YARALI KURT, GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ’NDE TEDAVİ ALTINA ALINDI
Malatya, 05 Şubat 2021 16:50Şehirlerarası Malatya –Kayseri yolu Kürecik mevkiinde araç çarpması sonrası ağır yaralanan kurt, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yeni Köy Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde tedavi altına alınarak sağlığına kavuştu. Tedavisi yapılan kurt, tamamen düzeldikten sonra doğaya salınacak.
Büyükşehir Belediyesi Yeni Köy Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ndeki tedaviyle ilgili olarak bilgiler veren Veteriner Hekim Sadık Özelçi, “Akçadağ ilçesinden trafik kazası sonucu yaralanan kurdun sağlık durumu uyguladığımız tedavi sonrasında normale döndü. Kurt geldiğinde hiç hali yoktu ve ağızdan, burundan kan geliyordu. Acilen kanamayı durdurmak için ilk müdahale yapıldı ve hemen ardından antibiyotik ile serum desteği verildi. Yaptığımız müdahale ve tedavilerinin ardından kurt kendini toparlamaya başladı. Tahminim önümüzdeki haftaya kadar gözetim altında kalacak. Bu arada tedavisi devam edecek. Tedavileri bitince tekrar bize geldiği adresten doğal ortamına gönderilecek. Bakım evinde yaban hayvanlarına da hizmet veriyoruz. Yaban hayvanları hangi şikâyetle geliyorsa tedavilerini büyük bir titizlikle uyguluyoruz. İyileşince de tekrar hangi ilçeden gelmiş ise doğal ortamına gönderiliyor. Bu imkânları sunan Sayın Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Başkanıma da buradan teşekkür ediyoruz” dedi.
Hayvan Bakım Evi’nin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Sağlık Teknikeri Sabri Kartal ise yaptığı açıklamada, “Biz 13 ilçeye hizmet veriyoruz. İlçeler kendi mücadelesi ile yakaladıkları sokak hayvanlarını barınağımıza getiriyorlar. Rehabilite ettiğimiz hayvan sayısı yıllık 2 binin üzerindedir. Tabi bunların hepsini ilçeler getiriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu hayvanların barınağa getirilme işlemi tarafımızca yapılmıyor. Ayrıca yılda yüzde 6 sahiplendirme işlemi de gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız geliyor burada alacağı hayvanı beğeniyor, biz de test ve tedavisini yaptıktan sonra sahiplendiriyoruz. Yıllık olarak barınağımızda 3 bin gibi hayvan gelir ve gider. Şu anda barınağımızda 437 hayvan bulunuyor. Günlük ortalama 30 hayvan gelir 30 hayvan gider. Normal sağlıklı hayvanlar 15 günün üzerinde burada durmaz. Tabi istisnai durumlar hariç” şeklinde konuştu.
Malatya, 05 Şubat 2021 16:50
Yorumlar (0)
Baş Ağrılarına Karşı Etkili Önlem: Yaşam Tarzınızı Gözden Geçirin.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Mücadele: Ayak Tenisi Turnuvası Başladı
Baharda Gözlerinizi Ovuşturmak Kalıcı Hasara Yol Açabilir!.
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu Ayakta Alkışlandı.
Su Deposu Seçiminde Kritik Uyarı: WRAS ve TSE Yoksa Tehlike Var.
Malatya’da Örnek Dayanışma: Büyükşehir Belediyesi ile Başsavcılık Güçlerini Birleştirdi.
Battalgazi’de Fikirler Yarıştı, Kazanan Gençlik Oldu.
Akçadağ’ın Değerli İsmi Mustafa Evin Hayatını Kaybetti.
Yeşilyurtspor’dan Gurur Veren Başarı: Play-Off’ta Bir Üst Tur Bileti Malatya’nın!.
Akçadağ’da Teşkilat Tartışması: Unvan Çok, Sahada Görünürlük Az İddiası.
Battalgazi’de Göztepe Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırıldı
Başkan Er, Dolu Felaketinin Vurduğu İlçelerde İncelemelerde Bulundu.
Yeşilyurt’ta Silahlı Yaralama Olayının Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı.
MONİLYA HASTALIĞI SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Battalgazi’de Aileler Kıyasıya Yarıştı, Renkli Görüntüler Oluştu.
Yeşilyurt’ta Futbol Şöleni: Mini Dünya Kupası Başladı
Malatya’da Korkutan Deprem: Battalgazi Merkezli Sarsıntı Kentte Hissedildi.
Başkan Taşkın, Taziye Merkezinde Hizmet Kalitesini Değerlendirdi.
Narkotik Operasyonunda Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya’da Dolu Yağışı Sonrası Yetkililerden Basın Açıklaması.
MALATYA SATRANÇ EMEKTARLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI.
Arapgir Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 2-2.
Hekimhan Girmana Belediyespor BAL Ligi’ne Yükseldi.
Malatya U-15 Gençler Futbol Ligi’nde Şampiyon Fenerspor Oldu.
Malatya’da Dolu Felaketi: Kayısı Bahçelerinde Büyük Hasar, Üretici Endişeli.
Sağlığa Sessiz Kahramanlar: Eczane Teknisyenlerinin Anlamlı Günü.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında.
Akçadağ’da Ağlayan Gelinler Açtı, Doğaseverler Bölgeye Akın Etti.
Yeşilyurt’ta Huzur Uygulaması: 310 Kişi ve 94 Araç Sorgulandı.
Yıldıztepe’de Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti.
Malatya 1. Amatör Küme Play-Off’ta Kritik 3. Hafta Maçları Pazar Günü Oynanacak.
Gençlere Yönelik Farkındalık Kampına Başkan Er’den Destek
Başkan Er, Kuzey Çevre Yolundaki Son Durumu Değerlendirdi.
Kadın Emeğine Büyükşehir’den Tam Destek.
Afrika’da Kurban Bereketi: Kardeşlerini Unutma Derneği Hazırlıklara Başladı.
Malatya’da Narkotik Suçlarla Mücadele Bölge Toplantısı Öncesi Önemli Ziyaret.
MASKİ’den Kırsala Güçlü Dokunuş: Yaylacık’a 6.500 Metre Altyapı.
Malatya’da Kurumlar Arası Futbol Coşkusu Sona Erdi.
Battalgazi’de Büyük Hizmet: Yaşlı Vatandaşlara Okuma Yazma Kursu.
