YEŞİLDER'den Başkan Gürkan'a ziyaret
Malatya, 05 Şubat 2021 00:47Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşiltepe Eğitim Derneği (YEŞİLDER) Başkanı Mümtaz Toy ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul ederek bir süre görüştü. Başkan Gürkan, “Bizler katılımcı Belediyecilik ilkesi çerçevesinde şehri yönetirken, şehrin değerleri ile şehri yönetmeyi kendimize rehber edinmişizdir” dedi.
Yeşiltepe Eğitim Derneği Başkanı Mümtaz Toy, muhtarlar ve STK temsilcilerinden oluşan beraberindeki heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.
TOY: MALATYA KÜÇÜK HESAPLARIN DEĞİL BÜYÜK HAYALLERİN ŞEHRİ
Toy yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Seçimlerden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin küçük hesapların değil, büyük hayallerin şehri olduğunu gördük. Kıyıya vurmuş, karaya vurmuş gemimiz kaptanımız sayesinde açık sulara, engin sulara girdi. Gerçekten Malatya şu an belediyeler arasında ilk sırada yer alan bir belediye oldu. Biz Sayın Başkanımıza YEŞİLDER olarak desteklerimizi sunmak, çalışmalarında bize de bir görev düşerse yapmak için buradayız. Malatya’nın istikbali Sayın Başkanımızın şahsında gerçekten çok iyi yerlere gidiyor. Küçük hesapların olduğu şehirden çıktık, marjinal grupların şehri olmaktan çıktık. 800 bin hemşerimizin şehri olduk.” dedi.
GÜRKAN: SİZLERDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE DAHA GÜZEL BİR MALATYA OLUŞTURUYORUZ
Katılımcı Belediyecilik ilkesi çerçevesi içerisinde şehri yönettiklerini belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Katılımcı belediyecilik derken sivil toplum örgütleri, hemşehri dernekleri, kanaat önderleri, sendikalarımız, meslek kuruluşlarımız ve meslek odalarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda şehrimizin yol haritası ile yön pusulamızı oluşturuyoruz. Mümtaz Bey de güzel ifadeler kullandı. Şehrimiz artık hakikaten büyükşehirler içerisinde en fazla yatırım yapan belediyelerimizden bir tanesi. Sizler de bunu sahada görüyorsunuz. Bizler, sizlerden almış olduğumuz güç ve önerilerle şehrimizi daha çağdaş daha modern bir yapıya kavuşturma gayretindeyiz. İnsanların beraberce barış ve huzur içerisinde olduğu, birbirlerine karşı saygı ve sevginin egemen olduğu ve belediye yönetiminde adaletin olduğu yönetim anlayışı ile şehrimizi yönetmeye gayret ediyoruz. Bunun neticesinde hakikaten şehrimiz hızlı bir ivme kazanarak hem yatırımlar anlamında hem de kültürel ve sosyal aktivitelerin icrası noktasında gerçekten yoğun bir çalışma örneği gösteriyor. Şehrimizde yapılan yatırımlara baktığınız zaman yıllardır yapılmayan yatırımların toplamının bu 2 yıl içerisinde yapıldığı ve bundan sonraki zamanda da yapılacağını en güzel göstergesi olarak yapılacak olan yatırımları da görebilirsiniz. Gelir gelmez özellikle trafik sorununun yoğun olduğu bu şehirde biran önce Anayurt ve Danişment Gazi Bulvarı’nın hizmete girmesiyle şehirdeki trafik yükünün yüzde 40’ına yakın bir kısmını bu yollar aldı. Hemen akabinde Kuzey Kuşak Yolu, Güney Kuşak Yolu çalışmalarını başlattık. Güney ve Kuzey Kuşak Yolları’nın 2021 ve 2022 yılları içerisinde hizmete sunulması noktasında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu anlamda yolarla ilgili çalışmalarımızın yanında Malatya’ya yakışır bir kütüphanenin temelini attık. Bir taraftan Ekmek Fabrikası, Yemek Fabrikası bir taraftan da gençlerimiz için 5 bin kişilik Spor Salonu ile 250 kişilik kamp merkezi yapıyoruz. Diğer taraftan da 3 bin 500 kişilik Şoför Okulu’nun yerini alarak özel hareket merkezi yapılıyor ve bununda çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yönüyle milyarlarca liralık yatırımların bu 2 yıl içerisinde Malatya’ya ve Malatyalı kardeşlerimize hemşerilerimize hizmet olarak sunulduğunu görüyoruz. Bu hizmetlerde durmak yok yola devam diyeceğiz. Bu hizmetlerde bizlere destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümet üyelerimize ve milletvekillerimize değerli STK’larımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Malatya, 05 Şubat 2021 00:47
Yorumlar (0)
Başkan Er’den Üç Aylar Vurgusu: Birlik, Beraberlik ve Maneviyat
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Mehmet Fendoğlu’ndan Meclis’te Net Mesaj: Terörsüz Türkiye
Vali Seddar Yavuz Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Malatya-Elazığ Yolunda Korkutan Kaza: 2 Yaralı
MALATYA’DA SAHTE ALKOL OPERASYONU: 76 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
Afet Sonrası Öğretmenlere Psikososyal Destek: Malatya’da Önemli Proje
Yeşilyurt’ta Çay Kenarında Boğulma Olayı
AKÇADAĞ’DA “BİRLİK VE BERABERLİK” POZU: MASADA KAHVALTI, SAHADA SESSİZLİK
Vali Yavuz Katıldı: Aile, Şiddet ve Madde Bağımlılığı Masaya Yatırıldı
Malatyalı Çiftçilere Müjde: Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplarda
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Prof. Dr. Fahri Işık’a Cumhurbaşkanlığı’ndan Üstün Başarı Ödülü
Yeşilyurt’ta Miniklere Depremde Hayat Kurtaran Eğitim
Battalgazi Belediyesi’nden Çifte Denetim: Yol Güvenliği ve Pazar Yerleri Mercek Altında
Hemzemin Geçitte Acı Olay: 1 Öğrenci Tren Altında Kalarak Hayatını Kaybetti
Kozmetiğin Güç Haritası: Türkiye’de Güzellik Sektörünün Stratejik Analizi
Okullarda Sağlıklı Beslenme Alarmı: Gıda Hizmetlerinde Kriterler Yükseliyor
Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Uzm. Kl. Psk. Berfin Çetintaş’tan İlişkilerde Sağlıklı Bağlanma Üzerine Önemli Mesajlar
Yerinde Dönüşümde KDV Tartışması: Sadıkoğlu’ndan Yüzde 1 Talebi
İkizce Konutlarında Değişim: Başkan Geçit Yaşam Kalitesine Dikkat Çekti
Battalgazi Belediyesi’nden Aile Odaklı Büyük Destek Paketi
FENDOĞLU ULAŞTIRMA BAKANINA HIZLI TREN’İ SORDU
MOTAŞ’ta Şeffaf Alım Süreci: 30 Şoför İçin Kura Çekimi Yapıldı
MAGİNDER’den Sağlık Camiasına 50 Tekerlekli Sandalye Desteği
Vali Yavuz Darende İlçesindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
GÜZEL DERNEK, KAPALI KAPI!” Organize Sanayi’de Güç Var Ama Paylaşan Yok mu?
Aziz Yiğit’ten Yerinde ve Cesur Çıkış: Yeşilyurtspor’un Genel Kurulu Yeşilyurt’ta Yapılmalı
CHP’DE DOĞANŞEHİR TABLOSU: “GİDEN GİDENE, KALAN KİME?”
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 3 Bin 644 Sentetik Ecza Ele Geçirildi
İDDİA: MALATYA’DA BAZI MUHTARLAR VE BELEDİYE PERSONELLERİ SAHADA DEĞİL, BANKAMATİKTE Mİ?
Yeşilyurt Belediyesi’nden Melekbaba Gençlerine ÖNEM’li Etkinlik
AK Parti Kadın Kolları Mahalle Başkanları Toplantısına Başkan Taşkın Katıldı
Orduzu Mahallesi’nde Ev Yangını Paniğe Neden Oldu
Ağbaba, Adli Tıp Bölge Başkanlığı’nı Gündeme Taşıdı
Hacı Mehmet Karagözlü Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Battalgazi Şire Pazarı’nda Silahlı Kavga Paniği: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Gözaltında
