AĞBABA’DAN BAKAN BAK’A; “SÖZ VERDİNİZ AMA BİR KURUŞ DESTEK OLMADINIZ”
Spor, 06 Kasım 2024 02:34
SPOR SALONU OLMAYAN SPOR LİSESİ
Ağbaba, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın Malatyaspor'a da destek olacağınıza dair söz verdiğini ancak destek olmadığını belirterek “Sayın Bak, depremde yıkılmış, futbolcularını kaybetmiş bir takıma, Malatyaspor'a bir kuruş destek vermediniz.” İfadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Plan bütçe komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı 2025 yılı bütçe görüşmelerinde Malatya’nın spor alanındaki sorunlarını ve taleplerini gündeme getirdi.
İÇ SAHA MAÇLARI BİLE DEPLASMANDA OYNANIYOR
Yeni Malatya Stadyumunda depremden sonra maç oynanamadığını, stadyumun depremde hasar aldığını belirten Ağbaba, “Futbol Federasyonu, stadyumdan bilet-kamera sistemini sökerek başka bir stadyuma aktardı. Dolayısıyla, sahada maç oynanmıyor. Federasyon, bu yıl ligden çekilme talebimizi kabul etmediği için hazırlıksız bir şekilde sezona başlayan Yeni Malatyaspor, eksikleri nedeniyle iç saha maçlarını bile deplasmanda oynamaya devam ediyor. Stadyumun eksikleri tespit edilip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne iletildi.” dedi.
YENİ MALATYASPOR’A SAHİP ÇIKMANIZI BEKLİYORUZ
Ağbaba, Sayın Bakan; Malatya'nın depremlerden sonra ayağa kalkması için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak spor yatırımlarıyla ilgili ne gerekiyorsa hazır olduğunuzu söylediniz, Malatyaspor'a da destek olacağınıza dair söz verdiniz ama destek olmadınız. Sayın Bak, Malatyaspor'a bir kuruş destek vermediniz. Depremde yıkılmış, futbolcularını kaybetmiş bir takım. Siz de çok iyi biliyorsunuz. Futbolcular da maalesef depremde, enkazdan kurtarılamadı. Stadyumda altı yüz elli günden beri maç oynanmıyor, takım ligden çekildi, kamera sistemleri başka statlara takıldı ,maalesef Malatyaspor bitmiş durumda. Malatya adına şehrin moral kaynağı, herkesin ortak noktası olan Yeni Malatyaspor'a sahip çıkmanızı sizden rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
AMATÖR SPOR KULÜPLERİ DESTEKLENMELİ
CHP Milletvekili Veli Ağbaba konuşmasının devamında, “Bir de bu bizim BAL Ligi'nde oynayan takımlar var, maalesef bu takımlar da imkânsızlıklar içerisinde oynuyorlar. Malatya'da 4 tane takım var BAL Ligi'nde oynayan. Yeşilyurt Belediyespor, Hekimhan Girmanaspor, Arapgirspor ve Malatyaspor. Yeşilyurt Belediyespor merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi’nin imkanlarından yararlanıyor ama diğer takımların hiçbir şeyi yok. Bunlar, futbolculara para veremiyorlar, tamamen amatörce destekliyorlar. Hem BAL Ligi'nde oynayan takımlara hem de amatör takımlara daha fazla destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Spor deyince akla sadece profesyonel ligler gelmemeli, amatör de gelmeli. Geçmişte amatör olarak futbol oynamış bir arkadaşınız olarak bunun önemini belirtmek istiyorum” dedi.
SPOR LİSESİNİN KAPALI SPOR SALONU YOK
“Bir de Malatya'da spor salonu olmayan bir spor lisemiz var” diyen Ağbaba, “ Malatya Spor Lisesi 348 öğrenci, 32 öğretmen ve 24 derslikle eğitim vermeye devam ediyor ama maalesef, spor salonu depremde ağır hasar gördüğü için yıkılamadığı gibi hâlâ yapılabilmiş de değil. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bir okul ama konu spor olduğu için sizi de ilgilendiriyor. Okulun spor salonunun bir an önce yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
KADIN VOLEYBOL TAKIMINA, KADIN FUTBOL TAKIMINA DESTEK OLAN YOK
Ağbaba, “Tabii, sadece futbol değil, örneğin Malatya'da bir voleybol takımı vardı, Malatya Nicer Hotel Voleybol Takımı ligden çekilme kararı aldı. Malatya ekibi ligden çekilirken mahalli lige düştü. Maalesef, destek olmadığı için bunlar da yürüyemiyorlar. Ayrıca, Malatya'da geçtiğimiz yıllarda bir kadın futbol takımımız vardı, onlara hiç kimse sahip çıkmıyor. Kadın futbol takımlarına, özellikle amatörlere sahip çıkmanızı sizden rica ediyorum” dedi.
KYK YURDUNDA DAĞITILAN KAHVALTI İÇLER ACISI
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,sosyal medyada büyük yankı uyandıran Malatya kız yurdu kahvaltı menüsünü de gündeme getirip, resim göstererek yaptığı konuşmada; “bu resim Malatya yurdunda çekilen bugünkü resim. Burada öğrenci kahvaltısı olarak görüyorsunuz. Burada sağ olsunlar, bakın, pişmemiş patates, yumurta ve bayat ekmek. Bu, Malatya kız yurdunda çekilen bir resim.
KYK Yurdunda sabah kahvaltısı için beslenme desteği olarak 50 lira verilmesine rağmen, öğrencilere dağıtılan kahvaltının durumu içler acısı” şeklinde konuştu.
Spor, 06 Kasım 2024 02:34
Yorumlar (0)
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
Yeşilyurt’ta Husumet Kanlı Bitti: Kesici Aletli Kavga, 3 Yaralı
Battalgazi’de Düğün Salonunda Karbonmonoksit Paniği: 46 Kişi Hastanelik Oldu
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
