Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kadın Vefa Konağı’nda düzenlenen
Yaşam, 30 Ekim 2024 05:20
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Başharık Mahallesi’nde bulunan Kadın Vefa Konağında, kadınlar için farkındalık yaratmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ‘Kaynana-Gelin Arasındaki Sorunlar ve Çözüm Yolları’ konulu seminer düzenlendi. Seminere, çeşitli yaş ve sosyo-ekonomik kesimlerden kaynana ve gelinler katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Vefa Konağında, aile içi huzurun sağlanmasına yönelik çözüm önerilerini tartışmak ve bu iki önemli aile bireyi arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı bir zemine oturtulması amacıyla ilki gerçekleştirilen ‘Kaynana-Gelin Arasındaki Sorunlar ve Çözüm Yolları’ konulu seminer, yoğun ilgi gördü. Aile danışmanları ve sosyologlar tarafından verilen seminer, periyodik aralıklarla devam edecek.
KATILIMCILARA EMPATİ, SABIR VE ANLAYIŞIN ÖNEMİ ANLATILDI
‘Kaynana-Gelin Arasındaki Sorunlar ve Çözüm Yolları’ konulu seminerde, özellikle kaynana-gelin ilişkisinin tarihsel ve kültürel boyutlarına değinildi. Anadolu kültüründe bu ilişkinin, kimi zaman anlaşmazlıklara, kimi zaman ise güçlü bir dayanışmaya dayandığı vurgulandı. Bu ilişkiyi daha iyi yönetebilmek için katılımcılara empati, sabır, ve karşılıklı anlayışın önemi anlatıldı. Aile danışmanları ve sosyologlar tarafından anlatılan seminerde iletişimin geliştirilmesi, her iki tarafın da duygularını doğru ifade etmesi ve karşısındakini dinleme becerilerinin geliştirilmesiyle sorunların önüne geçilebileceği üzerinde duruldu. Ayrıca, bazı durumlarda kaynana ve gelin arasında nesil farkının getirdiği bakış açısı farklılıklarının da sorunları tetikleyebileceği dile getirildi.
HOŞGÖRÜNÜN ÖNEMLİ BİR ADIM OLDUĞU VURGULANDI
Seminerde anlatılan konulardan biri de hoşgörü oldu. Kişisel alanın korunması ve bireylerin birbirlerine karşı hoşgörülü davranmalarının, aile içi huzuru korumanın en temel adımlarından biri olarak değerlendirildi. Ayrıca kaynana ve gelinlerin, aile içinde rollerini netleştirmeleri ve birbirlerinin hayatlarına aşırı müdahaleden kaçınmaları gerektiği önerildi. Seminerin sonunda kadınlar, kendi tecrübelerini paylaşarak bu tür sorunlarla nasıl çözüme ulaştırdıklarını anlattılar.
“DÜZELTİLMEYEN HER ŞEYİN ÜSTÜ KAPALI KALIYOR”
‘Kaynana-Gelin Arasındaki Sorunlar ve Çözüm Yolları’ konulu seminere katılan ve kendisinin de kayınvalide olduğunu belirten Nezahat Kılınç, seminerde verilen eğitimden faydalandığını söyledi. Kılınç, “2 gelinim var. Örnek gelinlerim var. Örnek de bir kaynanayımdır inşallah. Seminerden faydalandık. Hocalarımız güzel konuştu. İnşallah böyle konuları öğrenelim ki, tekrardan öğretelim. Sadece eğitim verenlere yük olmayalım. Bizim de deneyimlerimiz var, bizim de katkılarımız olsun bu tür eğitimlere. Evler huzurlu ve güzel olsun. Oğlanlarımızı da, gelinlerimiz de, kızlarımızı da ve damatlarımızı da yormayalım. Bir şeyler yaparak, bir yerleri düzeltmemiz lazım. Düzeltilmeyen her şeyin üstü kapalı kalıyor. Bu nedenle her şeyi açık anlatacaksın. Her konuda orta yol bulmalıyız. Kimse sert konuşmaktan ve sertlikten hoşlanmaz. Hep onure edeceksin. En küçük şeyleri bile takdir edeceksin. Büyükşehir Belediyesi’nin bu semineri güzel bir adım. İnşallah devamı gelir. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Güzel bir ortam oldu, memnun olduk” dedi.
Hem gelin hem de kaynana olduğunu söyleyen Yasemin Çalışkan ise, “Seminer çok güzel ve aydınlatıcıydı. İhtiyacımız olan konulardı. Toplumun böyle bir seminere ihtiyacı var bence. Tecrübeli olsak da olmasak da öğrenmemiz gereken çok şey var” diyerek Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına seminerden dolayı teşekkür etti.
Yaşam, 30 Ekim 2024 05:20
Yorumlar (0)
Sokak Satıcılarına Şafak Baskını: Çok Sayıda Uyuşturucu Ele Geçirildi
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Yeşilyurt’un Yapı Gücüne Yeni Destek: 70 Milyon TL’lik 2. Beton Santrali Açıldı
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sağlıklı ve genç görünüm kazandırıyor
4. 2025’in Finali: Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumunu Sürdürdü
GENÇLERLE GELECEK BULUŞMASI: BAŞKAN ER KARİYER GÜNLERİ’NDE
Kütüphane Projesi Tartışma Yarattı: Yıldız’dan Sami Er’e Sert Soru
ÖZALPER MAHALLESİ’NDE TRAFİK KAZASI: İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Akçadağ’da Seçim Masalı: İddialara Göre Tarafsızlık Raflarda, Kulisler Sahada!
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
