YEŞİLYURT BELEDİYESİ YENİ YILIN İLK TOHUMLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU
Gündem, 01 Kasım 2024 00:06
Yeşilyurt İlçesinde kırsal kalkınmaya destek verecek üretim faaliyetlerine aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesinin girişimleri neticesinde Cumhuriyet Örnekköy’de kurulan Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasının 140 dekarlık alanında yeni üretim yılı kapsamında arpa ekimine başlandı. Yüzde yüz yerli ve milli tohumlardan ekimi yapılan arpalar, 2025 yılında yapılacak hasadın ardından hayvansal üretim yapan çiftçilere ücretsiz bir şekilde dağıtılacak.
Yeşilyurt İlçesinin tarımsal potansiyelini hareketlendirmek, bereketli topraklarından daha fazla ürün toplamak ve ilçenin farklı yerlerinde yerli üretim yapan besicilere, üreticilere ve çiftçilere destek vermek adına bugüne kadar önemli atılımlar yapan Yeşilyurt Belediyesi, tarımsal hizmetlerde yakaladığı başarı çıtasını yukarılara çekmek adına Cumhuriyet Örnekköy’de kurulan Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasındaki üretim faaliyetlerine devam ediyor.
Yeşilyurt’un tarımını kalkındırıp, kent ekonomisini canlandırmayı hedefleyen kırsal kalkınma projeleriyle yerli üreticilerin yüzünü güldürecek çalışmaların altına imza atmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü gözetiminde yeni yılın ilk arpa ekimi yapıldı. 2025 yılında hasadı yapılacak olan arpalar gerekli işlemlerin ardından üreticilere ve besicilere ücretsiz olarak verilerek kırsal kalkınmayı destekleyecek hizmetlere bir yenisi daha eklenmiş olacak.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Hasay Atay, Kemal Oruç ve Mehmet Nogay’da, Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasındaki ekim çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldılar.
Yenilikçi, güçlü ve kalıcı yatırımlarla tarımsal kalkınmaya katkı sunacak çalışmalara öncelik tanıdıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, “İlçemiz tarımsal anlamda çok güçlü bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin yükseltilmesi ve tarımsal üretimdeki mutlak başarının sağlanması noktasındaki en önemli unsur ise, yerel ve kendi coğrafyamıza ait ürünlerin korunması, geliştirilmesi ile bu alanda emek veren çiftçilerimizin yüreklendirilmesi ve desteklenmesidir. Bundan hareketle, yeni çalışma dönemimizin başından itibaren, kentimizde hem üretici hem de tüketicinin fayda sağlaması adına, tarımsal üretimin güçlendirilip desteklenmesine yönelik çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Üretim olmadan, yaşamsal faaliyetlerin sürdürülebilir olması da mümkün değildir. Bu noktada tarımsal üretimin de bizlerin hayatındaki yeri birincil seviyededir. Bir ülkenin ekonomisinin en önemli can damarlarından biri şüphesiz ki tarımdır. Tarımsal üretimin gücü, çeşitliliği, verimliliği, pazarlama büyüklüğü gibi unsurlar, ekonomik kalkınmanın en büyük destekçilerindendir. Bizlerde yerli ve milli tarım hamlesine destek vermek adına kurduğumuz Tarımsal Üretim ve AR-GE sahamızda bu dönemin ilk arpa ekimini gerçekleştirdik ve tohumlarımızı toprakla buluşturduk. Bölge iklimine adaptasyonu açısından verimli olan arpalarımızı hasat döneminde gerekli işlemlerden geçirip ücretsiz bir şekilde hayvancılıkla uğraşan besicilerimize vereceğiz. Bizim buradaki tek amacımız; topraklarımızdan daha fazla ürün toplamak, yerli tarımı desteklemek ve tarladan sofraya, topraktan sanayiye uzanan meşakkatli yolculuğun en önemli emektarları olan çiftçilerimizi ve üreticilerimizi desteklemektir.” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Oruç ayrıca Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında, park ve bahçe hizmetlerinde kullandıkları rulo çim üretimlerinin de aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.
Gündem, 01 Kasım 2024 00:06
Yorumlar (0)
21 Aralık: Yılın En Uzun Gecesi ve Kış Gündönümü
Mustafa Kılınç’tan Üç Aylar Dolayısıyla Birlik ve Beraberlik Çağrısı
AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan Üç Aylar Mesajı: “Manevi İklimi Hayatımıza Taşımalıyız”
Genç Yetenek Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma Seçildi
“İyilik Elçisi” Projesi, Gençleri Yardımlaşma ve Tarih Bilinciyle Buluşturuyor
Başkan Taşkın’dan Üç Aylar Vurgusu: “Manevi İklimi Hep Birlikte Yaşayalım”
Auto Kale Oto Ekspertiz’ten Yıl Sonu Bayi Toplantısı: Güçlü Vizyon, Ortak Başarı
Başkan Er’den Üç Aylar Vurgusu: Birlik, Beraberlik ve Maneviyat
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Mehmet Fendoğlu’ndan Meclis’te Net Mesaj: Terörsüz Türkiye
Vali Seddar Yavuz Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Malatya-Elazığ Yolunda Korkutan Kaza: 2 Yaralı
MALATYA’DA SAHTE ALKOL OPERASYONU: 76 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
Afet Sonrası Öğretmenlere Psikososyal Destek: Malatya’da Önemli Proje
Yeşilyurt’ta Çay Kenarında Boğulma Olayı
AKÇADAĞ’DA “BİRLİK VE BERABERLİK” POZU: MASADA KAHVALTI, SAHADA SESSİZLİK
Vali Yavuz Katıldı: Aile, Şiddet ve Madde Bağımlılığı Masaya Yatırıldı
Malatyalı Çiftçilere Müjde: Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplarda
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Prof. Dr. Fahri Işık’a Cumhurbaşkanlığı’ndan Üstün Başarı Ödülü
Yeşilyurt’ta Miniklere Depremde Hayat Kurtaran Eğitim
Battalgazi Belediyesi’nden Çifte Denetim: Yol Güvenliği ve Pazar Yerleri Mercek Altında
Hemzemin Geçitte Acı Olay: 1 Öğrenci Tren Altında Kalarak Hayatını Kaybetti
Kozmetiğin Güç Haritası: Türkiye’de Güzellik Sektörünün Stratejik Analizi
Okullarda Sağlıklı Beslenme Alarmı: Gıda Hizmetlerinde Kriterler Yükseliyor
Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Uzm. Kl. Psk. Berfin Çetintaş’tan İlişkilerde Sağlıklı Bağlanma Üzerine Önemli Mesajlar
Yerinde Dönüşümde KDV Tartışması: Sadıkoğlu’ndan Yüzde 1 Talebi
İkizce Konutlarında Değişim: Başkan Geçit Yaşam Kalitesine Dikkat Çekti
Battalgazi Belediyesi’nden Aile Odaklı Büyük Destek Paketi
FENDOĞLU ULAŞTIRMA BAKANINA HIZLI TREN’İ SORDU
MOTAŞ’ta Şeffaf Alım Süreci: 30 Şoför İçin Kura Çekimi Yapıldı
MAGİNDER’den Sağlık Camiasına 50 Tekerlekli Sandalye Desteği
Vali Yavuz Darende İlçesindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
GÜZEL DERNEK, KAPALI KAPI!” Organize Sanayi’de Güç Var Ama Paylaşan Yok mu?
Aziz Yiğit’ten Yerinde ve Cesur Çıkış: Yeşilyurtspor’un Genel Kurulu Yeşilyurt’ta Yapılmalı
CHP’DE DOĞANŞEHİR TABLOSU: “GİDEN GİDENE, KALAN KİME?”
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 3 Bin 644 Sentetik Ecza Ele Geçirildi
