında.
Gazeteci Berkman Dulcan’ın Acı Günü.
Şantiyede Elektrik Akımına Kapılan İşçi Hayatını Kaybetti.
Uluslararası Öğrenciler Sanat Merkezi’nde Kültür ve Sanatla Buluştu.
YILDIZ: “BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DARBEDİR.
Başkan Er: “Gençlerimize Modern Spor Alanları Kazandırıyoruz.
Geleceğe Umut Veren Kalemler Ödüllendirildi.
Yeşilyurt’ta Dijital Linç ve Sosyal Medyanın Etkileri Ele Alındı.
REVİZE: İnşaat İkinci Çeyreğe Pozitif Başladı.
Battalgazi’de Bayram Seferberliği: Temizlik ve Düzenleme Çalışmaları Hız Kazandı.
Vali Yavuz: “Kamu Hizmetinde Etik İlkeler Vazgeçilmezdir.
Selçuklu Mahallesi’nin Taziye Evi Hizmete Hazırlanıyor.
SON DAKİKA | Malatyaspor Tesislerinde Dikkat Çeken Gelişme.
Tarihin Kalbinde Koşulaçak Arslantepe Yarı Maratonu'nun Protokolü İmzalandı.
Başkan Sadıkoğlu’ndan Bayram Öncesi Ödeme Talebi.
Doğanşehir’de Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi: 2 Yaralı.
