YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK! MALATYA’DA İLK KEZ ‘GENÇ MECLİS’ KURULUYOR
Gündem, 04 Kasım 2024 07:23
BAŞKAN GEÇİT’İN ‘YEŞİLYURT GENÇ MECLİS’ VAADİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in seçim vaatlerinden olan ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ projesi yapılan çalışmaların neticesinde gerçeğe dönüştü. Üniversiteli öğrencilerin yer alacakları ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ toplantılarında alınan kararlar, Malatya’nın yeniden inşa ve imar sürecine önemli katkılar sunacak. Başkan Geçit, meclis toplantılarıyla kent yönetiminde aktif rol alacak olan gençlerin fikir ve önerilerinden üst düzeyde faydalanacaklarını söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi, gençlerin kent yönetimine aktif katılmalarını imkân tanıyacak, ülkemizde az sayıda örneği olan ‘Genç Meclis’ projesini Malatya’da ilk kez hayata geçiren yerel yönetim oluyor.
Gençlere yönelik proje, faaliyet ve yatırımları ile her zaman onların yanında yer almaya özen gösteren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in yeni dönem vaatlerinden olan ‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kurslarından sonra gençlerin taleplerini dile getirebilmeleri ve fikirlerini hayata geçirebilmeleri amacıyla, Yeşilyurt Kent Konseyi ile işbirliği halinde ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ kuruluyor.
Malatya İnönü Üniversitesi ile Turgut Özal Üniversitesinde eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin yer alacakları ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ çatısı altındaki toplantılara katılarak öneri ve isteklerini paylaşmak isteyen üniversite öğrencileri başvurularını, 29 Kasım 2024 tarihine kadar https://forms.gle/t9LuGinTNrESw3T39 linki üzerinden yapabilecekler.
İlk oturum toplantısını Ocak Ayında yapacak olan Yeşilyurt Genç Meclisinde, encümen üyeleri başta olmak üzere Plan ve Bütçe, İmar, Gençlik ve Spor, Eğitim, Kadın ve Aile, Kent Kültürü ve Estetiği, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri, Hukuk İhtisas gibi alt komisyonlar kurulacak. Meclis üyeleri, kendi aralarından seçecekleri bir meclis başkanı, iki meclis başkan vekili ve bir sekreter ile 3 asil ve 3 yedek divan üyesi tarafından yönetilecek. Diğer üyeler komisyonlarda yer alacak. Yeşilyurt Gençlik Meclisi bir yıl içinde, her ayın son haftasında olmak üzere 12 toplantı yapacak.
Yeşilyurt Genç Meclisinin gönüllü üyesi olmaya hak kazanan üniversite öğrencileri, her ayın son haftasında yapılacak olan meclis toplantılarında görüş ve önerilerini sunarak kent yönetimine aktif katılımları sağlanmış olacak.
Gençlere verdikleri bir sözü daha gerçeğe dönüştürdüklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ toplantılarında alınan kararların Malatya’nın yeniden inşa ve imar sürecine önemli katkılar sunacağını söyledi. Yeşilyurt Belediyesinin gençlerle yan yana, omuz omuza çalışan yerel bir yönetim olduğunu hatırlatan Başkan Geçit, gençlerin Malatya’yla ilgili tespit ve önerilerini merakla beklediklerini ifade etti.
Gençlerle daha yakın çalışmak, onların fikirlerinden daha fazla yararlanmak amacıyla ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ projesini gerçeğe dönüştüreceklerini söyleyen Başkan Geçit, “Öğrencilerimizle her türlü platformda bir araya gelmeye, onların fikirlerini almaya büyük önem veriyoruz. Malatya ve Yeşilyurt için yapacak daha çok işimiz var, bu çalışmaları yaparken gençlerimizin önerilerinden en üst düzeyde yararlanmak istiyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak gençlere verdiğimiz önemden yola çıkarak ülkemizde az sayıda örneği olan Yeşilyurt Genç Meclisini Malatya’ya kazandırıyoruz.” diye konuştu.
Başkan Geçit, üniversite sınavına hazırlanan gençler için sözünü verdikleri ücretsiz YKS ve LGS kurslarını başlattıktan sonra gençlerin kent yönetimine aktif katılımlarını sağlayacak ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ projesiyle gençlik yatırımlarını ileri bir boyuta taşıdıklarını hatırlatırken, “Biz hizmete başlarken ‘çözüm odaklı çalışacağız, herkesi dinleyeceğiz ve ortak kararlar alacağız, kentimizi ve ilçemizi hep birlikte ayağa kaldıracağız’ demiştik. ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ projemiz ile geleceğimizin umudu olan gençlerimizi dinleyeceğiz, onların değerli fikirlerinden yola çıkarak yeni yatırımların ve projelerin kapısını aralayacağız. Üniversitelerimizden başvuru yapan öğrencilerimizden oluşacak olan ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ toplantıları sayesinde gençlerimizin farklı konu başlıkları altındaki öneri ve isteklerini kurumsal bir yapı içerisinde öğrenmiş olacağız. Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri Meclisleri gibi çalışacak olan ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ toplantılarını Ocak ayında başlatacağız. Meclis çatısı altında kurulacak olan alt komisyonlarda aktif görev alacak olan öğrencilerimizin talepleri ve çözüm önerileri Malatya’nın yeniden inşa ve imar sürecine çok önemli katkılar sunacaktır. Gençlerimiz bu proje sayesinde şehrimizin geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda belirleyici rol oynayacaklar. Kentimizi ve ilçemizi gençlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Gençlerimizin birlikte hareket ederek çok güzel işler başaracağına canı gönülden inanıyor, onlara çok güveniyoruz. Malatya’da ilk kez hayata geçecek olan Yeşilyurt Genç Meclisimiz şimdiden kentimize, ilçemize ve tüm gençlerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Gündem, 04 Kasım 2024 07:23
Yorumlar (0)
Battalgazi’de Üç Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Yaralı
Nice 7 Yıllara: Malatya Megahaber’den Okuyucularına Vefa Mesajı
Aslantaş Gitti, Hesap Soracak Kimse Kalmadı! Darende’nin Parası Nerede, Malatya’nın Tarihi Nerede?
Vali Seddar Yavuz, Güvenlik Güçlerimize Araç Teslim Törenine Katıldı
Bostanbaşı’nda Şantiyede İş Kazası: Bir İşçi Ağır Yaralandı
Yeşilyurt’ta Drift Atan Sürücü Yakalandı, Araç 60 Gün Trafikten Men Edildi
Gençlerin Sesi Battalgazi’de Yükseldi: Gençlik Çalışmaları Değerlendirildi
Eğitim ve Havacılık El Ele: “Biz Yaptık” 3. Kez Açılıyor
Büyükşehir Eğitim Merkezlerinde Rekor Katılım: 1350 Öğrenci Sınavda
1350 Öğrenci Büyükşehir’in Deneme Sınavında Ter Döktü
Malatya Akçadağ’da Korkunç Kaza: Karı-Koca Hayatını Kaybetti, Ölü Sayısı 3
Malatya’da Bugün Vefat Edenler
Esen Uyardı: “Felaketin Adresi Eski Yapılar, Dönüşüm Şart”
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Operasyonu: Bin 169 Sentetik Hap ve Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
Beydağı Otel Davasında Yargılama Sürüyor: Güncel Zemin Etüdü Raporları İstendi
Battalgazi’de Konteyner Kentte İntihar Olayı
Özsan Sanayi’de Esnafın Sesi Yükseldi, Başkan Geçit Dinledi
Malatya’da 900’ü Aşkın STK Var… Peki Kaçı Sahada, Kaçı Sadece Tabelada?
Zamansız, Sanat Dolu Bir Atmosfer ile Akdeniz’in Dinamik Ritmi Bir Arada
Mevsiminde Beslenmek: Bağışıklığı Güçlendirmenin Doğal Yolu
Ekonomik Daralmaya Rağmen Güzellik Kazandı: Kalıcı Makyajda Teknoloji Hamlesi
ABD’li Mimarların Türkiye Çıkarması: Tarih ve Doğal Taş Efesus Stone’da Buluştu
Nöronal Enerjinin Kalbi Ankara’da Attı
Kameranı Kap, Yarışa Katıl: 1. Kısa Film Festivali İçin Son Gün 15 Aralık
Hakem Tartışmaları Gölgesinde Türk Futbolu, Malatya’da Tehlike Büyüyor
Battalgazi Belediyesi Yılın Son Meclis Toplantısını Yaptı
Geleceğini Arayan Gençler Büyükşehir’in Üniversite Günlerinde Buluştu
MASKİ, Kuluncak’ın Yıllardır Beklediği Altyapı ve İçme Suyu Sorununu Çözüyor
Sadıkoğlu: “İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var”
Akçadağ’a Kalkınma ve İnovasyon Merkezi Açıldı
SULAMA BİRLİKLERİ NE İŞ YAPIYOR?
MALATYA’DA MÜCBİR SEBEP UZATILMASI: SAHADA YİNE TEK KİŞİ, GERİ KALANLAR NEREDE?
Sokak Satıcılarına Şafak Baskını: Çok Sayıda Uyuşturucu Ele Geçirildi
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
