YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISINI YAPTI
Gündem, 06 Kasım 2024 01:27
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında Kasım Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3.Sınıf öğrencilerinin de takip ettiği toplantıda konuşan Başkan Geçit, Malatya’nın yeniden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması için birlikte hareket edilmesinin önemine vurgu yaptı.
Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası Meclis Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 03 Ekim 2024 Tarihli Meclis Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
18 maddenin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak Yeşilyurt Belediye Meclisinde Engelliler Komisyonu kurulması ve üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylama neticesinde, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyelerinden Mulla Hasan Kaplan, Esra Nur Filinte, Halil Mutlu, Ali Ercan ve Mahir Karakaya Engelliler Komisyonu Üyesi olarak seçildi.
Toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya İl Müftülüğü arasında; eğitim, kentleşme, ulaşım, çevre, sıfır atık, iklim değişikliği, sağlık, spor, sosyal, kültür, gençlik, kırsal, tarım ile afet yönetimi ve kurumsal yönetim alanlarında ortak proje geliştirmek, uygulamak ve destek sağlamak amacıyla iş birliği protokolünün imzalanmasına karar verildi. Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, İkizce mahallesi 2.Bölge deprem iskân alanı 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planının onaylanmasına karar verilirken diğer imar maddeleri ise görüşüldükten sonra karara bağlandı.
Gündemdeki dört maddenin İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verdikten sonra toplantıyı tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Aralık Ayı Toplantısını 04 Aralık 2024 Çarşamba Günü saat 14:00’da gerçekleştirecek.
Başkan Geçit: “Birlik ve Beraberlik İçerisinde Olmalıyız”
Toplantının ardından konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt İlçe sınırlarında inşaatı devam eden yeni sanayi sitesi ile aynı bölgeye yapılması planlanan yeni iş yerleriyle ilgili bilgiler aktardı. Başkan Geçit, “Modern şehircilik planlamasında, toplum ve insan sağlığı, şehir estetiği ve görsellik açısından çarşının içerisinde sanayi sitesi olmaz. Gelişmiş toplumların hepsinde sanayi siteleri şehir dışında, ulaşılabilir bir noktada yer almasına önem verilir. Çavuşoğlu bölgesindeki sanayi sitemizdeki dükkanlar Altay Kışlasının oradaki yeni sanayi sitesine taşınacak, bununla birlikte inşaatı devam eden 714 işyerinin olduğu bölgeye yeni işyerlerinin yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanımıza bu konu iletildi, TOKİ ile işbirliği halinde buraya yeni işyerleri yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un en son ziyaretinde önerimizi sunduk, Sayın Bakanımızda önerimizi doğru buldu. Sayın Bakanımız ‘Bakanlıklar ile TOKİ arasında protokol imzalanmalı, tüm esnaflarımızın rahat, güvenli ve modern ortamlarda ticaretini sürdüreceği yeni dükkanları hızla yapalım’ diyerek destek verdi, kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu protokolün bir ay içerisinde netleşmesini bekliyoruz. Bu bölgede trafik sıkışıklığı asla olmaz. Mevcuttaki sanayi sitesinin önü, arkası belli değil, mahalle aralarına kadar dükkanlar uzamış durumda. Modern şehircilik ilkelerinde böyle bir şey yoktur. Kuzey kuşak yolu ile Alibaba arasındaki bağlantı yolu iki aya kadar trafiğe açılacak. Bölge ekonomisinin hareketlenmesine çok önemli katkılar sunacak olan Yeni Sanayi Sitesi, Kuzey Çevre Yolu aksı üzerinde olduğu için trafik akışı daha rahat ve hızlı olacak.” diye konuştu.
“Malatya Hepimizindir”
Malatya’yı daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak için herkesin el birliği yapması çağrısında bulunan Başkan Geçit, “ Seçim döneminde Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Battalgazi Belediye Başkanımızla yaptığımız toplantıda, sanayi esnafımızda mağduriyet oluşmaması için taşınma ve yıkımın ertelenmesini ifade etmiştik. Malatya’nın sahibi yok diye bazı asılsız söylentiler çıkıyor, ben buna asla katılmıyorum. Bu söylem karşılığı olmayan bir söylemdir. Malatya’ya bizler, sizler ve hepimiz sahip çıkıyoruz. Malatya hepimizindir. Son iki ayda şehrimizdeki yapıların nasıl hızla yükseldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Ayırt etmeden ifade ediyorum ki altı vekilimizin hepsi bizim vekilimizdir. Milletvekillerimizi birbirine karşı konumlandırmak etik ve doğru değildir. Şehrin siyaseti bir bütündür. Birlikte hareket etmeli, birlikte başarmalıyız. Malatya’yı birlikte ayağa kaldırmak için el birliği yapmalıyız. Bizler Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir ve Battalgazi Belediye Başkanlarımızla, kamu ve kurumlarımızla, toplumun tüm kesimleriyle uyumlu ve koordineli çalışıyoruz, birlikte hareket etmeye azami önem veriyoruz.” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, konuşmasından sonra Kasım Ayı Toplantısını ‘Yerel Yönetimler’ dersi kapsamında takip eden İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3.Sınıf öğrencilerini, toplantı bitiminde Yeşilyurt Belediyesi Toplantı Salonunda ağırlayarak, yerel yönetimlerin işleyişi, planlamaları ve hizmetleri üzerine bilgiler aktardı.
Gündem, 06 Kasım 2024 01:27
Yorumlar (0)
Diş Hekimliği Fakültesi Sayısına Düzenleme Getirilmeli
Araştırmalara göre süt ürünleri, susuzluğu gidermede etkili bir seçenek
Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi’den Çevre Duyarlılığı Atağı: Öğrencilere Su Temalı Yarışma
GÖZKAPAĞI ESTETİĞİNDE DOKU KORUYUCU YÖNTEMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
Yeşilyurt Kent Konseyi’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Eğitim Programı Yoğun İlgiyle Başladı
Abdurrahman Babacan: “Terörsüz Türkiye İçin Kararlılıkla İlerliyoruz”
Battalgazi’de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yaralandı
Zehir Tacirlerine Nefes Aldırılmadı: 212 Gram Sıvı Metamfetamin Ele Geçirildi
Malatya Esnafında Yeni Sayfa: Hasan Basri Orhan Mazbatasını Teslim Aldı
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
Uzmanlar Uyardı: Ağızdaki Enfeksiyonlar Ciddi Hastalıklara Yol Açabilir
Grip İhmal Edilmemeli: Tedavisiz Kalırsa Hastalık Ağırlaşıyor
Battalgazi’de Manevi İklime Hazırlık: Camilerde Son Rötuşlar
Başkan Er: “Sporun ve Sporcunun Yanındayız”
Malatya İş Dünyasında Dikkat Çeken Değişim: ASKON’da Yeni Başkan
Attarlar Odası’nda Yeni Dönem: Hasan Basri Orhan Başkan Seçildi
Yeşilyurt Yaka Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: 63 Yaşındaki Basri Ateş Hayatını Kaybetti
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
