YEŞİLDER'den Başkan Gürkan'a ziyaret
Malatya, 05 Şubat 2021 21:22Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşiltepe Eğitim Derneği (YEŞİLDER) Başkanı Mümtaz Toy ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul ederek bir süre görüştü. Başkan Gürkan, “Bizler katılımcı Belediyecilik ilkesi çerçevesinde şehri yönetirken, şehrin değerleri ile şehri yönetmeyi kendimize rehber edinmişizdir” dedi.
Yeşiltepe Eğitim Derneği Başkanı Mümtaz Toy, muhtarlar ve STK temsilcilerinden oluşan beraberindeki heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.
TOY: MALATYA KÜÇÜK HESAPLARIN DEĞİL BÜYÜK HAYALLERİN ŞEHRİ
Toy yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Seçimlerden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin küçük hesapların değil, büyük hayallerin şehri olduğunu gördük. Kıyıya vurmuş, karaya vurmuş gemimiz kaptanımız sayesinde açık sulara, engin sulara girdi. Gerçekten Malatya şu an belediyeler arasında ilk sırada yer alan bir belediye oldu. Biz Sayın Başkanımıza YEŞİLDER olarak desteklerimizi sunmak, çalışmalarında bize de bir görev düşerse yapmak için buradayız. Malatya’nın istikbali Sayın Başkanımızın şahsında gerçekten çok iyi yerlere gidiyor. Küçük hesapların olduğu şehirden çıktık, marjinal grupların şehri olmaktan çıktık. 800 bin hemşerimizin şehri olduk.” dedi.
GÜRKAN: SİZLERDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE DAHA GÜZEL BİR MALATYA OLUŞTURUYORUZ
Katılımcı Belediyecilik ilkesi çerçevesi içerisinde şehri yönettiklerini belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Katılımcı belediyecilik derken sivil toplum örgütleri, hemşehri dernekleri, kanaat önderleri, sendikalarımız, meslek kuruluşlarımız ve meslek odalarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda şehrimizin yol haritası ile yön pusulamızı oluşturuyoruz. Mümtaz Bey de güzel ifadeler kullandı. Şehrimiz artık hakikaten büyükşehirler içerisinde en fazla yatırım yapan belediyelerimizden bir tanesi. Sizler de bunu sahada görüyorsunuz. Bizler, sizlerden almış olduğumuz güç ve önerilerle şehrimizi daha çağdaş daha modern bir yapıya kavuşturma gayretindeyiz. İnsanların beraberce barış ve huzur içerisinde olduğu, birbirlerine karşı saygı ve sevginin egemen olduğu ve belediye yönetiminde adaletin olduğu yönetim anlayışı ile şehrimizi yönetmeye gayret ediyoruz. Bunun neticesinde hakikaten şehrimiz hızlı bir ivme kazanarak hem yatırımlar anlamında hem de kültürel ve sosyal aktivitelerin icrası noktasında gerçekten yoğun bir çalışma örneği gösteriyor. Şehrimizde yapılan yatırımlara baktığınız zaman yıllardır yapılmayan yatırımların toplamının bu 2 yıl içerisinde yapıldığı ve bundan sonraki zamanda da yapılacağını en güzel göstergesi olarak yapılacak olan yatırımları da görebilirsiniz. Gelir gelmez özellikle trafik sorununun yoğun olduğu bu şehirde biran önce Anayurt ve Danişment Gazi Bulvarı’nın hizmete girmesiyle şehirdeki trafik yükünün yüzde 40’ına yakın bir kısmını bu yollar aldı. Hemen akabinde Kuzey Kuşak Yolu, Güney Kuşak Yolu çalışmalarını başlattık. Güney ve Kuzey Kuşak Yolları’nın 2021 ve 2022 yılları içerisinde hizmete sunulması noktasında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu anlamda yolarla ilgili çalışmalarımızın yanında Malatya’ya yakışır bir kütüphanenin temelini attık. Bir taraftan Ekmek Fabrikası, Yemek Fabrikası bir taraftan da gençlerimiz için 5 bin kişilik Spor Salonu ile 250 kişilik kamp merkezi yapıyoruz. Diğer taraftan da 3 bin 500 kişilik Şoför Okulu’nun yerini alarak özel hareket merkezi yapılıyor ve bununda çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yönüyle milyarlarca liralık yatırımların bu 2 yıl içerisinde Malatya’ya ve Malatyalı kardeşlerimize hemşerilerimize hizmet olarak sunulduğunu görüyoruz. Bu hizmetlerde durmak yok yola devam diyeceğiz. Bu hizmetlerde bizlere destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümet üyelerimize ve milletvekillerimize değerli STK’larımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Malatya, 05 Şubat 2021 21:22
Yorumlar (0)
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor
Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik
Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural
2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım
TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak
Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?
ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI
MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN KAR MESAİSİ
Yılbaşı Öncesi Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok: Denetimler Sıklaştırıldı
SEÇİM YAKLAŞTI, ODALAR KONUŞMAYA BAŞLADI: PEKİ BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?
Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”
Malatya’da DEAŞ Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı
Battalgazi’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Otomobilde 1 Kişi Hayatını Kaybetti
DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı
Vali Seddar Yavuz’un Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı
Hasat Sergisi Sanat Tutkunlarından Yoğun İlgi Gördü
Tecde’ye Büyük Yatırım: Spor Kompleksi’nin Temeli Atıldı
Sadıkoğlu ile Torunoğlu’ndan Ortak Vizyon ve İş Birliği Vurgusu
Başkan Taşkın’dan Mahalle Ziyareti: Çolaklı’da Talepler Dinlendi
Merkez Çarşı ile Malatya Yeniden Ayağa Kalkıyor
Yeşilyurt’ta Sosyal Belediyecilik Hamlesi: İlk Taziye Evi Çilesiz’de Açıldı
Malatya’da Ağır Vasıtalara Yakın Takip: Kural İhlallerine Anında Müdahale
AKÇADAĞ SULTANSUYU’NDA İHMALLER ZİNCİRİ CAN ALIYOR
MAKAS DERTLİ, CÜZDAN CAN ÇEKİŞİYOR
Yıldız: “İsmet İnönü, Halkına ve Demokrasiye İnanan Bir Devlet Adamıydı”
“Yeşilyurt Eyvan Geceleri Kültür ve Eğlenceyi Buluşturdu
Başkan Taşkın’dan Muhtarlarla Ortak Akıl Buluşması
Doğru beslenme, MS’li bireylerin yaşam kalitesini yükseltebilir
Vali Seddar Yavuz’un Regaip Kandili Mesajı
Vali Seddar Yavuz’un İsmet İnönü’nün Vefat Yıl Dönümü Mesajı
Battalgazi’de Kültür Yolculuğu: Asırlık Hikâyeleriyle Malatya Türküleri
