MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTIĞI ÇALIŞMAYLA YOLU 15 KM KISALTIYOR
Gündem, 07 Ekim 2024 23:27
Malatya Büyükşehir Belediyesi, il ve ilçe genelinde yol çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Darende ilçesi Uzunhasan Mahallesi’nde başlattıkları yol açma ve yol genişletme çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi.
Darende ilçesi Uzunhasan Mahallesi’ne giden yol, yaşanan 6 Şubat depremleriyle birlikte kullanılamaz hale gelmişti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, bölgenin kayalık olması, yolun kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle risk teşkil eden yola, alternatif yeni yol açarak, güvenli ulaşım ağı oluşturuyor.
Çalışmalar neticesinde açılan yeni yol ile birlikte mahallenin yolları daha konforlu ve daha güvenli bir hale getiriliyor. Yeni açılan yol ile birlikte Darende Uzunhasan Mahallesi’nin yolu Darende ilçe merkezine 15 kilometre daha yakın olacak. Toplamda 6 kilometrelik bir yol çalışmasının yapıldığı bölgede 4 km yeni yol, 2 km yol genişletme çalışması yapılıyor.
Bozkurt, “Yolumuzun Darende’mize ve Uzunhasan Mahallemize Hayırlar Getirmesini Temenni Ediyorum”
Malatya Büyükşehir Belediyesinin Darende ilçesi Uzunhasan Mahallesi’ne gerçekleştirdiği yol çalışmalarından ötürü memnuniyetini dile getiren Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, “Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ilçemize bağlı Uzunhasan Mahallemizde yol açma ve genişletme çalışmaları gerçekleştiriyor. Uzunhasan mahallemizin yolu 6 Şubat depremlerinden sonra tahrip olmuş ve kullanılamaz hale gelmişti. Bölgenin kayalık ve dik olması ise ayrıca bir sorun oluşturuyor. Sağ olsun Sami Başkanımız bu durumuma kayıtsız kalmadı. Tehlikeli olan mevcut yol yerine yeni bir yol açılıyor. Ayrıca bu yolun bizim içim güvenli olmasının yanı sıra bir avantajı daha var; o da yeni yolun ilçe merkezimize 15 kilometre daha yakın olmasıdır. Yani sadece mahallemizin yolu güvenli hale gelmiyor, aynı zamanda yol mesafesi de kısalıyor. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Yolumuzun da Darende’mize ve Uzunhasan Mahallemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Yiğit: “Büyükşehir Belediye Başkanımıza Çok Teşekkür Ederim”
Uzunhasan Mahallesi’ne yapılan yol çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür eden Uzunhasan Mahallesi Muhtarı Ünal Yiğit, “6 Şubat depremlerinden sonra mahallemize giden yolda heyelan oldu ve yolumuz kapandı. Belirli bir süre yolumuzu kullanamadık. Daha sonra yolumuzu kullansak da yolun güvenliği bizi tedirgin ediyordu. Her an bir heyelan olabilir veya bir kaya parçası üzerimize düşebilir endişesi ile yolumuzu kullanıyorduk. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Sami Başkanımıza yolumuzun akıbeti hakkında bilgiler verdik. Sonra belediye ekipleri Uzunhasan Mahallemize gelerek, hızlı bir şekilde etüt yaptılar ve bize yeni bir yol açtılar. Yolumuzun hemen hemen yüzde 70’i tamamlandı. Yeni yolumuzun yapılmasında bizlere yardımcı olan başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e ve ekibine şahsım ve mahallem adına sonsuz teşekkür ediyorum. Allah başkanımızdan razı olsun. Yeni yolun açılması bizim için çok güzel oldu çünkü neredeyse hemen her gün yola kaya düşüyordu. Allah şahit ki mevcut yolda seyahat edeceğimiz zaman evdekilerle vedalaşarak çıkıyorduk. Çünkü bu yolda geri dönüp dönmeyeceğimiz belli değildi. Tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Gündem, 07 Ekim 2024 23:27
Yorumlar (0)

Zafer Ailesinin Acı Günü

Cumhuriyet Halk Partisi Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan Güven Tazeledi

Doğanşehir İlçe Başkanı Memet Koca Güven Tazeledi

EGELİ DİŞ HEKİMLERİ BİLİMSEL KONGREDE BULUŞACAK

Keskin’den Yeni Vergilendirme İçin Erteleme Talebi

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN ‘EĞİTİME DESTEK’ PROJESİNDEN 31 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÇEÇEN, YATIRIMLARIN SON DURUMUNU MECLİSTE PAYLAŞTI

Sadıkoğlu: “Basit usulle devam edilmeli”

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Malatya'nın Haritası Mehmet Varol'la Çizilecek: Oryantiring'e Temsilci Ataması

Fırat Mahallesi'nde Silahlı Kavga

İlimizde Ağustos Ayı Sosyal Yardım Destekleri

CC-Link IE TSN Teknolojisiyle Makine Üretim Süreçleri Daha Verimli Hale Geliyor

Alanya’nın en gözde otellerinden Long Beach Resort Hotel'e Efesus Stone dokunuşu

Hekimhan İlçemizde Meydana Gelen Tren Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN TOPTAŞ MAHALLESİ’NE ASFALT HİZMETİ

MALATYA KLASMAN FUTBOL HAKEMİMİZ KEMAL DİZDAR..

Ata Sporunda Birincilik Malatya’nın: Başkan Geçit’ten Şampiyonlara Tebrik!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi 10 Adet Körüklü otobüs alımı gerçekleştirdi.

58 Katlı Dev Gökdelen "Skyblade" Dünyaya İstanbul’da Tanıtıldı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA ARENASINA!

BAŞKAN TAŞKIN’IN BAŞLATTIĞI ‘TAZİYE EVİ’ PROJESİNE TSO’DAN DESTEK

CHP’nin 102.kuruluş yıldönümünde Malatya’da tören düzenlendi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR

BÖLGESEL AMATÖR FUTBOL LİGİNDE GRUPLAR BELLİ OLDU.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya’da emlak piyasası durdu, faiz indirimi çağrısı

Fabrikaların Bacası Tesis Güvenliğinde Kritik Rol Oynuyor

YEŞİLYURT’TA YAZ AKŞAMLARI’ COŞKU DOLU BİR PROGRAMLA FİNAL YAPTI

Yakınca Mahallesinde Trafik Kazası

Erken BES büyüme devam ediyor

Egepol İnovasyon Buluşmalarında Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu

Cansu Durkun, Türkiye’nin Güzellik Sektöründe Yükselen Değeri: Almanya’dan Sonra Hollanda’da

Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor: “Bugün Dersler Müzede”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL ÖNCESİ KIRTASİYE DENETİMİ!

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere 70 Milyon Liralık Büyük Destek!
