Vali Seddar Yavuz, Emniyet ve Jandarma Teşkilatımıza 80 Yeni Araç Teslim Törenine Katıldı
Gündem, 22 Ekim 2024 10:33
Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen törenle Emniyet ve Jandarma Teşkilatımıza kazandırılan 80 yeni aracın hizmete alınış törenine katıldı.
Törene Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Erman Kiraz, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Hüseyin Sabri Akyol Vali Yardımcıları, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Tolunay Başer, Üniversite Rektör Yardımcıları, Siyasi İl Parti Temsilcileri, kurum müdürleri, Emniyet ile Jandarma Teşkilatı mensupları ve hayırsever firmaların temsilcileri katıldı.
Vali Yavuz, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ülkemizde önemli bir değişim ve dönüşüm süreci yaşanıyor. Güvenlik güçlerimizin modern teknolojilerle donatılması da bu sürecin en önemli adımlarından biridir. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışıyor, büyük bir gayret sarf ediyoruz. Bu vesileyle, ay yıldızlı al bayrağımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Aynı zamanda kahraman gazilerimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.
Değerli kardeşlerim,
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan, emniyet ve jandarma teşkilatlarımızın araçlarının yenilenmesi projesi kapsamında, bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bu kapsamda şehrimize, İçişleri Bakanlığı bütçemizden, Valiliğimizin bütçesinden ve hayırseverlerimizin desteğiyle, toplam 80 yeni aracın emniyet ve jandarma teşkilatımıza teslimi gerçekleştirilecektir.
Malatya’da her bir vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için, emniyet ve jandarma birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Narkotik suçlar başta olmak üzere, her türlü suçu önlemek adına yoğun bir mücadele veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz operasyonlar ve denetimler sonucunda, önemli başarılar elde etmiş bulunmaktayız.
14-20 Ekim tarihleri arasında narkotik suçlarla ilgili 40 olay meydana gelmiş, 56 şüpheli hakkında işlem yapılmış ve 5 kişi tutuklanmıştır.
Bu operasyonlarda;
Ø 24 gram metamfetamin,
Ø 49 bin 383 adet sentetik uyuşturucu,
Ø 129 gram esrar,
Ø 5 bin 350 gram skunk,
Ø 223 gram bonzai ve 30 gram kokain ele geçirilmiştir.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi için,
Ø "Güvenli Okullar" projesi kapsamında
Ø 410 okul çevresinde denetimler gerçekleştirilmiştir.
Ø Yine, okul servis araçlarının denetlenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda, 5 bin 712 araç kontrol edilmiş, 89 okul servisi denetlenmiş ve 55 araca cezai işlem uygulanmıştır.
Trafik denetimlerinde de önemli adımlar attık.
Ø 27 bin 63 araç kontrol edilerek,
Ø 481 araç trafikten men edilmiştir.
Ø Asayiş olaylarına ilişkin olarak, bu süre zarfında 421 olay meydana gelmiş,
Ø 350’si aydınlatılmış ve 447 kişi hakkında işlem yapılmıştır.
Ø Aynı zamanda, çeşitli suçlardan aranan toplam 144 kişi yakalanmış olup, bu kişilerin arasında ağır ceza alan şahıslar da bulunmaktadır.
Bugün bu güzel araçların halkımızın hizmetine sunulmasında emeği geçen herkese, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, emniyet müdürümüzden, jandarma komutanımıza ve tüm teşkilat mensuplarımıza, ayrıca şehrimize katkı sunan hayırsever iş insanlarımıza en derin teşekkürlerimi sunuyorum. Kazasız, belasız hizmet vermesini temenni ediyorum.” dedi.
Programda 80 yeni araç alımına katkıda bulunan hayırsever iş insanlarından; LC Waikiki Mağazacılık Hiz. Tic. A.Ş., Çalık Denim Tekstil Sanayi, Berat Un ve Yem Fabrikası Nak. Gıda Paz. ŞTİ., İlbak Holding A.Ş. ve Mesut Kilit A.Ş. firmalarının temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, plaket takdim etti.
Tören, hizmete alınan araçların önünde çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.
Gündem, 22 Ekim 2024 10:33
Yorumlar (0)
Malatya’da 900’ü Aşkın STK Var… Peki Kaçı Sahada, Kaçı Sadece Tabelada?
Zamansız, Sanat Dolu Bir Atmosfer ile Akdeniz’in Dinamik Ritmi Bir Arada
Mevsiminde Beslenmek: Bağışıklığı Güçlendirmenin Doğal Yolu
Ekonomik Daralmaya Rağmen Güzellik Kazandı: Kalıcı Makyajda Teknoloji Hamlesi
ABD’li Mimarların Türkiye Çıkarması: Tarih ve Doğal Taş Efesus Stone’da Buluştu
Nöronal Enerjinin Kalbi Ankara’da Attı
Kameranı Kap, Yarışa Katıl: 1. Kısa Film Festivali İçin Son Gün 15 Aralık
Hakem Tartışmaları Gölgesinde Türk Futbolu, Malatya’da Tehlike Büyüyor
Battalgazi Belediyesi Yılın Son Meclis Toplantısını Yaptı
Geleceğini Arayan Gençler Büyükşehir’in Üniversite Günlerinde Buluştu
MASKİ, Kuluncak’ın Yıllardır Beklediği Altyapı ve İçme Suyu Sorununu Çözüyor
Sadıkoğlu: “İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var”
Akçadağ’a Kalkınma ve İnovasyon Merkezi Açıldı
SULAMA BİRLİKLERİ NE İŞ YAPIYOR?
MALATYA’DA MÜCBİR SEBEP UZATILMASI: SAHADA YİNE TEK KİŞİ, GERİ KALANLAR NEREDE?
Sokak Satıcılarına Şafak Baskını: Çok Sayıda Uyuşturucu Ele Geçirildi
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Yeşilyurt’un Yapı Gücüne Yeni Destek: 70 Milyon TL’lik 2. Beton Santrali Açıldı
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sağlıklı ve genç görünüm kazandırıyor
4. 2025’in Finali: Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumunu Sürdürdü
GENÇLERLE GELECEK BULUŞMASI: BAŞKAN ER KARİYER GÜNLERİ’NDE
Kütüphane Projesi Tartışma Yarattı: Yıldız’dan Sami Er’e Sert Soru
ÖZALPER MAHALLESİ’NDE TRAFİK KAZASI: İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Akçadağ’da Seçim Masalı: İddialara Göre Tarafsızlık Raflarda, Kulisler Sahada!
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
