BAŞKAN GEÇİT, TOPSÖĞÜT MAHALLESİNDEKİ ULAŞIM YATIRIMLARINI İNCELEDİ
Gündem, 07 Kasım 2024 09:30
8 Ayda 120 Km. Sathi Kaplama Çalışması, 43 Bin Ton Sıcak Asfalt Serimi Yaptık”
Topsöğüt Mahallesindeki yol yenileme çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Mart ile Kasım ayları arasında ilçemizin yol standartını artırmak, vatandaşlarımıza konforlu ve güvenli ulaşım imkanı sunmak için 120 km. sathi kaplama çalışmasının yanı sıra 43 bin ton sıcak asfalt serimi yaparak belirlediğimiz hedefin üzerine çıktık.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi veya merkeze en uzak mahalle ayrımı yapmaksızın vatandaşların güvenliği ve konforlu ulaşımı için ilçenin birçok yerinde yol yapım, asfaltlama, onarım ve bakım çalışmaları yapıyor.
Topsöğüt Mahallesindeki çalışmaları yerinde takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 2025 yılında alt yapısı tamamlanan yollarda asfalt yama dönemini kapatacaklarını söyledi. Yeşilyurt’un tamamındaki çalışmalar için belli bir plan dâhilinde hareket ettiklerini ifade eden Başkan Geçit, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kış ayları öncesinde çalışmaları tamamlamak için ilçenin dört bir yanında yoğun bir faaliyet içerisinde olduğunun altını çizdi.
Başkan Geçit, göreve başladıkları günden itibaren özellikle vatandaşların temel sorunlarının çözülmesi anlamında çok büyük bir gayret içerisinde olduklarını hatırlatırken, Mart ile Kasım ayları arasında gerçekleşen ulaşım yatırımları kapsamında; 26 km. kadastro ile 10 km.’de imar yolu açtıklarını bununla birlikte 120 km sathi kaplama çalışması ve 43 bin ton sıcak asfalt serimi yaparak yol hizmetlerinde belirledikleri hedeflerin üzerine çıktıklarını dile getirdi.
Yeşilyurt’lulara en iyi ve en güzel hizmetleri ulaştırmak için dur durak bilmeden çalıştıklarını söyleyen Başkan Geçit, “Deprem sonrası süreçte göreve başlamamız sebebiyle özellikle kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarla ilçemizin dört bir tarafına kalıcı ve modern yatırımları ulaştırmaya çalışıyoruz. İlk 8 aylık dönemimizde 120 km sathi kaplama çalışmasının yanı sıra 43 bin ton sıcak asfalt serimi yaparak mahallelerimizin yol standartlarını yükseltmeye çalıştık. Yollarımızı kalıcı ve güçlü yatırımlarla modern bir görüntüye kavuşturmak için ekiplerimiz yoğun bir mesai yapıyorlar.” diye konuştu.
Başkan Geçit, kış mevsimi öncesinde ulaşım yatırımlarını toparlayarak konforlu ve güvenli bir ulaşım ağını vatandaşların hizmetine sunmaya çalıştıklarından bahsederken, tüm çalışmaları belirli bir koordinasyon ve planlamayla yaptıklarını ifade etti.
Merkez ve kırsal ayrımı yapmadan her mahallenin sorunlarına kalıcı çözümler getirmek için 7/24 sahada olduklarını anımsatan Başkan Geçit, “Ekiplerimiz öncelikle saha incelemesi yapıyorlar, eksiklikleri teker teker belirliyorlar, mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin de katkılarıyla yollarımızın standardı daha iyi bir seviyeye çıkıyor. İlçemizin birçok noktasında sıcak asfalt, sathi kaplama, kaldırım ve parke çalışmaları yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, merkeze uzak mahallelerde de hizmet ağını her geçen gün artırarak vatandaşlarımızın sorunlarını teker teker çözüyorlar. 2025 yılında alt yapısı tamamlanmış yollarda asfalt yama dönemini kapatmayı planlıyoruz, ekiplerimiz bu doğrultuda çalışmalarına yön verecekler. Hem merkezde hem de kırsaldaki vatandaşlarımızın genel sorunlarının çözülmesi anlamında yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ekiplerimiz, Topsöğüt mahallesinin ulaşım ağını nitelikli, akıcı ve güvenli hale getirmek amacıyla yol yenileme ve sıcak asfalt serim çalışmalarına devam ediyor, bizlerde mesai arkadaşlarımızı ziyaret ederek kolaylıklar diledik. Planlamasını yaptığımız yatırımların mahalle sakinlerimize ulaşması için 7/24 sahada olan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Gündem, 07 Kasım 2024 09:30
Yorumlar (0)
BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK VE PAZAR DENETİMLERİ SÜRÜYOR.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Talepleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a Sunuldu.
Malatya'da COP31 Vizyonu Masaya Yatırıldı.
Başkan Geçit: "Çocuklarımızın Gülümsemesi En Büyük Mutluluğumuz.
Malatya TSO’nun Aşure Programında Birlik ve Kardeşlik Vurgusu.
CHP Malatya Teşkilatında Kapsamlı Revizyon: 6 İlçeye Yeni Başkan Atandı.
Atatürk'e Hakaret İddiası Yargıya Taşındı: İYİ Parti Malatya Suç Duyurusunda Bulundu.
Bilimin Kalbi Yeşilyurt'ta Atıyor: Geleceğin Bilim İnsanları Burada Yetişiyor.
Kayısı Fiyatları Sezon Başlamadan Çakıldı: Ağbaba'dan Sert Tepki.
Başkan Er, COP31 Sürecinde Malatya'nın Çevre ve İklim Vizyonunu Paylaştı.
Malatya'da Kaçak Sigara Operasyonu: 7 Bin 330 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi.
Battalgazi Belediyesi Yol Konforunu Artırıyor: Asfalt Çalışmaları Sürüyor.
İklim Zirvesi Öncesi Önemli Adım: COP31 Toplantısı Malatya’da.
Önce Tartışma, Sonra Silahlar Konuştu: 3 Şüpheli Yakalandı.
Büyükşehirden Ekonomiye Katkı Sağlayacak KDV Muafiyetli Taşınmaz Hamlesi.
Depremden Dirençli Kentler İçin Uluslararası Buluşma Malatya'da.
Malatya'da Acı Olay: Binadan Atlayan 35 Yaşındaki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Boyraz: "Kayısıya Sahip Çıkmak, Malatya'nın Geleceğine Sahip Çıkmaktır.
Kuluncak İlk Kültür Festivali'ne Yoğun İlgi: Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi
Vali Yavuz: "20 Temmuz, Kıbrıs Türkü'nün Özgürlük ve Barış Destanıdır.
Basri Orhan: "Esnaf Ayakta Kalırsa Malatya Ayağa Kalkar.
Malatya depremi sonrası uzmandan flaş analiz: "Yeni denge arayışı var.
Malatyalı Yazar Mehmet Yıldız’a Almanya’dan Çifte Ödül Adaylığı!
Kayısı Festivali’nde Zaman Yolculuğu: Klasik Mercedesler Göz Kamaştırdı!.
28’inci Kayısı Festivali ve Fuarı'na Ender Balkır Damgası.
Malatya'da Korkutan Deprem! 5.0 Büyüklüğünde Sarsıntı Hissedildi.
MİAD Listesi Sonrası Dikkat Çeken Soru: STK'ları Kim Yönetiyor?
Yeşilyurt Belediyespor'un Milli Sporcusu Uluslararası Arenada Türkiye'yi Gururlandırdı.
Battalgazi Belediyesi Kadın Kooperatifi Hizmet Ağını Genişletiyor.
Malatya'da Üç Araçlı Trafik Kazası: 3 Yolcu Yaralandı.
Başkan Er'in Vizyon Projesine Bakan Yumaklı'dan Destek Mesajı.
Dünyaca Ünlü Malatya Kayısının Festivali Coşkuyla Başladı.
Altın Meyvenin En İyisi Seçildi: Kayısı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu.
Malatya'da Zincirleme Kaza: Orduzu Mevkiinde 11 Araç Birbirine Girdi
Kanser Tedavisi İçin Kazakistan'dan İzmir'e Geldi...
Yeşilyurt'tan Dünya Sahnesine: Şampiyon Sporcular Türkiye İçin Mücadele Verecek.
Yeşilyurt'ta Kültür ve Eğlence Dolu Yaz Akşamları.
Malatya Kale'de 4.1 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Sultansuyu Barajı'nda Boğulma Vakası: 32 Yaşındaki Şahıs Ekiplerin Çalışmasıyla Sudan Çıkarıldı.
