AĞBABA; “ONAYLANAN KOSGEB KREDİLERİ 10 AYDIR ÖDENMİYOR”
Siyaset, 24 Ekim 2024 21:02
HER AY BİR MİLLETVEKİLİ ‘BU AY ÖDENECEK’ DİYOR
Aralık 2023’de başvuruları alınan, onaylanan ve ödeme bekleyen statüsünde olan KOSGEB deprem kredileri halen ödenmedi. Ağbaba, “10 aydır kredisi onaylanıp bekletilen esnaf ve işletmelere bunun sebebini açıklayacak kimse yok mu?” Diye sordu.
KREDİLERİNİ ÇEKEMEYEN YÜZLERCE ESNAF VE İŞLETME VAR
Dünya Bankası işbirliğiyle başlatılan deprem bölgesindeki işletmelere yeni finansman sağlamayı taahhüt edilen deprem kredisi yüzünden yüzlerce esnaf ve işletme zor günler geçiriyor. Depremden etkilenen 11 il için Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programının 1 yıl ödemesiz, üçer aylık vadelerde 24 ayda ödenecek faizsiz deprem kredisi için bölgeden binlerce başvuru yapıldı, ancak başvurunun üzerinden 10 ay geçmesine rağmen krediyi çekemeyen yüzlerce esnaf ve işletme bulunuyor.
ELİNDE AVUCUNDA NE VARSA VERGİ BORCUNU KAPATMAYA VERDİLER
KOSGEB’ten depremzede esnaf ve işletmelerin hâlâ ödeme yapılmadığını belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kredisi onaylanıp ödeme bekleyen çok sayıda esnafın krediye güvenerek mal alımları yaptığını, işyerlerinin tadilatlarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Pek çok esnaf krediye başvuru yapmak için elinde avucunda ne varsa vergi borcunu kapatıp istenen tüm belgeleri tamamlayarak krediye başvurdu. Aralık ayında belgeleri incelenip kredi başvuruları kabul edilmesine, KOSGEB tarafından kredileri onaylanmasına rağmen, 10 aydır her gün başka bir sebep ileri sürülerek hak ettikleri bedeller hesaplarına yatırılabilmiş değil. Özellikle, kredi desteğinin işletmelerin hasar gördüğü veya gelir kaybına uğradığı bölgelerde büyük önem taşıdığı düşünülürse, bu gecikmenin konteynerlerde yaşam mücadelesi veren esnaflar için ne kadar hayati olduğu ortaya çıkıyor.” Dedi.
HER AY 1 MİLLETVEKİLİ ‘BU AY ÖDENECEK’ DİYOR
Ağbaba, açıklamasının devamında, “Daha önce de dile getirdiğimiz gibi deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapılmazsa, esnaf, sanatkar, işverenler desteklenmezse zaten çok zor şartlar altında mücadele eden iş çevreleri ve depremden etkilenen şehirler ciddi sıkıntılar yaşayacaktır. Görünen o ki bu talepler AKP yöneticilerinin bir kulağından girip diğerinden çıkıyor. Her ay bir milletvekili çıkıp ‘bu ay ödemeler yapılacak’ demesine rağmen halen yüzlerce esnaf ve işletmenin ödemesi yapılabilmiş değil. Bu şartlarda deprem bölgesinin ayağa kaldırılmasını, esnafın geri ödeme bile vermekten aciz bir yönetimden deprem yaralarını sarmasını beklemek hayal olur” dedi.
Siyaset, 24 Ekim 2024 21:02
Yorumlar (0)
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 75 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor
Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi
Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı
Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”
MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı
Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor
Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik
Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural
2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım
TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak
Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?
ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI
MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN KAR MESAİSİ
Yılbaşı Öncesi Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok: Denetimler Sıklaştırıldı
SEÇİM YAKLAŞTI, ODALAR KONUŞMAYA BAŞLADI: PEKİ BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?
Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”
Malatya’da DEAŞ Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı
Battalgazi’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Otomobilde 1 Kişi Hayatını Kaybetti
DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı
Vali Seddar Yavuz’un Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı
Hasat Sergisi Sanat Tutkunlarından Yoğun İlgi Gördü
Tecde’ye Büyük Yatırım: Spor Kompleksi’nin Temeli Atıldı
Sadıkoğlu ile Torunoğlu’ndan Ortak Vizyon ve İş Birliği Vurgusu
Başkan Taşkın’dan Mahalle Ziyareti: Çolaklı’da Talepler Dinlendi
Merkez Çarşı ile Malatya Yeniden Ayağa Kalkıyor
Yeşilyurt’ta Sosyal Belediyecilik Hamlesi: İlk Taziye Evi Çilesiz’de Açıldı
