10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı yoğun katılımla devam ediyor.
Eğitim, 31 Ekim 2024 22:29
MALATYA KİTAP FUARI BÖLGE İLLERİNE DE HİTAP EDİYOR
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği iş birliğinde düzenlenen 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, yazarların ve kitapseverlerin yoğun katılımıyla devam ediyor. Her gün birçok yazarın konuk olduğu imza gününe katılan vatandaşlar, yazarlarla tanışma fırsatı buluyor ve hatıra fotoğrafları çekiyorlar.
Orduzu Pınarbaşı’ndaki Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ve bu yıl ‘Kitabın Ruhuyla Yeniden’ mottosu ile düzenlenen 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nda imza günü düzenleyen yazarlar, kitapseverler sayısının ve okuyucu kitlesinin her yıl daha da arttığını söylediler. Malatya’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını da dile getiren yazarlar, fuarın bölgeye de hitap etmesinden dolayı memnun olduklarını belirttiler.
“ÇOK GÜZEL BİR ATMOSFER VAR BURADA”
Malatya’ya il kez geldiğini ve Malatyalıların misafirperverliğini çok güzel hissettiğini söyleyen Yazar Sadiye Yılmaz, “Malatya yakın zamanda tekrardan bir deprem olayı ile karşı karşıya kaldı. İster istemez o burukluğu insanların yüzlerinde hissediyoruz. Bizleri buraya davet eden, gelmemizi sağlayan, burada misafirperverliğini gösteren herkese teşekkürü borç biliyorum. Gerçekten çok güzel bir atmosfer var burada. Bu tarz fuarların daha da çok yoğunlaşarak yapılması gerektiğine inanıyorum. Çocuklar çok güzeller. Onların gözlerinde o heyecanı, o umudu görmek bizler için çok mutluluk verici bir şey. İnşallah böyle etkinlikler daha çok olur. Özellikle misafirperverliğiniz harikaydı. Ben Malatya'ya ilk kez geliyorum. Açıkçası tedirgin oluyorum ilk kez gideceğim yerler için. Ama ben Malatya'nın gerçekten misafirperverliğini ve ev sahipliğini çok güzel hissettim. Her şey için çok teşekkür ediyorum” dedi.
“FUARA KATILIM HER YIL ÜZERİNE KOYARAK DEVAM EDİYOR”
Malatya kitap fuarına yıllardan beri katıldığını ifade eden Yazar Yiğit Recep Efe, fuara katılımın her yıl üstüne koyarak büyüdüğünü söyledi. Yazar Efe, “Ben Malatya kitap fuarlarına ilk günden beri katılıyorum. Bu nedenle Malatya kitap fuarının, Malatya'da kitap okuma kültürünün nereden nereye vardığını çok net gözlemleyebiliyorum. Malatya her yıl üzerine koyarak devam ediyor. Şehirden biraz uzak olmasına rağmen katılım gayet güzel. Özellikle çocuklarda okuma kültürünün değiştiğini görüyorum. Bu anlamda mutluluk verici ve gurur verici bir durum. Malatya'daki fuar bölgedeki en büyük kitap fuarlarından bir tanesi. Sadece Malatya'ya değil civardaki illere de katkısı olan bir fuar. Umarım üstüne koya koya önümüzdeki yıllarda da büyüyerek, gelişerek devam eder. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er'e özellikle Malatya’nın deprem sonrasında çok zor günler geçirmesine rağmen destek verip bu kültür işini hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitim, 31 Ekim 2024 22:29
Yorumlar (0)
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
