BAŞKAN GEÇİT, “SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Eğitim, 31 Ekim 2024 18:59
Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Sadrettin Konaevi Kız Anadolu İmar Hatip Lisesinde düzenlenen ‘Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Farkındalık’ eğitiminde öğrencilerle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, çevre ve doğa bilincine sahip bir nesil inşa edip, geleceğe güzel bir dünya emanet etmek için farkındalık oluşturan ‘Sıfır Atık’ projelerinin altına imza atmaya devam ettiklerini söyledi.
Öğrencilere çevre bilincini aşılamak, çevreye duyarlılığı ve sağlıklı yaşamı öğretmek amacıyla gerçekleşen eğitim çalışmasında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, ‘Hep Birlikte El Ele, Sıfır Atıkla Yeşil Geleceğe’ sloganıyla gerçekleşen bilgilendirme faaliyetleriyle öğrencilere çevre bilincini aşılamaya çalıştıklarını söyledi.
Sürdürülebilir ve farkındalık oluşturan projelerle çevreyi koruma adına önemli adımlar attıklarını ifade eden Başkan Geçit, “Günümüz dünyasında sağlıklı bir çevre, temiz bir ortam ve yaşanabilir alanların çok büyük önemi vardır. Atık yönetimi, geri dönüşüm çalışmaları, yeşil alanların artırılması ve temiz enerji kullanımı konularında yaptığımız yatırımlar ile ilçemizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Güzel bir gelecek inşa etmek için bugünlerde attığımız adımların, ektiğimiz tohumların ayrı bir değeri vardır. Çocuklarımıza erken yaşlarda çevre bilinci aşılamak amacıyla okullarımızda düzenlediğimiz bilgilendirme faaliyetleri ise bu açıdan bakıldığı zaman ayrı bir önem taşımaktadır. Çevre bilincine ve geri dönüşüm duyarlılığına sahip bir nesil inşa ederek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya emanet içinde tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bilgilendirme faaliyetlerimiz dışında okullar arasında atık pil toplama yarışması düzenledik, bu yarışma ile atık pilin çevreye verdiği zarara dikkat çekmeye çalışıyoruz. Atık pilin toprağa, havaya ve suya çok ciddi zararları vardır, bizlerde bu konuda toplumsal bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Başkan Geçit, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde devam eden ‘Sıfır Atık’ projesine ülke çapında en fazla katkı sunan yerel yönetimlerin başında geldiklerini dile getirdi.
Dünya çapında bilinen bir çevre hareketine dönüşen ‘Sıfır Atık’ projesinin kesintiye uğramadan uzun yıllar devam etmesi, bir yaşam biçimi haline gelmesi ve çevreyi koruma bilincinin her an diri tutulması içinde belediye olarak her türlü desteği verdiklerinden bahseden Başkan Geçit, “Temiz, sağlıklı ve güzel çevrenin insan ve toplum hayatında çok önemli yeri vardır. Çevre bilincinin yaygınlaşması ve hep birlikte daha temiz, daha yeşil bir Yeşilyurt inşa etmek içinde farklı projeler geliştirip, toplumun tüm kesimlerinin desteğini almaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek bırakmak için, doğayı koruma konusunda her bir vatandaşımızın desteğine ihtiyacımız var. Hep birlikte hareket ederek çevremizi ve doğamızı korumalıyız. Tüm hemşerilerimizi, çevre konusunda daha duyarlı olmaya ve doğamızı korumak için birlikte hareket etmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
Başkan Geçit konuşmasından sonra öğrencilere ‘Sıfır Atık’ çantası hediye etti.
Eğitim, 31 Ekim 2024 18:59
Yorumlar (0)
Akçadağ'da Araç Yangını Korkuttu.
CHP'den Malatya Kamuoyuna Dikkat Çeken Açıklama.
Doğanşehir'de Odunluk Yangını Kısa Sürede Kontrol Altına Alındı.
Tekstil Fabrikasının Atık Deposunda Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü.
Havalimanı Yolunda Korkutan Kaza: Sürücü Ağır Yaralandı.
Büyükşehir'in Mobil Konkasör Hamlesi Maliyetleri Düşürüyor.
Battalgazi'nin Hikâyesi 60 Saniyelik Videolarla Anlatılacak.
Malatya'da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 202 Kiloluk Sentetik Madde Üretilebilecek Hammadde Ele Geçirildi.
Kuluncak İlk Kültür Festivali İçin Hazır: Hedef Tanıtım, Birlik ve Dayanışma.
İşletmelerin En Büyük Gündemi: Yüksek Kira ve Tahliye Endişesi.
CHP Malatya İl Yönetiminden Üç İlçeye Görevden Alma Kararı.
Büyükşehir, Kırsal Ulaşımda Standartları Yükseltiyor.
Şehit Yakınları ile Gaziler Sanat Eserlerini Sergiledi.
Malatya'da Huzur Operasyonu: 273 Ekip Sahadaydı.
FETÖ'den Aranan 3 Firari Hükümlü Güvenlik Güçlerince Yakalandı.
Parçikanlılar Sarıçiçek Yaylası'nda Birlik ve Kardeşlik İçin Buluştu.
Salih Karcıoğlu 2. Uluslararası Resim Sergisine Yoğun İlgi.
Havuz Kaynaklı Göz Enfeksiyonları Tatilinizi Kâbusa Çevirebilir.
Stres ve Obezite Kalp Rahatsızlıklarını Tetikliyor.
Başkan Geçit: "Üreticimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz.
Şampiyon Şirketler Grubu, Birlik ve Bereket Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı
Sevgi ve Mutluluğun Buluştuğu Gece: Gerçek ve Çekin Ailelerinin Düğünü
Battalgazi Belediyesi, Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Yanında.
Bakan Murat Kurum'un İsmi Malatya'nın En Prestijli Caddesinde Yaşatılacak.
Sarıçiçek Festivali ile Yamadağı Şenlikleri Kültürel Birliğe Sahne Oldu.
Başkan Er Darende’de Hizmet ve Yatırımları Değerlendirdi.
Malatya TSO, ABD Pazarındaki Yeni Ticaret Fırsatlarını Masaya Yatırıyor.
Yüzler Güldü, Gönüller Buluştu: Malatya'da Özel Çocuklara Yaz Şenliği.
Doğanyol'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangına Ekiplerden Hızlı Müdahale.
Malatya'nın Arguvan ilçesinde meydana gelen trafik kazası faciayla sonuçlandı.
Malatya'da Huzur İçin Kesintisiz Mesai: İlk 6 Ayın Verileri Paylaşıldı
Anız Yakımına Geçit Yok: Yetkililerden Önemli Açıklama.
Narkotik ve İstihbarattan Ortak Operasyon: 2 Şüpheli Gözaltında.
Narkotikten Başarılı Operasyon: Mideye Gizlenen Uyuşturucu Ele Geçirildi.
AKSA Fırat Elektrik'ten Örnek Çalışma: Kanal İçindeki Demir Direk Kısa Sürede Kaldırıldı.
Sosyal Medya Algısına Sert Tepki: CHP'de Konuşacak Makamlar Bellidir.
Malatya Merkezli Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 824 Milyon TL'lik İşlem Hacmi Tespit Edildi
MAHMUT BOYRAZ, MALATYA TSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI: "EKONOMİK GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ.
Battalgazi Belediyesi Parklarda Yerli Üretimle Hem Kaliteyi Hem Tasarrufu Artırıyor
