MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ BACA TEMİZLİĞİ VE ISITICILARA KARŞI UYARDI
Yaşam, 05 Kasım 2024 21:01
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, kış aylarına girilmesiyle birlikte vatandaşlara baca temizliği ve kombi bakımı konusunda uyarıda bulunuldu.
Her yıl yapılan baca temizliği uyarılarına rağmen düzenli olarak temizliği yapılmayan bacaların ve kombi bakımlarının can ve mal kaybına neden olduğunu ve yangınlara davetiye çıkardığını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban, 2024 yılında 28 baca yangının meydana geldiğini söyledi.
Vatandaşlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Çoban, “ Baca yangınlarının evlerimize ve işyerlerimize sirayet edip, mal kaybına ve hatta bazen can kayıplarına sebep olduğunu görüyoruz. Bu durumun önüne geçebilmemizin en önemli yolu baca temizliğine dikkat etmemizdir. Kış hazırlıklarının yapıldığı bu dönemlerde sobaların kurulduğunu görüyoruz. Kış hazırlığı yapan vatandaşlarımızın, soba kurmadan önce baca temizliğini yapmasını istiyoruz. Baca temizliklerinde öncelikle kuru baca veya kuru yakıt dediğimiz yakıt kullanımında dikkat etmemiz gereken hususlar var. Bu hususlar boruların 2 ayda bir, bacaların ise 3 ayda bir temizlenmesi gerektiğidir. Aksi takdirde ters esen rüzgarlarla çıkan zehirli gazlar vatandaşlarımızın can ve mal kaybına sebebiyet vermektedir” dedi.
Geçmişin ve geleceğin kül olmaması adına vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Çoban,“ Bir kıvılcımla bütün geçmişimizi ve geleceğimizi yakmış ve bir anda kaybetmiş oluruz. Soba kurma işlemlerinde mümkün olduğunca ikiden fazla soba borusu kullanmamaya gayret edelim. Çatılarımızda, bacaya yakın olan alanlarda odun, kömür ve mutfak tüpü gibi malzemeleri bulundurmayalım” dedi.
ISITICI VE KLİMALARA DİKKAT!
Konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlara da seslenen Çoban, “Konteyner kentlerde yaşayan birçok vatandaşımız elektrikli sobalar ve klimalarla ısınma sağlıyor. Bu durumdan dolayı daha dikkatli olmalılar. Eğer gündüz işe gidip konteynerde kalmıyorlarsa kesinlikle elektrikli ocaklarını ve klimalarını açık bırakıp konteynerleri terk etmemeliler. Bu alanların ayarlarına ve elektrik tesisatına muhakkak bakalım. Vatandaşlarımız eğer herhangi bir risk görüyorsa, hemen yetkilerle görüşerek hataların düzeltilmesini sağlasınlar” dedi.
Yaşam, 05 Kasım 2024 21:01
Yorumlar (0)
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL İNDİRİM MÜJDESİ!
YEŞİLYURT’TA “ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ” SANATSEVERLERDEN TAM NOT ALDI!
AĞBABA, TİCARET BAKANI BOLAT’A SESLENDİ:
BAŞKAN TAŞKIN: “TAŞTEPE MALATYA’NIN YENİ GÖZDE MAHALLESİ OLACAK”
İlkokul Öğrencileriyle Bir Araya Gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er;
Başharık Mahallesinde Gençlik Merkezi ve Spor Sahaları Hızla Yükseliyor
ONUR KONUĞU PROF. DR. KEMAL SAYAR MALATYA KİTAP FUARI’NDA
Malatya’da Denetim Nerede Kayboldu?
STK Oda Başkanları Her Saça Tarak Vuran Değil, Halkın ve Üyenin Başkanı Olsun!
Başkan Geçit, “Beylerderesi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu” Projesini İnceledi
DARENDE’NİN İÇME SUYUNA HAYAT VEREN PROJE: “TOHMA KANYONU’NDAN CAZİBEYLE SU”
SİGORTA SEKTÖRÜNDE DEV SATIN ALMA
TOKİ 500 BİN Sosyal Konut Projesi Başvuruları Başlıyor
BATTALGAZİ’DE YATIRIM TURU: MECLİS ÜYELERİ PROJELERİ YERİNDE GÖRDÜ
ANASININ BABASININ MEZARI VAR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ER “AZİM VE KARARLILIKLA BAŞARILAMAYACAK HİÇBİRŞEY YOK”
AĞBABA’DAN SANAYİ BAKANINA;
U 19 GELİŞİM LİGİ
Başarılı Kadınların Sessiz Gücü
Dolandırıcılıkla Mücadelemiz Hız Kesmeden Devam Ediyor
BAŞKAN GEÇİT, “ÇİLESİZ VE KARAKAVAK TAZİYE EVLERİMİZİ YAKIN BİR ZAMANDA HİZMETE SUNACAĞIZ”
YEŞİLYURT’TA SANATSEVERLER ŞİİR VE MÜZİKLE BULUŞACAK!
Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Er,
BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI
Malatya Demiryol İş Sendikası Seçimi Olaylı Bitti!
Malatya’da Sivil Toplum Sessizliğe Büründü!
MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KİTAPSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Tek Böbrek Üstü Beziyle Yapılan Ameliyat Literatüre Girdi
Kiltepe Mahallesinde Meydana Gelen ‘Ateşli Silahla Yaralama’
ÇİFTÇİ SAHİPSİZ, TARIM MÜDÜRLÜKLERİ UYKUDA!
Anahtar Parti, kuruluşunun 1. Yıldönümü için Ankara’da partililerle bir araya geldi.
Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye’de İlk Kez ‘Aile Mentörlüğü’ Projesini Hayata Geçirdi
Kadooğlu Holding'ten Kemalpaşa'ya Dev Yatırım: “PAŞA COUNTRY ED”
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Kuaför Fiyatları Uçmuş! Başkan Nerede?
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Hizmet ve Gayretin Sembolü Oldu
Yeşilyurt İlçesinde Bulunan Yapının Hasar Durumu Hakkında
BAŞKAN ER STANTLARI ZİYARET EDEREK YAZARLARLA BİR ARAYA GELDİ
