Başkan Kılıç ; Cumhuriyet,hürriyetimize gem vurulamayacağının adıdır
Gündem, 28 Ekim 2024 12:46
Başkan Kılıç ; “Cumhuriyet,Tarih boyunca içeriden ve dışarıdan her türlü saldırıya maruz kalmış ve her zaman bu saldırıları bertaraf ederek bağımsızlığını koruyan bir milletin zaferlerinden biridir “ dedi.
29 Ekim cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç,Cumhuriyetin bir Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin adı olduğunu söyledi.
Milli egemenlik çatısı altında dil,din ve ırk farkı gözetmeden ve gözetilmeden yönetenlerle ve yönetilenlerle demokrasi odağında buluşturan halkın kendi egemenliğini kullandığı bir devlet yapısı olan Cumhuriyet’in kardeşlik üzerine inşa edilen ortak bir değerler bütünü olduğunu ifade eden Başkan Kılıç ; Kimseyi dışlamadan,ötekileştirmeden bu kutsal vatan toprakları üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan,farklılıkları ayrımcılık olarak nitelendirmeyip ortak zenginlik olarak tanımlayan Cumhuriyetin , toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimi olduğunu unutmayalım.
Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sınırlarını çizdiği ve bizlere vatan olarak bıraktığı bu kutsal topraklarda atalarımız iç ve dış saldırılara karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihte eşine rastlanmamış bir Kurtuluş Savaşı başlatarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış ve 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.
Başta ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,tüm silah arkadaşlarını,cephede ve cephe gerisinde canlarını feda ederek bizlere bu vatanı miras bırakan ecdadımızı rahmet ve minnetle anarken, bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri daima hatırlamalı, Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde ülkemizi eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda geliştirerek Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda emin adımlarla yürümeli, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda ilerlemeliyiz “ dedi.
Gündem, 28 Ekim 2024 12:46
Yorumlar (0)
Akçadağ’ın Değerli İsmi Mustafa Evin Hayatını Kaybetti.
Yeşilyurtspor’dan Gurur Veren Başarı: Play-Off’ta Bir Üst Tur Bileti Malatya’nın!.
Akçadağ’da Teşkilat Tartışması: Unvan Çok, Sahada Görünürlük Az İddiası.
Battalgazi’de Göztepe Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırıldı
Başkan Er, Dolu Felaketinin Vurduğu İlçelerde İncelemelerde Bulundu.
Yeşilyurt’ta Silahlı Yaralama Olayının Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı.
MONİLYA HASTALIĞI SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Battalgazi’de Aileler Kıyasıya Yarıştı, Renkli Görüntüler Oluştu.
Yeşilyurt’ta Futbol Şöleni: Mini Dünya Kupası Başladı
Malatya’da Korkutan Deprem: Battalgazi Merkezli Sarsıntı Kentte Hissedildi.
Başkan Taşkın, Taziye Merkezinde Hizmet Kalitesini Değerlendirdi.
Narkotik Operasyonunda Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya’da Dolu Yağışı Sonrası Yetkililerden Basın Açıklaması.
MALATYA SATRANÇ EMEKTARLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI.
Arapgir Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 2-2.
Hekimhan Girmana Belediyespor BAL Ligi’ne Yükseldi.
Malatya U-15 Gençler Futbol Ligi’nde Şampiyon Fenerspor Oldu.
Malatya’da Dolu Felaketi: Kayısı Bahçelerinde Büyük Hasar, Üretici Endişeli.
Sağlığa Sessiz Kahramanlar: Eczane Teknisyenlerinin Anlamlı Günü.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında.
Akçadağ’da Ağlayan Gelinler Açtı, Doğaseverler Bölgeye Akın Etti.
Yeşilyurt’ta Huzur Uygulaması: 310 Kişi ve 94 Araç Sorgulandı.
Yıldıztepe’de Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti.
Malatya 1. Amatör Küme Play-Off’ta Kritik 3. Hafta Maçları Pazar Günü Oynanacak.
Gençlere Yönelik Farkındalık Kampına Başkan Er’den Destek
Başkan Er, Kuzey Çevre Yolundaki Son Durumu Değerlendirdi.
Kadın Emeğine Büyükşehir’den Tam Destek.
Afrika’da Kurban Bereketi: Kardeşlerini Unutma Derneği Hazırlıklara Başladı.
Malatya’da Narkotik Suçlarla Mücadele Bölge Toplantısı Öncesi Önemli Ziyaret.
MASKİ’den Kırsala Güçlü Dokunuş: Yaylacık’a 6.500 Metre Altyapı.
Malatya’da Kurumlar Arası Futbol Coşkusu Sona Erdi.
Battalgazi’de Büyük Hizmet: Yaşlı Vatandaşlara Okuma Yazma Kursu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Start Verdi.
Malatya’da Kontrolden Çıkan Araç İstinat Duvarında Asılı Kaldı.
Arapgir Karayolu’nda Tır Faciası: 80 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu.
Yeşilyurtspor’dan Play-Off’ta Muhteşem Zafer: 3-1.
Uyku Apnesı̇ Yaşam Kalı̇tenı̇zı̇ Etkı̇lemesı̇n!
Başkan Özcan: “23 Nisan, Millet İradesinin ve Çocuklarımızın Bayramıdır.
İZDO YENİ YÖNETİM KURULUNDA YOL HARİTASI ÇİZİLDİ.
