YEŞİLYURT BELEDİYESİ YENİ YILIN İLK TOHUMLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU
Gündem, 01 Kasım 2024 20:50
Yeşilyurt İlçesinde kırsal kalkınmaya destek verecek üretim faaliyetlerine aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesinin girişimleri neticesinde Cumhuriyet Örnekköy’de kurulan Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasının 140 dekarlık alanında yeni üretim yılı kapsamında arpa ekimine başlandı. Yüzde yüz yerli ve milli tohumlardan ekimi yapılan arpalar, 2025 yılında yapılacak hasadın ardından hayvansal üretim yapan çiftçilere ücretsiz bir şekilde dağıtılacak.
Yeşilyurt İlçesinin tarımsal potansiyelini hareketlendirmek, bereketli topraklarından daha fazla ürün toplamak ve ilçenin farklı yerlerinde yerli üretim yapan besicilere, üreticilere ve çiftçilere destek vermek adına bugüne kadar önemli atılımlar yapan Yeşilyurt Belediyesi, tarımsal hizmetlerde yakaladığı başarı çıtasını yukarılara çekmek adına Cumhuriyet Örnekköy’de kurulan Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasındaki üretim faaliyetlerine devam ediyor.
Yeşilyurt’un tarımını kalkındırıp, kent ekonomisini canlandırmayı hedefleyen kırsal kalkınma projeleriyle yerli üreticilerin yüzünü güldürecek çalışmaların altına imza atmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü gözetiminde yeni yılın ilk arpa ekimi yapıldı. 2025 yılında hasadı yapılacak olan arpalar gerekli işlemlerin ardından üreticilere ve besicilere ücretsiz olarak verilerek kırsal kalkınmayı destekleyecek hizmetlere bir yenisi daha eklenmiş olacak.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Hasay Atay, Kemal Oruç ve Mehmet Nogay’da, Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasındaki ekim çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldılar.
Yenilikçi, güçlü ve kalıcı yatırımlarla tarımsal kalkınmaya katkı sunacak çalışmalara öncelik tanıdıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Oruç, “İlçemiz tarımsal anlamda çok güçlü bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin yükseltilmesi ve tarımsal üretimdeki mutlak başarının sağlanması noktasındaki en önemli unsur ise, yerel ve kendi coğrafyamıza ait ürünlerin korunması, geliştirilmesi ile bu alanda emek veren çiftçilerimizin yüreklendirilmesi ve desteklenmesidir. Bundan hareketle, yeni çalışma dönemimizin başından itibaren, kentimizde hem üretici hem de tüketicinin fayda sağlaması adına, tarımsal üretimin güçlendirilip desteklenmesine yönelik çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Üretim olmadan, yaşamsal faaliyetlerin sürdürülebilir olması da mümkün değildir. Bu noktada tarımsal üretimin de bizlerin hayatındaki yeri birincil seviyededir. Bir ülkenin ekonomisinin en önemli can damarlarından biri şüphesiz ki tarımdır. Tarımsal üretimin gücü, çeşitliliği, verimliliği, pazarlama büyüklüğü gibi unsurlar, ekonomik kalkınmanın en büyük destekçilerindendir. Bizlerde yerli ve milli tarım hamlesine destek vermek adına kurduğumuz Tarımsal Üretim ve AR-GE sahamızda bu dönemin ilk arpa ekimini gerçekleştirdik ve tohumlarımızı toprakla buluşturduk. Bölge iklimine adaptasyonu açısından verimli olan arpalarımızı hasat döneminde gerekli işlemlerden geçirip ücretsiz bir şekilde hayvancılıkla uğraşan besicilerimize vereceğiz. Bizim buradaki tek amacımız; topraklarımızdan daha fazla ürün toplamak, yerli tarımı desteklemek ve tarladan sofraya, topraktan sanayiye uzanan meşakkatli yolculuğun en önemli emektarları olan çiftçilerimizi ve üreticilerimizi desteklemektir.” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Oruç ayrıca Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında, park ve bahçe hizmetlerinde kullandıkları rulo çim üretimlerinin de aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.
Gündem, 01 Kasım 2024 20:50
Yorumlar (0)
Battalgazi Belediyesi’nden Aile Odaklı Büyük Destek Paketi
FENDOĞLU ULAŞTIRMA BAKANINA HIZLI TREN’İ SORDU
MOTAŞ’ta Şeffaf Alım Süreci: 30 Şoför İçin Kura Çekimi Yapıldı
MAGİNDER’den Sağlık Camiasına 50 Tekerlekli Sandalye Desteği
Vali Yavuz Darende İlçesindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
GÜZEL DERNEK, KAPALI KAPI!” Organize Sanayi’de Güç Var Ama Paylaşan Yok mu?
Aziz Yiğit’ten Yerinde ve Cesur Çıkış: Yeşilyurtspor’un Genel Kurulu Yeşilyurt’ta Yapılmalı
CHP’DE DOĞANŞEHİR TABLOSU: “GİDEN GİDENE, KALAN KİME?”
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 3 Bin 644 Sentetik Ecza Ele Geçirildi
İDDİA: MALATYA’DA BAZI MUHTARLAR VE BELEDİYE PERSONELLERİ SAHADA DEĞİL, BANKAMATİKTE Mİ?
Yeşilyurt Belediyesi’nden Melekbaba Gençlerine ÖNEM’li Etkinlik
AK Parti Kadın Kolları Mahalle Başkanları Toplantısına Başkan Taşkın Katıldı
Orduzu Mahallesi’nde Ev Yangını Paniğe Neden Oldu
Ağbaba, Adli Tıp Bölge Başkanlığı’nı Gündeme Taşıdı
Hacı Mehmet Karagözlü Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Battalgazi Şire Pazarı’nda Silahlı Kavga Paniği: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Gözaltında
GENÇ GİRİŞİMCİLER NE YAPTI, NE YAPAMADI? SORMAK SUÇ MU?
Akçadağ Belediyesi’nden Öğrencilere Anlamlı Dokunuş
Erken Çocuk Bakımında Alarm: TODAM’dan Türkiye’ye Bütüncül Reform Çağrısı
Yeşilyurt’un Enerji Altyapısı Fırat EDAŞ Yatırımıyla Güçleniyor
HomeSasalı Hatıra Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu
Büyükşehir Personelleri Eğitim Programında Buluştu
Tecrübe ve Vefa: Başkan Taşkın Eski Malatya Muhtarlarını Ağırladı
Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Tartışması: Süre Uzatımı Beklentisi Karşılıksız Kaldı
MALATYA’NIN HAFIZASI CELAL YALVAÇ’A VEFA
Darende’de Şüpheli Ölüm Olayı: 16 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti
Doğaya Nefes Aldıran Çalışma: Pınarbaşı Göleti’nde Battalgazi Belediyesi İmzası
Başkan Geçit’ten Kültürel Hafızaya Dokunuş: ‘Bir Değer Bir Ömür’ ve ‘Yaşayan Miras’
Yeşilyurt’ta Gençlere Çağrı: Genç Meclis 2026 Dönemi İçin Üye Alımına Başladı
Başkan Er: “Türkiye Kendi Coğrafyasında ve Dünyada Söz Sahibi
Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Binlerce Hap Ele Geçirildi, 4 Şüpheli Gözaltında
Kaçakçılık Operasyonu: Tarihi Eserler ve Binlerce Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Bir Asrın Hafızası Gün Yüzüne Çıktı: MTSO’dan Malatya’ya Kalıcı Bir Eser
Malatya Ekonomisinin Can Damarı Şire Pazarı Tehlikede
Yeşilyurt Belediyesi, Dayanışma Ruhu İçin Kararlı Adım Attı
Battalgazi Çöşnük Mahallesi’nde İş Kazası: 1 İşçi Ağır Yaralandı
Battalgazi’de Kesici Aletli Yaralama: 1 Şüpheli Gözaltında
Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
