YEŞİLYURT’TA ÖĞRENCİLERE TARIM SEVGİSİ AŞILANIYOR
Gündem, 10 Ekim 2024 01:36
YEŞİLYURT’TA ÖĞRENCİLERE TARIM SEVGİSİ AŞILANIYOR
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, çocukların tarıma ilgi duymalarını sağlamak ve toprakla bağ kurmalarını desteklemek amacıyla ‘Yerli Tohum Milli Tarım’ Projesi altında okullarda düzenlediği bilgilendirme faaliyetleriyle öğrencilere erken yaşlarda tarım sevgisini aşılıyor.
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için ilkokul, ortaokul ve liselerde farklı konu başlıkları altında farkındalık eğitimlerine devam eden Yeşilyurt Belediyesi, çocukların toprağı tanımaları ve üretimi yerinde öğrenmesi amacıyla ‘Yerli Tohum Milli Tarım’ Projesi altında geçen yıl başlattığı eğitim çalışmalarına bu yılda kaldığı yerden devam ediyor. Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleşen ‘Yerli Tohum Milli Tarım’ Projesi eğitim çalışmalarının bu yılki ilk durağı Şehit Ahmet Kurak Anaokulu oldu. Uygulamalı eğitim çalışmasında öğrencilere, iyi tarım uygulamaları başta olmak üzere tohuma nasıl sahip çıkılması gerektiği, ata tohumlarının sulanması, bakımı ve hasat dönemlerine ilişkin olarak detaylı bilgiler paylaşıldı.
Geçen yıl aynı alanda bulunan ilkokulda düzenlenen eğitim çalışmalarına katılan öğrenciler tarafından sera alanına ekilen fidelerden hasadı yapılan sebzeler, okulun mutfağındaki yemeklerde kullanılmaya başlarken, bu kez de yaz döneminde ekimi yapılan tohumların hasadı gerçekleşti. Okulun bahçesinde kurulan sera alanında yaz döneminde ekilen ve boy vermeye başlayan ürünleri inceleyen minik öğrenciler, erken yaşlarda güzel bir deneyim yaşadılar. Uygulamalı eğitim sırasında tohumların ekimi, sulaması ve hasadı üzerine teorik ve pratik bilgiler aktarıldı.
Çocuklara Uygulamalı Tarım Eğitimi Verildi
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Esra Öner tarafından verilen eğitimlerde; tarımsal üretimin ilk temelini teşkil eden tarım ve tohumun ne olduğu, insan ve toplum için ne önem ifade ettiği, fidenin oluş süreci, çiçeklerin bakımı, sulaması ve çoğaltılması, meyve ve sebzelerin toplanma süreci, hasat dönemleri ve tohumların korunması uygulamalı olarak anlatıldı.
Erken yaşlarda toprakla, tohumla ve fideyle tanışmanın sevincini yaşayan minikler, fidan dikimi ve tohumlama ile ilgili bilgi sahibi oldu.
Etkinliğe katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, ‘Yerli Tohum Milli Tarım’ Projesiyle öğrencileri tarım konusunda bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyleyerek, “Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatının ardından öğrencilerimize tarım ve ata tohumu başta olmak üzere sağlıklı gıdaya ulaşılabilirliğin ne kadar kıymetli olduğunu uygulamalı eğitimlerle anlatıyoruz. Farkındalık eğitimlerimize Şehit Ahmet Kurak Anaokulumuzda başladık, öğrencilerimizle birlikte tohumlarımızı toprakla buluşturduk. Öğrencilerimiz yaz döneminde ekilen sebzelerin hasadını yaptılar, ayrıca tohumları toprakla buluşturup top haline getirdikten sonra doğaya atacaklar. Tohum topları yapımının amacı; çocuklarımızı üretime dâhil ederek, doğa ile organik bir bağ kurmalarını sağlamaktır. Tohum toplarının yağan yağmurlarla birlikte toprakla buluşmasını, bitkiye veya meyve ağaçlarına dönüşerek biyo-çeşitliliğe katkı sunmasını ve toprağı zenginleştirmesini sağlamış olacağız. Her yönüyle verimli ve güzel bir eğitim programı oldu, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından anaokulu öğrencilerine katılım sertifikaları dağıtıldı.
Gündem, 10 Ekim 2024 01:36
Yorumlar (0)
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
Şevket Keskin’den Net Mesaj: “Yasa Dışı Taşımacılığa Asla İzin Vermeyeceğiz
Vali Seddar Yavuz’un 26 Şubat Hocalı Katliamı’nı Anma Mesajı
Akıllı telefonlar boyun fıtığı sebebi
Mücevherlerinizin Ömrünü Uzatmanın 6 Altın Kuralı
Türkiye Obezitede Avrupa Birincisi...
Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarihi Dönüşüm: 8 Milyar TL’yi Aşan Yatırım Hamlesi
Geleceğin Temeli Aile: Yeşilyurt’ta Anlamlı Proje Hayata Geçti
Battalgazi Belediyesi’nden Yenice Mahallesi’nde Yol Atağı
Battalgazi’de Silahlı Soygun Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Er: “Birlikte Çalışacağız, Malatya’yı Daha Güzel Günlere Kavuşturacağız
Başkan Er, Geceyi Gençlerle Paylaştı: Sahur Sofrasında Birlik Mesajı
İş Dünyasından Eğitime Güçlü Dokunuş: Mahmut Boyraz Gençlerle Buluştu
Akçadağ’da Birlik ve Beraberliğin En Güzel Tablosu: Ev İftarları
Ramazan Neşesi Büyükşehir’le Çocukların Yüzünü Güldürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Hafız Öğrencilere Moral Ziyareti
Başkan Er: “Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız”
Yeşilyurt Belediyesi’NDEN RAMAZAN’A ÖZEL YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ: 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Çamurlu TOKİ Camii ve Çevresi Modern Bir Görünüme Kavuştu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Ramazan Ayına Özel Kültür ve Sanat Programı
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek
Yatırım Yağmuru Pütürge’de: 37 Milyon TL’lik Dev Projeler
Sadıkoğlu’ndan Doğrudan Girişim: KOSGEB Talebi Bakanlığa Taşındı
Diş Hekimliği Fakültesi Sayısına Düzenleme Getirilmeli
Araştırmalara göre süt ürünleri, susuzluğu gidermede etkili bir seçenek
Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi’den Çevre Duyarlılığı Atağı: Öğrencilere Su Temalı Yarışma
GÖZKAPAĞI ESTETİĞİNDE DOKU KORUYUCU YÖNTEMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
Yeşilyurt Kent Konseyi’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Eğitim Programı Yoğun İlgiyle Başladı
Abdurrahman Babacan: “Terörsüz Türkiye İçin Kararlılıkla İlerliyoruz”
Battalgazi’de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yaralandı
Zehir Tacirlerine Nefes Aldırılmadı: 212 Gram Sıvı Metamfetamin Ele Geçirildi
Malatya Esnafında Yeni Sayfa: Hasan Basri Orhan Mazbatasını Teslim Aldı
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
