En İyi Narkotik Polisi Anne Uygulama Toplantısı
Gündem, 09 Ekim 2024 10:37
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İçişleri Bakanlığı’nın 19.04.2021 tarih ve 2021/7 sayılı genelgesi gereğince hazırlanan “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi Uygulama Toplantısı” Vali Seddar Yavuz başkanlığında İl Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıya, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in eşi Sevgi Er, Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, Vali Yardımcılarının eşleri, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve eşi Feray Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, ASH Müdürü Ali Sait Çeçen, kurum müdürleri, Malatya Yeşilay Şube Başkanı Burak Ata, emniyet personeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve proje katılımcıları katıldı.
Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada; “Evlatlarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için devlet ve vatandaşlar olarak fedakârlık gösteriyor hem kendilerine hem de ailelerine ve milletimize faydalı bireyler olarak yetişmeleri için büyük sorumluluklar üstleniyoruz. Bu vesileyle milletimize evlat kazandıran tüm anneleri gönülden tebrik ediyor, evlatlarımızın yollarının açık olmasını diliyorum.
Kıymetli ebeveynler, özellikle de anneler; günümüzdeki dijitalleşme ne yazık ki evlatlarımızı bizden daha fazla etkiliyor. Bilgisayarlar ve cep telefonları, çocuklarımızı bağımlı hale getirdi. Eskiden ebeveynler, çocukları odalarındayken onların güvende olduklarını düşünürdü. Ancak bugün çocuklarımız odalarında bile bir tuşla dünyanın öbür ucuna bağlanabiliyorlar. Şehirleşme gibi faktörler de evlatlarımızın yaşamını daha zor hale getiriyor. Onlar, birçok dış etkenle mücadele etmek zorundalar.
Anne ve baba olarak çocuklarımızın ellerinden sımsıkı tutmalı, nerede, kiminle zaman geçirdiklerini yakından takip etmeliyiz. Çocuklarımıza sadece maddi imkanlar sunarak gönüllerini kazanamayız. Onlara zaman ayırmalı, her birinin farklı yetenek ve kişiliklere sahip olduğunu unutmamalıyız. Akademik olarak başarılı bir çocuğa gösterilen ilgi, diğer çocuklara da gösterilmelidir. Aksi takdirde diğer çocuklar, kendi varlıklarını ispat etmek için yanlış yollara başvurabilirler.
Bu şehirde vali olarak yaklaşık üç aydır görev yapıyoruz. Emniyet, jandarma ve istihbarat birimlerimizle birlikte özellikle uyuşturucuya karşı yoğun operasyonlar gerçekleştiriyoruz. 2024 yılı itibarıyla 2.724 olay meydana geldi ve 3.793 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonlar neticesinde çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucu ticareti yapan kişilere karşı sürekli olarak operasyonlar düzenliyoruz.
Ayrıca, “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında annelere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. 2023 yılı içinde 25.818 kişiye ulaşılmış olup, 2024 yılı itibarıyla bu sayı %34 oranında artmıştır. Sadece uyuşturucu bağımlılığı değil, dijital bağımlılık da çocuklarımız için büyük bir tehdit oluşturuyor. Uzmanlarımız, bu konularda sizlere detaylı bilgi verecekler.
Bizim birinci görevimiz, uyuşturucu ticareti yapanlarla mücadele etmek. Ancak bu sorunun sadece polis tedbirleriyle çözülemeyeceğini bilmeliyiz. Hep birlikte çocuklarımıza sahip çıkmalı ve onları duygusal anlamda desteklemeliyiz. Bu vesileyle, uyuşturucuyla mücadelede fedakârca çalışan tüm güvenlik birimlerine, emniyet ve jandarma personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Yavuz’un konuşmasının ardından, Malatya Yeşilay Şube Başkanı Burak Ata ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Prof. Dr. H. Birgül Cumurcu çocuklarımızın narkotik maddeden korunmasıyla ilgili sunum yaptı.
İl Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Yeşilay Şube Başkanlığı tarafından açılan stantları gezen Vali Yavuz, yetkililerden bilgi aldı.
Kadınlar arasında uyuşturucu kullanım oranı, erkeklere kıyasla çok daha düşüktür. Mevcut bulgular ve annelerin feraseti, madde kullanımıyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerinin artırılmasının önemini göstermektedir. Bu sebeple, 23.10.2020 tarihinde "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" başlatılmıştır. Projenin hedef kitlesi, anneler ve anne adaylarıdır. Bilinçlendirme ve farkındalık eğitimlerine katılacak anneler, belediyeler, muhtarlar, halk eğitim merkezleri, STK'lar, din görevlileri ve okul aile birlikleriyle koordinasyon kurularak belirlenmektedir.
Uyuşturucu ile Mücadelede İstatistikler İlimiz genelinde 2024 yılı itibarıyla;
2.724 olayda 3.793 kişi gözaltına alınmıştır.
395 kişi TCK-188 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) kapsamında tutuklanmıştır.
Yapılan operasyonlar neticesinde;
402,109 kg uyuşturucu madde,
255.516 adet uyuşturucu hap,
6.022 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2023 yılı başından 07 Ekim 2023 tarihine kadar;
1.482 olayda 2.100 kişi gözaltına alınmış,
272 kişi TCK-188 kapsamında tutuklanmıştır.
330,413 kg uyuşturucu madde,
60.171 adet uyuşturucu hap ve 1.698 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.
2024 yılında, 2023 yılına göre;
o Olay sayısında %84,
o Şüpheli sayısında %81,
o Tutuklu sayısında %45,
o Ele geçirilen uyuşturucu madde miktarında %22,
o Ele geçirilen uyuşturucu hap miktarında %325 artış kaydedilmiştir.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2024 yılında;
2337 olayda 3267 kişi gözaltına alınmış,
330 kişi TCK-188 kapsamında tutuklanmıştır.
278,704 kg uyuşturucu madde,
232.888 adet uyuşturucu hap,
77 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından ise;
387 olayda 526 kişi gözaltına alınmış,
65 kişi TCK-188 kapsamında tutuklanmıştır.
123,405 kg uyuşturucu madde,
22.628 adet uyuşturucu hap,
5.945 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.
2024 yılı boyunca toplamda;
36.820 kişiye bilgilendirme eğitimleri verilmiş olup, bu eğitimlerde UYUMA aplikasyonu hakkında bilgi verilerek broşürler dağıtılmıştı
Gündem, 09 Ekim 2024 10:37
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
