YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN ‘LÖSEMİ’ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ “MİNİK BEDENLERİ SEVGİYLE KUCAKLAMAK GEREKİYOR”
Gündem, 08 Kasım 2024 00:08
“MİNİK BEDENLERİ SEVGİYLE KUCAKLAMAK GEREKİYOR”
Yeşilyurt Belediyesi, ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ kapsamında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesinde tedavi gören çocuklara yönelik farkındalık etkinliği düzenledi. Lösemi hastası çocuklar, düzenlenen aktivitelere katılarak keyifli vakit geçirdi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’te toplumda lösemi hastalığına ve lösemili çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlikte çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadı. Çocukların tedavi süreçleri hakkında doktorlardan bilgi alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, lösemi hastalarına karşı farkındalığın gelişmesi gerektiğine dikkat çekti.
Çocuklara hediyeler vererek moral aşılamaya çalışan Başkan Geçit, Türkiye’de ve dünyada her yıl binlerce çocuğun lösemi hastalığına yakalandığını, küçük bedenlerin uzun ve hassas bir tedavi sürecinden geçtiğine vurgu yaptı.
Lösemi hastalığıyla mücadele eden çocukların yanında olduklarını ve onların iyileşme sürecinde destek sağlamak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, düzenledikleri farkındalık etkinliğinin çocukların moralini yüksek tutmada önemli bir rol oynadığına dikkat çekerken, tedavi sürecinde hem çocuklara hem de ailelerine destek vermeye çalıştıklarını ifade etti.
Başkan Geçit, lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunun yüksek tutulmasının önemini hatırlatırken, “Lösemili Çocuklar Haftası, minicik bedenlerdeki kocaman yüreklerin sevgi ile kucaklaşacağı, toplumsal farkındalığın sağlanacağı bir haftadır. Belediye olarak hastanemizde lösemi tedavisi gören evlatlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz. Lösemi tedavisi gören çocuklarımızın moral ve motivasyonunun sevgiyle yüksek tutulması oldukça önemlidir. Çünkü lösemili çocuklarımızın en temel ihtiyacı sevgi ve umuttur. Minik bedenlerdeki kocaman yürekleri sevgiyle kucaklamamız lazım. Bu hastalıkla mücadele eden tüm hastalara acil şifalar diliyoruz. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Gündem, 08 Kasım 2024 00:08
Yorumlar (0)
Anahtar Parti Sahaya İndi, Vatandaş Sordu: Bunca Zamandır Neredeydiniz?.
Müzik artık ‘evrensel’ değil.
İletişim Sorunlarına Çözüm Aranan Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
Yeşilyurt Belediyesi Çiftçinin Yanında: 300 Bin Sebze Fidesi Desteği.
Malatya’nın İçmesuyu Altyapısına Dev Yatırım
Başkan Er Muhtarlarla Bir Araya Geldi: Sorunlar Masaya Yatırıldı.
Akçadağ Esnafı Soruyor: Oda Başkanlığı Koltuk İçin mi, Esnaf İçin mi?.
MAGİNDER’den İnekpınarı İçin Çağrı: “Bu Doğal Değer Turizme Kazandırılsın”
Malatya’yı Dolu Vurdu, Ziraat Odaları Derin Uykuda!.
İMKON ve TOBB Toplantısında İnşaat Sektörünün Yol Haritası Çizildi.
Battalgazi’de Sahada Siyasetin Adı: Alper Gürsoy Vatandaşın Nabzını Tutuyor.
Baş Ağrılarına Karşı Etkili Önlem: Yaşam Tarzınızı Gözden Geçirin.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Mücadele: Ayak Tenisi Turnuvası Başladı
Baharda Gözlerinizi Ovuşturmak Kalıcı Hasara Yol Açabilir!.
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu Ayakta Alkışlandı.
Su Deposu Seçiminde Kritik Uyarı: WRAS ve TSE Yoksa Tehlike Var.
Malatya’da Örnek Dayanışma: Büyükşehir Belediyesi ile Başsavcılık Güçlerini Birleştirdi.
Battalgazi’de Fikirler Yarıştı, Kazanan Gençlik Oldu.
Akçadağ’ın Değerli İsmi Mustafa Evin Hayatını Kaybetti.
Yeşilyurtspor’dan Gurur Veren Başarı: Play-Off’ta Bir Üst Tur Bileti Malatya’nın!.
Akçadağ’da Teşkilat Tartışması: Unvan Çok, Sahada Görünürlük Az İddiası.
Battalgazi’de Göztepe Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırıldı
Başkan Er, Dolu Felaketinin Vurduğu İlçelerde İncelemelerde Bulundu.
Yeşilyurt’ta Silahlı Yaralama Olayının Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı.
MONİLYA HASTALIĞI SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Battalgazi’de Aileler Kıyasıya Yarıştı, Renkli Görüntüler Oluştu.
Yeşilyurt’ta Futbol Şöleni: Mini Dünya Kupası Başladı
Malatya’da Korkutan Deprem: Battalgazi Merkezli Sarsıntı Kentte Hissedildi.
Başkan Taşkın, Taziye Merkezinde Hizmet Kalitesini Değerlendirdi.
Narkotik Operasyonunda Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya’da Dolu Yağışı Sonrası Yetkililerden Basın Açıklaması.
MALATYA SATRANÇ EMEKTARLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI.
Arapgir Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 2-2.
Hekimhan Girmana Belediyespor BAL Ligi’ne Yükseldi.
Malatya U-15 Gençler Futbol Ligi’nde Şampiyon Fenerspor Oldu.
Malatya’da Dolu Felaketi: Kayısı Bahçelerinde Büyük Hasar, Üretici Endişeli.
Sağlığa Sessiz Kahramanlar: Eczane Teknisyenlerinin Anlamlı Günü.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında.
Akçadağ’da Ağlayan Gelinler Açtı, Doğaseverler Bölgeye Akın Etti.
