MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ
Gündem, 06 Kasım 2024 21:38
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri ve İl Ticaret Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği market denetimleri devam ediyor. Vatandaşların haklarını korumak ve haksız kazanç elde edilmesini önlemek amacıyla yapılan denetimler kapsamında; satışa sunulan ürünlerin gramajı, fiyat, irsaliye karşılaştırması, son kullanım tarihi ve diğer yasal düzenlemelere uygunluk durumları titizlikle inceleniyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı denetim ekipleri, alışveriş sepetlerine farklı ürünler ekleyerek kasaya yöneliyor ve etiket fiyatları ile kasada ödenen fiyatlarda karşılaştırma yaparak, bu sayede etiketlerde belirtilen fiyatların kasada uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediliyor. Fiyat etiketi olmayan ürünlerin de incelendiği denetimlerde aynı zamanda, ürünlerin gramajlarının doğru olup olmadığı ve raf ömrünün dolup dolmadığı gibi konular da denetleniyor. Özellikle hızlı tüketim ve gıda ürünlerinde son kullanma tarihine dikkat edilerek, tüketicilerin sağlık açısından tehlikeli olabilecek ürünleri satın almalarının da önüne geçiliyor.
USULSÜZ DURUMLARDA YASAL İŞLEM UYGULANIYOR
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim ekipleri ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri market denetimlerinde karşılaştıkları usulsüzlükleri ve yanlışlıkları tutanak altına alarak, gerekli yasal işlemleri de uyguluyorlar. Market işletmecilerine, yasalara uygun hareket etmeleri gerektiği hatırlatılırken, tüketicilere ise haklarını korumak için dikkatli olmaları ve şüpheli durumları yetkililere bildirimde bulunmaları uyarısı yapılıyor.
Tüketici haklarının korunmasına yönelik yapılan bu denetimler, vatandaşlardan büyük destek görüyor. Yapılan denetimlerin devam etmesi ve sıklaştırılması, tüketici güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Bu sayede, haksız rekabetin önüne geçilerek, piyasanın adil ve şeffaf bir şekilde işlemesi sağlanmış oluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri, denetim faaliyetlerine aralıksız olarak devam edeceklerini ve vatandaşların haklarını koruma konusunda kararlı olduklarını belirttiler.
Gündem, 06 Kasım 2024 21:38
Yorumlar (0)

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

MALATYA’DA 100 ÇİFT İÇİN TOPLU NİKÂH TÖRENİ DÜZENLENİYOR

BAŞKAN GEÇİT, “TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Battalgazi Belediyesi Karla Kapanan Yolu Açtı, Hamile Kadın Hastaneye Ulaştı

Başkan Taşkın’dan Berat Kandili Mesajı

Akçadağ İlçemizde Yaralamalı Trafik Kazası Meydana Geldi

Vali Seddar Yavuz'un Berat Kandili Mesajı

Ameliyatsız Anti-Aging Yöntemleri: Cilt Gençleştirmede Güncel Tedaviler

Kaçakçılık ile Mücadelemiz Devam Ediyor

Trafik Kazası Sonucu Taksirle Yaralama

Ölümlü Trafik Kazası

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısından konuşan Başkan Er;

Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Er,

UKOME 2025 YILININ İLK OLAĞAN KURUL TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN GEÇİT, “BERAT KANDİLİ, RAHMET VE MAĞFİRETLE DOLUDUR”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN KIRSALDA Kİ OKULLARA EĞİTİM DESTEĞİ

Battalgazi’de Güvenli Alışveriş İçin Denetimler Sürüyor

BASKETBOL 'DA BAŞARI...

Yeşilyurt’un Eski Belediye Başkanı Soysal Kekevi Hayatını Kaybetti

Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü

Sanayide Güçlü ve Kalıcı Rekabet İçin Dijital Dönüşüm Şart

BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE’ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ KADIN KOROSU, 15 ŞUBAT’TA İLK KEZ SAHNEYE ÇIKACAK

Başkan Sadıkoğlu, Fidancılar Sitesi girişine kavşak talep etti*

Zelyurt: “Malatya’nın sesi olacağız”

Abdurrahman Babacan'da TOKİ Deprem Konutlarının ihalesi Tamlamlanmak Üzere Olduğunu Açıkladı.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ÖDÜLLÜ ‘AİLELER ARASI BADMİNTON TURNUVASI’ DÜZENLİYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA VE BERTARAF TESİSİ ALANINA

MABESEM Tiyatro Kursiyerleri Seyircilerden Tam Not Aldı

BATTALGAZİ’DE MARKET DENETİMLERİ SIKILAŞIYOR

Hanımınçiftliği Mahallesi'nde Kasten Adam Yaralamak

Malatya’yı Terk Etmedik, Birlikte Ayağa Kalkıyoruz

Gözene Mahallesi'nde Depremzedelere Yeni Bir Umut

İş İnsanı Hakan Güldaş: “Zor Günlerde Memleketimizde Kaldık”

Ankara'da Bulunan Malatya'lılar Arapgir Derneğinde Bir Araya Geldi

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliği İçin Kesintisiz Denetimler Sürdürülüyor

Okul ve Yurt Çevrelerinde Güvenlik Denetimleri Devam Ediyor

MALATYA’YA DEV YATIRIM VE PROJELER

GÖNÜLLÜLER BATTALGAZİ’DE BULUŞTU: “HAZIR OLMALIYIZ”
