MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ BACA TEMİZLİĞİ VE ISITICILARA KARŞI UYARDI
Yaşam, 05 Kasım 2024 18:31
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, kış aylarına girilmesiyle birlikte vatandaşlara baca temizliği ve kombi bakımı konusunda uyarıda bulunuldu.
Her yıl yapılan baca temizliği uyarılarına rağmen düzenli olarak temizliği yapılmayan bacaların ve kombi bakımlarının can ve mal kaybına neden olduğunu ve yangınlara davetiye çıkardığını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban, 2024 yılında 28 baca yangının meydana geldiğini söyledi.
Vatandaşlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban, “ Baca yangınlarının evlerimize ve işyerlerimize sirayet edip, mal kaybına ve hatta bazen can kayıplarına sebep olduğunu görüyoruz. Bu durumun önüne geçebilmemizin en önemli yolu baca temizliğine dikkat etmemizdir. Kış hazırlıklarının yapıldığı bu dönemlerde sobaların kurulduğunu görüyoruz. Kış hazırlığı yapan vatandaşlarımızın, soba kurmadan önce baca temizliğini yapmasını istiyoruz. Baca temizliklerinde öncelikle kuru baca veya kuru yakıt dediğimiz yakıt kullanımında dikkat etmemiz gereken hususlar var. Bu hususlar boruların 2 ayda bir, bacaların ise 3 ayda bir temizlenmesi gerektiğidir. Aksi takdirde ters esen rüzgarlarla çıkan zehirli gazlar vatandaşlarımızın can ve mal kaybına sebebiyet vermektedir” dedi.
Geçmişin ve geleceğin kül olmaması adına vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Çoban,“ Bir kıvılcımla bütün geçmişimizi ve geleceğimizi yakmış ve bir anda kaybetmiş oluruz. Soba kurma işlemlerinde mümkün olduğunca ikiden fazla soba borusu kullanmamaya gayret edelim. Çatılarımızda, bacaya yakın olan alanlarda odun, kömür ve mutfak tüpü gibi malzemeleri bulundurmayalım” dedi.
ISITICI VE KLİMALARA DİKKAT!
Konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlara da seslenen Çoban, “Konteyner kentlerde yaşayan birçok vatandaşımız elektrikli sobalar ve klimalarla ısınma sağlıyor. Bu durumdan dolayı daha dikkatli olmalılar. Eğer gündüz işe gidip konteynerde kalmıyorlarsa kesinlikle elektrikli ocaklarını ve klimalarını açık bırakıp konteynerleri terk etmemeliler. Bu alanların ayarlarına ve elektrik tesisatına muhakkak bakalım. Vatandaşlarımız eğer herhangi bir risk görüyorsa, hemen yetkilerle görüşerek hataların düzeltilmesini sağlasınlar” dedi.
Yaşam, 05 Kasım 2024 18:31
Yorumlar (0)
Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 7 Personel Şehit Oldu
MAGİNDER, MALATYA’DA GÖNÜLLERE DOKUNDU: YÜZLERCE AİLEYE DESTEK
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: “Güçlü Türkiye, Güçlü Liderlikle Mümkün”
Malatya’da Korkutan Kaza: Kayseri Yol Ayrımında Araç Yoldan Çıktı
Depremzede Ailelere Ramazan Desteği: Hagen Derneği Gönüllere Dokundu.
BAYRAM ÖNCESİ SAHTECİLİK UYARISI: KOM EKİPLERİ SAHADA.
Malatyalı İş İnsanı Gümüş: ‘Bayramlar Kardeşliğin Simgesidir.
Ortak Meselelerimiz Grubu’ndan Birlik ve Dayanışma Vurgulu Bayram Mesajı.
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: Ayşe Kaylı Hayatını Kaybetti.
BAŞKAN TAŞKIN: “BAYRAMLAR, BİRLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI GÜNLERDİR”
Başkan Geçit: “Bayramlar Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendirir”
Başkan Er, Muhtarlarla İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Vesilesidir
Bayram Geldi Neyime: Malatya’da Şeker Tadında Değil, Fiyatlar Dudak Uçuklatıyor!.
Mustafa Kılınç: “Bayramlar Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Örneğidir.
Erdal Üstünde’den Ramazan Bayramı Mesajı: “Birlik ve Dayanışma En Büyük Gücümüz.
Ramazan Bayramında Sağlıklı Beslenmenı̇n İpuçları...
Türk Dişhekimleri Birliği Haberi: Mutlu Bir Ağız, Mutlu Bir Hayat Demektir...
Battalgazi’de Hijyen ve Fiyat Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Halk Sağlığı İçin Sıkı Denetim: Yeşilyurt’ta İşletmeler Mercek Altında
Başkan Geçit’ten Temizlik Ekiplerine Teşekkür Ziyareti
Ağbaba: “Bayramlar Kardeşliğin ve Umudun Simgesidir.
Gençliğe Büyük Yatırım: Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin Temeli Atıldı
Başkan Er: “Ecdadın Emanetine Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz.
Babacan: “Sağlık Çalışanlarımız Büyük Bir Özveriyle Görev Yapıyor.
Uyuşturucu ve Silah Kaçakçılarına Darbe: 3 Tutuklama
Vali Seddar Yavuz: “Büyüklerimiz En Kıymetli Hazinemizdir
Vali Seddar Yavuz: “Nevruz, Umudun ve Yeniden Doğuşun Sembolüdür.
FETÖ Hükümlüsü Malatya’da Yakalandı.
Battalgazi’de Bayram Öncesi Anlamlı Etkinlik: Çocuklara Ücretsiz Tıraş.
Vatandaş Rahat Etsin Diye Büyükşehir Görev Başında
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Mart Gündemi Kapanışı
Malatya’da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 4 Gözaltı
Vatandaşlar İçin Temiz ve Düzenli Bayram Alanları: Cami ve Mezarlıklar Hazırlanıyor
Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Geçit’in İftarında Bir Araya Geldi
Başkan Geçit’ten Anlamlı 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Deniz Zaferi Geçilmez”
Başkan Er: “Çanakkale Deniz Zaferi Geleceğimizin Teminatıdır
Vali Seddar Yavuz: “Çanakkale Deniz Zaferi Milletimizin Gururudur”
Keskin: “Çanakkale, Birlik ve Beraberliğin En Büyük Sembolüdür
