MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTIĞI ÇALIŞMAYLA YOLU 15 KM KISALTIYOR
Gündem, 07 Ekim 2024 01:58
Malatya Büyükşehir Belediyesi, il ve ilçe genelinde yol çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Darende ilçesi Uzunhasan Mahallesi’nde başlattıkları yol açma ve yol genişletme çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi.
Darende ilçesi Uzunhasan Mahallesi’ne giden yol, yaşanan 6 Şubat depremleriyle birlikte kullanılamaz hale gelmişti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, bölgenin kayalık olması, yolun kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle risk teşkil eden yola, alternatif yeni yol açarak, güvenli ulaşım ağı oluşturuyor.
Çalışmalar neticesinde açılan yeni yol ile birlikte mahallenin yolları daha konforlu ve daha güvenli bir hale getiriliyor. Yeni açılan yol ile birlikte Darende Uzunhasan Mahallesi’nin yolu Darende ilçe merkezine 15 kilometre daha yakın olacak. Toplamda 6 kilometrelik bir yol çalışmasının yapıldığı bölgede 4 km yeni yol, 2 km yol genişletme çalışması yapılıyor.
Bozkurt, “Yolumuzun Darende’mize ve Uzunhasan Mahallemize Hayırlar Getirmesini Temenni Ediyorum”
Malatya Büyükşehir Belediyesinin Darende ilçesi Uzunhasan Mahallesi’ne gerçekleştirdiği yol çalışmalarından ötürü memnuniyetini dile getiren Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, “Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ilçemize bağlı Uzunhasan Mahallemizde yol açma ve genişletme çalışmaları gerçekleştiriyor. Uzunhasan mahallemizin yolu 6 Şubat depremlerinden sonra tahrip olmuş ve kullanılamaz hale gelmişti. Bölgenin kayalık ve dik olması ise ayrıca bir sorun oluşturuyor. Sağ olsun Sami Başkanımız bu durumuma kayıtsız kalmadı. Tehlikeli olan mevcut yol yerine yeni bir yol açılıyor. Ayrıca bu yolun bizim içim güvenli olmasının yanı sıra bir avantajı daha var; o da yeni yolun ilçe merkezimize 15 kilometre daha yakın olmasıdır. Yani sadece mahallemizin yolu güvenli hale gelmiyor, aynı zamanda yol mesafesi de kısalıyor. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Yolumuzun da Darende’mize ve Uzunhasan Mahallemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Yiğit: “Büyükşehir Belediye Başkanımıza Çok Teşekkür Ederim”
Uzunhasan Mahallesi’ne yapılan yol çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür eden Uzunhasan Mahallesi Muhtarı Ünal Yiğit, “6 Şubat depremlerinden sonra mahallemize giden yolda heyelan oldu ve yolumuz kapandı. Belirli bir süre yolumuzu kullanamadık. Daha sonra yolumuzu kullansak da yolun güvenliği bizi tedirgin ediyordu. Her an bir heyelan olabilir veya bir kaya parçası üzerimize düşebilir endişesi ile yolumuzu kullanıyorduk. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Sami Başkanımıza yolumuzun akıbeti hakkında bilgiler verdik. Sonra belediye ekipleri Uzunhasan Mahallemize gelerek, hızlı bir şekilde etüt yaptılar ve bize yeni bir yol açtılar. Yolumuzun hemen hemen yüzde 70’i tamamlandı. Yeni yolumuzun yapılmasında bizlere yardımcı olan başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e ve ekibine şahsım ve mahallem adına sonsuz teşekkür ediyorum. Allah başkanımızdan razı olsun. Yeni yolun açılması bizim için çok güzel oldu çünkü neredeyse hemen her gün yola kaya düşüyordu. Allah şahit ki mevcut yolda seyahat edeceğimiz zaman evdekilerle vedalaşarak çıkıyorduk. Çünkü bu yolda geri dönüp dönmeyeceğimiz belli değildi. Tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Gündem, 07 Ekim 2024 01:58
Yorumlar (0)
Attarlar Odası Başkanı Basri Orhan: “Depremden Sonra Esnaf Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor.
KAYISIDA MONİLYA HASTALIĞI UYARISI
Doğanşehir Suçatı Demiryolu Hattına Yüksek Gerilim Verilecek
Deprem Haftasında Fırat EDAŞ Ekibinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
MUSEUM HOTEL İNGİLTERE'NİN KÖKLÜ GAZETESİ THE TIMES'TA
Vali Seddar Yavuz: “Sağlık Çalışanlarımız Fedakârlığın Simgesidir”
Hizmet Lokantası’nda Ramazan Bereketi: Başkan Taşkın Vatandaşlarla İftar Yaptı
Altundağ’dan Kurtuluş ve İstiklal Marşı Mesajı
Tokat Niksar’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Operasyon: 7 Şüpheli Tutuklandı
İstiklâl Marşı Milletimizin Birlik ve Direniş Ruhunu Anlatıyor.
Mullakasım Mahallesi’nde Ulaşım Atağı: Yeni Yollar Açılıyor
YOL VERME TARTIŞMASI SOPALI SALDIRIYA DÖNÜŞTÜ: 180 BİN TL CEZA
Deprem Bölgesinde Servis Zammı Tepki Çekti: Veliler İsyanda.
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumunu Tamamladı
Veli Ağbaba’dan Kayısı Sektörüne İnceleme Ziyareti
Vali Yavuz, “Türkiye Siber Vatan Programı” Öğrencilerine Sertifika Takdim Etti
BBP Lideri Destici’den Battalgazi’ye Ziyaret
YKS’ye Hazırlanan Öğrencilere Büyükşehir’den Tam Destek
MESOB Başkanı Keskin’den Esnafa Nefes Aldıracak Çağrı: APP Plakada Süre Uzatılsın
Öğrencilere Deprem ve Yangın Eğitimi Büyükşehir’den
Vali Yavuz: “İstiklal Marşı Milletimizin Bağımsızlık Ruhudur
Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yükselen Değeri Olacak”
Unutulan Afiş Vatandaşın Dikkatini Çekti.
36 Farklı Ülkeden Öğrenciler Başkan Geçit’in İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er’den Gelecek Vurgusu: Malatya’yı Yeniden İnşa Ediyoruz
Başkan Er’den MAŞTİ’de Taksici Esnafına Ziyaret
Battalgazi’de Kırsal Mahallelere Ulaşım Hamlesi
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
