10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor
Eğitim, 28 Ekim 2024 10:20
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, üçüncü gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Fuarda imza günü etkinliklerine katılan yazarlar, eserleri okurlarına tanıtma ve imzalama fırsatı buluyor.
“Kitabın Ruhuyla Yeniden” mottosuyla gerçekleştirilen 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce kitapseverler fuar alanını gezerek, bol bol kitap alıyor ve sevdikleri yazarlara bir araya geliyorlar. Kitap fuarından memnun olduklarını ifade eden yazarlar ise başta Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorlar.
Aktaş, “Kitap Fuarını Bu Şekilde Düzenli ve Özenli Bir Şekilde Yapmak Oldukça Mühim”
Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın güzel bir fuarcılık örneği sergilediğini vurgulayan Yazar Ümit Aktaş “Mana ve Çıra yayınevlerinde kitaplarım yayınlanıyor. Daha çok düşünce, roman ve şiir kitaplarım var. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na başlangıcından beri katılmaya çalışıyorum. Malatya hakikaten çok güzel fuarcılık örneği sergiliyor. Tabii ki bu konuda istikrarlı olmak da çok önemlidir. Ayrıca depreme ve deprem sonrasında yaşanan sıkıntılara rağmen kitap fuarını bu şekilde düzenli ve özenli bir şekilde yapmak da oldukça mühimdir. Gençlerin ve kitapseverlerin kitaplara olan ilgileri bu tip fuarlarla desteklemek, okuma serüveni oluşturuyor. Genel anlamda baktığımız zaman Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na katılım oldukça iyi. Fuar kapsamında birtakım etkinlikler de yapılıyor. Bu organizasyondan dolayı da Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” dedi.
Malatya’nın Türkiye’de önemli kültür şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Yazar ve Senarist Tarık Tufan “Malatya bir kültür şehridir. Malatya fikir, sanat, edebiyat ve siyaset alanlarında Türkiye fikrinin oluşumuna katkı sağlamış derinlikli düşünce, edebiyat ve sanat insanlarıyla bugüne kadar var olmuş bir şehirdir. Dolayısıyla Malatya’ya gelerek kültür insanları, kültür takipçileriyle bir arada olmak benim için çok önemli ve kıymetlidir. Bir yazar olarak Malatya’daki kültürel birikimin bir parçası olmak da önem arz ediyor. Ayrıca gittiğimiz şehirlerde yazar olarak okurlarımızla bir araya geliyoruz ama aynı zamanda o şehrin kültüründen de bir şeyler alarak gidiyoruz. Malatya bu anlamda besleyici ve bereketli bir şehirdir” dedi.
Tufan, “Malatya, Kendisini Yeniden İnşa Edebilecek Kabiliyette Bir Şehirdir”
Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın bir parçası olmaktan memnuniyetini dile getiren Tufan, “6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri de Malatya’ydı. Malatya halkı depremin olduğu günden bu yana ayağa kalkmak için çaba sarf etti. Ben Malatya’nın gücünün, hayat duygusunun, buna yeteceğini düşünüyorum. Yani Malatya, kendisini yeniden inşa edebilecek kabiliyette, kudrette ve birikimde bir şehirdir. Bizlerde edebiyatçılar olarak ‘bunların bir parçası olabilir miyiz?’ diye kendimize soruyoruz. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı bu açıdan çok önemli bir süreç. Bir taraftan insanlarımızın başlarını sokabilecek konutları inşa edilirken bir taraftan da kültürün ve edebiyatın kendini var etmesi için bu tür etkinliklerin yapılmasını önemsiyorum. Yeniden Malatya’da olmaktan ve bu kültürel etkinliğin bir parçası olmaktan da mutluluk ve heyecan duyuyorum. Malatya’daki kitap fuarının kendisini ‘Anadolu Kitap Fuarı’ olarak tabir etmesini de ayrıca değerli buluyorum” dedi.
6 Şubat depremlerinin ardından kitap fuarının yapılmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Yazar Emre Gül, “Öncelikle böyle bir organizasyona davet edildiğim için Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na daha önce birkaç kez gelmiştim ve her seferinde büyük bir coşku ve heyecanla karşılaşıyorum. Bu durumda beni çok mutlu ediyor. Kitap fuarı sayesinde Malatya ile gönül bağım oluştu ki o nedenle her fırsatta gelmeye çalışıyorum. Özellikle depremden sonra fuarın yeniden açılması beni çok mutlu etti” dedi.
İlk kez Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na geldiğini ifade eden Yazar Özge Naz, “Gerçekten fuara çok büyük bir katılım var. Ayrıca fuarı çok beğendimi belirtmek istiyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen fuarda, çok güzel bir şekilde ağırlanıyoruz. Bu durumdan da oldukça memnunum” dedi.
Eğitim, 28 Ekim 2024 10:20
Yorumlar (0)
MALATYA’NIN PRENSESLERİ AŞKLA, AZİMLE İLK 8’E YÜKSELDİ.
Battalgazi’de Torbacılara Darbe: 817 Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi.
Hemşehrilik Ruhu Kilis’te Buluştu: Halil Coşkun Paşa’ya Özel Plaket.
Sadıkoğlu’ndan Kararlılık Mesajı: “Makama Değil, Hizmete Talibiz”
MALATYA’NIN MERKEZİ AKPINAR’DA DEĞİŞİM RÜZGÂRI.
YAKINCA’DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 3 KİŞİ YARALANDI.
DÜNDEN BUGÜNE MALATYA TSO: BİR ASRI AŞAN TİCARET VE SANAYİ YOLCULUĞU.
MALATYA’NIN SESİNİ ANKARA’YA TAŞIYAN İSİM: İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK.
BAŞKAN TAŞKIN VE MİLLETVEKİLİ TÜFENKÇİ’DEN GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
YAZIHAN’DA HİZMET MEMNUNİYETİ: BAŞKAN ER’E TEŞEKKÜR.
ŞEHRİN ÇEHRESİ YEŞİL ALAN VE PEYZAJ ÇALIŞMALARIYLA DEĞİŞİYOR.
Yeşilyurt’ta Minibüs ile Otomobil Çarpıştı: 4 Yaralı.
AKÇADAĞ’DA “DÜĞÜN SALONU” ÇIKMAZI: YETKİLİLER NEYİ BEKLİYOR...?
Selin Vurduğu Kocaözü’nde Çalışmalar Sürüyor.
Battalgazi’de Semt Pazarlarında Fiyat ve Etiket Denetimi.
Bir Havalimanı, İki Ziyaret, Çok Sayıda Soru: Akçadağ’da Neler Oluyor?
Başkan Er’den Ulaşım Müjdesi: Malatya’nın Altyapısı Yenileniyor.
TSO’dan Üyelerine Nefes Aldıran Yapılandırma İmkânı.
Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Metamfetamin ve Kimyasal Sıvı Ele Geçirildi.
İSKENDER YILMAZ’DAN MALATYA’YA VE KAYISIYA GURUR VEREN DOKUNUŞ.
Fırtınanın Vurduğu OSB’de Boyraz’tan Geçmiş Olsun Ziyareti.
Akçadağ Sahipsiz mi? Vatandaşlardan Siyasi Partilere Sert Tepki.
Yeni Çarşı’da Esnaf Buluşması: Başkan Taşkın Sahada.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: Metamfetamin ve Kimyasal Sıvı Ele Geçirildi.
Gastronomi Festivali Malatya’yı Lezzet ve Kültürün Merkezi Yaptı.
Malatyalı Gençler COP31’de Gelecek İçin Söz Söyleyecek.
Malatya’da Narkotik Operasyonu: 8 Şüpheli Tutuklandı.
Yeşilyurt’ta İki Otomobil Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı.
17 Ağustos Depremi’nin Acısı Hâlâ Yüreklerde.
Malatya Kayısısında Kalite ve Değer İçin Lisanslı Depoculuk.
Malatya Trafiğine Nefes Aldıracak Proje: Boztepe Caddesi.
Malatya Yolunda Korku Dolu Anlar! Otomobil Göksu Çayı’na Uçtu.
Başkan Er: “Malatya’nın Ulaşım Geleceğini Güçlendiriyoruz.
Mahmut Boyraz’dan Yeni Parti’ye Hayırlı Olsun Ziyareti: “Bizim Siyasetle İşimiz Yok.
Orduzu Göleti’nde Korku Dolu Anlar! Anne ve Çocukları Kurtarmak İçin Suya Girdiler.
Malatya’da Vatandaşın Su İsyanı: “Hem Kesiliyor Hem Cep Yakıyor.
Şahnahan’da Trafik Kazası: 1 Vatandaş Hayatını Kaybetti.
Malatyalı Çiftçilere Müjde! 110 Milyon 476 Bin Liralık Destek Ödemesi Bugün Hesaplarda.
Çocukların Güvenliği İçin Polis Ekiplerinden Bilgilendirme Çalışması.
