MALATYA’LI ÇOCUKLARDAN DÜNYA’YA BARIŞ ÇAĞRISI!
Gündem, 23 Ekim 2024 10:07
“BİZE SAVAŞSIZ BİR DÜNYA BIRAKIN”
Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ‘Bizde Kuşlar Filleri Yener/ Filistin’li Çocuklar İçin Mektup Yaz’ etkinliğine katılan çocuklar, İsrail’in saldırıları altında zor günler geçiren Gazze’deki akranları için duygu dolu mektuplar yazdılar. İsrail’in saldırılarının insanlık dışı olduğuna vurgu yapan minikler, bu saldırıların bir an önce durması için tüm dünyaya barış çağrısında bulundular.
Malatya’lı çocuklar, İsrail’in Gazze’de bir yılı aşkın süredir devam ettirdiği soykırıma sessiz kalmadı.
Yeşilyurt Kent Konseyinin düzenlediği ‘Bizde Kuşlar Filleri Yener/ Filistin’li Çocuklar İçin Mektup Yaz’ etkinliğine katılan koca yürekli çocuklar, Filistin’li akranları için duygu yüklü mektuplar kaleme aldılar.
Yeşilyurt Kent Konseyi Binası önünde gerçekleşen etkinliğe aileleriyle birlikte katılan öğrenciler, yazdıkları mektuplarda Gazze’deki çocukların yaşadığı acılara dikkat çektiler. Duygu dolu sözlerin yer aldığı mektuplarında Gazze'deki çocuklara moral vermek ve İsrail'in saldırılarının sona ermesi dileğinde bulunan çocuklar, dünyaya barış çağrısında bulundular.
Filistinli çocukların yaşadığı zorluklara duyulan empati ve dayanışma duygularının yer aldığı mektuplar, küçük yaşlarına rağmen öğrencilerin dünya gündemine olan duyarlılığını gözler önüne serdi. Yeşilyurt Kent Konseyinin ev sahipliği yaptığı bu anlamlı ve özel etkinlik, çocukların dünya barışı ve insanlık adına taşıdıkları umudun bir kez daha ön plana çıkmasına vesile oldu. Gazze’deki çocukların yaşadıkları dramın sona ermesi için yazılan mektuplar, sadece bir dayanışma göstergesi değil, aynı zamanda gelecekte daha barış dolu bir dünya için atılan adımların sembolü olarak görüldü. Öğrencilerin bu içten ve samimi dilekleri, Filistin halkının yaşadığı acılara karşı duyarsız kalmayan bir neslin yetiştiğini göstermiş oldu.
Yazdıkları mektuplarla tüm dünyaya barış çağrısında bulunan çocuklar daha sonra farklı dillerde yazılan ve dünyaya barış mesajlarını içeren dövizlerle Yeşilyurt Kent Konseyi önünde ellerindeki Türk Bayrakları ve Filistin Bayraklarıyla, İsrail’in soykırımına maruz kalan Gazze’deki Müslümanların direnişine destek verdiler. Çocukların yazdıkları mektuplar Filistin’deki çocuklara ulaştırılmak üzere postalandı.
Gündem, 23 Ekim 2024 10:07
Yorumlar (0)
Yeni Yıla Görev Başındaki Kahramanlarla Girildi
Malatya’da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Bir Gün Ara Verildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN GECE BOYU KESİNTİSİZ MESAİ
ESNAFA NEFES ALDIRAN KARAR: E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 1 YIL ERTELENDİ
Yoğun Kar Yağışında Devlet Sahada: Güvenlik Güçleri Görev Başında
Çukur Dere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş’tan Vali Seddar Yavuz’a Övgü Dolu Teşekkür
Yıl Bitmeden Şiddet Patladı: Malatya’da Bıçaklı Kavga
Soğuk Hava ve Yoğun Kar Etkili Oldu: Kurumlar Koordinasyon İçinde Sahada
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’den Yeni Yıl Mesajı
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 75 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor
Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi
Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı
Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”
MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı
Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor
Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik
Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural
2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım
TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak
Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?
ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI
MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
