Ülke Olarak Başlattığımız Teknoloji Hamlesi Yerelde de Hızla Devam Ediyor
Yaşam, 25 Eylul 2020 17:32Yeşilyurt Belediyesi, İha Yarışmasında Türkiye Birincisi Olan Ebabil Takımına Sponsor Oldu
“Ülke Olarak Başlattığımız Teknoloji Hamlesi Yerelde de Hızla Devam Ediyor”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, TEKNOFEST2020 TÜBİTAK Liselerarası (İHA) Yarışmasının Sabit Kanat Uçuşunda 300 takım arasında Türkiye birincisi olan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ebabil Takımının gösteri uçuşunu izledi.
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE TAM DESTEK
Yeşilyurt Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verip desteklediği Milli Teknoloji Hamlesi projelerine Yeşilyurt’tan destek vermek adına Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST2020 TÜBİTAK Liselerarası (İHA) Yarışmasına katılıp, 300 takım arasından birinci olan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ebabil Takımına sponsor oldu.
BAŞKAN ÇINAR, EBABİL TAKIMINI TEBRİK EDEREK KUTLADI
Malatya TEKNOKENT Binasının olduğu bölgede gerçekleşen gösteri uçuşunu takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Öğretmenler Hakan Aras ile Mehmet Bozdağ, Öğrenci Ramazan Beytekin’den oluşan Ebabil Takımını tebrik ederek kutladı.
“TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ, GELECEKTE Kİ BÜYÜK BAŞARILARIN HABERCİSİDİR”
Ebabil takımının elde ettiği birincilik derecesinden büyük bir gurur duyduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İnsansız Hava Aracı (İHA) ile TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Liseler Arası İHA yarışmasında Türkiye birincisi olan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ebabil Takımını öncelikle en kalbi duygularımla tebrik ediyorum ve kutluyorum. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen takımların yarıştığı bu güzel organizasyonda Ebabil takımımızın Sabit Kanat Uçuşunda yakaladığı başarı hepimizin göğsünü kabartmıştır. İnşallah bu güzel başarı, yeni başarıların habercisi olacaktır. Çocuklarımızı bilimsel ve teknoloji gelişmelere teşvik eden öğretmenlerimizin bu anlamdaki gayretleri takdire şayandır. Hakan Aras ile Mehmet Bozdağ hocalarımız ile öğrenci kardeşimiz Ramazan Beytekin tarafından geliştirilen insansız hava uçağının gösterisini izledik. Son dönemlerde ülkemizde yetişmiş ve donanımlı teknik ekiplerin geliştirdikleri insansız hava uçaklarımız, Suriye ve Irak’ta ki terör operasyonlarında etkin rol oynadılar. Hocalarımızdan ülkemizin gökyüzündeki gözü kulağı olan bu uçakların nasıl kodlandığı, nasıl yapıldığı, nasıl organize edildiğine yönelik bilgiler aldık. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta teknoloji tutkunlarının ve emektarlarının olduğu bu değerli projeye sahip çıkıyoruz, destek veriyoruz, ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında elimizden gelen katkıyı sağlıyoruz. Bu tür değerli ve özel projeler, ülkemizin gelecekte teknoloji alanında daha iyi noktalara gelmesi bakımından büyük önem taşımaktadır.” dedi.
“MİLLİ TEKNOLOJİK ALETLERİN ÜRETİLMESİNE SONUNA KADAR DESTEK VERECEĞİZ”
Başkan Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında ki yerli ve milli teknolojik aletlerin üretilmesinde Yeşilyurt’un isminden söz ettirecek bir hüviyete ulaşması için ellerinden gelen desteği verdiklerini sözlerine eklerken şunları söyledi; Ülkemiz
Milli Teknoloji üretiminde gelecekte dünyada söz sahibi olacaktır. Çünkü bu alanda kendini yetiştirmek isteyen hevesli gençlerimiz var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verip desteklediği Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında geliştirilen insansız hava uçaklarının üretilmesine bizlerde imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye birincisi olan Ebabil Takımımıza bu açıdan sponsor olup destek verdik, bu tür projelere kapımız her daim açık olacaktır. Yerli ve milli üretimi ne kadar artırırsak o kadar mutlu oluruz. Gençlerimizi bu tür projelere yönlendiren çok kıymetli öğretmenlerimiz var. Ebabil takımımızın geliştirdiği iha uçağımız hem 300 metreye kadar gidebiliyor hemde kodlandığı takdirde silahlı bir yapıya kavuşturulup, belirlenen koordinattaki hedefi vurabilecek şekilde tasarımı da yapılabiliyor, istenilen yüksekliğe çıkabiliyor. Uçağa takılan kamera sistemiyle gökyüzünden bölgenin çok net ve güzel bir şekilde gözlenmesi temin edilebiliyor. Ebabil takımımızın geliştirdiği iha uçağımızın daha iyi imkânlara ve şartlara sahip 300’e yakın eğitim kurumları tarafından hazırlanan uçaklar arasından birinci olması, kentimizi ve ilçemizi başarıyla temsil etmesi bizleri gururlandırdı. Gaziantep’teki yarışmaları takip ediyorduk, güzel haber gelince çok heyecanlandık ve mutlu olduk. İnşallah bu bir başlangıç olur, bizlerde Yeşilyurt’ta bir teknoloji hamlesini hep birlikte başlatırız.Bir çok alanda yenilikler yaptık, hocalarımızın tecrübeleri ve katkılarıyla gençlerimizi daha fazla teknolojiye yönlendiririz ve daha büyük başarılar kazanırız.Yüksek katma değere sahip aletlerin üretilmesi noktasında ön ayak olmaya ve destek vermeye hazırız. Sanayi Bakanlığımızdan, TÜBİTAK’tan ve diğer ilgili teknoloji kurumlarımızdan destek alınması konusunda elimizden geleni yapacağız. ” diye konuştu.
“ANA SPONSORUMUZ YEŞİLYURT BELEDİYESİ, BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER”
Ebabil takımının ana sponsoru olan Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Mehmet Bozdağ ise “TEKNOFEST’te 300’e yakın ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarının da yer aldığı yarışmada Türkiye birinciliğini kazanmaktan dolayı çok gururluyuz ve mutluyuz.Bizim ana sponsorumuz Yeşilyurt Belediyesidir. Yeşilyurt sınırlarında bulunan okulumuzda oluşturduğumuz Ebabil Takımımızın uçuşlarında ve malzeme temin edilmesinde desteklerini esirgemeyen, bugünde gösteri uçuşumuzu takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Desteklerin devamıyla daha büyük başarıları inşallah Malatya’mıza getireceğiz.” diye konuştu.
Yaşam, 25 Eylul 2020 17:32
Yorumlar (0)
Bir Dilek, Bir Umut: LÖSEV’den Lösemili Çocuklara Yeni Yıl Mucizesi
Sukkar Şeker 2025’te Üretim Hacmini Güçlendirdi
Özel Sağlık Hastanesi’nin 5’inci Yaş Gururu
Beton Endeksi Kasım Ayı Raporu Açıklandı!
Sanatın ve Kültürün Buluşma Noktası: Yeşilyurt Eyvan Geceleri 24 Aralık’ta
Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Sanat Dolu Anlara Sahne Oldu
İnönü Caddesi’nde Esnaf Buluşması: Başkan Taşkın Sahada
Kayhan’dan Yeşiltepe Spor Kompleksi’ne Yakın Takip
10 İlde Eş Zamanlı Operasyon: TOKİ Adını Kullanan Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi
Kayısı Üzerinden Siyasi Şov Olmaz: Sahibi Malatya’dır!
Anahtar Parti Battalgazi İlçe ve Gençlik Kolları Boran Mahallesi’nde Sahadaydı
Yeşilyurt’ta Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı
BAŞKAN TAŞKIN’A CHP’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ: BATTALGAZİ’NİN GELECEĞİ KONUŞULDU
Kiraz Ailesi, Merhum Mahmut Kiraz’ı 40. Gününde Mevlidle Andı
Yıldıztepe Mahallesi’nde İki Katlı Evde Yangın Paniği
El Emeği, Göz Nuru Eserler AVM’de: Battalgazi Belediyesi’nden Yıl Sonu Sergisi
Ölmeztoprak, Malatyalı Üreticilerin Taleplerini Ankara’ya Taşıdı
Gençliğin ve Ailenin Hikâyesi Başkan Geçit’te Buluştu
Ağbaba’dan Genel Kurul’da Dikkat Çeken Çıkış: Kürsüde “Özgür Gelecek” Pankartı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Gülşen Ailesi’nin Şampiyonluk Başarısı
21 Aralık: Yılın En Uzun Gecesi ve Kış Gündönümü
Mustafa Kılınç’tan Üç Aylar Dolayısıyla Birlik ve Beraberlik Çağrısı
AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan Üç Aylar Mesajı: “Manevi İklimi Hayatımıza Taşımalıyız”
Genç Yetenek Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma Seçildi
“İyilik Elçisi” Projesi, Gençleri Yardımlaşma ve Tarih Bilinciyle Buluşturuyor
Başkan Taşkın’dan Üç Aylar Vurgusu: “Manevi İklimi Hep Birlikte Yaşayalım”
Auto Kale Oto Ekspertiz’ten Yıl Sonu Bayi Toplantısı: Güçlü Vizyon, Ortak Başarı
Başkan Er’den Üç Aylar Vurgusu: Birlik, Beraberlik ve Maneviyat
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Mehmet Fendoğlu’ndan Meclis’te Net Mesaj: Terörsüz Türkiye
Vali Seddar Yavuz Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Malatya-Elazığ Yolunda Korkutan Kaza: 2 Yaralı
MALATYA’DA SAHTE ALKOL OPERASYONU: 76 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
Afet Sonrası Öğretmenlere Psikososyal Destek: Malatya’da Önemli Proje
Yeşilyurt’ta Çay Kenarında Boğulma Olayı
AKÇADAĞ’DA “BİRLİK VE BERABERLİK” POZU: MASADA KAHVALTI, SAHADA SESSİZLİK
Vali Yavuz Katıldı: Aile, Şiddet ve Madde Bağımlılığı Masaya Yatırıldı
Malatyalı Çiftçilere Müjde: Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplarda
