Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu İlimizi Ziyaret Etti
Gündem, 19 Ekim 2024 18:38
Bir dizi programa katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Vali Seddar Yavuz ve il protokol üyeleri tarafından Malatya Havalimanında karşılandı.
İlimizdeki programları kapsamında Bakan Uraloğlu, Vali Seddar Yavuz, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi ve Abdurrahman Babacan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er eşliğinde; ilk olarak Kale İlçesini ziyaret ederek, yaşanılan deprem dolayısıyla esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Daha sonra Vali Yavuz Kale Hükümet Konağını ziyaret ederek, Kaymakam V. Rabia Yurdakul Kaçmaz ‘dan İlçede meydana gelen deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Akabinde Bakan Uraloğlu, Vali Seddar Yavuz ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret ederek, İlimizdeki çalışmalar hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulundu.
Son olarak Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Vali Seddar Yavuz ile birlikte İlimiz için alternatif ulaşım yolu olan, kuzey çevreyolunun, yapım çalışmasıyla ilgili incelemelerde bulunarak, yetkililerden detaylı brifing aldı.
Burada yaptığı basın açıklamasında; “Malatyalı vatandaşlarımızın heyecanla bitmesini beklediği bir projeyle, Malatyalıların bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyoruz. Malatya’mız, günümüzde de kara, hava ve demiryolu ulaşım ağlarını buluşturan konumuyla 16 ilin geçiş noktasında bölgenin ekonomik ve sosyal merkezi konumundadır. Bu nedenle Malatya’nın ulaşım ağlarının gelişmesine ayrı bir önem veriyoruz.
Şu anda Malatya kuzey çevre yolu ile zamandan 352 milyon lira, akaryakıttan 279 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 631 milyon lira tasarruf sağlayacak. Karbon emisyonunu 19.177 ton azaltarak, doğanın korunmasına katkıda bulunacağız. Malatya kuzey çevre yolunun 2022 yılı itibariyle 26 km’lik kısmını bitirmiştik. Şimdi ise Battalgazi İlçemize kadar olan 12 km’lik yolu da yıl sonuna kadar yetiştireceğiz. Toplamda 38 km’lik yolumuzu hizmete açmış olacağız, yani % 71 ‘lik kesimi hizmete sunmuş olacağız. Geriye 15 km ‘lik bir yolumuz kalıyor. Bu yolun da ikmal ihalesi yapıldı. Hedefimiz 2025 sene sonuna kadar bu yolumuzu da tamamlayıp, Malatyamıza tam anlamıyla bir çevre yolu kazandırmak. Tabi 2026 başlarına kadar bir sarkma olabilir bunu da tolere edebileceğimizi düşünüyorum. diyerek konuşmalarına son verdi. Basın toplantısı sonrasında Bakan Uraloğlu beraberindeki protokol ve Karayolları ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından İlimizdeki programını sonlandırdı.
Gündem, 19 Ekim 2024 18:38
Yorumlar (0)
Trafikte Akrobasiye Son: Motosikletler Men Edildi, Ehliyetlere El Konuldu
Battalgazi Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Aldı
Kadın Eli Değen Yeşilyurt’ta Üretim Bereketleniyor
Muhtarlar Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi
Öğrenci Güvenliği İçin Okul Çevrelerinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Çalışmaları Başkan Er’den Tam Not Aldı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Vefanın Adresi Yeşilyurt: Büyükler Yine Baştâcı
Demir Eksikliği Tedavisinde Süreklilik Önemli
MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Törenine Vali Seddar Yavuz Damga Vurdu
Kalplerin Arındığı, Duaların Semaya Yükseldiği Gece: Berat Kandili
Katarakt Tedavisinde Femtosaniye Lazer Yöntemi
Gençleşme Uygulamalarında Tartışmalı Yöntem: Sünnet Derisi Kök Hücreleri
Vali Seddar Yavuz’un Berat Kandili Dolayısıyla Yayımladığı Mesaj
Başkan Er: “Berat Kandili, Arınma ve Affın Gecesidir
BAL Ligi’nde Malatyaspor Kahta Deplasmanından Puan Çıkaramadı
Malatya’nın Sessiz Gücü: Her Kapıyı Çalan, Her Yüreğe Dokunan Vekil
Battalgazi’de Otobüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Çok Güzel Hareketler İki”, Malatya’da Beklentileri Karşılayamadı
Güzellik Sektöründe Kadın İmzası: Angel Angel Güzellik Merkezi Yeni Yerinde Açıldı
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 800 Gram Esrar Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Geçit, Halı Dokuma Kursunda Üretim Sürecini Yakından İnceledi
Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda Eğitimler Yeniden Başladı
TFF Yerel Amatör Ligler Statüsü Güncellendi
YRP Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu’ndan Malatya Çıkarması
Malatya’da Pompalı Tüfekli Saldırı: 6 Yaralı
Yeşilyurt’ta Mesleki Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Milli Başarıya İmza Atan Sporculardan Başkan Taşkın’a Anlamlı Ziyaret
Ebeveyn Kaybı Yaşayan Çocuklara Yönelik Hizmetler Aralıksız Devam Ediyor
Malatya’da Firari Suçlulara Geçit Yok: 3 Hükümlü Yakalandı
Teoman Alpay’den Unutulmaz Gece: Şarkıları Mest Etti
Havacılıkta Merkez, Eğitimde Sıfır: Malatya’daki Büyük Çelişki.
15 GÜNDÜR BİR İMZA BULUNAMIYOR: SAĞLIK SİSTEMİNDE VATANDAŞ PINPON TOPU
Malatya Basını İçin Birlik ve Beraberlik Vurgusu: Pencere TV’de Önemli İstişare
Akçadağ’da Kar Alarmı: Çobanuşağı Kültür ve Taziye Evinde Çökme
Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde Başvurular Alınıyor
Battalgazi’de Pazarlarda Haksız Tartıya Geçit Yok
Narkotik’ten Zehir Tacirlerine Darbe: 13 Tutuklama
