YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISINI YAPTI
Gündem, 06 Kasım 2024 07:32
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında Kasım Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3.Sınıf öğrencilerinin de takip ettiği toplantıda konuşan Başkan Geçit, Malatya’nın yeniden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması için birlikte hareket edilmesinin önemine vurgu yaptı.
Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 03 Ekim 2024 Tarihli Meclis Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
18 maddenin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak Yeşilyurt Belediye Meclisinde Engelliler Komisyonu kurulması ve üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylama neticesinde, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerinden Mulla Hasan Kaplan, Esra Nur Filinte, Halil Mutlu, Ali Ercan ve Mahir Karakaya Engelliler Komisyonu Üyesi olarak seçildi.
Toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya İl Müftülüğü arasında; eğitim, kentleşme, ulaşım, çevre, sıfır atık, iklim değişikliği, sağlık, spor, sosyal, kültür, gençlik, kırsal, tarım ile afet yönetimi ve kurumsal yönetim alanlarında ortak proje geliştirmek, uygulamak ve destek sağlamak amacıyla iş birliği protokolünün imzalanmasına karar verildi. Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, İkizce mahallesi 2.Bölge deprem iskân alanı 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planının onaylanmasına karar verilirken diğer imar maddeleri ise görüşüldükten sonra karara bağlandı.
Gündemdeki dört maddenin İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verdikten sonra toplantıyı tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Aralık Ayı Toplantısını 04 Aralık 2024 Çarşamba Günü saat 14:00’da gerçekleştirecek.
Başkan Geçit: “Birlik ve Beraberlik İçerisinde Olmalıyız”
Toplantının ardından konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt İlçe sınırlarında inşaatı devam eden yeni sanayi sitesi ile aynı bölgeye yapılması planlanan yeni iş yerleriyle ilgili bilgiler aktardı. Başkan Geçit, “Modern şehircilik planlamasında, toplum ve insan sağlığı, şehir estetiği ve görsellik açısından çarşının içerisinde sanayi sitesi olmaz. Gelişmiş toplumların hepsinde sanayi siteleri şehir dışında, ulaşılabilir bir noktada yer almasına önem verilir. Çavuşoğlu bölgesindeki sanayi sitemizdeki dükkanlar Altay Kışlasının oradaki yeni sanayi sitesine taşınacak, bununla birlikte inşaatı devam eden 714 işyerinin olduğu bölgeye yeni işyerlerinin yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanımıza bu konu iletildi, TOKİ ile işbirliği halinde buraya yeni işyerleri yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un en son ziyaretinde önerimizi sunduk, Sayın Bakanımızda önerimizi doğru buldu. Sayın Bakanımız ‘Bakanlıklar ile TOKİ arasında protokol imzalanmalı, tüm esnaflarımızın rahat, güvenli ve modern ortamlarda ticaretini sürdüreceği yeni dükkanları hızla yapalım’ diyerek destek verdi, kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu protokolün bir ay içerisinde netleşmesini bekliyoruz. Bu bölgede trafik sıkışıklığı asla olmaz. Mevcuttaki sanayi sitesinin önü, arkası belli değil, mahalle aralarına kadar dükkanlar uzamış durumda. Modern şehircilik ilkelerinde böyle bir şey yoktur. Kuzey kuşak yolu ile Alibaba arasındaki bağlantı yolu iki aya kadar trafiğe açılacak. Bölge ekonomisinin hareketlenmesine çok önemli katkılar sunacak olan Yeni Sanayi Sitesi, Kuzey Çevre Yolu aksı üzerinde olduğu için trafik akışı daha rahat ve hızlı olacak.” diye konuştu.
“Malatya Hepimizindir”
Malatya’yı daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak için herkesin el birliği yapması çağrısında bulunan Başkan Geçit, “ Seçim döneminde Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Battalgazi Belediye Başkanımızla yaptığımız toplantıda, sanayi esnafımızda mağduriyet oluşmaması için taşınma ve yıkımın ertelenmesini ifade etmiştik. Malatya’nın sahibi yok diye bazı asılsız söylentiler çıkıyor, ben buna asla katılmıyorum. Bu söylem karşılığı olmayan bir söylemdir. Malatya’ya bizler, sizler ve hepimiz sahip çıkıyoruz. Malatya hepimizindir. Son iki ayda şehrimizdeki yapıların nasıl hızla yükseldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Ayırt etmeden ifade ediyorum ki altı vekilimizin hepsi bizim vekilimizdir. Milletvekillerimizi birbirine karşı konumlandırmak etik ve doğru değildir. Şehrin siyaseti bir bütündür. Birlikte hareket etmeli, birlikte başarmalıyız. Malatya’yı birlikte ayağa kaldırmak için el birliği yapmalıyız. Bizler Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir ve Battalgazi Belediye Başkanlarımızla, kamu ve kurumlarımızla, toplumun tüm kesimleriyle uyumlu ve koordineli çalışıyoruz, birlikte hareket etmeye azami önem veriyoruz.” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, konuşmasından sonra Kasım Ayı Toplantısını ‘Yerel Yönetimler’ dersi kapsamında takip eden İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3.Sınıf öğrencilerini, toplantı bitiminde Yeşilyurt Belediyesi Toplantı Salonunda ağırlayarak, yerel yönetimlerin işleyişi, planlamaları ve hizmetleri üzerine bilgiler aktardı.
Gündem, 06 Kasım 2024 07:32
Yorumlar (0)
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Vefanın Adresi Yeşilyurt: Büyükler Yine Baştâcı
Demir Eksikliği Tedavisinde Süreklilik Önemli
MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Törenine Vali Seddar Yavuz Damga Vurdu
Kalplerin Arındığı, Duaların Semaya Yükseldiği Gece: Berat Kandili
Katarakt Tedavisinde Femtosaniye Lazer Yöntemi
Gençleşme Uygulamalarında Tartışmalı Yöntem: Sünnet Derisi Kök Hücreleri
Vali Seddar Yavuz’un Berat Kandili Dolayısıyla Yayımladığı Mesaj
Başkan Er: “Berat Kandili, Arınma ve Affın Gecesidir
BAL Ligi’nde Malatyaspor Kahta Deplasmanından Puan Çıkaramadı
Malatya’nın Sessiz Gücü: Her Kapıyı Çalan, Her Yüreğe Dokunan Vekil
Battalgazi’de Otobüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Çok Güzel Hareketler İki”, Malatya’da Beklentileri Karşılayamadı
Güzellik Sektöründe Kadın İmzası: Angel Angel Güzellik Merkezi Yeni Yerinde Açıldı
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 800 Gram Esrar Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Geçit, Halı Dokuma Kursunda Üretim Sürecini Yakından İnceledi
Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda Eğitimler Yeniden Başladı
TFF Yerel Amatör Ligler Statüsü Güncellendi
YRP Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu’ndan Malatya Çıkarması
Malatya’da Pompalı Tüfekli Saldırı: 6 Yaralı
Yeşilyurt’ta Mesleki Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Milli Başarıya İmza Atan Sporculardan Başkan Taşkın’a Anlamlı Ziyaret
Ebeveyn Kaybı Yaşayan Çocuklara Yönelik Hizmetler Aralıksız Devam Ediyor
Malatya’da Firari Suçlulara Geçit Yok: 3 Hükümlü Yakalandı
Teoman Alpay’den Unutulmaz Gece: Şarkıları Mest Etti
Havacılıkta Merkez, Eğitimde Sıfır: Malatya’daki Büyük Çelişki.
15 GÜNDÜR BİR İMZA BULUNAMIYOR: SAĞLIK SİSTEMİNDE VATANDAŞ PINPON TOPU
Malatya Basını İçin Birlik ve Beraberlik Vurgusu: Pencere TV’de Önemli İstişare
Akçadağ’da Kar Alarmı: Çobanuşağı Kültür ve Taziye Evinde Çökme
Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde Başvurular Alınıyor
Battalgazi’de Pazarlarda Haksız Tartıya Geçit Yok
Narkotik’ten Zehir Tacirlerine Darbe: 13 Tutuklama
Malatya Ziraat Odalarında Sessizlik Krizi: Denetim Nerede, Sorumlular Kim?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
Turkmall, Forum Göztepe'de Tüm Hak Sahiplerinin Yanında
Başkan Geçit’ten Mesai Vurgusu: İstişareyle Çalışıyoruz
Kırsalda Kapalı Yol Kalmadı: Battalgazi Belediyesi Sahada
Tüfenkci’den Birlik ve Güç Vurgusu: Gücümüz Milletimiz
