YEŞİLYURT KENT KONSEYİ “GENÇ KÜLTÜR” PROJESİYLE HORATA’DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ
Gündem, 09 Kasım 2024 18:07
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YEŞİLYURT’UN DOĞAL GÜZELLİKLERİNE HAYRAN KALDI
Yeşilyurt Kent Konseyinin ‘Genç Kültür’ Projesi kapsamında Horata’da düzenlediği doğa yürüyüşü ve sportif etkinliklere katılan üniversite öğrencileri, keyifli bir hafta sonu geçirirken, Yeşilyurt’un doğal güzelliklerine hayran kaldılar.
Malatya’da üniversite eğitimi gören öğrencilerine Yeşilyurt’un kültürünü, doğasını ve sportif alanlarını tanıtmak amacıyla düzenlenen doğa yürüyüşü ile sosyal etkinlikler renkli ve keyif dolu anlara sahne oldu. Türkiye’nin farklı kentlerinden Malatya’ya gelerek İnönü Üniversitesi ile Turgut Özal Üniversitesinde eğitim hayatlarını sürdüren 300 öğrenci, yurtlarından özel araçlarla alınarak tabiat güzelliklerinin yanı sıra insana huzur ve sakinlik veren yapısıyla ön plana çıkan Horata’daki etkinliklere katıldılar.
Sonbahar ayında farklı güzellikleri ön plana çıkan bölgede doğa yürüyüşü yapan öğrenciler, bir yandan adımlarını sağlıklı yaşam için atarken diğer taraftan bölgenin sakin, sessiz ve huzurlu atmosferinde doğayla baş başa kalıp, temiz havanın tadını çıkarttı.
ÖĞRENCİLER, DOĞAL GÜZELLİKLERİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN TAKİPÇİLERİYLE PAYLAŞTI
Yeşilyurt'un tabiat güzelliklerini doyasıya yaşayan öğrenciler kendi sosyal medya hesaplarından fotoğraf ve görüntüler yayınlayarak Yeşilyurt’un doğal zenginliklerini takipçileriyle paylaştılar. Patika yollarda gerçekleşen doğa yürüyüşünde bol bol oksijen depolayan öğrenciler daha sonra sportif ve sosyal etkinliklere katılarak neşeli ve keyif dolu bir hafta sonu geçirdiler. Müzik dinletileri ve çeşitli aktivitelerinde yer aldığı etkinlikler renkli anlara sahne oldu. Sportif etkinliklerde hünerlerini sergileyen öğrencilere sucuk ekmek ikramında bulunuldu.
“BİZ YEŞİLYURT’U ÇOK SEVDİK”
Yeşilyurt’un doğasına ve tabiat güzellikleri karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, “Çok güzel bir etkinlik oldu, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yeşilyurt gerçekten çok güzel bir ilçe, tabiatına, doğasına ve yeşil alanlarına hayran kaldık, muhteşem bir yer, biz burayı çok sevdik, sık sık geleceğiz.” diye konuştular.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay’da etkinlikler sırasında öğrencilere Yeşilyurt’un doğası, tarihi, kültürü ve gastronomisi hakkında bilgiler aktardı.
Öğrencilerden dersler dışında yeni yerler keşfetmelerini, sosyal ve sportif yönlerini güçlendirmelerini isteyen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay, Yeşilyurt’un tabiat güzellikleri, tarihi, kültürel hazineleri, yemekleri, havası, suyu ve iklimi ile görülmesi gereken yerlerin başında geldiğini söyledi.
Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif hayatlarını kaliteli hale getirecek hizmetlere ve tanıtım gezilerine büyük önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Nogay, “Kent Konseyimiz tarafından başlatılan ‘Genç Kültür’ projesi kapsamında öğrencilerimizle birlikte doğa harikası yerlerimizden Horata’da güzel bir etkinlik düzenledik. Üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimiz ilçemizin doğal güzelliklerini yerinde gördüler. İlçemiz doğasıyla, yeşil alanlarıyla, havası ve suyuyla herkesin görmesi gereken bir yerdir. Öğrencilerimiz bir yandan derslerine çalışırken diğer taraftan sosyal yönlerini güçlendirmeleri için bu tür aktivitelerde yer almalarını bizler önemsiyoruz. Sporun yaşamımızdaki yeri ise asla tartışılmaz. Fiziksel sağlığımızı korumak ve sosyal bağlarımızı güçlendirmek için spor vazgeçilmez bir unsurdur. Bugün gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşü, bizlere spor yapmanın ne kadar keyifli ve aynı zamanda ne kadar kolay olabileceğini gösteriyor. Öğrencilerimiz doğanın içinde, temiz hava eşliğinde bol bol oksijen depoladılar, kendilerine ayrıca yemek ikramımız oldu. Halaylar çektiler, sportif aktivitelere katıldılar. Öğrencilerimizin sosyal yönlerini güçlendirmeleri eğitim hayatına çok güzel yansımaları olacaktır. Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi olarak her yaştan vatandaşımızın sağlıklı yaşam alışkanlıklarını desteklemek için çeşitli spor faaliyetleri ve etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Amacımız, her yaştan ve her kesimden insanımızın spor yapmasını ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamaktır.” diye konuştu.
Gündem, 09 Kasım 2024 18:07
Yorumlar (0)
Soğuk Hava ve Yoğun Kar Etkili Oldu: Kurumlar Koordinasyon İçinde Sahada
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’den Yeni Yıl Mesajı
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 75 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor
Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi
Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı
Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”
MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı
Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor
Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik
Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural
2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım
TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak
Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?
ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI
MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN KAR MESAİSİ
Yılbaşı Öncesi Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok: Denetimler Sıklaştırıldı
SEÇİM YAKLAŞTI, ODALAR KONUŞMAYA BAŞLADI: PEKİ BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?
Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”
Malatya’da DEAŞ Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı
Battalgazi’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Otomobilde 1 Kişi Hayatını Kaybetti
DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı
